Pages

Thursday, February 12, 2009

ELENA BASESCU ii trimite la origini pe Hrebenciuci. „Dl Hrebenciuc are un băiat? Credeam că şi-a făcut schimbare de sex...“

Mezina familiei Băsescu îl trimite la origini pe sforarul Viorel Hrebenciuc, desigur în stilul său delicat, somându-l să înceteze cu strâmbele la adresa familiei Băsescu „Cotidianul“, publicaţie care în ultima perioadă a tot „înţepat-o“ pe Elena Băsescu sub tot felul de pretexte, primeşte o replică dură din partea fiicei preşedintelui. Aceasta l-a somat pe Hrebenciuc - cel alintat de colegii de partid cu apelativul duios „Javra“ - să nu mai dea telefoane pe la ziare pentru a manipula publicul pe tema presupuselor evenimente legate de pseudo-relaţia fiului său cu Elena Băsescu. Întrebată despre disputa privind relaţia cu fiul lui Viorel Hrebenciuc, Elena Băsescu a declarat pentru „Curentul“: „Dl Hrebenciuc are un băiat? Credeam că şi-a făcut schimbare de sex“. De asemenea, ea l-a avertizat pe Hrebe senior: „Totul până la sora mea!“, referindu-se la speculaţiile lansate de cel poreclit „Javra“ privind o presupusă relaţie între Ioana Băsescu şi Marian Oprişan.
Continuarea in

ANCHETA. Sunt citat la DNA. Evident, pentru a lamuri vreun caz si a face ordine prin dosare...



ANTI-ROMANII din "societatea civila". Neo-conservatorii americani si silitorii lor elevi balcanici. Afacerea intelectualilor perversi, gen Patapievici

Revista Cultura ne ofera un text stralucit, umoristico-spiritual al lui Dan Ungureanu, care radiografiaza clonele "neo-conservatorilor" de peste Ocean, galitienii pripasiti pe la noi. Un coleg de la ZIUA critica articolul din Cultura dintr-o perspectiva "anti-voiculesciana". Replica din Cultura ataca si prefectura: sunt luat si eu la tinta, drept "un camarad al BOR", in stilul in care am fost atacat chiar de "clientii" Cultura: Patapievici, Tismaneanu & Comp. Sau nu stiti de ce si cum s-au auto-flagelat si victimizat la Inter, in grup, "intelectualii", dle Mihai Iovanel?! De ce nu-l intrebati pe Dan Ungureanu, caci, evident, el stie mai bine? In tot cazul, ceea ce este cel mai important ramane: in urma dezbaterii se devoaleaza o noua increngatura a intelectualilor de "stramba-dreapta", "neo-conservatori", pusi pe pervertit minti si suflete sub diverse masti: GDS, CADI, ICR, Institutul von Mises, etc, etc... Sa fim cu ochii pe ei!

Invatatura parintilor Sfintei Biserici Pravoslavnice a Rasaritului despre diverse

de DAN UNGUREANU

N-am mai trecut de mult pe la situl Institutului von Mises din Romania. Iacata, am trecut de curand. Nu stiam de ce-mi lipsise. Situl are o paginuta de auto-prezentare cu urmatorul text:
“Finantat exclusiv din surse private, Institutul Ludwig von Mises–Romania exceleaza prin Seminarul privat Ludwig von Mises, dedicat dezbaterii in profunzime a temelor fundamentale ale economiei, dreptului si filosofiei politice, corelate cu ideile realiste, sanatoase, consecvent personaliste ale Scolii Austriece de Drept si Economie si ale Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe.”
Cine sunt membrii institutului ? Cel mai cunoscut dintre ei este Horia-Roman Patapievici, unul din participantii la “dezbaterea organizata de Centrul de Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI) cu tema Campania impotriva intelectualilor in viata publica romaneasca.” Sunt mort de curios cine sunt oamenii de paie din spatele CADI (numele e foarte posh, suna a fonduri de la National Endowment for Democracy, bani multi si a simpozioane cu fursecuri, sampanie, ziaristi acreditati, mass-media etc.)
Horia-Roman Patapievici e unul din sustinatorii cei mai activi ai doctrinei economice si mai ales politice a lui von Mises, si a altor economisti din scoala austriaca, Menger si Jevons; ambii sunt pomeniti extrem de laudativ in Omul recent, dar fara ca autorul sa intre in detaliu privitor la ideile lor, despre care spune, in ansamblu, ca sunt “sanatoase”. HRP n-are formatie economica, nici cultura economica, si atunci nu se aventureaza mai departe in apararea ideologilor sai preferati. Pentru asta exista Institutul von Mises.
Sursele “private” cum pudic se exprima situl, sunt banii miliardarului american David Koch, sustinator generos al mai tuturor cauzelor neo-conservatoare din Statele Unite. Daca in cei opt ani ai epocii Bush neo-conservatorii americani au avut o prezenta stridenta in mass-media americane, asta s-a datorat banilor lui Koch. Ei sunt Irving Kristol, Norman Podhoretz, Paul Wolfowitz, Elliot Abrams, Allan Blum, Robert Kaplan si altii, cunoscuti generic sub numele de “clubul galitienilor”. Neo-conservatorii americani au in comun ideea ca o elita mica si constienta trebuie sa ia franele puterii si sa conduca masele ignorante. Neo-conservatorismul american este elitist, asa cum elitisti sunt si suporterii lor de jucarie de pe Dambovita, Tismaneanu, Liiceanu si Patapievici.
Doctrina politica sustinuta de Institutul von Mises e libertarianismul – restrangerea maxima a atributiilor statului si privatizarea a cat mai multe din institutiile statului; conform libertarienilor, mecanismele pietei trebuie sa inlocuiasca birocratia de stat.
Reiau autoprezentarea Institutului: “Finantat exclusiv din surse private, Institutul Ludwig von Mises–Romania exceleaza prin «Seminarul privat Ludwig von Mises», dedicat dezbaterii in profunzime a temelor fundamentale ale economiei, dreptului si filosofiei politice, corelate cu ideile realiste, sanatoase, consecvent personaliste ale Scolii Austriece de Drept si Economie si ale Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe. ”
Institutul nu e dedicat nici unei dezbateri de nici un fel, ci prezentarii, explicarii, talcuirii, repovestirii ideilor scolii economice marginaliste si a politicii neoconservatoare: statul inseamna birocratie, trebuie inlocuit de mecanismele pietei, sanatatea trebuie privatizata, invatamantul asijderi, si asa mai departe. E singurul sit, din babilonia Internetului, care se lauda singur ca are idei sanatoase, si-n plus, in conformitate cu ideile sfintilor parinti ai Bisericii dreptmaritoare, ale sfintelor sinoade si asa mai departe. Care-s aceste idei ?

Articolul In apararea indezirabililor de Walter Block, http://misesromania.org/175/, condenseaza deplin ideile Institutului Von Mises, ale lui Horia Roman Patapievici si ale sfintilor parinti:
– prostitutia e o activitate economica anodina, ca oricare alta, si ar trebui legalizata,
– proxenetismul e o activitate economica banala, si ar trebui legalizat,
– hartuirea sexuala n-ar trebui sa fie pedepsita de legi,
– camataria, specula sunt inocente,
– legea n-ar trebui sa pedepseasca angajarea minorilor la munca,
– politistul care ia spaga e inocent,
– sindicatele n-ar trebui sa existe. Patronii si spargatorii de greva sunt niste oameni cumsecade.
– Falsificarea banilor n-ar trebui pedepsita. Da’ ce, o fi mai breaz statul, care tipareste bani cand vrea el, de apare inflatia ?
– camataria e un lucru bun,
– asistenta sociala - ajutorul de somaj, pensiile, trebuiesc suprimate.

Acestea sunt, cica, “ ideile realiste, sanatoase, consecvent personaliste ale Scolii Austriece de Drept si Economie si ale Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe”!!!

Antrenamentul meu pe operele sfintilor parinti e minim (mi-am dat diploma de studii aprofundate la École Pratique des Hautes Études cu o lucrare despre Dionisie Areopagitul, am tradus din greaca opere patristice si am predat patristica la Universitate) – dar avansez la plezneala conjectura ca nici prostitutia, proxenetismul, camataria si specula, nici falsificarea banilor n-au fost incuviintate ori ingaduite de respectivii; emit, in plus, supozitia ca aceiasi cuviosi parinti si aceleasi sfinte sinoade au permis, incurajat si blagoslovit milostenia, in cele mai diverse forme, inclusiv asistenta sociala. Pe drept spunea Oscar Wilde: “cinic este acela care cunoaste pretul tuturor lucrurilor si valoarea nici unuia”.

Neo-conservatorii americani si silitorii lor elevi balcanici

Galitienii si discipolii lor de la sud de Ceremus au destul de multe trasaturi in comun. Leo Strauss a fost profesorul neo-conservatorilor mai sus amintiti; in Romania, acest rol a fost jucat de Constantin Noica. Neo-conservatorii au inceput ca trotkisti in anii 1930, sub conducerea lui Max Schachtman. Au fost de stanga soft in favoarea razboiului din Vietnam in anii 1960-1970, dupa care au devenit conservatori interventionisti. Au luat puterea odata cu Ronald Reagan, si in anii 1980 au participat la toate gherilele contra-revolutionare din America Latina; au participat la asasinatele din Guatemala, Nicaragua si Salvador, au sustinut dictatura lui Pinochet si cea a generalului Marcos in Filipine, si au vandut arme Iranului.
Scandalul Iran-Contra i-a eclipsat. George Bush tatal i-a ignorat distant; sub Bill Clinton au trebuit sa rabde. Cei doisprezece ani de pauza s-au terminat odata cu venirea lui George Bush fiul, cand, timp de opt ani, au taiat si au spanzurat. Ei sunt responsabili pentru catastrofa din Iraq, inglodarea din Afghanistan, Abu Ghraib, Guantanamo, si criza economica din Statele Unite, care incepe sa iradieze in toata lumea: si Alan Grünspan, ca presedinte al Rezervei Federale a SUA, si Paul Wolfowitz, ca presedinte al FMI, poarta raspunderea pentru eliminarea ultimelor mecanisme de control al statului asupra bursei si creditului in SUA.
Mai au in comun neo-conservatorii americani si cei de Ilfov in comun formatia clasicista: si Leo Strauss, si Alan Blum erau specialisti in Antichitate; Noica, Liiceanu, cercul de la Paltinis a fost un cerc de studii platonice: limba greaca si filozofia antica sunt cei doi stalpi ai elitismului politic.
Care e diferenta dintre neo-conservatori, si conservatorii de tip vechi? Conservatorii de tip vechi accepta democratia, dialogul, dezbaterea si alternanta politica. Neo-conservatorii sunt elitisti: ei vor puterea cu orice pret. Pentru a o lua, se prevaleaza de pericolul iminent, oricare ar fi: in anii 1970, comunismul, Uniunea Sovietica, dupa 1990, fundamentalismul islamic. In timp de pace, jocul alegerilor poate aduce la putere orice partid; neoconservatorii au nevoie de un dusman iminent pentru a suprima democratia, a suprima informatia, si a incepe razboiul. In Statele Unite, razboiul din Iraq a fost dus pentru motive inventate iar cetatenii americani si-au pierdut dreptul la viata privata. Tortura de la Abu Ghraib si Guantanamo n-a devenit cunoscuta decat din cauza faptului ca tortionarii erau atat de siguri de impunitatea lor, incat s-au fotografiat in timp ce schingiuiau si ucideau. In Valahia, auto-intitulatii intelectuali democrati (in fapt, elitisti) au justificat suprimarea completa a dialogului cu ceilalti intelectuali pe motivul ca aceia ar fi fost de stanga, iar stanga inseamna bolsevism, totalitarism, stalinism.
Si neo-conservatorii americani, si o mare parte din neo-conservatorii de Dambovita sunt, ironia sortii, trotkisti reciclati sau trotkisti de generatia a doua: Vladimir Tismaneanu e fiu de activisti stalinisti, si el insusi si-a dat doctoratul in marxism. Horia-Roman Patapievici e fiul unui director din Ministerul de Finante din epoca de trista amintire. Si asa mai departe.

Violul politic

Doua sunt metodele de viol politic ale neo-conservatorilor. Prima metoda e dezumanizarea preopinentului. El devine un dusman, un dusman irational: “fundamentalismul islamic”, “nazismul” “stalinismul”, “bolsevismul”, “totalitarismul” sunt cateva slogane preferate. Cu dusmanul nu se poate discuta, fiindca el e irational, e inuman. Lupta cu el e o lupta pe viata si pe moarte. Daca nu-l distrugem, ne distruge. A doua e inventarea unei stari de urgenta care impune suprimarea democratiei, suprimarea libertatii mass-media, suprimarea dezbaterii si a dialogului, instituirea legii martiale.
Doi pusti ziaristi nu sunt de acord ca Patapievici trebuie intampinat cu “De la stea au cunoscut sa se-nchine tie, soarelui dreptatii”? Vor fi imediat taxati de apologeti ai stalinismului. Cand dusmanul e irational, cand pericolul e iminent, masurile ce trebuiesc luate sunt clare: dusmanul trebuie distrus, amenintarea trebuie suprimata.
Cel mai simptomatic text este clasicul Apel catre lichele. Nu trebuie sa stii prea multa stiinta a argumentarii ca sa pricepi ca apelul si insulta sunt reciproc ireconciliabile. (Imi vin in minte doua brosuri ale Institutului Biblic si de Misiune al BOR: Chemarea frateasca catre bulangii si curve si Povata parinteasca catre ratacitii sectari si ereticii jidani. E, ca sa zic asa, o adevarata incitare la dialog.

Obsesia adevarului

Patapievici prefera sa ignore ca pe arena politica se negociaza interese individuale sau de grup, nu se discuta adevaruri. Pentru el, acolo se voteaza adevarul. “Minoritarul nu poate avea dreptate pentru ca este minoritar, ci numai daca nu se insala. Asa cum adevarul sta martor si minciunii, iar lumina da marturie si pentru intuneric, la fel si raporturile numerice intamplatoare de tip minoritar/majoritar stau sub ascultarea stricta a adevarului”. (Omul recent, p. 343). Si apoi, iar: “Intr-o societate de masa, ca a noastra, mai buna este democratia. Dar unde este adevarul? /./ Votam in ce scop? Nu trebuie sa-mi pun problema adevarului, adica sa ii aleg pe cei mai buni?” (Omul recent, p. 382). Politica, adevarul, si «cei mai buni» n-au nici o legatura. Exista trei domenii diferite: stiinta, in care adevarul il cunosc si-l demonstreaza specialistii; esteticul, in care gustul individual primeaza; politicul si eticul, in care prevaleaza consensul majoritatii. Stiintei ii corespunde adevarul, esteticii frumosul – iar politicului si eticului, binele. Nu adevarul. Pentru neo-conservatori, domeniul politic si etic nu mai are autonomie, ci e supus unui „adevar” determinat fie de elite constiente, fie religios „lumina da marturie si pentru intuneric”.
Cineva-mi spune din off ca originalul manuscris al Apelului catre lichele se intitula Apel catre jeguri.

* * *

de Mihai Iovanel

Un articolas din Ziua pretinde ca remarca în Cultura un „atac antisemit”, lansat chipurile printr-un eseu al lui Dan Ungureanu.
Indemnandu-va calduros sa cumparati cat mai multe exemplare din revista ca sa vedeti care-i daravela, si fara sa pretind ca ofer aici un raspuns (n-am nici pe departe umorul lui Dan Ungureanu, si de altfel n-as vrea sa-i rapesc placerea unui raspuns pe teren virgin),
fac totusi cateva precizari:
(i) Notita din Ziua apare în plina campanie anti-Voiculescu a ziarului lui Rosca. Notita poarta titlul simptomatic Atac antisemit in revista lui Felix („revista lui Felix” fiind, ati ghicit, Cultura, care tine de trustul Intact). Titlul notitei arata cum nu se poate mai bine ca subiectul ziaristului de la Ziua e de fapt nu asa-zisul „atac antisemit”, ci Voiculescu. Conditiile de obiectivitate jurnalistica sunt din capul locului îndeplinite…
(ii) Autorul notitei (George Scarlat e numele lui) este mult mai preocupat de lezarea lui Horia Patapievici de catre Dan Ungureanu decat de presupusul „atac”: ceea ce dovedeste fie ca nu crede nici el în ce spune, fie ca desconsidera cu totul ceea ce ar putea reprezenta un atac antisemit real.
(iii) Autorului notitei, George Scarlat, îi lipseste ABC-ul jurnalistic. D-sa ar trebui sa stie ca atunci cand lansezi o ipoteza pe baza unui text trebuie sa aduci argumente textuale pentru a-ti sustine ipoteza: or, George Scarlat, satisfacut suficient de a fi gasit un subiect anti-Voiculescu, nu avanseaza decat „argumentul” unui nume grafiat neuzual. Daca George Scarlat crede ca a pune pe hartie un nume evreiesc e semn de antisemitism, atunci George Scarlat crede ca un nume evreiesc e un lucru de rusine si trebuie ascuns: pe cale de consecinta, George Scarlat pare sa aiba o mare problema cu evreii si, in loc sa o rezolve, o difuzeaza.
Profit de prilej sa atrag ziarului Ziua atentia ca Dan Ungureanu zice, în acelasi articol, si de BOR. Ca atare, astept cu nerabdare denuntul Un articol doBORator în revista lui Felix, eventual sub semnatura camaradului Victor Roncea.

P.S.: Cautand pentru amuzamentul personal si alte articole ale lui George Scarlat, pe care nu avusesem pana în prezent bucuria de a-l citi, i-am gasit pamfletul Papagalii anti-anti-comunisti, avand ca obiect volumul Iluzia anticomunismului. Cu acest prilej am aflat ca pentru George Scarlat Anti-Duhring e o carte de Lenin.

* * *

Ce am mai gasit pe site-ul "Institutului" "ortodox" de "dreapta":

La ferma animalelor euro-atlantice
Cristian Comanescu
…dupa sezoanele pentru caini si copii, regimul Basescu (re)deschide mult-asteptatul sezon de vanatoare si livestock branding pentru adulti. Sensibilitatile religioase reactioneaza:
Este vremea muceniciei! Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi!
Ancheta a început! Urmează arestările?
…insa nu par (inca?!) atat de ‘sensibilizate’ incat sa ne surprinda cu vreo marturisire deplin Ortodoxa, cum se pare ca ne mai este dat sa vedem numai pe la rusi si greci (daca – si in masura in care – se mai intreaba cineva cum si pentru ce traim, sau murim):
http://news-nftu.blogspot.com/2008/11/new-rtoc-documents-translated-by.html
http://www.roacusa.org/believe.html
http://hotca.org/index.php?option=com_content&view=article&id=29:a-proclamation-on-ecclesiology&catid=38:about-us&Itemid=90
http://www.homb.org/archives/DECLARATION%20OF%20THE%20CLERGY%20PAMPHLET.pdf
Nimic cu adevarat nou in BOR, dupa concluzia generala a P. Adrian: “Sauve qui peut!”

Comentarii
În loc să se discute serios despre ce presupun microchipurile astea, la TV numai mascaradă cu 666 şi alte aberaţii sata… ăăă fundamentaliste.
Dacă eu aş fi conspiraţionist aş spune că istericii sunt agenţi ai celor ce vor să instituie o Nouă Ordine Mondială, iar Iustin Pârvu lucrează din greu pentru instituirea unui Guvern Planetar.
De ce aş spune asta şi mai ales, de ce aş avea dreptate? Pentru că acţiunile lor au compromis orice şansă de a critica raţional măsura implementării buletinelor cu microchip. Nimeni nu va mai băga în seamă acum dacă spui ceva împotriva buletinelor.
Din punct de vedere strategic, istericii au jucat cartea Noii Ordini Mondiale.Asta dacă aş fi conspiraţionist.

* * *
Tare, nu?!

ANTI-ROMANII din "societatea civila". Tirania minorităţii sau despre cum arată bolşevismul cu faţă umană

de Alex Bogdan Duca

În noiembrie 1917, după lovitura de stat cunoscută sub numele de "revoluţia din octombrie", regimul bolşevic instaurat la conducerea Rusiei declanşa o prigoană teribilă împotriva Bisericilor creştine din acea ţară, lăsând posterităţii imaginea unui regim fără Dumnezeu şi fără suflet. Nimic nu este mai reprezentativ pentru Rusia bolşevică decât imaginile din documentarele din epocă ce prezentau distrugerea bisericilor.
În noiembrie 2006, cu o lună de zile înaintea integrării României într-o Uniune Europeană dominată de o democraţie laxă, de un stângism teribil, controlată însă viguros de o complexă ideologie a drepturilor omului, primatelor şi fructelor de pădure, un grup de adepţi devotaţi ai "principiilor europene" au declanşat o prigoană "corectă politic" împotriva religiei.
Faptul că bolşevicii au duşmănit religia este relativ uşor de explicat. Comunismul s-a dorit a fi soluţia politică a problemelor pe care, pe cale spirituală şi într-o manieră transcendentală, Biserica (şi religiile) dorea să le rezolve.
Dar de ce sperie religia azi? Răspunsul este destul de simplu: într-o lume occidentală ce îşi doreşte de la viaţă doar bunăstarea unui sfârşit seren de istorie (motiv pentru care construieşte complicate aziluri internaţionale de bătrâni, în genul Uniunii Europene), religiile, cu dinamismul lor, cu vocaţia lor continuă de a cere oamenilor să se schimbe, să meargă mai departe, să nu se teamă şi să înainteze în larg (Ioan Paul al II-lea) nu pot decât să deranjeze.
Ideologiile omului recent nu duşmănesc religia cu aceiaşi vigoare cu care duşmăneau bolşevicii religiosul. Aceasta pentru că nu văd în religie un opozant ideologic. Structura relativistă a postmodernismelor, dar şi toleranţa ce caracterizează timpurile recente fac imposibilă prezenţa oricărei energii revoluţionare în aceste ideologii. Unicele "arme" ale acestor ideologii sunt defensive, menite să apere "azilul de bătrâni" de orice ar putea tulbura liniştea. Legaţi la mâini de principiile noii toleranţe, câinii de pază ai azilului sunt neputincioşi în faţa oricărei agresiuni externe minoritare. Islamul, sectele religioase (gen MISA) precum şi orice comunitate religioasă mai exotică în ochii acestor activişti ai democraţiei „slabe” ( G. Vattimo) europene, sunt subiecte ale protecţiei, deoarece, în logica simplistă a timpurilor din urmă, a fi minoritar este un lucru bun, iar istoria nu prea tolerantă a Occidentului de până acum trebuie răscumpărată prin grija faţă de minoritari.
În schimb aceiaşi câini de pază îşi arată dinţii de fiecare dată când cineva dintre pacienţii azilului dă de înţeles că îşi doreşte să şi trăiască, nu doar să consume.
România se antrenează de ani buni pentru integrarea în azil. Însă poporul român este suficient de " înapoiat" ca să fie şi conservator, ataşat de valori "perimate" şi destul de reactiv la orice formă de totalitarism (chiar dacă acesta însoţeşte o civilizaţie a realei bunăstări materiale). Ca urmare, rostul comisarilor corectitudinii politice este acela de a-i învăţa pe români cum e cu democraţia lor. Lecţiile sunt destul de simple: nu avem valori autentice şi trebuie să le preluăm de la occidentali (Cristian Pârvulescu), majoritarul este prin definiţie asupritor (Gabriel Andreescu, Smaranda Enache), femeile chiar şi când spun prostii au mai multă dreptate decât bărbaţii (Mihaela Miroiu), corectitudinea politică în cultură, departe de a fi o nouă formă de cenzură, este creatoare (Ioan Bogdan Lefter), ateismul este de preferat oricărei religii (Remus Cernea), a fi homosexual este european (cei de la Accept) şi, a fi nonconformist presupune de fapt a fi un conformist îmbrăcat mai cool (Mircea Toma şi băieţii haioşi de la Caţavencu).
În campania contra icoanelor se găsesc şi "tovarăşi de drum" care, din lipsă de ocupaţie, din dorinţa de a fi "la modă" sau din cine ştie ce alte motive obscure, se alătură oricărei "cruciade" (în cazul nostru termenul corect ar fi de fapt cel de "anticruciadă"). Mă gândesc aici la combatanţi precum Ghenadie Brega, curajosul român basarabean ce, în loc să combată mai cu foc comunismul autentic de la el de acasă, propagă de zor neobolşevismul "democratic" din România. Un caz aparte este cel al Dorinei Năstase, creştină catolică practicantă, neobosită militantă pentru drepturile Bisericii Greco Catolice din România, care se alătură corului ateilor liberi de conştiinţă din credinţa că de fapt ea participă la o bătălie împotriva rivalului principal al Bisericii ei, Biserica Ortodoxă română. Numai că în loc să nimerească în BOR, Dorina a lovit în obrazul lui Hristos!
În perspectiva integrării în azilul UE, anticruciada corecţilor politic era un fenomen de aşteptat. Sincer să fiu, mi-aş fi dorit ca inevitabilul să se producă prin rezoluţii ale forurilor politice europene şi nu prin acţiunea agresivă a unor români, atât de puţin reprezentativi pentru propriul lor popor. Dar astfel poate va înţelege "tăt românul" cum se face democraţia în ziua de astăzi. Dacă am fi avut parte de o hotărâre a Parlamentului european am fi putut spune: " Da! Majoritatea europenilor doreşte ca noi să nu ne exprimăm public credinţa". În condiţiile actuale însă vedem cum, pe baza ameninţării cu Europa, o minoritate insignifiantă (semnatarii impresionează prin gălăgie şi nu prin număr) dictează majorităţii. Aceasta este noua democraţie. Eşti majoritar? Atunci nu ai drepturi!
Nimeni nu ţine cont de părerea copiilor, părinţilor şi profesorilor în această istorie. Tot ce contează pentru anticruciaţi este să fie conformi cu ideologiile lor fără Dumnezeu, iar tot ceea ce contează pentru autorităţi este să imite cât mai bine modelul european.
Mai mult ca sigur excluderea icoanelor din şcoli este doar un început timid, urmând pe listă clopotele (ce ar putea deranja somnul liber-cugetătorului valah), hainele preoţilor (ce ar tulbura luminozitatea ochilor pensionarilor azilului european) şi bineînţeles, periculoasa cruciuliţă de la gât, simbol al faptului că viaţa este formată din sacrificii şi din dragoste şi nu doar din bunăstare şi din sex. Este foarte probabil ca toate acestea să se întâmple fără să se ţină cont de părerea poporului, prea majoritar pentru a avea dreptul la opinie.
Ce nu se va întâmpla însă? Manualele de biologie îi vor învăţa pe copii o singură teorie cu privire la apariţia vieţii pe pământ (deşi ceea ce cred religiile lumii cu privire la cosmogonie nu este chiar atât de străin de ştiinţă, pe cât vor unii să dea de înţeles). Aceasta chiar dacă prin aceasta se jigneşte credinţa tuturor celor ce îmbrăţişează o religie. De asemenea clericii, asemeni unor pastori americani sau canadieni din zilele noastre, vor putea cunoaşte rigorile legii dacă vor îndrăzni să transmită mesajul credinţei lor. A spune ceea ce zice şi Biblia, că opţiunea sexuală poate să te ducă în Iad, devine o infracţiune contra valorilor noii toleranţe.
Deşi sunt greco-catolic nu pot să nu găsesc alinare în mesajul Patriarhului ortodox Teoctist transmis cu această ocazie, de început de anticruciadă:
"Orice s-ar întâmpla în lume, nimic nu este mai trainic decât învăţătura Mântuitorului Iisus Hristos. Încurajându-ne, de mai bine de doua mii de ani, ne încredinţează mereu, învăţându-ne: "Îndrăzniţi..., nu va temeţi! Eu am biruit lumea!" (Matei 14, 27; Ioan 16, 33).
Învăţătura noastră de credinţă, rugăciunea noastră, ne transformă din persoane indiferente, dezorientate - mai ales în aceste vremuri cumplite pe care le străbatem - în creştini adevăraţi, în fii ai luminii, trăitori în Hristos."

http://www.revistacultura.ro/

ANTI-ROMANII din "societatea civila". Ce vraji mai face Smaranda Enache, fosta secretara si turnatoare PCR, vice-presedinte al PNL, membra GDS, etc

Cum continua pe banda atacurile anti-ortodoxe din "societatea civila". In atentia fratilor mai putin informati:

Liga Pro Europa - partenera Pro Democratia - cere Ministerului Culturii schimbarea secretarului de stat Adrian Lemeni

TARGU MURES (MEDIAFAX) - Presedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca LPE a primit "cu dezamagire" numirea in functia de secretar de stat pentru Culte a lui Adrian Lemeni si ca solicita conducerii Ministerului
Culturii "sa-i retraga increderea acordata".
"Adrian Lemeni a demisionat din aceasta functie in ciclul guvernamental anterior, ca urmare a publicarii raportului Ligii Pro Europa privind educatia religioasa in scolile publice, care dezvaluia
faptul ca domnul Lemeni a coordonat manuale scolare de religie al caror continut aducea grave ofense altor culte religioase din Romania. Domnul Adrian Lemeni nu a prezentat niciodata scuze publice pentru a fi patronat aparitia unor manuale de religie cu continut intolerant", a spus Enache, citata de corespondentul MEDIAFAX.
Smaranda Enache a adaugat ca protectia cultelor minoritare din Romania "primeste o grea lovitura" prin numirea lui Lemeni, inca o data, in fruntea Secretariatului de Stat pentru Culte.
Ca urmare, Liga Pro Europa solicita conducerii Ministerului Culturii sa ii retraga lui Lemeni increderea acordata si sa numeasca in fruntea acestui departament "o persoana care sa prezinte garantii morale de integritate si corectitudine, care sa nu fie banuita de partizanat
religios", a spus Enache.
Ea a argumentat ca s-a dovedit, in anii precedenti, ca "modelul uman" numit la nivel ministerial se "reproduce" in intregul sistem subordonat.
"Numirea domnului Lemeni apare ca un fel de recompensa pentru niste atitudini nelalocul lor. Domnul Lemeni are a lucra cu toate cultele din Romania. Or, atitudinea pe care dumnealui personal a avut-o fata de culte ii subrezeste pozitia", a conchis Enache.
Octavian Stireanu, Adrian Nicolae Lemeni, fost consilier la Guvern al lui Tariceanu, si Vasile Timis au fost numiti, la inceputul lunii februarie, secretari de stat la Ministerul Culturii, prin decizie a premierului Emil Boc.
Octavian Stireanu a fost numit secretar de stat pe Creatie contemporana, diversitate culturala, functie ocupata anterior de Demeter Andras. Adrian Nicolae Lemeni a fost numit secretar de stat pe Culte, iar Vasile Timis va conduce secretariatul de stat pentru Patrimoniu.
Adrian Lemeni s-a nascut in 27 septembrie 1971, in orasul Cugir, judetul Alba. Este doctor in teologie si lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti.
Adrian Lemeni a fost secretar de stat in Ministerul Culturii si in perioada guvernarii precedente. El a condus Secretariatului de Stat pentru Culte, din cadrul Ministerului Culturii, inca din ianuarie 2005, din vremea cand MCC era condus de Mona Musca, fiind propus in aceasta functie de PC. Desi nu este membru al PC, Lemeni si-a mentinut sprijinul politic pe perioada mandatului din partea partidului condus de Dan Voiculescu.
Lemeni a fost secretar de stat in Ministerul Culturii pana in iunie 2007, cand a fost inlocuit de Gigel Sorinel stirbu. Ulterior, Lemeni a devenit consilier personal al fostului prim-ministru Calin Popescu Tariceanu.

SMARANDA ENACHE si "minoritatile nationale"

AGERPRES Mures: LPE reclama vulnerabilitatea sistemului de protectie a minoritatilor
Targu Mures, 11 feb /Agerpres/ - Noua Constitutie a Romaniei va trebui sa prevada masuri de protectie a minoritatilor nationale, pentru a nu se mai ajunge la proteste de genul celor din Harghita si Covasna a declarat, miercuri, co-presedinta Ligii Pro Europa (LPE) din Targu
Mures, Smaranda Enache.
'Situatia actuala, in care reprezentarea politica si cea etnica nu sunt complementare, iar simpla iesire a unui partid etnic de la guvernare, slabeste participarea minoritatii la luarea deciziei la
nivel local si regional, este un avertisment privind necesitatea cuprinderii in procesul de modificare a Constitutiei, a unor mecanisme noi, capabile sa ofere o protectie reala a minoritatilor, inclusiv prin acordarea unor statute speciale', a aratat Smaranda Enache.
Aceasta a sustinut ca LPE constata ca odata cu iesirea UDMR de la guvernare, au devenit evidente vulnerabilitatile sistemului de protectie a minoritatilor, in special ale minoritatii maghiare si exista pericolul real al scaderii standardelor in vigoare in ultimul deceniu, ceea ce poate conduce la aparitia de noi tensiuni.
Smaranda Enache a evidentiat faptul ca LPE, alaturi de alte organizatii ale societatii civile si experti independenti, a atras atentia in repetate randuri asupra incoerentei sistemului de protectie a minoritatilor, aratand ca vechiul cadru legislativ, care a avut o contributie importanta la stabilizarea relatiilor interetnice in perioada tranzitiei, trebuie reformat si adaptat noii situatii a Romaniei, de membra a UE si NATO.
'Este evident ca cele 20 de minoritati nationale, oficial recunoscute in Romania, difera din punctul de vedere al traditiilor, aspiratiilor, capacitatii de autoorganizare, dispersiei teritoriale. In aceste
conditii, dreptul uniunilor minoritare de a asuma inclusiv reprezentarea politica, prezenta minoritatilor in Parlament in baza principiului masurilor afirmative si drepturilor colective, precum si legislatia privind utilizarea limbii materne in administratie, educatie si justitie, ar trebui inglobate intr-un nou cadru de protectie a minoritatilor, diferentiat si capabil sa asigure o
protectie reala si eficienta, inclusiv prin adoptarea de statute speciale, asa cum acestea exista in state membre ale UE', a spus Enache.
Liderul LPE a criticat modul de impartire a functiilor de conducere a institutiilor deconcentrate ale ministerelor dupa algoritmul politic si a acuzat UDMR ca nu a criticat acest sistem atunci cand a beneficiat de pe urma acestuia. Ea a spus ca, din acest punct de vedere, plangerea UDMR cu privire la pierderea functiilor este nejustificata, insa aceasta este justificata doar din punctul de
vedere al comunitatii maghiare. 'UDMR nu a criticat acest sistem de algoritm politic cat a fost
beneficiarul lui, iar acum constanta ca maghiarii risca sa nu mai aiba reprezentare. UDMR poate sa nu mai intre in Parlament si atunci inseamna ca nu mai avem protectie pentru minoritati? Totusi, nu UDMR trebuie sa asigure protectia minoritatilor, ci statul (...) Chiar daca sefii (maghiari - n.r.) ai deconcentratelor nu vor fi schimbati, problema nu este rezolvata', a conchis Smaranda Enache. AGERPRES

In sustinerea SOROS, LPE vrea desecretizarea documentelor in cazul Rosia Montana

Targu Mures, 11 feb /Agerpres/ - Liga Pro Europa (LPE) a anuntat, miercuri, ca se raliaza scrisorii deschise a Fundatiei Soros Romania, prin care se solicita primului-ministru si noului presedinte al Agentiei Nationale a Resurselor Minerale (ANRM) desecretizarea licentei de concesiune miniera si a documentelor suplimentare pentru proiectul Rosia Montana.
Co-presedintele Ligii Pro Europa din Targu Mures, Smaranda Enache, a declarat ca in calitate de membra a Coalitiei Salvati Rosia Montana, solicita Guvernului si ANRM si desecretizarea contractului incheiat intre statul roman, prin SC Minvest Deva SA si compania canadiana
Gabriel Resources, in vederea infiintarii companiei SC Rosia Montana Gold Corporation pentru exploatarea minereurilor de aur si argint.
'Liga Pro Europa isi exprima speranta ca precedentul creat prin desecretizarea contractului cu firma Sterling Resources nu va ramane un caz singular', a conchis Smaranda Enache. AGERPRES/(Dorina Matis)

Pro Europa se raliaza protestului Bisericii greco-catolice

Targu Mures, 11 feb /Agerpres/ - Co-presedinta Ligii Pro Europa (LPE) din Targu Mures, Smaranda Enache, s-a raliat protestului initiat, miercuri, de Biserica greco-catolica fata de propunerea legislativa nr. 368/2007, referitoare la regimul juridic al bunurilor imobiliare
apartinand cultelor religioase ortodox si greco-catolic din Romania.
'Acest proiect de lege, daca ar fi adoptat, ar aduce grave prejudicii respectarii dreptului la proprietate si ar introduce un precedent periculos in intreaga jurisdictie a proprietatii din Romania, plasand tara noastra in afara sensului si filosofiei dreptului european. n repetate randuri, Romania a fost criticata de Comisia Europeana, Departamentul de Stat al SUA, organizatii internationale si ONG-uri din tara pentru incalcarea drepturilor cultelor minoritare, in primul rand a drepturilor Bisericii romane unite cu Roma, greco-catolica.
Liga Pro Europa considera ca singura solutie acceptabila este primordialitatea dreptului la proprietate', a spus Enache.
Reprezentanta LPE a aratat ca, dupa restabilirea dreptului la proprietate in favoarea Bisericii, negocierea fiecarei situatii locale trebuie transferata comunitatilor religioase locale, deoarece numai in acest fel este respectata autonomia cultelor, prevazuta de Constitutie si de Legea 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor.
Smaranda Enache a facut referire la proiectul de lege initiat de trei deputati PD-L, Daniel Buda, Ioan Oltean si Augustin Zegrean (devenit apoi judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei), care, dupa ce a fost retrimis la comisii de Camera Deputatilor, a aparut pe lista de prioritati ale Legislativului. Proiectul de lege criticat prevede ca 'in localitatile rurale unde exista comunitati parohiale de ambele confesiuni, precum si unitati manastiresti, constituite ca persoane juridice, bunurile sacre - lacasul de cult, casa parohiala, cimitirul si terenurile aferente - sunt proprietatea cultului majoritar' si ca 'terenurile agricole forestiere sau de orice alta natura, solicitate in baza Legii nr. 18/1991, Legii nr. 169/1997, Legii nr. 1/2000 sau a Legii nr. 247/2005 vor fi atribuite celor doua culte religioase, in baza principiului proportionalitatii membrilor lor, potrivit datelor ultimului recensamant al populatiei'.
Miercuri, credinciosii greco-catolici din judetul Mures au raspuns apelului lansat de Lucian Muresan, arhiepiscopul si mitropolitul Bisericii romane unite cu Roma, greco-catolica, de a tine post si de a se ruga pentru salvarea Bisericii 'impotriva persecutiei care i se pregateste'. AGERPRES/(Dorina Matis)

DARWIN bagat pe gat pe limba fiecaruia


RAFAEL UDRISTE: Ora de Şiri, TVR2: "Oameni si numere"

Dezbaterea de aseară din cel mai bun program de ştiri al Televiziunii publice (Ora de ştiri, Tvr2, ora 21.3o, realizator Claudiu Lucaci) i-a avut ca invitaţi pe deputatul Costică Canacheu (preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor) şi pe avocata Mihaela Dobre (reprezentanta mai multor Asociaţii de orientare ortodoxă care contestă în instanţă decizia Guvernului României de introducere a paşapoartelor biometrice cu micro-chip RFID). Prin telefon, am ascultat şi punctul de vedere al deputatului Georgian Pop, ferm dar singular printre membrii Comisiei.
Am remarcat cinismul parlamentarului PD-L care a încercat să ne convingă - cu zâmbetul pe buze - că negrul este alb. O întrebare bună ar fi fost dacă deputatul C.C. , ales în colegiul 4 uninominal, sectorul 1, Bucureşti, a întrebat măcar unul dintre alegătorii săi dacă vrea sau nu paşaport cu micro-chip RFID - în plus, dacă a aflat de zecile de mii de români care au declarat în scris că nu vor paşaport cu micro-chip.
Dacă românii ar fi întrebaţi, procentul ar fi asemănător cu cel din campania de vaccinări cu Gardasil, adică 97% ar spune NU!
Alte opinii? Ce părere aveţi, de exemplu, de tinerii ieşeni? Dar de întâlnirea "societăţii civile" cu directorii Serviciilor Secrete? :)
http://rafaeludriste.blogspot.com/

Vezi si

CRISTI MINCULESCU. Floare de Iris. Dumnezeu sa-l ajute!

Cristi Minculescu are nevoie de un transplant de ficat, sotia sa fiind unul din posibilii donatori * Potrivit medicilor, boala de care sufera Cristi este genetica

Celebrul rocker se afla, de duminica, la o clinica spe­cializata din Germania pentru investigatii, fiind trecut pe o lista de asteptare in vederea unei interventii chirurgicale de transplant hepatic. Medicul lui Minculescu a precizat ca afectiunea nu are legatura cu consumul de alcool. Iris a anulat toate concertele programate in aceasta perioada.
"Boala de care sufera Cristi - polichistica hepato renala - este transmisa pe linie genetica si a mostenit-o de la tatal sau. Este progresiva si se manifesta prin aparitia unor chisturi pe ficat si rinichi. Cresterea in volum a vocalului sesizata in ultimul timp se datoreaza afectiunilor ficatului, care s-a marit considerabil", a declarat ieri, doctorul lui Cristi Minculescu, Dorel Sandesc.

EXTRA EXTERNET: Rusia si SUA s-au ciocnit in spatiu

Un satelit militar rusesc si unul de comunicatii american s-au pulverizat reciproc deasupra Siberiei

O coliziune spatiala fara precedent s-a petrecut marti, la 750 de kilometri deasupra Siberiei, informau ieri agentiile de presa. Incidentul a avut loc miercuri, la ora 19:56 (ora Moscovei, 18:56, ora Bucurestiului).
Expertii de la NASA (Agentia Spatiala Americana) au declarat ca un satelit comercial ce apartinea firmei americane de telecomunicatii Iridium s-a ciocnit cu altul rusesc. Evenimentul nu a avut urmari grave, dar ar fi putut reprezenta un risc deosebit pentru o statie spatiala internationala care se afla la circa 400 de km sub locul in care s-a produs coliziunea celor doi sateliti.
Specialistii de la NASA au declarat ca nu pot oferi inca date exacte despre marimea campului de ramasite sau despre numarul bucatilor desprinse in urma incidentului. Cercetatorii de la Roscosmos (Agentia Spatiala a Rusiei) au confirmat faptul ca incidentul nu pune in pericol Statia Spatiala Internationala (SSI)."Nu au fost inregistrate pierderi pentru satelitii detinuti de Roscosmos", a precizat purtatorul de cuvant al agentiei rusesti, Alexander Vorobyov. Incidentul de marti a fost pus pe seama inmultirii unor ramasite provenite de la lansari sau de la alti sateliti esuati in spatiu. Monitorizarile militare de rutina identifica in prezent cam 18.000 de obiecte in spatiu, inclusiv sateliti si alte ramasite mari.
window.google_render_ad();
Satelitul american de comunicatii a fost lansat in 1997, iar cel rusesc a fost propulsat in spatiu in 1993, insa nu era unul activ. Satelitul rusesc implicat in coliziune avea destinatie militara, a specificat ieri, la Moscova, generalul Aleksandr Iakusin, seful comandamentului Fortelor spatiale din Federatia Rusa, citat de Interfax. El a confirmat, de asemenea, ca este vorba de un aparat spatial de tipul "Cosmos-2251", plasat pe orbita in 1993, dar scos din uz doi ani mai tarziu. Potrivit Uniunii Cercetatorilor, 115 tari detin pe orbita aproximativ 905 sateliti.
Pentagonul, clientul principal
Compania americana Iridium Holdings LLC este proprietara a 65 de sateliti activi care fac legatura intre telefoane portabile de doua ori mai mari decat dimensiunile normale ale unui telefon mobil. De asemenea, compania are peste 300.000 de clienti, iar Departamentul Apararii de la Washington este unul dintre cei mai importanti beneficiari. Oficialii Iridium au anuntat ca pierderea satelitului a provocat intreruperi scurte si ocazionale in cadrul sistemului de telecomunicatii, dar se spera ca pana astazi aceste probleme sa fie remediate. Cei de la Iridium au anuntat ca satelitul implicat in incidentul de marti va fi inlocuit in termen de 30 de zile cu unul dintre cele opt pe care firma le are in dotare si nu sunt inca operationale. Totodata, oficialii Iridium au dat asigurari ca accidentul nu poate fi imputat unei eventuale slabiciuni a satelitului companiei.
Va dura cam doua zile pana cand vom avea o poza clara de la locul coliziunii. In urma cu 12 ore am putut numara cam 600 de piese. Gen. Michael Carey, Comandamentul Strategic
Madalin NECSUTU / ZIUA

COSMACIUC: Profil de spion la UE: stagiara blonda cu picioare lungi. Daca la Bruxelles bantuie spionii, de ce sa ne dam toate datele la UE?!

Cosmaciuc scrie: → Esti blonda, ai picioare luuuuungi si esti noua la Comisia Europeana? Atunci esti suspecta. Fiindca nu numai unii ziaristi - asa cum poate ati citit deja - sunt mentionati de catre UE printre posibilii spioni de la Bruxelles, ci si unele stagiare 90-60-90 .
Stirea e pe BBC, de unde am aflat ca forul european se simte foarte amenintat de spioni in ultima vreme. Vanatoarea de bonzi si boande de la Bruxelles n-a scos la lumina, deocamdata, nume, ci e la stadiul de “e posibil, ar putea fi”.
Printre categoriile din care ar proveni ei mai sunt lobby-istii, expertii IT, agentiile private. Ce, cum, cine, de ce si pentru ce, inca o data, e secret. Spionul are o vorba: “My job is so secret I don’t even know what I am doing”. Las’ ca afla birocratii de la comisie.

PS VR: Adevarul e ca si eu am intalnit niste stagiaaare... Mai ales din RM! Ajunse, nu stiu cum, mai ales la europarlamentari din Rou. Ca sa vezi!

UDMR ANTI-ROMANIA. Un fleac: ne-au "branduit" Posta Romana si Asirom. Acum suntem unguri si tigani

Domnului Ministru Gabriel SANDU
MINISTERUL COMUNICATIILOR SI SOCIETATII INFORMATIONALE

Domnului Director General Marius VATAFU
COMPANIA NATIONALA POSTA ROMANA S.A.

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) doreste sa va supuna atentiei situatia rusinoasa a Companiei Nationale Posta Romana S.A. care, in urma unui proces de „rebranding” politic al fostului ministru Nagy Zsolt, beneficiaza la acest moment in teritoriu de doua sigle. Astfel, fosta conducere a CN Posta Romana S.A. a confirmat FACIAS in urma cu cateva luni faptul ca sigla oficiala a companiei este cea in care apare indicativul „RO” si drapelul national al Romaniei in timp ce pentru zonele in care locuiesc cetateni ai minoritatilor nationale compania a adoptat o alta sigla, „restilizata”, din care a fost eliminat indicativul „RO” si drapelul Romaniei. De fapt aceasta restilizare a fost facuta la comanda politica a Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) in dorinta ei de a elimina orice fel de simbol romanesc din judetele Covasna si Harghita, folosindu-se pretextul minoritatilor. Asa se explica faptul ca in municipiul Tulcea, de exemplu, pe unul din oficiile postale din oras apar ambele sigle al companiei, situatie de neacceptat avand in vedere importanta strategica pentru siguranta nationala a Romaniei a CN Posta Romana SA.
Argumentele folosite in apararea acestei ineptii de fosta conducere a Ministerului Comunicatiilor si a Companiei Posta Romana au fost acelea ca s-a incercat „dinamizarea” imaginii companiei fara insa ca cei implicati sa prezente modalitatea in care acest lucru a avut loc precum si beneficiile concrete ale acestei modificari. Mai mult, chiar conducerea Companiei Posta Romana a recunoscut faptul ca s-a renuntat la aceste sigle dar ca schimbarea lor dureaza datorita numarului mare de oficii postale.Pentru a sublinia si mai mult stupiditatea situatiei subliniem strategia de „rebranding” facuta de societatea privata de asigurari ASIROM care a fost achizitionata de catre o companie privata si care a considerat ca fiind benefic pentru imaginea sa inserarea culorilor drapelului Romaniei in sigla companiei.
Avand in vedere acestea FACIAS va solicita sa depuneti toate diligentele necesare pentru a repara aceasta situatie de neacceptat in care se afla una din companiile strategice ale Statului Roman prin eliminarea si inlocuirea de indata a siglelor „restilizate politic” de pe toate oficiile postale din tara. Consideram ca fiind revoltator ca imaginea Companiei Nationale Posta Romana S.A. sa fie o simpla jucarie in mana unor persoane care se irita la vederea unor insemna nationale ale Romaniei.
Dan Tanasa,
Director de Investigatii FACIAS
11 februarie 2009
http://tanasadan.blogspot.com/

Campania DIN TEMNITE SPRE SINAXARE - Conferinte Bucuresti, Piatra Neamt si Bacau. Campania COALITIEI ANTI-CIP - Brasov, 18 Februarie

Grupul Areopag va invita

Joi, 12 februarie 2009, orele 18.00-21.00, la Aula Magna a Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti va avea loc conferinta „Din temnite spre Sinaxare” – parintele Mihai Andrei Aldea va prezenta volumul cu acelasi nume. Vor vorbi parintele Augustin de la Aiud si scriitorul Danion Vasile. Se va prezenta, in premiera, interviul cu PS Justinian Chira, Episcop al Maramuresului si Satmarului.
Luni, 16 februarie 2009, ora 17.00, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ va avea loc o conferinta despre sfintii inchisorilor. Vor vorbi: Părintele Amfilohie de la Diaconeşti, Claudia Tarziu, Adrian Alui Gheorghe, Danion Vasile.
Marţi, 17 februarie 2009, orele 13.00, la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza”, Aleea Parcului, nr. 9, Bacău, va avea loc o conferinta despre sfintii inchisorilor, sustinuta de Danion Vasile, organizata de Ioan Enache, editorul revistei Credinta Ortodoxa si Bibiloteca Judeţeană „Costache Sturdza”. Conferinta va fi precedata de vernisarea expozitiei de grafica avand ca tematica marturisitorii ultimei prigoane – lucrari de Cristian Bandi.
Miercuri, 18 februarie 2009, la Târgu Ocna se va face un parastas pentru Valeriu Gafencu (+ 18 februarie 1952) şi ceilalţi mărturisitori din temniţele comuniste. Sunt aşteptaţi preoţi şi credincioşi din toate colţurile ţării.
Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/

Coalitia Impotriva Statului Politienesc si Revista VEGHEA va invita

Miercuri, 18 februarie 2009, orele 18.00, la Universitatea Transilvania Brasov, Corpul S, strada Muresenilor, la conferinta publica "Indosarierea electronica si libertatea intru Hristos. Apelul Parintelui Justin Parvu".
Participa: Maica Ecaterina, Monahul Filotheu, George Roncea.
In cadrul conferinta va fi lansat un studiu complex de analiza si sinteza asupra pericolele cipului biometric si ale avansului tehnologic spre un control total prin Matrix-ul RFID - internetul obiectelor.

REALITATEA TV. Andreea Cretulescu m-a bagat in serviciile secrete. Aferim! O emisiune despre Romania, servicii, controlul total si cipul biometric



Ieri seara am fost la "Realitatea te priveste", realizata de Andreea Cretulescu, pentru a discuta despre afacerile SRI si SIE, DGIA si 02 1/4 dar si despre Legea Big Brother si Pasapoartele Biometrice. Cautand astazi emisiunea pentru a o posta aici am avut surpriza ( placuta :-) sa ascult si prezentarea Andreei de la inceputul transmisie: "In cea de a doua parte a emisiunii am invitat pentru dvs cativa oameni din serviciile secrete". Aferim! Cand e ziua salariului si unde trebuie sa ma duc? Altfel, o gazda extrem de agreabila si o emisiune reusita, cu rating maxim.

COALITIA ANTI-CIP. Au vrut sa ne-o faca: Guvernul ne obliga la Buletine cu Cip de la 1 ianuarie 2009. Senatul a transformat o OUG in Lege pentru 2011

Gandul: Senatorii au amânat introducerea buletinelor 666
Senatul a adoptat ieri, cu 63 de voturi pentru şi 2 împotrivă, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care decalează termenele de introducere a noilor cărţi electronice de identitate ce au stârnit nenumărate dispute în ultima vreme. Controversele, întreţinute de o parte mai radicală a clerului s-au legat de faptul că documentele în cauză conţin cifra 666, cifră cu semnificaţii simbolice negative în Biblia creştină.
Motivul pentru care Senatul şi Executivul au hotărât să amâne realizarea obligatorie a paşapoartelor electronice nu ţine însă de vreo spaimă mistică, ci de dificultăţi mult mai terestre, cum ar fi lipsa resurselor financiare necesare aplicării imediate a proiectului, luarea în considerare a tuturor aspectelor legate de libera circulaţie a românilor în spaţiul european sau obligaţia modernizării actualului Sistem Naţional Informatic de Evidenţă a Populaţiei. Astfel, noua carte electronică se va introduce abia de la 1 ianuarie 2011, deşi a fost plănuită, iniţial, pentru începutul anului 2009. Textul noii ordonanţe votate la Senat va trebui să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor.
Bogdan Cristea, Gandul

Iata Ordonanta ticaloasa:

OUG nr. 184/2008 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cartii electronice de identitate
[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro si http://www.dreptonline.ro/]
Avand in vedere existenta unor factori de natura obiectiva care determina imposibilitatea introducerii, respectiv eliberarii si utilizarii cartilor electronice de identitate incepand cu data de 1 ianuarie 2009, asa cum prevede Ordonanta Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cartii electronice de identitate, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intre care se numara:
- necesitatea indeplinirii cumulative a etapelor privind reconfigurarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei, organizarea si derularea procedurilor pentru achizitia intregului sistem informatic si de comunicatii, securizat, instruirea personalului cu atributii in domeniu, realizarea platformei-pilot si testarea acesteia in conditii de exploatare, operationalizarea Centrului Unic de Personalizare a Cartilor Electronice de Identitate, astfel incat sa fie respectate conditiile impuse de normele privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
- lipsa resurselor financiare pentru modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei, prevazute initial in legislatia specifica, dar care nu isi mai gasesc reglementare ca urmare a modificarilor intervenite in anul 2007 in legislatia privind datoria publica;
- efortul financiar pe care il implica un asemenea demers, care ar putea fi sustinut prin finantarea implementarii proiectului de catre furnizorul declarat castigator;
- necesitatea luarii in considerare a tuturor elementelor care sa asigure realizarea functiilor cartii de identitate, cu referire atat la utilizarea sa ca document de calatorie in spatiul Uniunii Europene, potrivit recentelor modificari legislative in materia liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, cat si la perspectiva utilizarii in cadrul sistemelor privind identitatea electronica si serviciile electronice, tinand seama de importanta adoptarii unor reglementari care sa asigure atat cadrul institutional necesar, cat si posibilitatea implementarii unor solutii tehnice optime, luand in considerare faptul ca timpul ramas pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare nu permite adoptarea unei legi in acest sens, nici macar cu procedura de urgenta prevazuta la art. 76 alin. (3) din Constitutia Romaniei, republicata, pana la implinirea termenelor prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 69/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intrucat toate aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta:

Articol unic

Ordonanta Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cartii electronice de identitate, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 844 din 15 septembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins: "Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011 se introduce cartea electronica de identitate."
2. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins: "Art. 3. - Incepand cu data de 1 iulie 2010 se realizeaza platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cartii electronice de identitate."
3. La articolul 4 alineatul (2), literele a)-c) vor avea urmatorul cuprins:
"a) in municipiile resedinta de judet, pana la data de 31 decembrie 2012;
b) in celelalte municipii si orase, pana la data de 31 decembrie 2013;
c) in comune, pana la data de 31 decembrie 2014."

Vezi si:
Vezi si
CINE ANUME din MCTI si MAI poate umbla in datele de pe cipurile cu date "protejate" si "confidentiale"?
Pr Prof Dr Mihai Valica: Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărţi electronice de identitate cu cip. Platforma-pilot-cobai informaţional va fi implementată în judeţul Caraş-Severin, de unde se va extinde proiectul şi în celelalte judeţe[16]. Informaţiile sunt memorate pe 2 suporturi: banda optică şi circuit integrat de tip smartcard (cip). Datele înscrise nu pot fi şterse, ci se poate doar adăuga la ele informaţii, iar această acţiune o poate face nu numai Ministerul Internelor, ci şi cel al Comunicaţiilor![17] Există aşadar un drept discreţionar asupra naturii şi cantităţii informaţiilor înscrise, întrucât nu este reglementat cine are dreptul să înscrie, care sunt criteriile de selecţie, a ceea ce trebuie scris şi ce ar putea afecta imaginea sau confortul psihic al persoanei în cauză, etc.

La lupta, crestine!
Vezi si

RADU CARP. Un studios cu un "studiu" otravit, marca HotNews. Un model de «cum sa nu cantam din cip pentru Patriarhie»

De la "Big Brother": Am pus un comentariu la un text "exclusivitate" "Lumea credintei" & HotNews, postat si de Rafael Udriste, ce apartine unui profesor firoscos, Radu Carp. Textul - PAŞAPOARTELE BIOMETRICE, ÎNTRE MODERAŢIE ŞI PASIUNE - are niste hibe interesante. Le-am semnalat tocmai deoarece omul este interesant si de bagat in seama. Asa cum teologhisitorii ataca dintr-un anumit unghi campania Parintelui, iata vin si profesorasi, aparent prietenosi, care au aceleasi tinte: atacul si decredibilizarea (sau lustruirea lor personala, mai stii...). Mai grav este ca astfel de materiale sunt preluate ca "valoroase". De ce nu se intreaba colegii nostri de net, inainte de a face campanie pentru HotNews sau Cotidianul, de cand cele doua publicatii anti-crestine care au improscat cu noroi in miscarea anti-insemnare au devenit dintr-odata atente cu aceasta problema? Sau raspunsul la intrebarea "de ce o fac, acum?" e prea greu pentru unele capete?

Raspuns la o manipulare marca Trustul din Deal:

Materialul lui Radu Carp este un exemplu de text prob, bine documentat dar suferind pe alocuri de... suficienta, superficialitate si, din loc in loc chiar de naivitate sau altceva similar.
Citez un prim pasaj pe care il banuiesc doar de naivitate:
"Cum este posibil ca o temă care implică aspecte tehnice destul de complicate să genereze atâta patimă în dezbaterea publică, iată o întrebare care apare în mod firesc."
Patima s-a vadit in primul si in primul rand doar in atacurile violente ale unor institutii si persoane traditional anti-biserica, sau anticrestini din motive diverse.
Sa luam pe rand cele cateva institutii "patimase": ProTv, HotNews, Cotidianul si Lumea Credintei a lui Razvan Bucuroiu, plus bloguri, posturi de radio si tv, subordonate unor ierarhi oarecare.
Oare este nevoie sa mai argumentam de ce dintotdeauna, de la fondarea lor, atat PRO TV cat si HotNews, sau Cotidianul ori scribi la ordin precum Tapalaba, Roguzganu sau Izabela Vintilescu au o problema cu Biserica? Daca nu ai idee de ce aceste persoane si institutii au o problema cu Biserica inseamna ca ai trait cu capul in punga pana acum si degeaba mai comentezi ceva, orice, la zi... chiar din postura usor rupta de realitate de profesor de politica inalta...
"Patima", ca sa inchei acolada legata de mirarea lui Radu Carp a fost univectoriala si a plecat din zone traditional legate de interese ale serviciilor - fie prin patronat, fie direct pe linie de agentura. Interesul major al bisnisului cipurilor RFID, banii din spate, sunt deasemenea ignorati complet in interesanta analiza a lui Radu Carp.
"Patima" are ca origine si sumele gigantice, care se vor rula, culmea, pe timp de criza, in marea afacere.
Tonul campaniei de denigrare a protestatarilor anti-cipi si anti Lege a supravegherii totale este dat de personaje cat se poate de cinice.
A doua mentiune care cred eu ca merita facuta cu privire la comentariile lui Radu Carp pleaca de la urmatorul citat:
"În general, s-a omis un aspect care ar fi trebuit să stea în centrul luărilor de poziţie ale celor care pretind a trata această temă din perspectivă religioasă : există o legătură strânsă între persoană, aşa cum aceasta este văzută de teologia răsăriteană şi protecţia datelor personale.
Problema care se pune este ce înseamnă în acest context intervenţie justificată (orice stat trebuie să aibă o evidenţă a cetăţenilor săi) şi respectiv nejustificată. Altfel spus, care este limita de intervenţie a statului în gestiunea datelor personale, de unde începe abuzul şi care ar fi răspunsul teologic adiacent.
Actuala dezbatere, pentru a nu condamna la derizoriu o temă importantă, ar trebui pusă în aceşti termeni."

Actuala dezbatere este pusa exact in acesti termeni, atat la nivel public, prin Apelul Parintelui Justin Parvu si prin comunicatele Coalitiei impotriva Statului Politienesc dar si la nivel juridic.
Daca activitatea universitara intensa nu l-ar fi captat atat de mult poate Radu Carp si-ar fi facut timp sa citeasca amanuntit temeiurile legale ale actiunii in instanta impotriva Ordonantei.
Am sa adaug la finalul acestei replici cele doua documente depuse la guvern si la instanta.
Deocamdata mai citez din nou din Radu Carp, o mostra de suficienta de data asta, dupa parerea mea:
"Paşapoartele biometrice reprezintă o problemă care ţine în primul rând de respectarea drepturilor omului, mai ales a unor drepturi care ţin de libertatea religioasă (protecţia datelor personale, obiecţia de conştiinţă pe motive religioase) sau nu sunt legate de aceasta (dreptul la intimitate) şi de raportul extrem de alambicat între dreptul comunitar şi dreptul intern. Din păcate, argumentaţia laicilor care contestă vocal introducerea acestor paşapoarte s-a îndepărtat de la o viziune bazată pe respectarea libertăţii religioase, după cum autorităţile statului, încă de la revizuirea Constituţiei din 2003, au dovedit până acum că nu au înţeles cum ar trebui să fie configurat raportul dintre dreptul comunitar şi dreptul intern."
Unde, cine, care este "laicul" sau care sunt "laicii" ce s-au indepartat de la o viziune bazata pe respectarea drepturilor religioase?
In chiar cererea de interventie si in solicitarea de respingere a Ordonantei sunt invocate exact astfel de argumente.
Deasemenea in discursul public al "laicilor" s-au regasit aceste teme, cele religioase in primul rand.
Cat despre partea de la urma, cu privire la autoritatile statului care nu au inteles normele de drept nu putem fi decat de acord, pe deplin, cu mentiunea ca autoritatile nici macar pe departe nu ar putea fi suspectate ca ar avea de-a face cu dreptul, de orice fel, pentru singurul motiv ca ele - autoritatile - sunt formate precumpanitor din infractori, elemente depravate si declasta - detritusuri ale societatii romanesti, sau pur si simplu din persoane inregimentate in serviciul altor "autoritati" decat cele romanesti.
Deci futila discutia pe aceasta tema.
In sfarsit, cireasa de pe tort, pasajul final, absolut delicios prin amestecul de "naivitate" si alte igrediente pe care mi-e greu sa le calific:
"Poziţia BOR a fost până acum de a se delimita de cele două extreme, ambele având drept consecinţă blocarea oricărei dezbateri serioase privind elementele biometrice care fac parte din actele de identitate. Nu ne rămâne decât să sperăm că Sfântul Sinod va continua aceeaşi conduită de moderaţie."
Pozitia BOR nu a fost nici pe departe de "a se delimita de extreme".
Dimpotriva pozitia oficioasa a BOR a fost o extrema. Probabil ca dl Radu Carp a lipsit din tara sau nu a avut deloc internet ori televizor in ultimele trei saptamani.
Intai de toate cea mai violenta pozitie a fost asumata de Patriarhie, prin purtatorul de cuvant oficial, care a dat tonul atacurilo, apoi diversi purtatori de engolpioane fara rost s-au perindat pe la diverite emisiuni radio si TV, condamnand cu fermitate etc samd, si cerandu-ne « sa stam linistiti ca stie statul ce face » aproape ca pe vremea Scanteii, deasemenea o serie de « oficiosi » ai Patriarhiei, gen Bucuroiu, Bichir, Tarziu, Codrescu s-au pozitionat clar de la inceput in acelasi registru.
Parintele Justin Parvu a fost pe rand luat in ras, decredibilizat, pus la indoiala, contestat violent, acuzat, ridiculizat - toate la un loc presarate atat in media fatis anticrestina cat si in media pseudocrestina, controlata mai mult sau mai putin direct ori de ierarhi ori de Patriarhie, ori de Vantu, ori de Ronald Lauder, ori de toti la un loc.
« Nu ne ramane decat sa speram ca SF Sinod va continua aceeasi linie de moderatie » este ori o gluma amara, ori un banc cu schepsis.
Poate dl Carp stie deja, dinainte, ce va hotara SF Sinod in data de 25 februarie.
In incheiere, opinia mea este ca ar fi mai mult decat regretabil ca in primul demers major impotriva Securitatii Statului – european – caci Statul European este invocat in Ordonanta si in Lege - generat de un unic arhimandrit, din muntii Neamtului, la care s-au adaugat in majoritate tineri, Biserica, la nivel institutional, se comporta ca o struto-camila...
Acum ar fi avut o sansa serioasa sa probeze, ierarhii si masa de clerici, peste 18 000, care au misiunea de a pastori poporul credincios, ca sunt cu adevarat vrednici de sobor.
Esecul asumarii acestor teme – atat cea a cipurilor cat si Legii controlului total – impuse de « Evropa » cica, de catre Ortodoxia romaneasca, va fi dovada incongruentei ierarhiei atat cu timpurile cat si cu oamenii - romanii acestor timpuri.
In fond optiunea de a fi sub vremi nu este noua la ierarhia noastra iar recidiva nu are de ce sa ne mire...(perseverare diabolicum, parca asa se incheia o zicala stramoseasca)...

Anexe
Cele doua-trei documente pe care dl Carp nu avu timp sa le studieze, prins cu sofisticatele analize scrise din stratosfera rarefiata a Universitatii nu stiu care (unde se fac politicieni sau ceva de genul asta pare-se... ):

Vezi
Coalitia Impotriva Statului Politienesc merge maine la Guvern. Cererea de Interventie la Curtea de Apel
Asociatia Adevar si Dreptate s-a alaturat Asociatiei Civic Media. Azi s-a depus o Cerere de Suspendare a HG privind Pasapoartele cu Cip Biometric
Ne-am judecat! Coalitia Impotriva Statului Politienesc vs Guvern ...

CEARDAS PENTRU AUTONOMIE. S-au inteles contra Romaniei: Laszlo Tokes, primul pe lista comuna UDMR-CNMT la alegerile europarlamentare

Laszlo Tokes: "Numai cu solidaritatea deplina a maghiarilor si unirea fortelor noastre comune putem sa ajungem la un rezultat in privinta crearii autonomiei teritoriale".

UDMR si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) s-au inteles cu privire la constituirea listei solidaritatii maghiare din Romania pentru alegerile europarlamentare, iar episcopul reformat Tokes Laszlo va fi primul candidat pe aceasta lista, transmite NewsIn.
Presedintele UDMR, Marko Bela, si presedinetele CNMT, Tokes Laszlo, au prezentat joi, la Cluj-Napoca, detalii privind constituirea listei pentru euroalegeri, europarlamentarul Tokes fiind cel care va deschide aceasta lista.
"Trebuie sa va anunt, cu satisfactie, ca astazi am reusit sa convenim in legatura cu participarea comuna in alegerile pentru Parlamentul European, si anume cu lista solidaritatii maghiare din Romania, conform legii, sub egida UDMR si sub insemnul electoral al UDMR, dar, in acelasi timp, folosind in campanie si logo-ul CNMT./.../ Pe locul 1, cap de lista, va fi domnul episcop, Tokes Laszlo, la fel, locul IV va fi ocupat de un candidat al CNMT", a declarat Marko in cadrul unei conferinte de presa.
Aceasta lista va avea 75% candidati UDMR si 25% candidati alesi de CNMT, iar o intelegere privind detaliile constituirii acestei liste va fi semnata de cele doua organizatii, in data de 22 februarie, ori la Cluj-Napoca ori loa Targu Mures.
Marko Bela a mai spus ca cele doua organizatii vor avea un program electoral cadru in cadrul campanieie electorale, unde vor fi incluse dezideratele ambelor organizatii, atat CNMT cat si UDMR urmand sa isi faca propria campanie, pornind de la aceste deziderate.
"In acelasi timp vom infiinta un comitet de coordonare, care va avea menirea sa coreleze toate actiunile si toate mesajele de campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European", a mai adaugat Marko.
La randul sau, presedintele CNMT, Tokes Laszlo, a afirmat ca un motiv pentru care s-a ajuns la consensul privind lista comuna pentru alegerile europarlamentare este dat de faptul ca maghiarii trebuie sa largeasca frontul de lupta pentru obtinerea autonomiei, cu atat mai mult cu cat presedintele Traian Basescu s-a aratat impotriva ideii de autonomie in Secuime.
"Domnul presedinte Basescu s-a pronuntat hotarat impotriva autonomiei teritoriale a Secuimii. Dintr-aceasta se vede cat de greu este si numai cu solidaritatea deplina a maghiarilor si unirea fortelor noastre comune putem sa ajungem la un rezultat in privinta crearii autonomiei. Cu aceasta idee am insistat asupra intelegerii si sunt satisfacut.", a afirmat Tokes.
Episcopul nu a ascuns nici faptul ca unul din motivele care au contribuit la ajungerea la consens a constituit si faptul ca UDMR nu se mai afla la guvernare.
"De fapt, a contribuit la acesta intelegere si faptul ca UDMR-ul se afla, in prezent in Opozitie, o circumstanta care inlesnit sa ne intelegem intre noi", a mai spus europarlamentarul.
Un alt aspect cu privire la viitoarea colaborare dintre cele doua organizatii se refera la constituirea unui Consiliu Maghiar de Coordonare din Transilvania, care va fi format din membri UDMR si CNMT.
"Vom semna si o alta intelegere legat de crearea acelui cadru, Consiliul Maghiar de Coordonare din Transilvania, consiliu la care vor fi prezenti delegatii UDMR si delegatii din partea CNMT, cu paritate. Va fi un consiliu paritar care isi va lua horararile prin consens si va avea menirea de a elabora conceptii comune sau de a corela deziderate strategice ale maghiarilor din Romania, de exemplu conceptiile de autonomie, ceea ce, bineinteles este o prioritate pentru noi toti", a mai spus liderul UDMR, adaugand ca prima intalnirii a acestui for va fi in data de 3 aprilie. (ZIUA Online)

CLUJUL - Capitala internationala a lesbienelor. MARS al normalitatii incheiat cu succes. "Spune NU sodomiei!" FOTO / VIDEO

Foto: http://www.newsin.ro/mars-tacerii-lesbiene-cluj.php?cid=view&nid=1153d3af-dbff-4fba-bab3-3eb5d78a8403&hid=foto
Video: http://video.vnn.ro/services/link/bcpid3691659001/bclid1774292573/bctid11889632001
Romania libera: Un festival al minoritatilor sexuale desfasurat la Cluj este pe cale sa se transforme intr-un scandal public.
O serie de grupuri crestine au anuntat proteste fata de manifestare.

"Festivalul international Lesby" este organizat de asociatia "Esti unica". Organizatorii au anuntat dezbateri s care include lesbienele, bisexualii, homosexualii si transsexualii. De asemenea, festivalul a programat petreceri private, concursuri de bloguri, prezentari de filme tematice si ar fi trebuit sa aiba loc, la finalul saptamanii, si un concurs Miss Lesby. Sub presiunea opiniei publice, organizatorii au anuntat ca acest concurs de frumusete ar putea fi anulat. si asta pentru ca prin oras au inceput sa circule zvonuri ca membri ai galeriei echipei de fotbal Universitatea Cluj intentionau sa mearga la concurs si sa inceapa sa ii bata pe participanti. Organizatorii spun ca toate manifestarile sunt tinute cu usile inchise, dar intrarea este libera.
Reprezentantii "Comunitatii LBGT" afirma ca situatia minoritatilor sexuale din Cluj este in continua deteriorare. Daca in urma cu cativa ani, in oras erau cluburi special rezervate pentru ei, acum situatia s-a schimbat. Angela Moldovan, unul dintre organizatorii festivalului, spune ca au existat persoane care ii agresau pe cei care participau la petrecerile organizate in cluburile pentru homosexuali, indiferent ca era vorba de femei sau de barbati. "Prima data, lumea sa incerce sa ii inteleaga pe cei din comunitatea gay, apoi oamenii vor vedea daca suntem buni sau rai", spune Angela Moldovan. Un alt organizator, Sorin Filip, face apel la sentimente crestinesti. "In Biblie scrie sa ne iubim aproapele. Il iubim pana la un punct. Daca o persoana are alte inclinatii, trebuie sa o dam deoparte?", se intreaba Sorin Filip. Insa tocmai Biblia este argumentul suprem al contestatarilor festivalului.
O petitie pe internet, prin care un grup crestin cerea interzicerea manifestarii, a strans in cateva zile mii de semnaturi. Mai mult, deputatul PDL Mircia Giurgiu a anuntat ca va organiza un protest impotriva Festivalului lesbienelor. Protestul ar urma sa inceapa astazi, de la ora 13.00, in Piata Unirii. "Le respectam drepturile acestor oameni, dar ei nu pot sa fie un model pentru copiii nostri", a spus deputatul clujean. Marsul este sustinut si de reprezentantii comunitatilor crestine din Cluj, printre care se numara reprezentanti ai Mitropoliei Ortodoxe din oras. La randul sau, purtatorul de cuvant al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Daniel Avram, spune ca Biserica Catolica nu poate fi de acord cu asemenea manifestari, "care sunt condamnate de Biblie in mod repetat". El considera ca inclinatiile homosexuale sunt un pacat. "Biserica a condamnat intotdeauna pacatul, dar s-a rugat pentru pacatosi. Noi vrem sa sustinem persoanele care au asemenea inclinatii si care se lupta cu ele. Calea recomandata de Biserica este abstinenta", a spus diaconul Daniel Avram.
» Tombola cu premii
"Vineri si sambata, vom premia persoanele care au cele mai bune bloguri LGBT si persoanele care au participat cel mai mult la activitatile din comunitate", a declarat Sorin Filip, reprezentantul organizatiei "Esti unica", organizatorul Festivalului lesbienelor. Potrivit lui Sorin Filip, petrecerea de final va avea loc, duminica, in Club Angels, unde va avea loc si o tombola cu premii-surpriza. "Biletul de intrare va costa 30 de lei si va include consumatia", a mai spus Sorin Filip. Organizatia "Esti unica" are ca scop declarat protejarea femeilor defavorizate. Clubul cu pricina este cunoscut de mai multa vreme drept un loc de intalnire al homosexualilor. In anii precedenti, tot la Cluj, au avut loc si "Serile Filmului Gay". si aceste manifestari au fost criticate in mod repetat de catre reprezentantii comunitatii crestine din oras.
Claudiu Padurean
Joi, 12 Februarie 2009
Foto dreapta: Mars de la Bucuresti, 2008