Pages

Saturday, May 9, 2009

TRECUTUL lui Mircea Geoana a fost scanat bine de consilierii americani. Ei i-au propus sa-si arunce peste bord propriul cumnat, pe Ionut Costea

Americanii invrajbesc pesedistii

Prezenta consultantilor electorali din SUA ai lui Mircea Geoana a tensionat atmosfera din partid. Cei care nu agreeaza aceasta solutie stau cu ochii pe ei si le vaneaza greselile. A starnit ilaritate propunerea consultantilor ca Mircea Geoana sa se lepede public de cumnatul sau. Mai precis, candidatul PSD la presedintie ar fi trebuit sa afirme faptul ca nu exista nicio legatura intre el si Mircea Ionut Costea, fratele Mihaelei Geoana. La alegerile din 1996, alti consultanti americani sfatuiau PDSR (fosta denumire a PSD) sa lipeasca pe autoturisme colante cu CDR, pentru a intarata bucurestenii, proprietari ai masinilor, impotriva Conventiei Democrate, principalul adversar de atunci al lui Ion Iliescu si PDSR. (G.P.)
Parerea mea: Idei foarte bune...
Nota mea: Aceasta inseamna ca dezvalurile de aici chiar il pot trage in jos...

MONUMENTUL HOLOCAUSTULUI defriseaza Parcul Brezoianu fara autorizatie

A inceput defrisarea parcului unde va fi construit Monumentul Holocaustului
de Catiusa Ivanov
HotNews.ro
Sute de arbusti tuia au fost smulsi
Autoritatile au inceput vineri defrisarea parcului aflat intre strazile Brezoianu, Lipscani, Anghel Saligny si Mihai Voda, langa Primaria Capitalei, unde urmeaza sa fie construit Monumentul Holocaustului. Potrivit reprezentantilor Fundatiei EcoCivica, angajatii ADP Sector 5 au smuls vineri, fara autorizatie de defrisare, aproape tot gardul viu din jurul parcului.
“Au fost smulsi 600-800 arbusti tuia, care nu se mai pot replanta, paguba fiind de 300.000-400.000 RON. Sositi la fata locului, inspectorii Garzii de Mediu Bucuresti au constatat in jurul orelor 13:30 ca nu exista autorizatie de desfiintare, motiv pentru care angajatii ADP au disparut in circa 5 minute”, a declarat Dan Trifu, presedintele Fundatiei EcoCivica.
Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie nu a putut fi contactat pentru a ne furniza mai multe informatii.
Vezi si MONUMENTUL HOLOCAUSTULUI va distruge Parcul Brezoianu. Asociatiile de mediu acuza Primaria
Foto: Ivan pentru HotNews

SHIMON PERES, presedintele Israelului, pasionat de nanotehnologie, ii face cadou Papei o "biblie invizibila". Bine ca e doar Vechiul Testament...

Papa primeste in Israel o Biblie electronica, mare cat o gamalie de ac
Presedintele israelian Shimon Peres ii va oferi papei Benedict al XVI-lea, care va merge in vizita in Israel saptamana viitoare, un Vechi Testament pe un suport electronic din siliciu, de marimea unei gamalii de ac.
Vechiul Testament in ebraica a fost gravat pe un suport electronic de 0,5 milimetri patrati de oamenii de stiinta de la Institutul israelian de tehnologie Technion, arata AFP.
Presedintele israelian ii va oferi papei cartea, ce are 308.428 de cuvinte, la sosirea acestuia in Israel luni.
Dispozitivul este pus intr-o cutie de sticla echipata cu o lupa si este insotit de explicatii tehnice in ebraica si in engleza. Primele 13 versete din geneza sunt marite de 10.000 de ori
Peres, in varsta de 86 de ani, este pasionat de nanotehnologie, pe care o considera o metoda de rezolvat problemele de securitate ale Israelului.
Papa Benedict al XVI-lea face primul sau turneu in Tara Sfanta.
Sursa: Ziare.com

AMPRENTAREA BIOMETRICA prin scanarea venelor explicata si demonstrata de Fujitsu la ultima conferinta a Consortiului Biometric

COALITIA IMPOTRIVA STATULUI POLITIENESC: A inceput campania ANTI-CIP la partide !


Întrucât reaua credinţă, demagogia şi mercantilismul sunt trăsăturile ce caracterizează pe mulţi dintre politicienii români, Coaliţia Împotriva Statului Poliţienesc anunţă organizarea unei serii de mitinguri anti-cip la sediile partidelor politice ale căror membrii au promovat şi promovează paşapoartele cu cipuri, cărţile de identitate cu cipuri, precum şi inserarea cipurilor (din motive "medicale") la om.
Primul miting de acest fel va avea loc luni, 11.05.2009, orele 12-14 pe trotuarul din faţa sediului PSD din Bucureşti, B-dul Kisseleff nr. 10.
Mijloc de transport: metroul pînă la staţia Piaţa Victoriei - ieşirea de la Guvern, sediul PSD este la aprox. 500 m de gura de metrou, înspre Arcul de Triumf.
Dacă parlamentarii PSD-işti nu înţeleg să îi reprezinte cu adevărat pe cei care i-au votat, vom face publica LISTA RUŞINII, ce cuprinde numele celor ce au votat pentru paşapoartele cu cipuri si vom avertiza conducerea partidului să nu mai mizeze pe aceşti indivizi pentru succesul în alegerile pentru Parlamentul European întrucît vom avea grijă să informăm pe toţi creştinii din România cine sunt cei care ne votează legi anti-creştine, pentru ca aceştia să nu mai primească votul creştinilor.Persoanele care doresc să dezvolte această campanie şi în provincie, sau să organizeze şi în alte oraşe din ţară, la sediile locale ale partidelor parlamentare astfel de manifestaţii, sunt rugate să ia legătura cu organizatorii.
Persoană de contact:
Ene Viorel - tel. 0766.482.999
www.refuzimplant.blogspot.com

Vezi si
Inregistrarea (mini)Sedintei celor 3 Comisii reunite ale Camerei Deputaţilor (Drepturile Omului, Apărare şi Politică Externă), de pe 6.05.2009, pe tema Ordonanţei de Guvern nr. 507/2008 privind paşapoartele biometrice. Cum incearca un anume Canacheu sa scape de drepturile omului.



Sedinta Comisii reunite
Asculta mai multe audio Evenimente »

AFACEREA CIPURILOR RFID: "Miliarde si miliarde se vor vinde in intreaga lume". DEMENTA: "Cipurile pot fi implantate in creier". DEMONSTRATIE VIDEO




PERICOLELE actelor biometrice in schimbarea identitatii si a fiintei umane. EMISIUNEA TV Bucuria Credintei in care se sustine REFERENDUMUL national


Orthodox Tube

Preoti si un specialist in biometrie explica pericolele actelor biometrice asupra identitatii si fiintei umane din punct de vedere stiintific si teologic. Emisiunea Bucuria Credintei de la Televiziunea Nova Brasov realizata de Pr Cristian Muntean cu Pr Drd Florin Puscas si Prof fizician Dr Alin Teusdea de la Universitatea din Oradea, in finalul careia se sustine REFERENDUMUL.
Semnalata de http://www.vlad-mihai.blogspot.com/

e-ROMANIA a ocupat Budapesta dupa unirea cu e-Moldova. e-Ungaria riposteaza cu atacuri prin incercuire. Numai SUA ne mai depasesc

Mass-media ungară a făcut apel la cetăţeni să vină la luptă pentru eliberarea Budapestei şi pentru atacarea Transilvaniei. Într-o lume virtuală, construită în jocul de strategie eRepublik, România este o forţă mondială. A ocupat eUngaria şi s-a unit cu eMoldova. Click AICI dacă vrei să fii soldat în armata României pe eRepublik!

Timişoara: E-românii cuceresc tot mai multe teritorii

În eRepublik, ţara noastră are diplomaţi de succes, politicieni cinstiţi, armată puternică şi antreprenori inteligenţi. După americani, românii sunt cei mai numeroşi „e-cetăţeni”, în număr de peste 15.000, iar ca putere politică, România s-a impus în joc încă de la început. Jucătorii români au cucerit teritoriu după teritoriu şi nimic nu părea că stă în calea creşterii lor economice şi politice.
Prin referendum, jucătorii din Republica Moldova au votat unirea cu România. România devenise din ce în ce mai puternică, până când, în eUngaria, ţară ocupată de eRomânia, s-a făcut mobilizarea. Cea mai accesată publicaţie maghiară online a chemat maghiarii la luptă în http://www.erepublik.com/.

Din eRepublik în realitate

Multi-playerul de strategie eRepublik a atras până acum 134.000 de ecetăţeni. „Jocul nu oferă o grafică spectaculoasă, ci atrage prin complexitatea lui”, a spus e-ministrul de externe Sebastian Mahu.
În viaţa reală, Sebastian este asistent universitar în Iaşi şi apreciază lumea economică, socială şi politică din eRepublik. Tocmai de aceea, doreşte să îi înveţe pe studenţi economie prin intermediul jocului.
„Aş vrea ca pe viitor să le propun să facă firme în eRepublik şi să vadă cum se poate rezista pe piaţa economică de acolo”, a adăugat Sebastian. Datorită complexităţii jocului, media de vârstă a e-cetăţenilor este de 28-30 de ani. Jucătorii pot petrece în lumea virtuală de la câteva minute, la ore întregi în fiecare zi.
„În eRepublik întâlneşti de toate, de la orgolii politice, la jurnalişti care vor să se afirme, soldaţi care luptă ambiţios sau senatorii care îi reprezintă”, a mai spus Sebastian Mahu.
„Jocul atrage prin faptul că aici poţi face ceea ce în România reală nu îţi este permis. Ne putem bucura de un PIB consistent, de resurse şi diplomaţie pe măsură”, a adăugat e-ministrul de externe. Români există şi în spatele jocului, întrucât directorul tehnic al echipei care implementează eRepublik este bucureşteanul George Lemnaru.

Preşedintele eRomâniei se distrează

Alex Crăciun este la al cincilea mandat de preşedinţie a eRomâniei. Este originar din Brăila, are 28 de ani, dar în prezent locuieşte în Bucureşti. În Capitală organizează frecvent întâlniri cu românii din spatele e-cetăţenilor, unde stabilesc strategii şi aleg ţări pentru posibilele alianţe. Multe dintre deciziile sau strategiile lor pentru eRepublic sunt luate în funcţie de ce nu reuşesc să schimbe în România reală.
„Am început să joc anul trecut şi m-a atras partea economică. Mi-am făcut firme, treaba mergea bine, aşa că am intrat în politică. Cu toţii jucăm acest joc din dorinţa de distracţie. Ne distrăm câştigând, recuperându-ne teritoriile care acum fac parte din Bulgaria, cum ar fi Cadrilaterul, şi Ucraina, cum este cazul Bucovinei. La pachet cu Bulgaria vom avea şi Ungaria. Mulţi dintre voi aşteaptă asta!”, a spus Alex Crăciun, e-preşedintele e-României.

Cele două ţări îşi cheamă la luptă e-cetăţenii

„Cel mai mare portal online din Ungaria a publicat trei zile la rând, pe prima pagină, articole în care îi îndemna pe maghiari să nu se lase invadaţi de români”, a spus Sebastian Mahu, e-ministrul de externe al României.
După această promovare puternică, 7.000 de „bebeluşi“ maghiari au intrat în joc şi au crescut alături de ţara pe care o reprezentau. „Cu toate strategiile lor, noi luptăm inteligent”, a adăugat Sebastian Mahu.
În scurt timp însă, eUngaria a reuşit să-şi ia înapoi teritoriile cucerite de e-cetăţenii români. Pentru că se luptau în acelaşi timp pe trei fronturi, după o dominaţie de opt luni, e-românii au pierdut Budapesta. Acum, românii din eRepublik îşi aleg cu grijă aliaţii, dar şi regiunile care le pot aduce o creştere economică substanţială.

eUngaria vrea eTransilvania

După opt luni sub ocupaţie românească, locuitorii eUngariei au reuşit eliberarea Budapestei şi şi-au propus cucerirea eTransilvaniei.
Pentru a putea face faţă invaziei maghiare, românii au mare nevoie de forţe proaspete şi de noi bebeluşi (nou-intraţi). „Fără un aflux de bebeluşi români, în viitor e posibil să ne cucerească ungurii, căci, mânaţi de un imbold patriotic, mii de unguri se nasc în joc, cu unicul scop de a cuceri eRomânia”, a scris SkizZ, un e-cetăţean al eRomâniei pe site-ul jocului de strategie.
Elisabeta Vasiliu a răspuns apelului autorităţilor şi dă o mână de ajutor pentru menţinerea teritoriilor eRomâniei
Nou-intraţii în eRomânia sunt bebeluşi şi cresc de la o zi la alta. În funcţie de implicarea şi de inteligenţa corespondenţilor lor din lumea reală, bebeluşii se dezvoltă şi pot ajunge în timp e-deputaţi, e-preşedinţi sau e-jurnalişti.

„Vă scriu din Budapesta ocupată de români“

După ocupaţia e-română, care a durat din octombrie 2008 - aprilie 2009, www.index.hu publica:„Ajutor, e-românii au ocupat eUngaria! Dacă vreţi să ştiţi cum ar fi Ungaria pe care ne-o visăm noi nouă, intraţi pe socio-simulatorul eRepublik. Să staţi sub ocupaţie românească şi să lucraţi într-un furnal polonez pentru mâncare”. Un alt maghiar scria: „Vă salut. Vă scriu din Budapesta ocupată de români. Nu pot să vă anunţ nicio îmbunătăţire a lucrurilor. În toată istoria nu a existat o situaţie la fel de critică precum aceasta”.
15.000 este numărul jucătorilor români, dintr-un total de 134.000 de cetăţeni ai eRepublik.

Cum devii cetăţean al eRepublik

-Pe pagina principală a eRepublik există butonul „Become a citizen” (Cum devii cetăţean).
-Personajul creat va creşte în experienţă muncind sau luptând în război.
-Primul lucru care trebuie făcut este găsirea unui loc de muncă, la secţiunea „market – job market”.
-După nivelul doi, personajul se poate „antrena”, ceea ce îi va creşte puterea şi, în consecinţă, experienţa obţinută în luptă.
-Atenţie la „wellness” (bunăstarea) personajului. Dacă acesta este sub 40 (din 100), nu poţi lupta în războaie, iar dacă ajunge la 0, personajul „moare”.
Autor: Manuela Strinu

GRIPA PORCINA prevazuta pentru 2009 intr-un studiu al Armatei Americane din 1996. Predictia US Air Force: 30 de milioane de morti. Cacofonia Digitala

U.S. Air Force Study Proposed 2009 Influenza Pandemic in 1996

On June 17, 1996, the U.S. Air Force released Air Force 2025, “a study designed to comply with a directive from the chief of staff of the Air Force to examine the concepts, capabilities, and technologies the United States will require to remain the dominant air and space force in the future.” In the unclassified study, the College of Aerospace Doctrine, Research, and Education at Maxwell Air Force Base in Alabama posed several “fictional representations of future situations/scenarios” likely to arise.
In 2009, according to a figure in the Air Force 2025 report, influenza kills 30 million people.
In Chapter 5 (vezi mai jos), the authors present a timeline figure representing “plausible history.” In 2009, according to the figure, influenza will kill 30 million people. “A similar influenza pandemic occurred in the past,” a footnote explains, making a reference to the influenza epidemic of 1918 and 1919, described as “one of the worst human catastrophes on record. It has been estimated that more than 20 million people around the world died during the epidemic, and of the 20 million people who suffered from the illness in the United States, approximately 850,000 died.”
“The influenza virus is unique among viruses in being able to undergo so much antigenic change that an antigenically novel virus can sweep around the world in a year or two, giving rise to significant morbidity and mortality,” another footnote states.
It is interesting to note that the source of the Air Force’s fictional pandemic is described as unknown and it is not “determined if the virus was a natural mutation or bioengineered. Many feared the latter.” (Emphasis added.)
Is it merely a coincidence the Pentagon would propose in 1996 a deadly flu pandemic for 2009 when live H5N1 avian flu viruses are discovered in vaccines produced by a Baxter International plant in Austria?
“The fact that Baxter mixed the deadly H5N1 virus with a mix of H3N2 seasonal flu viruses is the smoking gun,” writes Paul Joseph Watson. “The H5N1 virus on its own has killed hundreds of people, but it is less airborne and more restricted in the ease with which it can spread. However, when combined with seasonal flu viruses, which as everyone knows are super-airborne and easily spread, the effect is a potent, super-airborne, super deadly biological weapon” of the sort proposed in Air Force 2025.
Last year, author and researcher F. William Engdahl revealed a Pentagon effort to weaponize avian flu. “If the reports are accurate, this could unleash a new pandemic on the planet that could be more devastating than the 1918 Spanish Flu epidemic which killed an estimated 30 million people worldwide before it eventually died out,” writes Engdahl.
Engdahl then suggests “that sections of the international pharmaceutical industry cartel are acting in concert with the US Government to develop a genetically modified H5N1 virus substance that could unleash a man-made pandemic.” He cites Rima E. Laibow, MD, head of the Natural Solutions Foundation, a citizen watchdog group monitoring the pharmaceutical industry, who states:
Our best intelligence estimate is that pandemic Avian Flu has already been created through genetic engineering in the United States, fusing the deadly genome of the 1918 Pandemic, misnamed the ‘Spanish Flu’, with the DNA of the innocuous H5N1 virus in a growth medium of human kidney cells, according to the National Institutes of Health and the vaccine’s manufacturer. Some virologists believe that this would insure that the man-made mutant virus recognizes human cells and knows how to invade them.
Finally, it should be noted that Walter E. Boomer, a retired former four-star General and Assistant Commandant of the United States Marine Corps, sits on the board of directors of Baxter International. Of course, this is not definitive evidence the military controls Baxter or is behind the “accidental” contamination of H3N2 seasonal flu viruses with the H5N1 virus at its laboratory in Austria. It is highly suspicious, however.
Baxter International has had a relationship with the military since 1941, when its blood-collection devices were the only ones that met the specifications of the U.S. Armed Forces.

Kurt Nimmo, Infowars


Surse: http://www.infowars.com/, http://www.fas.org/spp/military/docops/usaf/2025/index.html, http://www.au.af.mil/au/2025/index2.htm


Digital Cacophony

Imagine a world completely enmeshed in technology.

Figure 5-1. Strategic Planning Space for Digital Cacophony

Technological advances are rampant and the world struggles with rapid change and its effects.1 These tremendous advances in technology have led to the development of many astonishing inventions, such as an individual device that can perform a myriad of simultaneous functions. For instance, a watch phone can be used to conduct video-phone calls and teleconferences;2 monitor a daily schedule, including required tasks and to-do lists;3 display global positioning satellite (GPS) location to include altitude; and even monitor aerobic conditioning, energy, nutrition rates, emotional state, and the status of artificial organs.4 However, many traditional customs and events have faded away, erased by the extreme rate of change. Most holidays are overlooked, and Julian dates5 are the norm.
Technological progress has led to adverse effects as well, creating almost as many problems as it has solved.6 For example, technology has produced some harmful physiological side effects for the human body, causing most humans to have at least one transplanted organ by the time they are in their mid-thirties. Fortunately, advances in biotechnology rectify many medical conditions.7 The proliferation of technology has made the world more susceptible to random violence but also has provided the means to avoid some threats. For instance, since technology provides virtual experiences better than anything live, and large crowds present a target of opportunity to terrorists and disgruntled groups, nearly all sporting events, plays, shows, and theater events are "experienced" at home.8
This world is entitled Digital Cacophony, due to its often discordant nature. Of the six alternate futures, this world is by far the most advanced in DTeK and offers the greatest promise of wealth and power for the individual. On the other hand, it is also the most dangerous for both individuals and states. Figure 5-1 illustrates Digital Cacophony's position in the strategic planning space.

In this world, technology has empowered many individuals, but at the same time disenfranchised numerous governments and organizations. Due to the Exponentialn proliferation of DTeK, everyone has instant access to global networking and the burgeoning, almost omniscient, database system.9 Unparalleled DTeK development has sparked explosive economic growth across the planet. However, those who do not fully share in the wealth of these ventures use technology to terrorize the elites, using weapons of both an insidious and overt nature. Nation-states have lost vitality as independent entities since information and wealth cross international boundaries with impunity.10 Electronic democracies are the political system of choice, with everyone having a direct vote on every issue.11 This creates "fuzzy states" with shifting policies at times. Life in this world is full of promise . . . but this is also a world of fear.
Plausible History
In the world of Digital Cacophony, technology brings people together, but also tears them apart. As seen in figure 5-2, the year 2000 was a benchmark in many ways. For the first time, the world was "wired," and anyone could gain access to worldwide information.12 This development exacerbated social unrest globally as have-nots learned how little they had compared to the well off.13 Meanwhile, nuclear proliferation continued unabated, spreading to 20 states.14 International politics, overwhelmed by transparent information borders, could not control the spread of nuclear technology and materials.15 By 2002, ever-increasing technological breakthroughs in the genetic engineering of plants and animals led to an abundant food production capability,16 spurring population growth as a result of declining mortality rates in third world countries which previously suffered recurring famine.
Technology could not solve some old problems, as in 2009, when an influenza pandemic struck in southern China, then rapidly spread worldwide.17 Three hundred-thirty million people were affected and over thirty million died.18 No one ever determined if the virus was a natural mutation or bioengineered.19 Many feared the latter.

The threatened migration of unemployed masses from second- and third-world countries continued to challenge the few wealthy states. By 2010 the United Nations dissolved due to its inability to resolve these issues and regional conflicts.20 In the resulting vacuum, bilateral and multilateral security arrangements between nation-states and interest groups flourished.
In 2012, Wall Street was hit with a super high energy radio frequency (HERF) wave, which destroyed all financial databases.21 Since advanced information warfare capability was available worldwide, a number of competitor states were investigated, but tracing the source was impossible. The US economy was in turmoil for weeks during database reconstruction, and businesses demanded federal action to prevent further attacks.22
By 2015, 48 actors had acquired several classes of weapons of mass destruction and the accompanying delivery systems.23 Threats of conflicts involving nuclear, chemical, biological, and information weapons became common. During the North African territorial war, a tactical nuclear detonation killed thousands of people.24
The world began an expansion into new frontiers by 2020. Space travel with accompanying outposts became common, and many multinational corporations established production facilities in space to exploit the solar system's resources.25 However, space assets also became a target and required heavy protection.26 Underwater settlements were also prototyped during the early 2020s to support mining operations of hydrothermal vents.27
Many challenges face this world in 2025. Almost any individual or group can acquire weapons of mass destruction or disruption, and threats are one of the few constant things in this world.
The Nature of Actors
The ubiquity of information and the affordable nature of high technology have led to a dispersal of power in this world. Nation-states have become less important, while individuals and small groups can now have tremendous impact on world events. Everyone communicates via the global net, even using it to do all their shopping by electronically hopping around the globe. Individuals can live in one country and work for an MNC in another country "on-line."28
Continuous terrorist threats have caused an ever-present fear, and individuals prefer not to leave the security of their dwelling, let alone meet in large groups. Seemingly, only those individuals who are either overtly adventurous or covertly claustrophobic join organizations such as the active military, which entails much travel and danger. Others interested in serving do so on-line in the reserves.
In Digital Cacophony, individuals demand direct input regarding political decisions, and the government has become a virtual location, or fuzzy state, rather than being confined to capitals such as Washington, D.C. Most democratic countries now operate on versions of the "netocracy," or electronic democracy standard. This system allows constituents to voice their opinion and vote on every issue. The netocracy antiquated the traditional three-party political system and relies solely on electronic interaction.
MNCs also gain influence, profiting from the proliferation in commercially derived, advanced technology. Nation-states cannot control the transfer of wealth and information among internal and external groups, and as a result, state sovereignty declines.29 However, people still look to their national government and military to provide national security and ensure conditions conducive to economic prosperity.30

Nature of International Politics
Global instability increases as the threat of WMD holds under-protected information systems and populations at risk.31 However, nuclear WMD are not the primary problem in Digital Cacophony. The primary problems are the traditional "poor man's nuclear weapons," chemical and biological toxins, which are readily produced in this world. Information nets are also vulnerable to weapons of mass disruption (sometimes called WMd).
Cross-linked alliances, nation-state combines, religious factions, MNCs, or other actors multiply in an attempt to enhance security against numerous threats. Paradoxically, these multilayered links combine with economic interdependencies to create complex and unexpected interactions with outcomes no one can predict, effectively making the world more dangerous.32 The growing power of individuals and groups (reflecting the dispersal of power in Digital Cacophony), along with increasing population pressures, increases the number of conflicts. Every minor conflict has the potential to explode into a major regional war with the use of WMD and information disruption weapons. Millions have already died as a consequence of biological and chemical attacks.
The roles of governmental and nongovernmental organizations are constantly changing, and their power has decreased drastically. As governments focus on regional and global conflicts, nongovernmental organizations (NGO) must increase their role in disaster relief operations. The UN disintegrated due to its inability to resolve massive immigration attempts and numerous regional and global conflicts.33 There is no nation-state left with the power to control world events, leaving bilateral and multilateral security arrangements which shift constantly as actors try to keep pace with changing threats. NATO still exists, but has become trivial, relegated primarily to the role of a legal secretary between countries negotiating security arrangements.
The Nature of US National Security Strategy
The US national security strategy in Digital Cacophony is two-fold, first to deter and defend against hostile actions against US citizens, companies, and property, to include the use of WMD; and second, to ensure open electronic information flows. Most Americans have strong ties and interests around the globe via information networks. These interests are often targeted by terrorists; and US citizens feel the military should protect these interests, whether they be goods, services, equipment, territory, or personnel. The military is equipped to meet all known contingencies at any location worldwide. They are directed to deter WMD through aggressive counterdetection, counterterrorism, and counterproliferation strategies.34 The national security strategy also addresses the enforcement of free and open electronic trade throughout all nations and groups. The military is well trained and specially equipped for this mission and constantly monitors nearly all information networks.
The Nature of Humanity
In this world, individuals can hold great power and are able to affect the outcome of a great many things. However, they are only independent as a single entity on the internet, as they are totally reliant on the net to function. Despite the allure of the electronic faux-life, a common dream is to "unplug" and be left alone for awhile . . . but the thought of missing the latest info-update is too enervating. Psychologists have categorized this neurosis as "infolepsis," a condition of frequent and uncontrollable desire for information.35 People communicate freely on the net, but many have also become isolationists, unable to communicate face-to-face. The net has become the center of people's existence. "Net-vangelism," or internet evangelism, has become a dominant form of persuasion, competing equally with other media forms. It is often used to sway public opinion regarding proposed government policies.
Due to the rapidly changing political and technological environment, most people suffer from high levels of anxiety. Many cannot cope or are uncomfortable with Exponentialn change and its apparently unknowable impacts. Sometimes even those comfortable with technology find themselves temporarily on the outside looking in. For example, disgruntled software engineers who are replaced by artificial intelligence are able to temporarily disrupt portions of the information net, causing havoc in the transportation network.36
The Nature of Technology
Exponentialn DTeK is the key driver in this world, accelerating beyond the control of world actors. Technological advances often result in unintended consequences, such as ready access to weapons of mass disruption. In a society dependent on the global network, a disruption to that service is often more damaging than a physical attack.37
Information is a prized commodity, often used to barter, as normal power structures have become diluted. In particular, the filtering and sifting of information becomes the focus of almost every organization and individual.38 Information equals power and control, but the main information challenge is sifting through databases to clear contaminants and waste by-products, such as unwanted and unneeded information. Personalized, self-adapting information filters are at the forefront of market demand. Filters also guard against "cyberagents," who prowl the net. Cyberagents infiltrate deep into cyberspace to detect, alter, steal, and destroy information filters and files. Since filters cannot protect against, nor detect, all "tainted" or false information, individuals have lost confidence in the information they are receiving.39
Customers force innovations in a bottom-up research and development era, and companies must remain adept at satisfying individual customer needs. Some of the most significant advances have been in the medical field.40 For example, most known diseases are detected and treated at birth; anti-aging products and services ensure a life expectancy exceeding 100 years of age; and genetic mapping allows researchers to examine the underlying causes of disease.41 Organ replacements are now performed as outpatient surgery, with a seven-to-ten day recovery time. Limb replacement patients complete rehabilitation in four to six weeks. These and other medical advances help sustain a high military operations tempo, as damaged soldiers can often be healed and recycled to the zone of operations in days. Nonmedical advances include the development of new super materials designed at the molecular level,42 miniaturization of most hardware devices,43 and robots for most domestic and manufacturing tasks.44 The military relies heavily on advances in civilian technologies rather than funding their own niche research,45 and quickly adapts and incorporates any new technology to keep ahead of the competition.
Since personal residences are the focus of all day-to-day activities, most services are provided directly to the home. For instance, quality primary and secondary education is available on the net.46 This "democratization" of education has brought the world computer literacy rate to over 90 percent, and most individuals have college-equivalent degrees. Because interconnectivity is total and virtual, information technology is used for more than just power; it is also used for pleasure and intellectual fulfillment. For example, due to personal safety concerns, the majority use "sensurround systems" to enjoy sporting activities, or take vacations in the safety and comfort of their biologically filtered domicile. Sensurround is a series of biochemical and electronic systems providing a total virtual firsthand experience, more stimulating than life itself. Sensors are strapped onto the body and one can actually feel what is happening on the sport fields or while skiing the Alps, switching "locations" at a whim.
The Nature of the Environment
The rampant nature of DTeK leads to unintended chaotic effects in Digital Cacophony. A major concern is managing the unanticipated outgrowth of problems and unforeseen vectors spun off by the rapid and revolutionary leaps in technology. Consequently, this world is characterized as a "256-color" world; parts are green, parts are brown, and other "colors" just splash across the canvas. There are too many colors, and most are artificial. Also, everyone has a voice in this world, and it is difficult to find peace and quiet with those voices coming at you from every direction.
Unanticipated problems are an unfortunate outgrowth from this world, and controls are often not established in a timely manner commensurate with the dangers of technological developments. For instance, easy access to technology and materials caused a rapid spread of WMD. Another unintended consequence was when biogenetic diseases, developed for military and commercial use, escaped to the open environment. Information weapons of mass disruption also exist, and filter industries must devote ever greater resources to the problem of viruses that have escaped from information warfare centers.47 Some viruses evolve and are rarely detectable, existing as "stealth" viruses of unknown motivation, origin, or destination.48
The terrorist threat has reversed the trend toward urbanization as people have scattered across the globe. Technology makes living just about anywhere feasible. Many live underground for additional protection and environmental aesthetics. Underwater settlements are beginning to flourish in support of the various mining operations and food production sites.49
Technology has made great leaps in the day-to-day care of the environment. All trash is recycled and industrial waste has almost been eliminated.50 Water is also recycled worldwide,51 while air and water filters keep home dwellings safe. People and animals suffer from organ failure due to the extreme electromagnetic radiation from the numerous electronic devices,52 but medical advances have made this problem treatable. Energy resources are plentiful, with substantial reliance on renewable resources such as wind, solar,53 tidal, and wave energy,54 as well as the expanded use of nuclear fusion.55
The Nature of the Defense Budget
Technological advances have accelerated the growth of gross domestic products worldwide. For instance, the US GDP has risen an average of 6 percent annually over the past 30 years to $39 trillion.56 Accordingly, the federal budget has easily been able to withstand a rise in defense spending to more than $300 billion in 1995 dollars (see fig. 5-3), an amount that represents less than 1 percent of American GDP. Military budgets-particularly for modernization, which is now 60 percent of the total DOD budget-rise in an attempt to stay apace with threats. Obsolescence is a recurrent problem, and some systems' lifespans are measured in months or less. Though the defense budget has increased, serious threats from all directions, because of ready access to WMD and information disruption systems, reduce the overall security of US citizens.

Figure 5-3. DOD Budget (Constant FY95 $B) for Digital Cacophony

Capabilities
America's global world view supports a technically proficient military, able to inject itself into surface, spatial, and virtual operating environments. The US has chosen to be involved globally because the fuzzy state has, in a sense, formed a fluid continuum seeping into all of the world's nooks and crannies. The US perceives this continuum as a global neighborhood sharing one backyard,57 one that must be made safe to preventcrises from propagating in unforeseen ways. To protect this backyard,forces must be adept at fighting in conventional, unconventional, andinfo-war environments. They must exploit advanced detection capabilitiesto locate and disarm both physical and virtual weapons. Fortunately, asmall engagement force is generally sufficient to deter or resolve mostsituations. These small teams exhibit specialized training, with eachindividual proficient in tasks ranging from hostage negotiations tonuclear weapon disarmament. Multifunctional equipment, easily adaptableto varied environmental conditions, is also required. Advancereconnaissance, detection, and communication assets are key to directingboth teams and equipment.Two other areas of primary concern for the military are modernizationand defense. Modernization is never-ending in the face of proliferationof technology, and intense training is required to maintain forces at ahigh state of readiness.58 Physical and virtual defenses are everywhere.
Implications
In Digital Cacophony, DTeK's Exponentialn growth has contributed to an unstable world, domestically and internationally. The proliferation of mass destruction and disruption weapons keeps the world on edge. As fears in the US escalate, individuals turn to the netocracy in dictating what military action they want accomplished. At times it is not clear who the enemy is with the rapid shifting of coalitions. Historical allies become foes and foes become allies as technology quickly determines who is currently leading the technology race and receiving the profits.
Four main concerns impact the day-to-day operations of the military: time, modernization, training, and burnout. Time is of the essence as every conflict, no matter its initial scope, has the capacity to explode into regional or global war. The decision cycle is compressed into hours, vice days or weeks. To remain ready, the military maintains worldwide vigilance. The pace of modernization is driven by the need to stay ahead in fielding the latest weapon or countermeasure. Unfortunately, the pace of modernization makes it difficult to keep personnel trained in the latest techniques and equipment. A combination of extremely high operations and training tempo causes rapid burnout of most front-line military forces. Most remain in the field only 5 to 10 years. A key challenge is the task of balancing this burnout with the need to retain individuals with "live" experience.
Information-age advances have greatly benefited certain aspects of the military. Since many military missions can be performed "over the net," many serve "on-line." All headquarters and command functions are performed on-line from dispersed locations to reduce vulnerability and increase efficiency. Many nonmobile functions, such as acquisition, supply, and most logistics, are transitioned to the reserves. All officer and enlisted professional military education and advanced technical training is individualized, and most student interaction is conducted via virtual videoconferencing seminars.
Summary
Digital Cacophony is a world racing to keep pace with the rampant speed of technological change. This condition results from the effects of DTeK being at the extreme Exponentialn dimension. The power grid in this world has become Dispersed, and no one actor or government can control the free-flowing information across boundaries. The American world view is Global due to the numerous threats facing the country and world. The US realizes it is part of the "global village" and must be involved worldwide to guarantee long-term security.

Friday, May 8, 2009

RASARITUL romanesc si Parteneriatul Estic. Greul pentru Romania in Uniunea Europeana si in NATO abia acum a inceput

Cum putem folosi Parteneriatul Estic

de George DAMIAN

Lansarea Parteneriatului Estic la Praga nu a starnit foarte multe valuri la Bucuresti - in ciuda faptului ca ne intereseaza in mod direct. Romania este singura tara membra a Uniunii Europene care are granita cu trei dintre tarile din Parteneriatul Estic: Ucraina, Republica Moldova si Georgia (aceasta din urma ceva mai indepartata, dar avem acces direct la ea prin Marea Neagra). Asa ca diplomatia romaneasca ar trebui sa fie pilonul, pivotul, releul, lantul de transmisie, pinionul, arborele cotit - in orice caz, o piesa importanta in angrenajul acestui proiect major al Uniunii Europene.Situatia de pe teren insa este extrem de trista. Cu Republica Moldova suntem practic in razboi diplomatic. Ne-au fost expulzate cateva echipe de diplomati, la pachet cu un ambasador, ne-a fost refuzat ambasadorul de avarie, ne-au fost impuse vize. Comunistii de la Chisinau acuza Romania la orice ora din zi si din noapte pe oriunde gasesc un binevoitor gata sa-i asculte ca a organizat o tentativa de lovitura de stat in stanga Prutului. Mesajul comunistilor de la Chisinau catre Uniunea Europeana poate fi sintetizat in urmatoarea forma: vrem sa ne apropiem de voi, dar vrem sa stam cat mai departe de Romania. Destul de greu, avand in vedere geografia si faptul ca Romania este membra a Uniunii Europene.Dinspre Ucraina bate crivatul... Saptamana aceasta Kievul si-a trimis buzduganul la Bucuresti, pe Boris Tarasiuk, fost ministru de Externe si in continuare unul dintre creierele politicii externe ucrainene. Tarasiuk a prezentat lista problemelor bilaterale Romania-Ucraina si viziunea de la Kiev. Bineinteles, totul e invers decat stiam noi: Ucraina a castigat procesul de la Haga privind delimitarea platoului continental din Marea Neagra, romanii din Ucraina topaie de fericire pentru ca le sunt respectate integral drepturile, canalul Bistroe nu are niciun fel de legatura cu ecologia, spionii nu sunt spioni, iar la Chisinau au fost arborate simboluri romanesti. Ocin haraso!
Diplomatia romaneasca se afla in fata celei mai dificile sarcini de dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Pozitia romaneasca trebuie exprimata cat se poate de clar. Ucraina trebuie sa puna in practica angajamentele privind respectarea drepturilor omului asumate prin participarea la Parteneriatul Estic. Adica trebuie sa permita cu adeva­rat folosirea limbii romane in scoli - nu doar la orele de sport si lucru manual, asa cum indica ultimele reglementari ale Ministerului Invata­mantului de la Kiev. Ar fi un gest elegant din partea ucrainienilor sa permita si folosirea limbii romane in administratie si justitie, sa aloce de la buget fonduri pentru sprijinirea culturii romane, sa-i descopere pe cei care incendiaza casele si masinile preotilor romani - in sfarsit, mai sunt multe de facut.
La Chisinau comunistul Vladimir Voronin a spus scurt si la obiect ce isi doreste de la Parteneriatul Estic: anularea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni si incheierea cat mai rapida a unui acord economic care sa permita exporturi masive in Uniunea Euro­peana. Doar ca pentru a primi cadourile acestea de la Uniune, Voronin ar trebui sa inceapa prin anchetarea serioasa a cazurilor celor trei tineri morti la Chisinau in urma protestelor din 7 aprilie. Ar mai trebui pedepsiti si militienii care au rupt oasele a aproape 100 de tineri si ar mai trebui investigate si retinerile ilegale. In paralel Voronin si comunistii lui ar trebui sa ceara scuze Romaniei pentru acuzatiile nefondate, sa accepte un nou ambasador si sa ridice vizele impuse ilegal.
Parteneriatul Estic al Uniunii Europene va fi o incercare a fortelor Romaniei - diplomatia se va afla in prima linie, insa este nevoie de mai mult. Greul pentru Romania in Uniunea Europeana si in NATO abia acum a inceput.

CE VREA RUSIA. Masa rotunda despre tendintele globale ale Federatiei Ruse. Ce zic analistii Corneliu Vlad si Viaceslav Samoskin TEXT/VIDEO


Fundatia Europeana Titulescu a organizat o masa rotunda cu genericul “Noi accente in politica externa globala a Federatiei Ruse” la care au participat personalitati din lumea politicii, diplomatiei si analisti de politica externa.Directorul executiv al Fundatiei, George G. Potra, a subliniat ca schimbarile din politica globala care apar in ultima perioada dintre liderii marilor puteri merita a fi analizate pentru ca “se rasfrang si asupra tarilor mai mici”.
Ministrul consilier, George Apostoiu, a puctat cateva accente din actuala politica externa rusa si anume: apararea intereselor economice, mentinerea din sfera de influenta a statelor ex-sovietice si recastigarea statutului de putere mondiala.
Ambasadorul Ion Porojan s-a referit la prima intalnire a liderilor american si cel rus, Barack Obama si respectiv, Dmitri Medvedev, care au incercat sa imprime noi accente in dialogul dintre Washington si Moscova. “Abordarea celor doi lideri a problemelor privind reducerea armamentului, discutarea problemelor din Coreia de Nord si Iran pe cale diplomatica, fara utilizarea fortei denota faptul ca exista sanse de a fi rediscutate si redefinite relatiile”.
Analistul de politica externa Corneliu Vlad, director editorial al Agentiei Inforusia a atras atentia ca liderul de la Kremlin, care va implini in luna mai un an de mandat, a tras “doua salve de tun chiar in prima luna de la instaurare in functie”. “Presedintele Medvedev a propus o noua constructie de securitate europeana, concept care este orientat statelor interesate, nu blocurilor si aliantelor militare, dupa care a lansat un nou aranjament energetic mondial, care acum cateva saptamani s-a configurat intr-un proiect de o noua Carta energetica”. Corneliu Vlad a mai spus ca din analizele politologilor si analistilor de politica externa denota faptul ca “americanii au mai multa nevoie de rusi pentru asi solutiona problemele lor si anumite probleme prin intermediul Moscovei (vezi Coreea, Iran), decat rusii de americani”. Referindu-se la prima intalnire dintre Obama si Medvedev a calificat-o drept o “intalnire de tatonare”, insa importanti sunt “pasii care vor fi facuti de acum incolo”. Publicistul Viaceslav Samoskin, senior editor al Agentiei Inforusia a tinut sa detalieze unele aspecte din rationamentele Kremlinului care au facut sa lanseze acest Tratat de securitate europeana, menit “sa completeze documentul actual”. Potrivit lui Samoskin noul Tratat “va concretiza interesele statelor la nivel global, fara a restrictiona sau a minimaliza interesul unui stat in detrimentul altui stat”.Diplomatul Vasile Buga a remarcat faptul ca Federatia Rusa in ultimul deceniu manifesta o continuitate in strategia politicii externe prin “asigurarea unui brau de securitate langa granitele ei si in sfera acesteia de influenta”.Dezbaterea a prilejuit o mai buna cunoastere a directiilor principale din politica externa a Federatiei Ruse in primul an de mandat al presedintelui rus Dmitri Medvedev.(inforusia.ro – Lucia BEIU) (04.05)

EDITORIAL

La vară, când va fi cald


de Corneliu Vlad

Exista un tip de analişti – li se mai zice şi kremlinologi – care îşi bat capul să explice marelui public, dar şi marilor cancelarii, din Occident ce se întâmplă azi în Rusia. Unii dintre ei, cei mai „populari” se exersează, de câtva tip, într-un fel de joc de societate care seamănă cu cel pe care-l practică nuntaşii mai curioşi : cine-l calcă primul pe picior pe celălalt : mirele pe mireasă ori invers. Adică : de fapt, cine conduce Rusia, Medvedev sau Putin ? De vreun an şi ceva, cei doi lideri de la Moscova nu le dau, spre marea lor dezamăgire, indicii cât de cât de luat în seamă în formularea răspunsului la întrebarea : Cine e şeful. Dar şi analiştii serioşi sunt solicitaţi de probleme, e drept, mai serioase, şi ele. Cum pot fi definite, în acest moment, relaţiile dintre Rusia şi Occident ? De fapt, relaţiile cu Occidentul, in integrum, sau pe felii : cu Statele Unite, NATO, UE (ori, şi aici, cu Germania, Franţa, Marea Britanie etc. luate în parte ?)
Dinamica Rusia-Occident e, oricum, destul de greu de definit într-o formulă succintă. De pildă, relaţiile ruso-americane odată cu ieşirea din scenă a catastrofalei Administraţii George W Bush şi instalarea la Casa Albă a preşedintelui Obama. Semnele unei relansări (resetări – spune doamna H. Clinton) sunt, în mare parte, încurajatoare, deşi mai vin şi semnale contradictorii. Cert ar fi, după opinia dominantă a comentatorilor, că unul dintre actele importante in „primele 100 de zile” ale noului preşedinte este demersul de înviorare a relaţiilor cu Moscova. Procesul este însă abia la început, se înaintează prudent, se calculează totul cu grijă. Dar fapt este că, pe de o parte, noua Administraţie americană a temperat iniţiative importante şi temerare (dacă nu chiar riscante) ale precedentei echipe prezidenţiale : marşul spre Est (în foste republici sovietice) al NATO şi proiectul de instalare a unor componente de scut spaţial în Polonia şi Cehia. Preşedintele Obama nu declară nici că a abandonat aceste două direcţii (anunţate) de acţiune, nici că le va continua.
Iar această stare de ambiguitate, de aşteptare, face să curgă multă cerneală din pana analiştilor. Un lucru, oricum, este sigur : preşedintele Obama şi echipa sa vor duce un alt tip de politică faţă de Rusia decât precedenta Administraţie. La urma-urmei, nici nu s-ar fi putut altfel : o linie în politica internaţională a SUA mai păguboasă decât cea a preşedintelui George W.Bush e greu să fie depăşită în ce priveşte contraperformanţele. Preşedintele Obama a anunţat, încă din timpul campaniei sale electorale, că va aplica o politică a schimbării. Şi în politica internă, şi în cea externă. Primii ghiocei ai acestei schimbări au apărut deja, cu timiditate. Se aşteaptă, însă, mult, de la întâlnirea de la vară, când va fi cald (vorba preşedintelui Obama) dintre liderii din vârful puterii de la Washington şi Moscova).(08.05)

FARA COMPLEXE

De ce vrea Rusia un Helsinki-2?


de Viaceslav Samoşkin

În promovarea ideii unei noi arhitecturi de securitate euroatlatică, propusă în urmă cu aproape un an de preşedintele rus Dmitri Medvedev şi deja botezată în mass media „Helsinki-2” sau „Helsinki Plus”, se observă o anumită continuitate în raport cu politica externă a URSS, care, la mijlocul anilor ’50, a propus organizarea unei conferinţe paneuropene în privinţa securităţii de pe continent. Ei bine, realizarea acelui proiect a necesitat atunci aproape două decenii, din care doi ani a durat elaborarea Actului final, semnat în capitala finlandeză în vara anului 1975. În momentul de faţă, propunerea liderului rus va figura printre cele trei probleme majore, pe agenda summitului UE-Rusia care va avea loc la Habarovsk, între 20 şi 23 mai.
Se poate pune întrebarea de ce tocmai Rusia promovează o iniţiativă asemănătoare cu cea de acum peste trei decenii? Părerea mea este că, după destrămarea URSS, în fostul spaţiu sovietic au apărut aşa-zisele „conflicte îngheţate” (Transnistria, Osetia de Sud şi Abhazia, Nagorno - Karabah), unde cele 10 principii ale Actului final de la Helsinki nu prea funcţionează. Şi aceasta priveşte, în primul rând, cele două principii care par să se bată cap în cap - cel de integritate teritorială a statelor şi cel privind dreptul popoarelor la autodeterminare. Problema constă în faptul că, în Actul final, aceste principii nu sunt detaliate în destulă măsură, nu sunt precizate clar raporturile concrete dintre ele, adică nu sunt specificate, să zicem, condiţiile în care proclamarea independenţei unui stat ar fi legitimă sau nu. Nu sunt explicite nici circumstanţele în care intervenţia externă într-o ţară sau altă este legală sau nu. Nu-i de mirare că toate acestea au condus la controversatul caz de recunoaştere a independenţei provinciei sârbe Kosovo, care a împărţit lumea în două. Aşadar, problema principală a Actului final este că acesta nu are şi o bază normativă, ale cărei norme juridice ar permite aplicarea celor zece principii obligatorii. A fost mai curând o declaraţie de intenţii. Pentru prima dată, preşedintele rus a prezentat motivele propunerilor sale şi conţinutul lor concret în discursul rostit la Universitatea Helsinki, la 20 aprilie, în timpul vizitei sale oficiale în Finlanda. El a subliniat că în nici un caz nu este vorba de renunţarea la Actul final de la Helsinki. Dimpotrivă, conţinutul acestuia trebuie să fie confirmat şi dezvoltat în conformitate cu noile realităţi de pe continent.În ultimii 33 de ani, a subliniat şeful statului rus, s-a schimbat în mod considerabil caracterul relaţiilor internaţionale în spaţiul cuprins între Vancouver şi Vladivostok, a dispărut confruntarea ideologică de altădată. În acelaşi timp, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), structura menită să vegheze respectarea principiilor de securitate europeană, în ultimii ani se ocupă mai curând de probleme periferice în ceea ce priveşte securitatea, iar potenţialul ei politico-militar ar fi dificil de reanimat. În al doilea rând, urmare a destrămării Uniunii Sovietice, Iugoslaviei şi Cehoslovaciei, pe continentul european a apărut un număr mare de subiecţi noi ai dreptului internaţional, s-a schimbat harta geografică, economică şi politică a Europei. În al treilea rând, activitatea şi construcţia militară de pe continent, după părerea lui Dmitri Medvedev, trebuie să corespundă situaţiei politice şi pericolelor militare reale. Nu poate să se extindă NATO doar de dragul extinderii!„Contăm pe faptul, a spus Medvedev, că noul Tratat propus de Rusia va permite crearea unui nou sistem de cooperare în sfera securităţii în spaţiul euroatlantic...
Considerăm important ca în documentul actualizat să fie fixate mecanisme unice de prevenire şi reglementare a conflictelor prin mijloace paşnice şi să se treacă la o nouă treaptă de colaborare pentru a contracara ameninţările la adresa securităţii”. Şi încă un motiv pentru un Helsinki-2. Preşedintele rus este convins că elaborarea noului Tratatului „va contribui la o înaintare importantă pe calea care duce spre o lume liberă de arme nucleare”.
Dar care ar fi formatul pentru a se elabora un nou cod de securitate euroatlantică, updatat la situaţia de la începutul secolului XXI? Cât se poate de extins, crede Dmitri Medvedev, pentru că nici o structura existentă - fie ea NATO, UE sau CSI - nu se potriveşte, neincluzându-i pe toţi protagoniştii din spaţiul întins dintre Vancouver şi Vladivostok. Prin urmare, un start pentru negocierile multilaterale asupra noului Tratat de securitate ar putea să dea organizarea unei conferinţe cu participarea tuturor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv OSCE, UE, CSI, NATO şi OTSC...
Primele reacţii ale principalilor parteneri occidentali la propunerile ruse au fost reţinute: am vrea să vedem lucruri mai concrete, au spus ei. Printre cei care au fost mai receptivi la iniţiativă se numără şi România. Iată de ce, în timpul recentei vizite a ministrului de externe român, Cristian Diaconescu, la Moscova, omologul lui rus, Serghei Lavrov, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de partea română pentru „disponibilitatea de a discuta şi în continuare propunerile preşedintelui Medvedev privind securitatea euroatlantică”.
Summitul UE-Rusia de la Habarovsk ar putea consemna un progres în drumul spre Helsinki-2.(07.05)

BASESCU: Mesaj catre Europa, Basarabia si Ucraina. Fratii de peste Prut si Insula Serpilor au fost azi la Cotroceni

Basescu la Cotroceni de Ziua Europei: Pentru noi, românii, 9 Mai este şi ziua-simbol a independenţei câştigate în timpul domniei lui Carol I, a cărui contribuţie a fost decisivă pentru modernizarea europeană a ţării noastre. De asemenea, în acest moment aniversar nu avem dreptul să-i uităm pe fraţii noştri de peste Prut a căror vocaţie democratică şi europeană România va continua să o susţină cu toată convingerea.

Ceremonia de decorare a membrilor delegaţiei care a reprezentat România în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în procesul „delimitarea maritimă în Marea Neagră”

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a decorat, vineri, 08 mai a.c., în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, pe membrii delegaţiei care a reprezentat România în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în procesul „delimitarea maritimă în Marea Neagră”, în semn de înaltă apreciere a contribuţiei avute la succesul obţinut de ţara noastră în procesul de la Haga pentru delimitarea spaţiului maritim cu Ucraina.

Preşedintele României a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Bogdan Lucian Aurescu şi domnului Cristian Diaconescu. De asemenea, şeful statului a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari domnului Eugen Laurian, contraamiral (r).

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler: domnului James Crawford; domnului Cosmin-George Dinescu; domnului Alan Vaughan Lowe; domnului Daniel Müller; domnului Simon Olleson; domnului Alain Pellet şi Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari domnului Costel Avrămescu, comandor (r) şi domnului Octavian Buzatu, locotenent comandor(r).

În cadrul ceremoniei, preşedintele României a acordat Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Catrinel Brumar; domnului Liviu Ilie Dumitru; domnului Ion Gâlea; doamnei Irina-Elena Niţă; doamnei Alina-Maria Orosan; doamnei Elena Gina Paris; doamnei Elena-Mirela Pascaru; doamnei Ioana-Alice Preda; doamnei Rodica Vasile, precum şi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari domnului Victor Hrihorciuc, colonel (r); domnului Silviu-Ovidiu Neghiu, căpitan. Totodată, şeful statului a conferit Ordinul „Meritul Diplomatic” în grad de Cavaler doamnei Olivia Horvath.

Vă prezentăm alocuţiunea susţinută de şeful statului cu acest prilej:

"Toţi românii au fost mândri de dumneavoastră"

„Motivul pentru care suntem astăzi aici este foarte uşor sau nu trebuie explicat românilor. Despre ceea ce dumneavoastră aţi făcut pentru România ştiu toţi românii, toţi românii au fost mândri de dumneavoastră în ziua în care s-a anunţat sentinţa în procesul de la Curtea Internaţională de la Haga. Sunteţi o echipă de jurişti, tehnicieni, diplomaţi, oameni care v-aţi servit ţara, oameni care aţi muncit cinci ani pentru ca la sfârşitul anului trecut să rezolvăm un contencios care ţinea de câteva decade. Pe de altă parte, ceea ce dumneavoastră aţi făcut pentru România este o demonstraţie, o demonstraţie că forţa dreptului trebuie să stea înainte dreptului forţei. Prin sentinţa de la Haga, nu aţi făcut decât să confirmaţi o tradiţie a politicii externe româneşti, şi anume aceea că dreptul internaţional trebuie să stea la baza relaţiilor dintre state şi că nici o altă formă de soluţionare a diferenţelor între state nu este o formă care să ne garanteze securitatea şi pacea.

Probabil că, în ultimii ani este una din cele mai importante hotărâri ale Curţii de la Haga, iar pentru regiunea în care România se află, ce aţi făcut dumneavoastră, ce a făcut România, a devenit un exemplu de soluţionare a problemelor. Şi nu suntem o zonă cu puţine probleme de contencios între state. Eu vă mulţumesc mult pentru efortul pe care l-aţi depus, mulţumesc mult şi colegilor străini care s-au alăturat echipei româneşti şi care, prin contribuţia lor, au dat un plus de strălucire acestui succes. Vă mulţumesc mult şi vă doresc mult succes în continuare! Aş face o singură menţiune. Înaltele decoraţii ale statului român pe care le-aţi primit astăzi, nu sunt un semn de recunoştinţă a preşedintelui României faţă de dumneavoastră, faţă de ce aţi făcut pentru România, ci sunt un semn de recunoştinţă a poporului român pentru munca dumneavoastră. Vă mulţumesc!”
Departamentul de Comunicare Publică

Vezi si
http://www.insulaserpilor.info/
Foto: eu si Nokia :-)

ATAC in lant dinspre Est. Dupa Voronin si Iuscenko trage cu gloante false. MAE si Miruna Badea il pun la punct

MAE: Declaraţia privind paşapoartele româneşti pentru ucraineni este nefondată

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - MAE a precizat, vineri, în urma unei solicitări din partea MEDIAFAX, că România nu poate elibera paşapoarte româneşti decât cetăţenilor români, apreciind că declaraţia preşedintelui Ucrainei, Viktor Iuşcenko, este nefondată.
MAE a făcut precizările, în urma unei solicitări de a comenta problema paşapoartelor româneşti în contextul unei declaraţii a lui Viktor Iuşcenko.
Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, cere Comisiei Europene să analizeze problema acordării de către România a unor paşapoarte destinate cetăţenilor ucraineni, a relatat Interfax-Ucraina citată de pagina online a agenţiei ZIK.
"Solicit formarea unei comisii în cadrul CE care să analizeze legalitatea emiterii de către România a paşapoartelor pentru cetăţeni ucraineni şi dacă această problemă este conformă cu Politica de Vecinătate", a declarat Iuşcenko la Praga.
"Emiterea de paşapoarte de către România nu poate decât să stârnească preocupare, să creeze o situaţie imprevizibilă şi să surprindă comunitatea ucraineană din România", subliniază Iuşcenko.
"România nu poate elibera paşapoarte româneşti decât cetăţenilor români. Declaraţia respectivă este nefondată", apreciază MAE.
Ministerul precizează că în procedura de redobândire a cetăţeniei române în condiţii mai favorabile, criteriul etnic nu prezintă nicio relevanţă, condiţia principală fiind ca solicitantul în cauză să fi avut cetăţenia română pe care să o fi pierdut independent de voinţa sa sau să fie descendentul până în gradul III inclusiv al unui fost cetăţean român care a pierdut cetăţenia română independent de voinţa sa.
În consecinţă, cetăţenia română nu se redobândeşte automat, fiind necesară îndeplinirea unui minimum de condiţii pentru justificarea şi fundamentarea solicitării. Fiecare solicitant în parte trebuie să respecte cerinţele legii şi să prezintă dovezi în sprijinul solicitării sale.
Pe de altă parte procedura de dobândire/redobândire a cetăţeniei române nu vizează cetăţeni ai anumitor state, ci are caracter general, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile prescrise de lege în acest sens, explică Ministerul de Externe.
"Legislaţia română în domeniu este conformă normelor şi standardelor internaţionale şi europene (inclusiv Convenţiei europene asupra cetăţeniei), cetăţenia română nefiind acordată pe baze discriminatorii sau colectiv", conchide MAE.
Trebuie subliniat, de asemenea, că nu există norme comunitare sau o politică comună a UE în materie de cetăţenie, acest domeniu fiind rezervat competenţei statelor membre, menţionează sursa citată.
Astfel, raportat la politica României sau a oricărui stat european de acordare a cetăţeniei sale în condiţiile stabilite conform legii, Politica Europeană de Vecinătate nu se referă la această problematică.
Miruna Badea, miruna.badea@mediafax.ro

Viktor Iuşcenko îndeamnă CE să analizeze cazul acordării de paşapoarte româneşti unor ucraineni

KIEV (MEDIAFAX) - Preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko, cere Comisiei Europene să analizeze problema acordării de către România a unor paşapoarte destinate cetăţenilor ucraineni, relatează Interfax-Ucraina citată de pagina online a agenţiei ZIK.na Badea
"Solicit formarea unei comisii în cadrul CE care să analizeze legalitatea emiterii de către România a paşapoartelor pentru cetăţeni ucraineni şi dacă această problemă este conformă cu Politica de Vecinătate", a declarat Iuşcenko la Praga.
"Emiterea de paşapoarte de către România nu poate decât să stârnească preocupare, să creeze o situaţie imprevizibilă şi să surprindă comunitatea ucraineană din România", subliniază Iuşcenko.
Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro

PUTIN the Great, micul trubadur

PATRIARHUL Georgiei: Situatia este in pericol sa explodeze

Patriarhul Georgiei, la unison cu Uniunea Europeana, a facut apel la fortelor politice din fosta republica sovietica sa dea dovada de retinere, dupa saptamani de proteste fata de presedintele Mihail Saakasvili, ce au degenerat, Ilia al II-lea avertizand miercuri seara ca situatia este "in pericol sa explodeze", noteaza joi Reuters, citata de NewsIn.
Ambasadorul ceh Ivan Jestrab, reprezentand presedintia semestriala a UE, a declarat ca Guvernul si Opozitia georgiana ar trebui sa "inceapa negocieri pentru o solutie politica la actuala situatie", oficialul precizand ca atacurile protestatariilor, care cer demisia presedintelui Mihail Saakasvili, asupra politiei reprezinta "act criminal, absolut intolerabil intr-o societate democratica".
Scutierii si-au folosit bastoanele impotriva protestatarilor, inarmati si ei cu bate, iar 28 de persoane au fost ranite in cursul acestor incidente, miercuri seara. Violentele au izbucnit cand protestatarii s-au indreptat spre o unitate a politiei unde erau detinuti trei activisti pentru agresarea unui jurnalist de la televiziunea publica. Opozitia a acuzat politia ca a tras cu gloante de cauciuc, dar autoritatile au negat.
La cererea patriarhului, politia i-a eliberat pe cei trei activisti aflati la originea ciocnirilor de miercuri si care au afirmat ca au fost batuti in arest. Marti, televiziunea difuzase imagini in care cei trei loveau jurnalistul cu un steag. Preoti cu barba incercau sa calmeze scutierii si protestatarii care isi aruncau insulte printr-un gard. Unii protestatari pareau raniti la cap.
Tensiunile din Georgia sunt alimentate de protestele Opozitiei, care dureaza deja de cateva saptamanii, partizanii blocand strazile si cerand demisia presedintelui Saakasvili, criticat pentru derivele autoritare si pentru gestionarea proasta a conflictului de vara trecută cu Rusia. Unii dintre liderii opozitiei s-au declarat gata sa se intalneasca cu presedintele pentru a discuta despre solutionarea situatiei. (ZIUA Online)

"BASESCU, Saakasvili, Iuscenko au fost platiti din plin de catre de Voronin" - URECHEAN - "lider" al "opozitiei" de la Chisinau. VIDEO


Intervievat de jurnalistul Vitalie Calugareanu, Serafim Urechean, fost PCUS-ist de frunte, declara, incepand cu minutul 13.20: "Cei care i-au tinut panatalonii lui Voronin si cei din exterior, Băsescu, Saakaşvili, Iuşcenko au fost plătiţi din plin de catre de Voronin... Eu cred ca Basescu e multumit, toti trei sunt multumiti!"
Sursa: http://jurnaltv.md/?article=2317

Thursday, May 7, 2009

A INVIAT CATAVENCU: Radu Duda, actorul care joacă rolul de prinţ? Mai stim noi un actor la fel de grabit...


Radu Duda, actorul care joacă rolul de prinţ?
Din filmoteca de aur a Casei Regale
Nu ştim ce ne-a apucat, dar, de cînd Radu Duda şi-a anunţat candidatura la preşedinţie, trăim cu sentimentul că se poate. Se poate să scriem şi despre altcineva, în afară de Băsescu.

Deci: domnul Duda a devenit Principe de Hohenzollern-Veringen prin căsătoria cu Principesa Margareta, cu 11 ani mai în vîrstă decît el, dovedind, la fel ca mult mai celebrul cuplu Mihaela-Oţil, că dragostea nu are vîrstă. Înainte de asta, era actor şi seminarist la ATC.
Dar asta e irelevant, CV-ul lui s-a îmbunătăţit bine de atunci. Spre exemplu, acum cîteva săptămîni, pe site-ul lui scria că e absolvent al „Colegiului George C. Marshall din Germania“ şi al „John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard“. CV-ul s-a modificat puţin, de la impresionant spre penibil, cînd jurnaliştii de la Hotnews au aflat că „Harvard-ul“ lui Duda era doar un curs amărît de două săptămîni, iar la „George C. Marshal“ doar un seminar de o săptămînă.

’Trăiţi, dom’ colonel! Pardon, Căpitan Conan!

Totuşi, să nu credeţi că nu impresionează cu alte realizări. A fost promovat în grad, ca militar, în fiecare an, începînd din 2002. Astfel, a ajuns de la subofiţer la gradul de colonel. Ofiţerii normali muncesc toată viaţa ca să ajungă să iasă la pensie colonei, dar, se ştie, actorii au mai mult noroc. Cariera artistică a prinţului e mai puţin confuză. Spre exemplu, a jucat rolul de militar şi în Titanic vals (ofiţerul Gigi Stamatescu, iubitul Mizei), deci avea experienţă, nu degeaba a fost promovat aşa repede. Cariera lui l-a plimbat din Franţa (unde a jucat sub bagheta regizorului Bertrand Tavernier în două filme: Captain Conan şi Laissez-passer) pînă în Camerun. Foştii lui colegi de actorie sînt însă prea puţin dispuşi să intre în detalii tehnice. Olga Tudorache, fosta lui profesoară, ne-a spus doar: „Mă puneţi într-o situaţie jenantă. Nu pot să vorbesc despre Radu. Sunaţi pe altcineva!“.

„S-a pozat cu fotbalistul Roger Mila“

Ne-am interesat şi în Camerun, unde Radu Duda a plecat împreună cu colega lui, actriţa Carmen Tănase, cu sprijinul Unesco, la a treia ediţie a Festivalului „Le Début Des Retic“, organizat de Ambroise Mbia, un mare comedian al Camerunului. Domnul Mbia a avut amabilitatea să ne răspundă la telefon: „Îl cunosc pe dl Duda, l-am avut invitat în Camerun, unde a jucat într-o piesă de teatru în limba franceză, Raport pentru o academie. A jucat ok, mai ales că nu a făcut-o în limba lui natală. Nu am ţinut legătura cu el, i-am mulţumit în scris pentru participare. Aici s-a pozat cu jucătorul de fotbal Roger Mila şi a făcut cunoştinţă cu ambasadorul nostru. Nu ştiam că şi-a depus candidatura la preşedinţie. Nu mă pot pronunţa asupra carierei lui politice, nu cunosc politica din România“.

„Spunea în fiecare dimineaţă gluma zilei“

Cele mai interesante declaraţii tot din ţară vin, şi anume de la Mircea Radu Iacoban, director al Teatrului Naţional în perioada ’79-’90, care mărturisea: „Nu ştiam că şi-a depus candidatura la preşedinţia României. Este o surpriză pentru mine acest pas. Nu cred că are şanse“. Şi menţiona că era un actor mediocru, care „nu ieşea în evidenţă, însă era cel care spunea în fiecare dimineaţă gluma zilei, adică bancurile“. Contactat săptămîna trecută, Mircea Radu Iacoban ne-a părut mult mai rezervat în declaraţii: „Am primit foarte multe cucuie din cauza acelor declaraţii din partea unora şi a altora. Nu mă mai pot pronunţa asupra acestui subiect. Numai cucuie am primit. Nu mai discut chestia asta, vă rog să mă înţelegeţi şi pe mine“. Vă înţelegem, domnu’ Iacoban. De cînd e candidat, domnului Duda nu-i mai arde de gluma zilei. Nu ştim dacă aţi observat, dar e foarte serios. Serios, n-aţi observat?

Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 06 Mai 2009 Biroul de moravuri usoare

8 MAI. Doua ceremonii la Cotroceni: decorarea reprezentantilor Romaniei la Haga si Ziua Europei

Ora 17.00 - Ceremonia de decorare a membrilor delegaţiei care au reprezentat România în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie în procesul „delimitarea maritimă în Marea Neagră”

Ora 18.00 - Recepţie oferită de preşedintele României, Traian Băsescu, cu prilejul Zilei Europei (Loc de desfăşurare: Grădina Palatului Cotroceni)

SCOALA BRANCOVENEASCA INTREABA: Libertate sau Libertinaj? Feciorie sau Curvie? CU CE PREŢ. Proiect umanitar: "Impreuna Salvam Vieti"

Concurs Naţional cu premii - CU CE PREŢ ?
Tema:

Libertate sau Libertinaj
Feciorie sau Curvie
Fiecare dintre noi am fost investiţi cu cea mai mare demnitate,
aceea de fii ai lui Dumnezeu.
Ce facem noi cu această distincţie?
O onorăm sau o terfelim?
O păstrăm sau o pierdem?


Premiile vor fi oferite pe 4 categorii de vârstă – cls. VII – VIII;
cls. IX – X; cls. XI – XII; Studenţi, tineri, adulţi
 Premiul special 1.500 lei x 4 categorii
 Premiul I 1.000 lei x 4 categorii
 Premiul II 600 lei x 4 categorii
 Premiul III 300 lei x 4 categorii
 20 de menţiuni 100 lei x 4 categorii
Premiul „Directorul anului” – 3000 lei pentru directorul
instituţiei cu cea mai buna participare (număr de elevi şi valoare
a lucrărilor).
Premiul „Doamna Maria Brâncoveanu” 4 x 500 lei pentru
coordonatorii elevilor care au obţinut cele 4 premii speciale.
Tematica concursului, întrebările şi conţinutul cărţii
„CU CE PREŢ” pot fi descărcate şi de pe
http://www.scoalabrancoveneasca.ro/

Cuprins
I. DESPRE CONTRACEPTIVE
Mijloace anticoncepţionale Efecte secundare fatale despre care nu
se vorbeşte. Un bilanţ critic din punctul de vedere al unui
ginecolog Dr. med. Rudolf Ehmann
A. Introducere
B. Mijloace contraceptive artificiale
C. Efecte secundare ale pilulei anti-baby
D. Bilanţul contracepţiei şi urmărilor ei
Steriletul - factor criminal Dr. med. Antun Lisec

II. MĂRTURII ŞI ÎNTÂMPLĂRI ADEVĂRATE

Mărturii ale unor femei despre avort
Întâmplări adevărate
Urmările psihice ale avortului provocat - constatările unui medic
ginecolog-psiholog, de-a lungul a 33 de ani de practică - Tove
Ross Niklassen MD (Danemarca)
Deviaţii psihice după avorturi Dr. Dmitri Aleksandrovici Avdeev
Cine sunt vinovaţii crimei privind avortul? Preot Prof. Dr. Ilie
Moldovan
Nu vă lăsaţi cumpăraţi! (cuvânt către adolescenţi) Dr. Dmitri
Aleksandrovici Avdeev
Mame, încetaţi pruncuciderea!
Despre avort Prof. Dr. Nicolae Paulescu
Avorturile sunt un păcat înfricoşător Cuviosul Paisie Aghioritul
Reglementările privind avortul în ţările Uniunii Europene
Populaţia României – încotro?
N-au vrut să fie mame
Părintele Arsenie Boca: Despre familie şi copiii lepădaţi
Părintele Filotei Zervakos: Prin avorturi îşi omoară copiii
Părintele Cleopa: Despre familie şi păcatul avortului

Cuvânt de încheiere
III. CANON DE POCĂINŢĂ PENTRU COPIII AVORTAŢI


Mulţumirile şi admiraţia noastră Consiliului Judeţean
Constanţa, Sindicatului Poştei Române şi tuturor celor care
ne-au sprijinit, fiecare după puterile lui.
DUMNEZEU SĂ LE LUMINEZE CALEA SPRE
ÎMPĂRĂŢIA SA!
Proiect umanitar „Împreună Salvăm Vieţi”
Dorim sa distribuim gratuit cate un exemplar din aceasta carte
fiecărui elev constănţean din clasele VIII – XII si fiecărui
student: 50.000 exemplare x 1.8 lei = 90.000 RON

Pentru sprijinirea acestui proiect puteţi face donaţii pe baza
contractului de sponsorizare de pe
http://www.scoalabrancoveneasca.ro/: numerar sau cont nr. RO 06
OTPV 1200 0004 3576 RO 01, OTP Bank Constanţa – Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni,
sau la Teledon 0900 900 170, 2 euro/apel.
Persoane de contact
Sorin Mocanu -tel. 0723/304.264;
Leonard Vancu – 0745/049.202
Va mulţumim,
Şcoala Brâncovenească