Pages

Friday, September 12, 2008

TOPUL ZIUA: Externele-Georgia, Ucraina, Basa; Istoria-Ceausescu, DSS; Religia-Teoctist, Sfintii Inchisorilor; cazul Patapievici-ICR; Magureanu; Rosca

http://www.ziua.ro/pe%20podium, scriu colegii mei, aratand ca editia online a ziarului ZIUA a ocupat, in luna august, locul trei in topul celor mai citite cotidiane generaliste pe Internet. Site-ul www.ziua.ro a inregistrat 4,96 milioane de afisari (1,05 milioane de vizite si 351.249 de vizitatori unici), potrivit Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI) realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT). Studiind graficele SATI-BRAT (vezi foto stanga) putem face si un profil al cititorului ZIUA si un top al celor mai cautate articole ale lunii.

Astfel, cercetand indicii zilelor maximale la afisari, vizite si clienti unici, rezulta ca subiectele cele mai citite au fost legate de conflictul din Georgia, anuntat in premiera in presa de Departamentul Externe, si relatiile Romaniei cu Ucraina; de Istoria recenta, Ceausescu si Securitatea; de Religie, cu articole despre Teoctist sau mizeria interzicerii Expozitei despre Sfintii Inchisorilor; de cazul Patapievici-ICR, relatia Magureanu-Iliescu-Plesu si evident, la capitolul editorial, condeiul lui Sorin Rosca Stanescu, care au adus ZIUA pe locul 3 in topul lunii.
Sigur, dincolo de faptul ca e vorba si de bani si de prestigiu, m-am gandit ca este interesant de reliefat exact si ce a interesat cititorii ziarului ZIUA in zilele care au adus peste 30.000 de clienti unici, respectiv peste 200.000 de afisari.
Iata Topul ZIUA, in ordine cronologica, conform studiului SATI-BRAT:

4 august - Interviu audio cu Stefan Andrei realizat de subsemnatul si Vladimir Alexe (peste 4500 de Clienti Unici)
5 august - Interviu scris cu Stefan Andrei (peste 5600 CU) plus ancheta "Jaf la ICR si MAE" (peste 4200 CU), realizata de subsemnatul si Doru Dragomir
11 august - Abandonarea Georgiei, Becali Bank, editorialul meu "Batalia de la Marea Neagra" si materiale ale scriitorului Radu Portocala despre "Afacerea ICR-Patapievici"
12 august - Atat in topul editiei clasice cat si in cel al editiei online, predomina subiectele de Externe, legate de zona Marii Negre si a Caucazului dar si "Firmanul Patapievici-Mihaies"
13 august - In topul absolut la accesari pe articole se inscrie interviul meu cu batranul detinut politic Raul Volcinschi despre un atentat necunoscut la Ceausescu (peste 7500 de accesari), urmat de Nae Ionescu si Rosca cu al sau Basescu
18 august - Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului: Rosca, cu a sa Kovesi, e la concurenta cu ZIUA Online care scrie despre Georgia si un posibil razboi nuclear, o analiza de Marius Batca
23-24 august - Mostenirea lui Dragan, Minciunile lui Magureanu, Iliescu si Plesu (subsemnatul), Georgia, Ucraina, Marea Neagra si... OZN-uri filmate la Sibiu, pe ZIUA Online (peste 19.000 de accesari)
25 august - Top of the top al lunii, conform SATI-BRAT, cu aproape 50.000 de CU si peste 200.000 de accesari.
Se inscriu interviul meu cu Voican despre spargerea Ucrainei (aproape 6000 de accesari individuale) si o expunere a ZIUA Online despre serviciile secrete ruse si armamentul adus in Marea Neagra.
26 august - Balcanii, Unirea cu Basarabia, Drama "Doamnei de Fier" si Sfintii Inchisorilor interzisi la Iasi (tot subsemnatul)
27 august - in Top, Rusia, Razboiul Rece, China, Planeta maimutelor ICR-CNSAS, un editorial de-al meu de revolta la adresa porcariei cu interzicerea expozitiei martirilor din inchisori
28 august - Caiac, Putin si un editorial de-al lui Dan Ciachir despre Teoctist si greco-catolici.

Cam asta ar fi transpus in cuvinte si imagini graficul SATI-BRAT. Interesant, nu?!
Multumiri cititorilor ZIUA!






















Este Basescu mason?

Ma indoiesc. Insa colegi de jurnalism online ma apostrofeaza ca il menajez in articolele mele cu toate ca este mason (Vezi Orbi, Surzi si Muti). Astept aici cea mai mica dovada ca Traian Basescu este mason si va promit ca o voi publica in presa centrala.

Personal m-ar interesa ca mason sau nemason sa faca treaba. Ceea ce ii reprosez eu este ca pare ca nu reuseste sa duca la implinire un proiect national. Si, apoi, ce caraghioslac mai e si cu transexualii astia cu sortuletz, cand din randuriele lor face parte si Vanghelie?...

Au trecut deja patru ani si, daca ne uitam in urma nu putem pune degetul pe nici un act care sa ramana in istorie ca "fapta lui Basescu" (altul decat "condamnarea comunismului", o farsa sinistra legata de mistificarea istoriei, urmare a nefericitei capcanari a presedintelui realizata de clanul Tismaneanu. Si cand ma gandesc ca prin 2005 intreba: "Cine-i Tismaneanu asta?"...). Desi poate-or fi, dar mai putin mediatizate. Nu ma refer neaparat la ceva de genul tepelor care nu s-au mai ridicat in Piata Victoriei (ci s-au dat si s-au luat, depinde de ce parte ai stat), si care cred ca ar fi trebuit sa se fi incarnat din primele luni de mandat. Ci la un proiect al intregii natiuni. Bunaoara cel legat de Unire - care stiu ca ii este drag - si de bietii romani din jurul granitelor deposedati abuziv de propria lor cetatenie. Din pacate, de la vorbe - multe, la fapte - putine. E drept, nici nu a fost sprijinit. Aparatul din ministerele de resort l-a sabotat incontinuu. Iar in jurul lui au facut zid tradatori patentati care i-au scuipat numai venin in urechi (de ce i-o mai tine, oare?!).

Ce se putea face, cu spectrul Rusiei asupra Basarabiei!? Multe! Cel mai simplu lucru: Legea recunoasterii cetateniei romane celor carora li s-a furat de catre un adevarat regim criminal, cel bolsevic! Recunoastere nu redobandire, pentru ca oamenii astia nu au renuntat niciodata la acest drept natural ca sa-l ceara acum, inapoi. Daca o va face pana la sfarsitul mandatului sau, atunci Jos, palaria! Dar, pana acum, s-a votat cumva acest simplu act legislativ roman, in timp ce rusii, bulgarii si chiar si turcii dau cetatenii la kilogram peste Prut si Nistru? Pardon? Aud ceva? Patriotii de la PSD, PNL, PRM, PD-L murmura? Aiurea! In afara de a-si umple conturile cu milioane de euro ce au facut onor parlamentarii gargaropatrioti care ar merita sa zboare? Exceptii exista: Iulian Urban, de exemplu. Dar sa vorbim de bisexualii PSD-PNL, de PRM (ca de la UDMR stim la ce sa ne asteptam)? Ce sa mai spui despre niste cadavre politice?

Dar despre milionarii in euro Tariceanu si Geoana? A bagat vreunul mana in buzunar ca sa recompenseze intr-un fel pierderea unui sfert de viata de catre acesti romani? In afara de Becali si de Basescu nimeni n-a clintit un deget!

Basescu, mason? De-aici pornisem. E adevarat ca ar avea antecedente: s-a opus construirii Catedralei Mantuirii Neamului cat era primar. Dar poate a facut-o pentru ca avea consilieri atei, v-ati gandit la asta?! Asa cum s-a intamplat cu declaratia privind homosexualii din Romania, inoculata de asexuata madam Mungiu. Dupa care a recunoscut: "Am gresit!".

De ce ma indoiesc profund ca este mason: Basescu nu e un tip care sa se subordoneze asa de usor. Acum sincer, il vedeti in patru labe si cu sortzuletz la brau cersind indurarea "Marelui Arhitect"?!

Apoi, omul s-a aflat si se afla in continuare intr-un adevarat razboi cu Nastase si Patriciu, stabi ai PSD si PNL si membri de varf ai masoneriei. Sa ne aducem aminte ca, la Referendumul care era sa-l coste pe Basescu scaunul de la Cotroceni, seful masoneriei ruse, unul, Kondyakov, a facut o vizita inopinanta la Bucuresti, sub acoperirea unor schimburi culturale care implicau un regizor rus foarte cunoscut. Ocazie cu care s-a intalnit si cu Tariceanu, oficial, dar si cu alte personaje (alea sunt mai interesante). Numai dupa ce i-au atras atentia niste baieti mai iuti la minte s-a prins si el cine-i Kondyakov si a facut putin tam-tam.

Parerea mea este ca nu e. Va ma dau un exemplu, recent: (posibil presupusa) gafa de la intalnirea cu "Marele Maestru", principele de clestar al Ordinului de Malta, privind relatiile Ordinului cu regimul comunist. Iata, Balaceanu Stolnici, despre care se spune ca s-ar fi opus ca Basescu sa fie primit in masonerie dupa alegerea sa ca presedinte, il cam pune la punct. Vezi interviul cu Balaceanu-Stolnici: Ordinul de Malta nu a activat in perioada comunista in Romania. Naiba sa-i ia!

Mason, nemason, eu m-as bucura ca in anul care i-a mai ramas sa reuseasca sa-i ajute pe romanii din jurul Romaniei, asa cum stiu ca vrea, si sa faca ceva pentru tara, fara a mai fi boicotat continuu. Ceva care sa ramana. Nu un castel din carti de joc cu fetzele de la "Voci Curate" - VEZI AICI ESTI IN CARTI CU ILIESCU-KGB» .

In tot cazul, imi repet promisiunea: dati-mi o cat de mica dovada si fac ce stiu: o public. Si sa-i mai dam o sansa, oameni buni!

Pana atunci, recomand o incursiune in lumea masoneriei de pe la noi, dupa cum este prezentata pe mai multe site-uri competente in materie si dupa cum este evocata si de regretatul Antonie Iorgovan, ca organizatie secreta care ar trebui interzisa conform Constitutiei Romaniei (deci, daca si presedintele s-ar numara printre cei 6000 de membri cu care se lauda masoneria de la noi atunci n-ar mai respecta Constitutia...):

Evenimentul Zilei si-a pus Cupola pe cap. Diversionistii de profesie i-au blocat lui Mihai Munteanu serialul de investigatii in afacerile Serviciilor

EvZ, un ziar parazitat ideologic de gruparea Tismaneanu, isi pierde acum si ultimul suflu cu adevarat jurnalistic: ancheta. Serialul "Cupola", conceput de jurnalistul de investigatii Mihai Munteanu pentru a scoate cate ceva la lumina din tenebrele fostilor si actualilor securisti, este amanat pana mai pe la toamna, dupa cum anunta conducerea intermediara a ziarului. Pacat.
Unele episoade m-au uns la inima (cum ar cel cu Afacerea Trigranit in care sunt bagate - in folosul spionajului Ungariei si al unei familii renumite consiliate de fostul cancelar german Gerhard Schroeder - toate partidele mari si guvernele trecatoare ale tarii). Altele...
Adevarul este, dupa mine, ca, in acest caz, Mihai nu poate stii de unde i se trage. Pentru ca, din pacate, dupa cum l-am avertizat aici prin luna iulie, a calcat si pe foarte multe mine fasaite plasate de diversionisti carora le curge fierea prin vene. Pe teritoriul serviciilor secrete minciuna este lege. Niciodata, dar niciodata, cand in joc sunt afaceri de sute de milioane (de euro, evident) nu poti sa iti permiti sa crezi doar ce-ti zice capul si sa nu iei seama la pajura. Si invers. Iar daca ii ai pe unii care se pretind si cap si pajura uita-te la striatiile de pe muchie. Parerea mea este ca, cel putin in cazul "devoalarii" retelelor de armament, Mihai a cazut intr-o plasa periculoasa, otravita de-a dreptul. Asadar, ce vreau sa spun, inainte de a intra in niste detalii pe marginea "Iudelor": Mihai nu poate stii daca inchiderea - sa-i spunem, momentana - a cupolei Observatorului este din cauza adevarurilor scrise sau ale minciunilor strecurate.
In iulie, la postarea despre "Afacerea Verestoy", ii scriam urmatoarele:
Generalul Victor Marcu anti-pro-Basescu
Mihai Munteanu de la EvZ ne-a obisnuit cu articole de calitate in seria sa Cupola, despre fosti si actuali securisti. Ultimele episoade insa, lasa de dorit. Cu asa-zisa "Retea Iuda" a luat o leapsa de la o filiera de traficanti de armament si tehnica militara din interiorul Armatei care se bate pe comenzi cu o alta retea de masoni si afaceristi verosi si s-a lasat folosit fara sa stie (sper). Iar pagina de zilele trecute cu "Secretul lui Verestoy" pare a avea chiar o tenta politica. Aflam astfel ca generalul (r) Victor Marcu, un (fost) rival de-al lui Virgil Magureanu (personaj cunoscut si pentru participarea la lovitura de stat KGB din decembrie 1989) este acum implicat cu firma Luxten, face afaceri cu Verestoy, simpatizeaza cu PSD si "il antipatizeaza pe Basescu". Ce mi se pare ciudat e ca in alte ziare aceeasi firma, Luxten Lighting Company, este balacarita pentru faptul ca ar fi apropiata de PDL si ca fiica cea mica a presedintelui (acelasi) Basescu, Elena, avea aici un post de consultant marketing chiar foarte bine platit.
Despre Victor Marcu, Mihai mai scrie ca, "într-o seară, relaxat pe un scaun de cafenea, va minimaliza tragediile produse de Securitate: „Aiurea, nimeni de la Europa Liberă n-a fost omorât de securişti. Sunt poveşti, dom’ne, ce naiba... Dar mi-a părut rău că nu i-am oprit“. Îl contrazic însă arhivele Securităţii (cazurile „Emil Georgescu“, „Noel Bernard“, „Vlad Georgescu“), din care reiese că doi directori şi un redactor de la Europa Liberă au fost asasinaţi de spionajul ceauşist", concluzioneaza pripit Mihai Munteant.Ei, aici trebuie sa il contrazic eu pe Mihai: NICAIERI in "arhivele Securitatii" si, il asigur, nici ale altor servicii secrete, cum ar fi CIA, nu se afla date din care sa reiasa ca cei trei "au fost asasinati de spionajul ceausist". Astea sunt brasoavele unei anumite gasti care vrea sa-i scoata eroi pe niste crainici bine platiti - unii chiar filo-comunisti - care traiau bine-mersi in Occident, spre deosebire de adevaratii martiri anticomunisti din munti, morti in masa apoi la canal si in inchisori.
Mihai, nu-i bine sa cobori asa de jos stacheta...Iti stau la dispozitie pentru o documentare corecta. //
Stop.
Pacat ca nu m-a cautat, pentru ca puteam sa-i dau si reversul "Afacerii Iuda", pentru a putea confrunta partile si discerne singur unde sta adevarul. In tot cazul, eu personal suspectez, ca si interlocutorul meu de mai jos, ca persoane din D.G.I.A. sau alte zone adiacetne s-au folosit imoral de Mihai. Dar ce poate fi moral in serviciile secrete? Vin acum cu niste precizari:

O structura informativa departamentala, contraspionajul militar, apare a fi, potrivit celor publicate in “Evenimentul zilei”, la originea unei ample demascari publice a unor asa zise tenebroase afaceri de spionaj, subminare a capacitatii de aparare si trafic de arme in acelasi context cu succesul in afaceri al unor generali in rezerva si fosti inalti ofiteri de Securitate si din armata, cu totii bagati la gramada in asa-numita retea “Iuda”. Se poate pune in acest fel capat unor afaceri de spionaj militar ?!

Sunt necesare cateva cateva constatari preliminare cu privire la aceasta mare diversiune pusa la cale in perspectiva foarte apropiata a contractarii marilor si adevaratelor programe de inzestatrare a armatei romane in vederea asigurarii interoperabilitatii reale cu celelalte armate ale NATO:

- in primul rand, toate datele vehiculate sunt pana la nivelul anului 2006. Aducerile la zi sunt niste speculatii si verificari privind existenta in viata sau in afaceri a unor protagonisti;

- in al doilea rand, datele vehiculate nu mai sunt de actualitate, deci chiar fara valoare de informatie de presa, cu atat mai putin in planul securitatii nationale. Ni se livreaza o compilatie stangace a unor materiale aparute in presa, iar atribuirea lor D.G.I.A este, de asemenea o manopera diversionista. Cine in capcana cui a cazut ?!;

- in al treilea rand, protagonistii serialului – cadre active ori in rezerva- sunt din categoria celor care potrivit atributiilor de serviciu au ori au avut tangenta cu modernizarea inzestrarii armatei si poate raspunzatori, intr-o masura mai mare sau mai mica, pentru intarzierea programelor de inlocuire a armamentului ramas din vremea Tratatului de Varsovia.

- in al patrulea rand, persoanele din afara “sistemului M.Ap.(N.) sunt, pur si simplu, fortat introduce in context, ca element de potentare si a da o asa zisa greutate implicarii “odioasei, omniprezentei, omnipotentei si ubiscientei Securitati”;

- in al cincilea, dar nu in ultimul rand ca importanta, din randul protagonistilor serialului lipsesc figuri foarte importate si la fel de active pe piata internationala a armamentului…

Unele dintre aceste persoane sunt acum discreditate, dar din motive diferite. O categorie pentru ca ar urma sa primeasca functii importante ce vor avea legatura cu gestionarea noilor programe de inzestrare cu tehnica de lupta si armament. Deci ii vor inlocui din functii pe cei care au mimat modernizarea dotarii cu tot felul de substitute putin eficiente si pagubitoare. O alta categorie a protagonistilor serialului este denigrata deoarece este considerata prea mult “pro” S.U.A. si “pro” N.A.T.O. Si, in fine, unele persoane sunt mentionate in legatura cu “Reteaua Iuda” pentru a nu da de banuit ca sunt coautoare la serial.

Ce se pune acum in opera ?

Concluzia de fond, care se impune, este aceea ca incepand din toamna acestui an vor fi demarate mai multe programe de modernizare a inzestrarii armatei, vizandu-le inlocuirea completa a tehnicii de lupta, armamentului, munitiei s.a. de tip “Tratat Varsovia” cu dotarea de “tip N.A.T.O.” Valorile astronomice ale contractelor arunca in joc mize politico-economice si oportunitati de afaceri extaordinare. Bataliile intre companiile furnizoare internationale pentru adjudecarea comenzilor se anunta foarte dure si rezerva si grupurilor de lobby-isti un spatiu de confruntare in care “nimeni nu cunoaste pe nimeni “
Unii dintre protagonistii serialului “Reteaua Iuda” fac parte din asemenea grupuri de lobby, care vaneaza comenzile militare privind dotarea armatei cu avioane si elicoptere, rachete de mai multe tipuri, blindate, armament usor de infanterie, modernizarea fregatelor, toate in carul unor programe de mai lunga durata si, asa cum mentionam, cu finantari in valori pe care toate marile companii internationale de armament si le doresc in conturi.
Indiscutabil, unii dintre acesti lobby-isti sunt iremediabil compromisi in ceea ce priveste capacitatea de a fi corecti, impartiali si demni aparatori ai interesului si banului public.
Surprinde modul total atipic in care generalul Gheorghe Rotaru este inclus in “Reteaua Iuda”, avand in vedere ca datele vehiculate tin de perioada in care dansul subordona contraspionajul militar…
Asadar, in opinia noastra, serialul “Reteaua Iuda”, daca nu este o contrafacere, o manopera a agentilor unor servicii ostile, poate fi actul de deces al contraspionajului militar.

Argumente?

Nici un serviciu de contraspionaj, care se respecta, nu se compromite public, expunandu-se in asemenea… hal fara de hal! Era de asteptat o luare de pozitie ! Nu cumva tacerea este complice ?!
Dezvaluirea tintelor nominale si a interesului concret al unor servicii de spionaj straine fata de Romania este fie o punere in garda, o declarare a incapacitatii de a documenta si dovedi “inaltele crime de spionaj-tradare”, a lipsei de respect pentru obligatia de a aplica legea, daca aceasta a fost incalcata si dovada lasitatii , a lipsei de onorabilitate intr-o confruntare in care conturile, daca exista, trebuie obligatoriu reglate in cel mai strict secret, fie un act absolut gratuit, o scurgere de informatii ce scapa ratiunii profesionistului din contraspionaj.
Refuz sa cred. Dar daca asa stau lucrurile, care sunt faptele incriminabile ? Daca cei in cauza au incalcat legea, atunci trebuie sa rapunda asa cum legea prevede: arestati, daca e cazul, si judecati, pentru tradare sau alta speta. Altfel, amalgamul prezentat nu foloseste decat la crearea unei spirale a confuziei de care profita cei cu adevarat profesionisti, in dezinformare si diversiune.

Mai apar si o serie de conflicte de competente, de derapaje functionale catre zone rezervate atributiilor altor autoritati informative… Cu ce scop ?

Diversiunea este evidenta. Comisia parlamentara de control competenta si o ancheta interna a M.Ap.(N.) ar trebui sa lamureasca lucrurile.//
Stop
Calin Cosmaciuc, fostul coleg al lui Mihai la EvZ, scrie:
Cupola EVZ, seria despre afacerile securistilor, s-a taiat ca maioneza;Macovei (EVZ) scrie ca articolele se amana fiindca trebuie avizate de avocati

Seria de investigatii Cupola, care devoala afacerile securistilor, nu va fi reluata la 15 septembrie, asa cum fusesera anuntati cititorii EVZ pe un banner postat multa vreme pe site. Primul semn a fost saptamana trecuta, cand a disparut de pe site trimiterea care anunta sezonul de toamna al serialului.
Odata cu bannerul au fost radiate si toate articolele aparute in primul sezon: in primavara si in vara. Dupa discutii si iari discutii, departamentul Investigatii al EVZ a obtinut doar repostarea articolelor pe site aici.
Bizar e cuvantul cel mai potrivit, fiindca seria fusese promovata si in publicatiile Ringier si pe radio, fiind gandita drept punctul forte al ziarului dupa plecarile de la inceputul anului. Autorul seriei, Mihai Munteanu, a fost amenintat cu moartea, iar ziarul a avut mai multe intalniri cu autoritati deranjate, dar seria a continuat sa apara in ziar. Trebuia sa se reia la 15 septembrie, dupa pauza de vara, insa s-a taiat ca maioneza.
E un proiect muncit timp de ani de zile si e un proiect promis cititorilor. Cine se intreaba “de ce” e pe aceeasi lungime de unda cu acest cititor care n-o sa inteleaga nimic. De ce un ziar ca EVZ nu ar mai publica aceasta serie despre niste baieti care dupa ce au slujit-ca ofiteri de securitate-un sistem imoral, fac acum superafaceri in capitalism?!
ACTUALIZAT 1. Tiberiu Lovin: “Cenzura la EVZ”
COLATERAL. Linkul la blogul meu a disparut de pe site-ul revistei Capital-adica Ringier, adica EVZ. No comment.
Nota mea: Asta-mi aduce aminte de Cotidianul si Marius Cosmeanu. Fratilor, copiati tot si puneti pe site-uri oglinzi ca astia ne baga intr-o zi pe banda la Ministerul Adevarului si iesim cu totii clonati dupa... CTP? sau ne mai schimba si sexul si iesim... Corina Dragotescu!

S-a adeverit: Ungureanu e vizat in planurile fantasmagorice ale Guvernului "din umbra"

Pe 2 septembrie postam aici, in urma unei sesizari on-line: Turnatorul Hoisie il lauda la greu pe Mihai Razvan Ungureanu, viitorul "prim-ministru" al Guvernului-fantoma PDL-UDMR-PCM-Magyar Garda - Blogarita Lilick aduce un subiect interesant pe net (http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/09/faustii-vechi-si-noi-sau-andrei-plesu.html). Vehicularea numelui lui Mihai Razvan Ungureanu ca candidat potential-imaginar pentru postul de prim-ministru in viitorul Guvern. Dar, misto (vorba lui Columbeanu Jr), nu din partea PNL ci a... PD-L! Tare, nu!?
Dupa 10 zile planul este dat in vileag public. Cotidianul preia de la Realitatea TV o interventie a ministrului sub-Culturii, Adrian Iorgulescu. Cititi si va cruciti:

"Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, joi seara, la Realitatea TV, că PNL nu exclude posibile discuţii cu PD-L pentru formarea unui guvern comun după alegeri în cazul în care Traian Băsescu îl va nominaliza drept prim-ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu.
Întrebat dacă liberalii ar lua în calcul posibilitatea refacerii Alianţei D.A., Iorgulescu a răspuns că acest lucru este exclus atâta vreme cât Theodor Stolojan este candidatul PD-L pentru funcţia de prim-ministru: “Noi nu negociem nimic cu PD-L doar atâta vreme cât Theodor Stolojan este în fruntea lor, candidat de prim-ministru.Theodor Stolojan este un trădător”. Întrebat însă ce poziţie ar avea liderii liberali în cazul în care Traian Băsescu l-ar desemna drept premier pe Mihai Răzvan Ungureanu, fost ministru PNL, aşa cum se discută în cercurile de la Cotroceni, Iorgulescu a spus că în această situaţie partidul său ar fi deschis la discuţii."

Pentru ca nu sunt in tara nu stiu insa cine a plasat intrebarea "nevinovata". M-ar fi interesat...
De amintit si ca Stolojan ii solicita lui Ungureanu sa intre in PD-L.

Comentariul meu: Ha, ha, ha!
PS: Ungureanu, Politromu', scoateti banii!
Vezi si

Orwell la Cotidianul: Marius Cosmeanu a fost eliminat si din memoria cache. Ion Ratiu se rasuceste in mormant

In 1978, Ion Ratiu, stranepotul fondatorului Partidului National Roman, era arestat la Londra pentru ca protesta fata de primirea lui Ceausescu de catre Regina invocand faptul ca in Romania se traieste ca in celebra previziune a lui George Orwell transpusa in "1984". Cu 30 de ani mai tarziu, de la chiar ziarul fondat de el, daca nu ma insel primul cotidian nou, necomunist si nefesenist din Romania post-1989, este eliminat in acelasi stil orwellian un ziarist care a indraznit sa-i apere memoria in fata avansului neobrazat al tonomatelor pe ruble de la fosta Scanteie. Este vorba de Marius Cosmeanu, care, intr-o ultima postare, anunta ca isi inchide blogul, dupa ce a criticat maniera in care fosta eleva a lui Sergiu Andon - "Majestate", Corina Dragotescu, il balacarea pe fondatorul "Cotidianului" in stilul "Adevarului" anilor '90. Dar acum o facea, cu acelasi dispret, in ziarul care se lauda publicitar cu statura filantropului si omului politic crestin-democrat de o inalta tinuta care a fost Ion Ratiu.

Eu mi-am zis ca Marius o face din scarba ("Ne e sila!"). Dar Cooperativa ce zicea si ce-mi facea?... Cautand o postare a sa mai veche, pe care speram sa o gasesc daca nu pe site-ul "Cotidianului" macar in memoria cache a Google, ce constat? Deont-ologii de la "Cotidianul", alde Buscu-RAAPPS & Co, i-au sters complet blogul lui Cosmeanu. Eliminat din istoria netului. Zippp. Nema. Bagabum!

Tare, nu!? Traiam in 1984 si asta ne mananca tot timpul, ca sa-l parafrazez pe Badea.

Bine ca am fost inspirat sa copiez aici pe blog tot articolul de revolta al lui Marius Cosmeanu. Vezi: Marius Cosmeanu redus la tacere de Corina Dragotescu? . Altfel, Corinuta Dragotescu, prea bine platita si tupeist aspiranta la sefii nebanuite, ar fi ramas curatatica-bombonica pe internet. Bai, deontologilor, rusine, bai, comunisti deghizati ce sunteti!
Oricum, ce au uitat in urma am postat mai jos: chiar clipul de promo in care apare Cosmeanu.


Vezi articolul din Times despre arestarea lui Ion Ratiu aici:
http://www.romanianculturalcentre.org.uk/ratiu-foundation-news/2008/06/special-feature-from-the-ion-ratiu-archives/

Boris Marian-Mehr il intreaba pe Horia Roman Patapievici de ce nu isi cere scuze in fata celor insultati si ce cauza apara el de fapt


Prin amabilitatea domnului Tesu Solomovici am primit acest text, destinat publicarii si care trateaza tema Patapievici-ICR dintr-o perspectiva evreiasca, pe care dansul urmeaza sa o dezvolte insotind-o si de alte opinii pertinente, cand revine din Israel.

Incapatanarea lui Patapievici

La inceput totul parea o gluma. O zvastica pe crupa unui ponei-jucarie, la expozitia unor artisti romani la New York. Sunt convins ca bravul autor n-ar fi putut expune o asemenea aberatie, eufemistic vorbind, la Bucuresti. Organizatorii de la ICR au crezut ca in America orice este posibil. Este, dar cu o conditie - scandalul sa nu aduca nici un fel de tensiuni etnice, total nedorite.
Institutul Cultural Roman este condus de Horia Roman Patapievici, care intr-o carte a afirmat despre propriul popor (nu suntem specialisti, dar numele sau are o terminatiune slava, poloneza) ca are ceva scatologic in comportament (a scris chiar ceva mai "tare").
O sumedenie de autori din Romania si din lume se intrec in texte cu expresii care mai de care mai "teribile", referitoare la organele interne, la cele sexuale, la fiziologia omului, notiuni care s-ar regasi cu mai mult folos in cartile de medicina. Pornografia, scatologia (este vorba de excremente) au sanse sa intre cu fruntea sus in literatura, alaturi de mari scrieri si mari scriitori care nu au cum si ce sa mai adauge. Asa s-a intamplat si cu poneiul naravas de la New York.
Anti Defamation League a considerat ca zvastica nu are ce cauta in spatiul public, dar ambitiosul Patapeivici, intr-o totala lipsa de respect pentru opinia publica si fata de organizatii care apara anumite valori ale demnitatii umane, afirma ca zvastica nu deranja pentru ca nu era pozitionata "pe casa unui evreu si nici pe o sinagoga", asta daca poneiul insusi nu ar fi fost asa ceva. Gluma (!?) directorului Institutului Cultural Roman merita amendata si credem ca organismele in drept se vor sesiza.
Patapievici nu este responsabil pentru aparitia poneiului buclucas la New York, dar raspunde pentru incapatanarea de a apara o cauza pierduta. Domnule Patapievici, cel putin scuzele de rigoare ar fi binevenite!
BORIS MARIAN-MEHR
Publicist Realitatea Evreieasca
Intrebarea mea este, privind lucrarea artistilor ICR: Il calareste un Patapievici ras in cap pe Basescu?

Thursday, September 11, 2008

"Arta ICR" a ajuns de la New York in centrul Bucurestiului. In sfarsit, Patapievici e asteptat sa ingenuncheze in fata Romaniei


"Arta" si agresiunea antiromaneasca mascata "cultural", patronate si promovate de ICR, au incurajat dezvoltarea "artistica" a altor manifestari similare, de profanare a Mantuitorului, a Bisericii si a Romaniei folosindu-se aceeasi metoda ieftina, scatofaga si felatiofaga, patentata de Patapievici. Un pulifrici care se pretinde ca vine din "Temeswar", pe numele lui Levente Benedek, a ajuns sa fie expus in centrul Capitalei Romaniei, intr-o galerie odinoara respectabila, dedicata tinerelor talente: Atelier 35, aflata in administrarea Uniunii Artistilor Plastici, din cate stiu. Numai ca actualii curatori s-au gandit ca merita promovat si un gaozar, vorba lui Basescu. Nu stiu cum, pentru ca fostii mei colegi de la Arte Plastice demult nu se mai obosesc sa solicite un spatiu expozitional de la UAP: mereu sunt ocupate si programate pentru un an inainte. E drept, ei nu expun o Romanie profanata cu obsesiile sexuale ale unor dezaxati, nu-si bat joc de toate simbolurile Romaniei, inclusiv cele artistice, ca Brancusi, nu transforma BOR in Biserica lui Dracula si nu-l reprezinta pe Iisus Hristos in pozitii indecente dupa modelul Alina Mungiu Pipi-di.
Ce cred ca ar trebui sa duca la interzicerea expozitiei chiar azi, pe langa protejarea publicului de natura bolnavicioasa a unor creiere rancede: obscenitatea. Suntem in centrul Capitalei, in plina zi, in fata unei Galerii deschise unde sunt invitati sa admire arta de tip ICR cu sex in toate ipostazele inclusiv copiii si adolescentii care trec pe strada. In acelasi timp, amendam OTV pentru vocabular indecent si interzicem difuzarea filmelor cu tenta sexuala inainte de miezul noptii.
Sigur, sunt convins, se vor gasi voci sponsorizate "artistic" si "cultural" de ICR, care sa ma injure ca sunt retrograd, nationalist, legionar si comunist. Dar mai bine judecati si singuri, dupa imagini! Intre timp, eu ma gandesc serios sa ma intorc la arta!
Intrebat de o ascultatoare intr-o emisiune oferita cu larghete lui Patapievici la Radio Romania cum de si-a permis sa insulte poporul roman cum a facut-o, inca presedintele ICR a raspuns: "din considerente de pamflet literar". Ma gandesc si eu, ca tot omul inspirat de patibularii ungurasi stropiti senzual cu zakusca pe piept, ce-ar fi sa solicit la randul meu UAP si ICR pentru a expune - la Simeza sau in holul impozantei cladiri din Aleea Alexandru - din aceleasi considerente de "pamflet artistic", inspirat din realitate, o Ana Blandiana satisfacandu-l pe cale spumos-orala, vocal-instrumentala, pe Gogu Radulescu in timp ce membrul CPEx al CC al PCR ii introducea candid diverse obiecte dure in vagin; sau un Patapievici si un Liiceanu inlantuiti, in genunchi, in timp ce gazduiesc, pe rand, in rectul lor fin, intelectual, mataranga paroasa a bulibasei Plesu. Pe Alinuta va las pe dvs sa o intrebuintati, artistic, daca aveti la ce.
Dar stiti ce? Ce-ar fi sa prezint chiar un documentar? Artistic, bineinteles! Pornind de la urmatoarea apostrofare a unei persoane foarte-foarte importante in stat: "Iesi afara, poponar nenorocit!"...
Vezi si
de Savatie Baştovoi
Ultimele scandaluri legate de expoziţia de artă românească organizată de ICR (Institutul Cultural Român) la New York îmi dau prilejul să reiau o temă pe cît de banală, pe atît de curioasă. Nimic nu este mai banal şi, se pare, nimic mai curios decît sexul. Sexualitatea exploatată în arta plastică, cinematografie, dar şi în literatura de Nobel, a devenit o monedă ieftină, deşi întotdeauna suficientă, cu care autorii contemporani îşi cumpără popularitatea...

"Afacerea anticomunismului" a inceput cu "Sighet" si "Raportul Tismaneanu" si continua cu asa-zisul manual "O istorie a comunismului din Romania"

Ca si in cazul escrocheriei numite "Raportul Tismaneanu", pentru conceperea asa-zisului manual intitulat "O istorie a comunismului din Romania" nu s-a tinut seama tocmai de opinia si consilierea cea mai importanta: a fostilor detinuti politici, cei care s-au confruntat, la propriu, cu sistemul comunist. In schimb, profitorii regimului bolsevic isi permit prin interpusii lor sa lanseze o noua istorie falsificata a comunismului. Unul dintre autori este Dorin Dobrincu (foto dreapta impreuna cu un alt politruc), un mistificator patentat al istoriei, instalat de duoul Tismaneanu-Oprea la sefia Arhivelor Nationale. Am primit deja de la mai multi fosti detinuti politici si combatanti anticomunisti reclamatii privind minciunile pe care Institutul guvernamental condus de consilierul fara ORNISS Marius Oprea si Grupul pentru Dialog Social din care face parte incearca sa le bage pe gat elevilor prin intermediul acestei Istorii false a Comunismului. Publicat de editura Biroului Politic Politrom si lansat in curtea GDS - noul PCR, cum l-a catalogat Victor Frunza -, "manualul" a starnit reprosuri inca din primul moment. De unde sa stie batranii anticomunisti care au comentat paginile de minciuni prin omisiune si omagiu aduse lui Iliescu si Brucan in "manual" ca chiar cele doua carpe kaghebiste au fondat GheDeSEul (cum ii spunea Brucan) impreuna cu neo-trotkistii Mihnea Berindei si Andrei Plesu, chiar la "filosof" acasa, in strada Paris?! De abia astept sa ma intorc la Bucuresti sa-i dau cu "manualul" in cap tutarului de serviciu al lui Plesu! Se recunoaste el singur...

In atentia SRI si a ONG: Guvernul vrea sa impuna un vaccin care aduce sterilitatea si moartea. Gardasil: o afacere de milioane cu riscuri similare


In conditiile in care populatia Romaniei este in continua scadere iar avorturile in masa de dupa 1989 au provocat un adevarat genocid - cifrele depasesc peste 10 milioane de prunci ucisi - Guvernul vrea sa impuna, obligatoriu, din aceasta toamna, introducerea in scoli a unui vaccin controversat care poate provoca atat infertilitatea cat si moartea. Asociatiile pro vita, crestine, civice, jurnalistice sunt chemate sa stopeze aceasta grava ilegalitate care ascunde atat o afacere murdara cat si un atentat la adresa viitorului natiuni. Este dreptul si datoria fiecarui parinte sa refuze orice vaccin asupra copilului sau. Asociatiile responsabile sunt solicitate sa se uneasca si sa adreseze reprezentantilor oficiali ai Romaniei, Bisericii Ortodoxe Romane, Parlamentului, o cerere imperativa argumentata pentru oprirea acestui abuz. ACTIONATI ACUM!

Opriti administrarea "obligatorie" a vaccinului GARDASIL/SILGARD, destinat oficial imunizarii impotriva virusului HPV, dar cu riscuri de sterilitate si moarte!

Populatia Romaniei s-ar putea diminua cu 21%, adica la 16,92 milioane de locuitori pana in anul 2060. Astfel, potrivit previziunilor publicate, in luna august, de biroul european de statistica Eurostat, citat de NewsIn, tara noastra va inregistra una dintre cele mai accentuate scaderi din Uniunea Europeana, alaturi de Bulgaria, Letonia, Lituania si Polonia. Numarul locuitorilor Romaniei ar putea scadea de la aproximativ 21,42 milioane de persoane in 2008, la 19,62 milioane de locuitori in 2035, respectiv 16,92 milioane de persoane in 2060. In aceasta situatie, Romania s-ar clasa pe pozitia a patra intre tarile cu cel mai mare spor negativ al populatiei. De asemenea, datele prezentate de biroul european de statistica indica o imbatranire a populatiei, generata in special de reducerea fertilitatii si de cresterea sperantei de viata.

Potrivit unui studiu al Population Services Romania, filiala locala a organizatiei americane Population Services International, intre 1989, respectiv 1990 si 2000 au fost inregistrate 11 milioane de avorturi. Cifrele nu includ intreruperile din clinicile care nu monitorizeaza fenomenul, consemna British Medical Journal intr-un articol din 2005. Incurajarea avorturilor pe banda rulanta prin campanii profesioniste, dirijate si stimultate financiar din exterior, este o activitate subversiva, anti-nationala, care ar trebui sa se afle cel putin in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI). Un calcul sumar arata ca Romania ar fi putut avea un alt rol in Uniunea Europeana si in lume daca ar fi avut o populatie de 35.000.000 de oameni, dintre care peste o treime ar fi reprezentat noua generatie. Exponential, cu totul alta ar fi aratat Romania azi si in 2060, anul luat drpet referinta de studiul Eurostat. In schimb, din aceeasi statistica aflam ca gradul de dependenta a persoanelor varstnice, calculat prin raportarea categoriei de varsta ce depaseste 65 ani la populatia activa, va creste in Romania de la 21,3%, la 65,3% in 2060.

In atentia aceleiasi structuri destinate apararii Romaniei, SRI, trebuie sa se afla si incercarea agresiva de a se impune romanilor un vaccin respins in mai multe state din America si in Canada, pentru efectele sale adverse. Trebuie subliniat de la bun inceput ca anuntul recent facut de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, privind introducerea unui vaccin impotriva virusului HPV, asociat cancerului de col uterin, incepand chiar cu acest an scolar este ulterior unui vizite interesate facute in tara noastra in luna mai de fostul secretar de stat american din Guvernul democrat al lui Bill Clinton, Madeline Albright. Vezi Alerta: Albright ne aduce moarte si sterilitate.

In prezent, fost sefa a diplomatiei democratilor americani conduce firma de consultanta si lobby Albright Strategy Group, contractata de compania care produce vaccinul Gardasil/Silgard, Merck Sharp & Dohme (MSD). Asadar in aceasta calitate, de angajata cu contract a MSD, a facut Madeline Korbel Albright vizita sa in Romania, in luna mai, cand s-a intalnit si cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Traian Basescu. Oriunde in lume, a profita de o postura oficiala actuala sau anterioara pentru a promova un interes privat se numeste trafic de influenta, de data aceasta la cel mai inalt nivel. Pentru ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu a ezitat sa-si exprime sprijinul si entuziasmul Guvernului sau pentru implementarea Afacerii Gardasil/Silgard, un plan financiar estimat la mai multe milioane de euro, care se vor inmulti corespunzator si "obligatoriu" in fiecare an. Chiar daca pare destinat unor eforturi nobile, imunizarea impotriva Human Papilloma Virus - un virus transmis pe cale sexuala si asociat intr-o masura cancerului de col uterin - nu trebuie exclus factorul profit, compania Merck Sharp & Dohme estimand ca ar putea atinge 4 miliarde anual doar in SUA. De unde si de ce aceasta graba la noi de a injecta imediat fetitele incepand cu cele de clasa a IV-a? Pentru ca in afara ministerului condus - dezastruos! - de liberalul Nicolaescu, nici un for medical national nu a fost consultat pentru a-si da avizul in acest caz. Iar la nivel international contestarile se tin lant.

ZIUA arata in articolul "Cobaii Americii", aparut la inceputul acestei luni, ca intr-un Raport special, din 30 iunie 2008, al organizatiei americane Judicial Watch se dezbat o serie de analize ale agentiei guvernamentale americane FDA - Food and Drug Ad­ministration , in care se manifesta ingrijorarea fata de efectele adverse asociate Gardasil. Astfel, tinere paciente reclama de la dureri de cap, ameteli, stari de voma, aparitia unor negi pe fata sau corp pana la infectii ale cailor respiratorii, dureri de dinti sau chiar pierderea cunostintei si paralizii. S-au inregistrat de asemenea cateva zeci de decese, insa Judicial Watch apreciaza ca, si in cazul in care "ar fi vorba de simple coincidente, dat fiind faptul ca exista inca multe necunoscute privind siguranta completa a Gardasil acestea nu pot fi pur si simplu ignorate". Si in Europa s-au raportat doua decese survenite brusc la femei carora li se administrase Gardasil. Unul dintre cazuri a aparut in Austria, celalalt in Germania. Cu toate ca, in ambele cazuri, nu s-a putut stabili cauza decesului si nici relatia dintre acestea si Gardasil, Agentia Europeana a Medicamentelor - EMEA - a anuntat ca va continua monitorizarea atenta a sigurantei in utilizare a medicamentului Gardasil si, in cazul aparitiei unor informatii noi care pot avea impact asupra raportului beneficiu/risc, va lua masuri adecvate.

Raportul, semnat de presedintele Judicial Watch, Thomas Fitton, de Directorul de Investigatii Christopher J. Farrell si de cercetatorul principal Tegan N. Millspaw, conchide astfel:

"Judicial Watch este ingrijorat de dovezile detaliate privind efectele adverse reclamate FDA in asociere cu Gardasil. Merck a dezlantuit o campanie agresiva de lobby la nivelul Guvernelor unor state pentru a impune obligatoriu vaccinul HPV pentru tinerele fete. Luand in considerarea toate problemele legate de Gardasil, cea mai buna politica de sanatate ar fi sa fie reevaluat gradul de siguranta al acestuia si sa fie interzisa distribuirea sa catre minori. In cel mai rau caz, Guvernele trebuie sa reconsidere orice efort de a impune si promova acest vaccin pentru copii".

Merck & Co este o companie controversata cu o lunga istorie a unor fapte nesanatoase pe piata farmaceutica. Suspendata temporar in 2006 din Association of the British Pharmaceutical Industry pentru practici nepermise, Merck & Co este subiectul mai multor cercetari federale americane si procese judiciare soldate cu despagubiri de zeci de milioane de dolari. Cele mai importante scandaluri publice legate de medicamentele Merck privesc produsul anti-inflamator VIOXX, destinat tratarii artritelor dar considerat ulterior vinovat de producerea mai multor decese prin atac de cord. Tot pentru Vioxx, pe 20 mai 2008, Merck & Co a fost gasita vinovata de Curtea federala americana pentru folosirea unor tactici inselatoare de marketing pentru promovarea acestui medicament, 30 de state americane fiind obligate sa imparta despagubirile de 58 de milioane de dolari, in ceea ce s-a constituit in SUA drept cel mai mare caz multi-statal impotriva unei companii farmaceutice. Conform hotararii Curtii, pana in 2018, orice campanie de publicitate a firmei Merck & Co este verificata de Food and Drug Administration si poate fi schimbata sau amanata la cererea FDA.

In acest moment, Merck & Co este cercetata de FDA pentru un alt medicament, aparent banal, folosit pentru tratarea astmei si a rinitelor alergice, SINGULAIR, care pare a fi raspunzator insa si de inocularea unor stari de depresie cronica duse pana la extrem, respectiv sinucideri. Profitul Merck pentru Singulair a fost anul trecut de 4.3 miliarde dolari.

Vezi si
Vaccinul anti-HPV Gardasil - Silgard: Pericol de moarte!
Arhiva de documente si inregistrari video
VACCINARE CU SILGARD? NU, MULTUMIM!
http://www.nuvaccinurilor.blogspot.com/

9/11 - Adevaruri ascunse

9/11 - A fost sau nu a fost?



7 ani de la 9/11

Intamplarea face ca si acum exact 7 ani, pe 11 septembrie, eram tot la New York, urmarind cum se scurg turnurile gemene, sub ochii mei, absolut irealistic, ca niste lumanari topite. Despre Lectia lui 9/11 pentru Romania, in curand aici si in ZIUA.

S-a stins o Mare Doamna a Romaniei: Ioana Berindei

Memoria Ioanei Berindei
de Lavinia Betea

Fiica fruntaşului ţărănist Ioan Hudiţă şi soţia academicianului Dan Berindei, Ioana Berindei, a avut, prin împrejurările naşterii şi vieţii sale, un destin exemplar pentru schimbările din istoria României. Funeraliile vor avea loc azi, la Cimitirul Belu din Bucureşti.
Cu fiecare om care trece “dincolo” dintre noi, se spune că dispare o lume. Viaţa Ioanei Berindei şi-a ţesut însă firul peste deosebite lumi. Căci destinul ei a cunoscut culmi şi abisuri ca o poveste.
SUB VREMURI. Strănepoată de răzeşi, nepoată de preoţi şi învăţători din Moldova, Ioana Berindei s-a născut în 1922, în chip norocos, la Paris. Părinţii ei, Ioan şi Emilia Hudiţă, erau studenţi atunci. A crescut, tot prin noroc, la confluenţa dintre vremuri cînd elita românească se îngrijea să dea şi fetelor o educaţie strălucită. Iar profesorul universitar de istorie a diplomaţiei Ioan Hudiţă şi-a destinat fiica tot studiului istoriei.
În casa părintească a avut prilejul să-i cunoască pe marii oameni politici ai vremii, tatăl său fiind unul dintre apropiaţii lui Iuliu Maniu. Dovadă a prestigiului său politic e faptul că în casa familiei Hudiţă s-a semnat pactul partidelor care au decis asupra evenimentelor din august 1944.
Căsătorită cu istoricul Dan Berindei, urmaş al unei vechi familii boiereşti de tradiţie liberală, Ioana Berindei a fost arestată în 1950. A fost luată fără să ştie de ce şi cînd va reveni. Mihnea, primul ei născut, avea doi ani cînd a rămas în grija tatălui.
La data arestării ei, 22 de membri ai familiilor Hudiţă şi Berindei se aflau în închisori ca deţinuţi politici. Învinuirile erau diverse şi dovedeau multă fantezie. Ioanei Berindei i se reproşa că dusese un bileţel de la un cunoscut al tatălui ei. A făcut trei ani de închisoare. Aşa cum a povestit în cartea de convorbiri “Am făcut Jilava în pantofi de vară”, cu sentimentul nevinovăţiei, seară de seară spera că a doua zi va fi eliberată din închisoare.
Cu stigmatul de “deţinut politic”, fosta licenţiată “magna cum laude” în istorie s-a angajat secretară la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” din Bucureşti.
MAMĂ ÎN ÎNCHISOARE. Ioana Berindei a trecut prin experienţa-limită de-a purta o sarcină, a naşte un copil şi a-l creşte 11 luni în închisoare. La arestare, nu ştiuse că e însărcinată. În memoriile sale povesteşte astfel uluitorul episod de detenţie: “Le-am spus: «Fetelor – eu cred că sînt însărcinată». Dar ele-au zis «ţi se pare». Şi cînd a început să-mi crească burta am ieşit la raport şi am spus: «Vă rog foarte mult, trimiteţi un medic să mă consulte, pentru că eu dau semne că sînt însărcinată». Şi nu mi-au trimis nici un medic niciodată”.
A născut în închisoarea Văcăreşti, în “spitalul” amenajat în paraclisul fostei mănăstiri. “Trebuie să spun că am născut fără să scot un ţipăt, a povestit Ioana Berindei. Nu departe de geamul celulei femeilor era cea a bărbaţilor bolnavi. Îmi era ruşine să fac circ; mie îmi arde să nasc şi ei sînt atît de bolnavi după chinurile anchetelor... Acum cîţiva ani, un inginer Stănescu m-a găsit, a venit la noi şi mi-a povestit că ei, bărbaţii, cînd au auzit în noapte: «Domnule miliţian, naşte gravida, aduceţi un doctor», ei s-au îmbrăcat şi emoţionaţi aşteptau să ţip de durere. Dar eu am născut gîfîind ca o locomotivă. Atunci ei au crezut că am murit şi în surdină au cîntat «Tristă Duminică»!!”
A fost asistată de-o moaşă de drept comun. Dar pentru ca nu cumva... să comunice cu “exteriorul” cu acel prilej, la naştere a asistat şi ofiţerul politic al închisorii. Fetiţa Ruxandra s-a născut sănătoasă şi a devenit raza de lumină şi bucurie a deţinutelor. “Eram cu multe deţinute şi bolnave”, îşi amintea peste ani mama. “Care, trebuie să spun, au fost foarte drăguţe cu mine. Trebuie să spun asta. Dacă Ruxandra plîngea, nu se supărau. Ele săreau s-o legene, s-o plimbe... Cum plîngea, săreau: «Lasă-mă pe mine să văd ce are».” Jilava, Văcăreşti, Mislea şi iar Văcăreşti – mamă şi copil în închisoare, în alte celule şi închisori fiind toţi bunicii fetiţei, unchi, veri şi mătuşi...
Povestea Ioanei Berindei despre experienţa sa amară de mamă în închisoare e totodată coşmar şi odă închinată milei şi solidarităţii dintre nefericiţii obligaţi la condiţii-limită, fără vină.
MARTOR EXEMPLAR. Diafană şi graţioasă, Ioana Berindei amintea, prin făptură şi vorbă, de domniţele altor vremi. Cei mulţi dintre cunoscuţii familiei Berindei au preţuit-o şi stimat-o pentru virtuţile de soţie şi mamă.
A început să scrie tîrziu şi cu sfială. Viaţa şi amintirile Ioanei Berindei – atîtea cîte ne-au rămas – sînt însă exemplare pentru memoria colectivă a celei de-a doua jumătăţi de secol XX în România. Ultima dată cînd am vorbit, noutăţile se legau tocmai de recunoaşterea harului ei. Publicase recent, în revista “Cultura”, un episod din amintirile ei exemplare şi primise multe felicitări. “Memoria calului” unui unchi deal ei era o poveste despre sufletul ţării copleşit de război. Îi adusesem şi eu o înştiinţare. O scenaristă de filme documentare îi pregătea împlinirea dorinţei de-a se-ntîlni cu Oana Orlea, la Paris, pentru a convorbi – ca-ntre foste “politice” – despre istoria comunismului. Fără părtinire şi fără ură. Cu binele şi răul ce-a fost de fiecare parte... Ca îngerii cînd vor trece prin vămi sufletul ei.
Rămas-bun, Ioana Berindei!

Jilava
“Eu am făcut Jilava în pantofi de vară. Ajunsesem în 19 august (...) şi în decembrie am rămas cu ciorapi şi pantofi albi, cu toc înalt, căci fusesem arestată pe-o căldură nebună.”
Adevăr
“Trebuie să spui adevărul. Să încerci să povesteşti ce s-a întîmplat, indiferent în care parte ai fost. Cu binele şi cu răul care au fost acolo.”
Istoria
Fiică şi soţie de istoric, Ioana Berindei a absolvit “magna cum laude” Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. În cartea de convorbiri “Am făcut Jilava în pantofi de vară” (Editura Compania, Bucureşti, 2006), întrebată cum ar scrie istoria de după anii ’50, fosta deţinută politic a răspuns: “Fără ură. Fac o pledoarie pentru umanitate, umanism, corectitudine. Şi pentru a face istoria dreaptă, fără părtinire. Fără ură. Nu ştiu dacă mă puteţi înţelege.
După documente adevărate.
Să foloseşti sursele şi să nu le interpretezi după capul tău, după interesul tău de partid. Pentru că atunci nu mai faci istorie, faci politică. Istoria, cercetarea istorică trebuie despărţite de politică”.

Lumea veche
Nunta Ioanei şi a lui Dan Berindei a fost ultimul eveniment monden din vechea “lume bună”. Cum tatăl miresei, Ioan Hudiţă, era atunci ministrul ţărănist al Agriculturii, iar mirele venea dintr-o familie cu mulţi fruntaşi liberali, naşi au fost Gheorghe Brătianu şi soţia sa. “În momentul acesta, cu fiica dumitale, se uneşte Partidul Liberal cu Partidul Ţărănesc”, i-a spus socrului mic naşul.
“În 18 februarie, duminica – a povestit în amintirile sale Ioana Berindei –, la Domniţa Bălaşa: acolo a fost ultima clipă în care toate partidele s-au întîlnit în biserică. Adică era Lupu, erau socialiştii, era Victor Papacostea. Era Titel Petrescu. Constantinescu-Iaşi, comuniştii. Era Iuliu Maniu, care a venit tîrziu şi s-a aşezat pe trena mea...”
Sursa: Jurnalul National
Foto: Andreea Diaconu
PS: Ioana Berindei s-a alaturat cu energie unei campanii recente, in care am strans semnaturi pentru respectarea memoriei eroilor-pompieri. Vezi Foto cu semnatura sa alaturat.
Dumnezeu s-o odihneasca in pace!


Wednesday, September 10, 2008

Vantu il admonesteaza pe Basescu: Presedintele Basescu are o parere exagerat de buna despre propria sa persoana

Sorin Ovidiu Vantu: Presedintele Basescu are o parere exagerat de buna despre propria sa persoana daca isi inchipuie ca am investit atatia bani pentru a-l agresa

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, acţionar majoritar al trustului Realitatea-Caţavencu, a răspuns miercuri acuzaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, susţinand că şeful statului are o părere "exagerat de bună" despre el dacă crede că o investiţie atat de mare in media a fost făcută pentru a-l "agresa", conform NewsIn.
"Trustul Realitatea-Caţavencu este o instituţie media cu 2.133 de angajaţi şi are la bază o investiţie de circa 180.000.000 euro, probabil cea mai mare investiţie făcută de un roman in Romania. Dacă dumneavoastră, Domnule Preşedinte, credeţi că am investit ataţia bani pentru a vă agresa, inseamnă că aveţi vis-a-vis de propria persoană o părere exagerat de bună", afirmă Sorin Ovidiu Vantu in replica dată preşedintelui Băsescu.
Preşedintele Băsescu a atacat dur, luni seară, trusturile Realitatea şi Intact, despre care a afirmat că duc o campanie de denigrare la adresa sa in legătură cu inţelegerea dintre PD-L şi PRM şi a susţinut că acesta este un semnal privind tipul de minciună ce va fi promovat in prag de alegeri.
Preşedintele a declarat că a avut două luări de poziţie oficale pe tema faptului că nu a avut nici-un amestec in cedarea de către PD-L a funcţiei de vicepreşedinte al Senatului preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi, chiar şi după aceea, trusturile de presă Realitatea şi Intact au continuat "campania de denigrare". "Au existat două acte publice ale şefului statului in care respinge afirmaţiile despre orice amestec, dar au continuat denigrările şi atunci am inţeles că este vorba despre un alt joc şi, dacă aţi observat, pe două trusturi de presă, pe trustul lui Voiculescu şi pe trustul lui Vantu", a arătat şeful statului, catalogandu-i pe cei care au continuat să afirme că ar fi avut un amestec in această problemă ca "oameni care altfel cand tac le iese din gură propaganda mirosind a Rompetrol şi alta mirosind a bani de la FNI".
"Campania dusă impotriva şefului statului legat de episodul PD-L cu Vadim a arătat cum se vor poziţiona şi cum se vor comporta trusturile acestea două, prin oamenii pe care ii plătesc pe timpul campaniei. Minciuna va fi axa fundamentală, minciuna la adresa oamenilor pe care nu-i simpatizează Vantu şi Voiculescu", a mai spus preşedintele.
Băsescu a negat faptul că şi-ar face un proces de intenţie prin afirmaţiile sale, susţinand că procesul de intenţie i l-au făcut cele două trusturi de presă, public, de două săptămani.
Şeful statului a avut aprecieri dure la adresa celor care ar fi continuat să-l denigreze "ca să-şi slujască stăpanul", pentru bani. "Să vezi la oameni care au pretenţia că au fost dizidenţi dar miros a benzină cand vorbesc", a afirmat şeful statului, adăugand că aceste demersuri vin din partea lui Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vantu, care "vor să denigreze pe cei cu care nu pot să facă aranjamente".
"Dacă au fost două declaraţii ale şefului statului, dacă vrei să mai menţii afirmaţia pe care ai făcut-o verifică, adu un singur om care să spună că da, am aranjat, a ştiut preşedintele Băsescu.(..) Vorbesc banii pe care li i-a băgat in buzunar stăpanul", a spus Băsescu. Şeful statului i-a invitat pe cei care spun că ar fi avut vreo legătură intre aranjamentul de la Senat să-şi probeze afirmaţiile, şi dacă aceştia reuşesc, atunci va veni şi el şi va proba de unde işi iau ei banii. Acesta a susţinut că se poate spune că ceea ce a apărut in presă pe tema aranjamentului cu Vadim Tudor nu a apărut din rea-voinţă, dar pană la luarea sa oficială de poziţie, după aceea motorul nu a fost altul decat acela de a denigra, de a minţi.
"Această campanie mincinoasă m-a ingrijorat şi mi-a demonstrat cum se va face campania electorală, bazată pe minciună şi pe invenţii, iar eu imi voi face datoria să-i atenţionez pe romani la aceste două trusturi de presă", a mai afirmat şeful statului.
Preşedintele a acuzat adesea trusturile de presă că ar duce campanii impotriva sa, vorbind despre ziarişti care ar scrie la comandă şi pe care i-a calificat "tonomate". Adesea iritat de intervenţii ale ziariştilor, şeful statului i-a criticat dur şi pe "mogulii din presă" şi a avut mai multe episoade conflictuale cu ziariştii. (Z.O./NewsIn)
Vezi si

Victor Ciutacu: TRU, ieşi odată afară din putreziciune!


Ma astept ca, ori in semn de protest fata de jignirile aduse lui SOV (care-i plateste chiria la Londra), ori din solidaritate cu spusele lui Traian Cel Mare, onorabilul TRU, un tip rect ca Arcul de Triumf, sa-si renunte la colaborarea cu trustul ticalosit Realitatea-Catavencu. Si, daca tot veni vorba, la cea cu Gazeta Sporturilor, fiindca - nu-i asa? - s-a decis ca Dan Voiculescu este un om rau. Hai, bre, caracterule, doar nu te fac niste amarati de bani de chirie pe matale. Desi, daca stau mai bine sa ma gandesc, n-ar fi prima oara-n viata cand mananci cacat invocand cauza nobila a dorului de democratie…
Traian cel Mic si Gabi Boxieru’ s-au pozat pentru ziarul platit cu bani din FNI
PS: Sa nu uitam de Poetul-Portofel...

Clica. gasca, elita. Azi, SEX in MAE sau cum ne invata Baconsky - Jacuzzi teologia virilitatii mafiote

"Trece-o noapte şi mai trece-o zi,
Se ascute lupta între clase,
Iar chiaburii se arat-a a fi
Elemente tot mai duşmănoase"
Anatol E. Baconsky

"(...) Nucleul viitoarei puteri bucurestene stia de la Gorbaciov ce li se va întâmpla românilor si îsi recruta din vreme complicii. Le cunostea bine setea de marire si aviditatea de parvenire. Momeala consta în sedii impozante, în institutii gras finantate, în uniuni de creatie sub acoperire sau în academizarea cea râvnita fierbinte de geniul fara opera. Complicii violentelor sângeroase din decembrie ‘89 au primit acordul din partea calailor strazii pentru infiltrareaîn structurile statului. Cea mai mare realizare a lor a constat în delimitarea deceilalti si în reorganizarea propriilor ierarhii. Paravanul se numea alcatuire a unei elite imbatabile. Si rezultatele avortate s-au vazut: gasca, feuda, clica, boieria mintii, clanul, mafia mioritica… toate aceste escrocherii fiind supuse magiei pe baza de interes libertinat. Nu întâmplator, chiar dupa ce Zanc acuzase “gasca lui Patapievici” de judecata valorica demolatoare, Teodor Baconsky se extazia: “‘Mafiot’: ce titlu de noblete interlopa! Si ce prestigioasa marca de virilitate!”. Asta s-a mai pronuntat si printr-o alta ciudatenie: “Traim cu mitologia mafiei înca din copilarie”. Poate ca el traieste armonios si prosper cu aceasta mitologie din frageda-i pruncie, treaba lui, afacerile sale mitice, dar sa nu-mi atribuie si mie astfel de trairisme. Sa si le pastreze spre împacarea cu sine. Teodor s-a nascut ca fiu al poetului comunist proletcultist A.E. Baconsky, venit din fosta Uniune Sovietica a lui Stalin. Numit ambasador în Franta pe vremea scandalului “Sex în jacuzzi”, el este membru al Colegiului Noua Europa si publicist regulat la“Cotidianul” si “Dilema veche” a lui Plesu. Achita lunar 12.000 de euro pentru locuinta sa pariziana, din bani bugetari, desi Palatul Ambasadei l-ar gazdui gratis. Basescu l-a numit si în Consiliul de Conducere al ICR, unde înca mait raieste sub influenta mitologiilor generate în stil mafiot. (...)"
Integral la

"Despre necunoscut". Mic remember. Familistul, profundul teolog si finul diplomat Teodor Baconsky, pe cand controla din partea MAE Ambasada Romaniei in Australia s-a gandit sa studieze si sa adanceasca problema pana in jacuzzi-ul ambasadoarei Manuela Vulpe. Mai jos o parte din corespondenta celor doi :

13.12.2006, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi.
Hola Teodor! Cum mai esti?
Eu, asa si asa. M-am mutat in noul apartament, insa (mereu este un"insa") proprietarul nu a indeplinit toate promisiunile; asa ca, de douasaptamani stau fara televizor (probleme cu instalatia de cablu), panaieri am fost si fara telefon fix si multe altele... Este un ritm incredibil in Mexic sau, mai bine zis, o lipsa de ritm. Toata lumea este serviabila si promite multe (vorba locala preferata este "a susordenes"- adica, ce mai! toti sunt la ordinele tale), numai ca realitatea este dezamagitoare. Sunt neparolisti, intarzie pe ruptelea, te amana de pe o zi pe...saptamana viitoare.
Ma rog, nu ti-am scris ca sa ma plang, ci ca sa vad ce mai faci si ca sa iti spun ca din cand in cand ma gandesc la tine.
manuela
13.12.2006, Teodor Baconschi catre Manuela Vulpe
Poftim, hola Manuela! Sunt OK. Muncesc mult si altfel. Public mai mult. Am inca un santier acasa, pe exterior. Balamuc. Mexicanii tai imi aduc aminte de portughezii mei. E totusi important ca oamenii stiu, sau macar incearca sa fie "draguti". Sper sa te cablezi, sa te "fixezi" si cu telefonul si sa-ti mearga bine.
O imbratisare,
T
PS: Iti multumesc pentru fidelitatea sporadica pe care mi-o marturisesti.
20.12.2006, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta. Gandindu-ma la tine, am evocat - si trait - momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din australia.
manuela
21.12.2006, Teodor Baconschi catre Manuela Vulpe
Uaaauuu ! Am ramas fara grai.
24.01.2007, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Hi, Teodor,
Vad ca te-ai speriat tare de tot de la ultimul meu mesaj si nu ai mai dat nici un semn de viata (nu ca ai fi fost ....taaaaare generos cu semnele inainte)....
Cam atat.
esti bine?
manuela
13.02.2007, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Teodor,
14 februarie este memorabila pentru mine nu din cauza sfantului Valentin. La multi ani, deci. Sper ca ai depasit angoasele pragului de 40 de ani si poti sa spui sincer - asa cum spuneam si eu - ca niciodata nu te-ai simtit mai bine decat la ACEASTA varsta.
Esti bine?
Te imbratisez si te sarut, cast, asa cum as fi facut-o daca te-as fi felicitat in biroul tau de la MAE.
manuela
03.06.2007, Teodor Baconschi catre Manuela Vulpe
ma mai iubesti?
04.06.2007, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Cum n-am primit nici o reactie, m-am gandit sa repet raspunsul si pe vechea adresa de e-mail: "Da!".
05.06.2007, Manuela Vulpe catre Teodor Baconschi
Teodor, raspunsul meu a venit spontan, simplu, sincer si, mai ales, neconditionat. Probabil ca asa ti-as raspunde in orice moment din timp in care mi-ai mai pune intrebarea cu pricina. Nu imi place, insa, sa te vad in defensiva. Tot nu ma cunosti ?!?!
De ce crezi ca "da"-ul meu s-ar fi dorit o reluare la ceva...irepetabil?
Daca, totusi, raspunsul ti-a satisfacut "cochetaria masculina", inseamna ca a folosit la ceva. Asta pentru ca tot nu stiai cum sa il "utilizezi".
Te rog, nu iti face probleme. Sunt bine. Si sunt convinsa ca si tu esti la fel
Te imbratisez si eu.
manuela
Corespondenta cu "Lara" - Cum stau lucrurile cu "Fat frumos"?
19.07.2007, Lara catre Manuela Vulpe:
astept sa imi dai ok pe skype, dar tu nu ma bagi in seama
am vesti
dupa ce am ajuns din state dupa un drum de calvar cu alitalia am intrat direct la munca dar intr-o seara ies eu la barul meu preferat despre care ti am povestit si cunosc un domn adica ma asalteaza el pe mine 40ani, neinsurat, fara copii, elegant, curat bulgar, care traieste la monako si uite cum se combina prietena ta sex de nota 10, tandru,iubitor, cu lumanari, vin rosu aparent totul perfect pana se decide larasa se uite la stiri dupa 2 luni de pauza si afla ca domnul Stamen Stancev este un mafiot care are interdictie sa iasa din RO pt ca este implicat in celebrul proces cu ministru Seres si alti ministri cevain legatura cu privatizari bla, bla asa ca eram foarte "pazita" de sri fara ca sa stiu ce o sa fac acuma, nu prea stiu tu ce mai faci, cum stau lucrurile cu fat frumos
ti-am cumparat sutiente
pup
19.07.2007, Manuela Vulpe catre Lara
Esti o nebuna....cu "fat frumos" am restabilit legaturile mai de mult; ieri din nou m-am suparat pe el (si nu ii mai raspund la telefon. De data asta NU pentru o femeie).
Sunt absolut innebunita cu delegatia care trebuie sa vina poimaine. Nu am dormit de vreo doua saptamani, sunt la pamant fizic si psihic. Iti mai scri eu cand ma eliberez. Adica pe 1 august!
Te pup mult si ai grija de tine.
manuela

Daca doriti sa va distrati cu ambasadoarea Vulpe urmariti aici serialul "La Ambasada"

Sfanta Cruce profanata sub obladuirea Patriarhiei "ecumeniste"

Claudiu Tarziu atrage atentia asupra unei profanari grotesti:
Preotul paroh al bisericii "Sf. Ilie" din cartierul bucureştean Titan, Ilie Costescu, şi-a smintit enoriaşii printr-o iniţiativă dubioasă, care, din păcate, a fost validată de însuşi PF Patriarh Daniel. Câţiva enoriaşi mi-au trimis un protest pe e-mail, în care arată că părintele Ilie Costescu a încălcat canoanele punând simbolul crucii pe pardoseală, chiar la intrarea în biserică, încadrat de semiluna cu stea şi de steaua lui David într-un cerc. (...) Întrebat fiind de ce a aşezat crucea pe pardoseală, preotul Ilie a replicat: „Păi ce, biserica nu are forma crucii? Şi intrăm în ea”. Canonul 73 de la sinodul trulan (692) spune clar: "Crucea cea făcătoare de viaţă arătându-se nouă Mântuire, trebuie să punem toată silinţa, spre a da cinstea cea cuviincioasă aceleia prin care ne-am mântuit din greşala cea veche. Drept aceea şi cu gândul, şi cu cuvântul, şi cu simţirea dându-i ei închinăciune, închipuirile Crucii cele ce se fac de oarecare pe faţa pământului, a se şterge cu tot chipul poruncim, ca nu cu călcarea celor ce umblă, semnul Biruinţei noastre, să se ocărască. Deci, de acum înainte cei ce fac chipul Crucii pe faţa pământului, poruncim să se aforisească." Sinodul VII ecumenic (Niceea, 787), completat de sinodul local din Constantinopol (869), formulează apoi oficial doctrina exactă a Bisericii în ceea ce priveşte cultul Sfintei Cruci şi al sfintelor icoane, precizând ca cinstirea dată icoanelor trebuie să fie egală cu cea dată Sfintei Evanghelii şi Sfintei Cruci.

Istoria acestei porcarii fara de margini aici:

Ma intreb si intreb:
1. De ce tace BOR-SRL cand martirii Ortodoxiei sunt interzisi ca pe vremea comunismului?
2. De ce Patriarhia are timp de sfada tampa dar nu are timp sa explice cum a fost o Biserica daramata la Brasov ca pe vremea lui Ceausescu?
3. Ar mai fi vreo 20-30 de intrebari, pornind de la incercarea de izgonire a Parintelui Duhovnic Arsenie Papacioc de la Manastirea Sf Maria de la Techirghiol pana la liftul aparut in capela Patriarhiei, dar le las pentru alta data...