Pages

Wednesday, May 27, 2009

CANALUL BASTROE functioneaza. Cel putin asa afirma Guvernatorul de Odesa. ZIUA Online ii da ca replica un documentar despre agresiunea asupra Deltei


Ucraina continua lucrarile la Canalul Bastroe afectand grav sistemul ecologic al Deltei Dunarii, in ciuda protestelor internationale. Ziarul ZIUA, care a atras primul atentia asupra pericolelor proiectului ucrainean, printr-o campanie sustinuta la Bucuresti, Bruxelles, Strasbourg si Washington, inca din 2004, a fost vizitat pentru un documentar profesionist despre Cazul Bastroe. Realizat anul acesta pentru un curs universitar din Marea Britanie, productia tv ii are ca protagonisti si pe doi dintre colegii nostri, activi in aceasta campanie, Victor Roncea si George Damian.
Guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a declarat marti ca in ciuda piedicilor puse de Romania, constructia canalului Dunare-Marea Neagra a fost finalizata, canalul functioneaza si chiar aduce venituri Ucrainei si in special regiunii Odesa, informeaza NewsIn.Potrivit portalului informational regional dumskaia.net, guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk, a facut aceasta declaratie marti, la sedinta Colegiului administratiei regionale de stat.Guvernatorul regiunii Odesa s-a aratat foarte multumit de faptul ca practic a fost finalizata constructia canalului Dunarea-Marea Neagra. Potrivit lui Serdiuk, in pofida piedicilor puse de Romania, canalul functioneaza totusi si aduce venit Ucrainei si in special regiunii Odesa.
Oficialul si-a exprimat convingerea ca in urmatorii cinci ani volumul schimbului de marfuri pe Dunare va creste de 30 de ori, motiv pentru care canalul Dunarea-Marea Neagra va fi foarte solicitat, iar consecinta va fi ca va aduce venituri mai mari. "Aceste fluxuri de marfuri vor merge prin porturile noastre, cu folosirea vaselor noastre. Este evident ca aceste lucruri vor aduce un venit foarte mare Ucrainei", a spus guvernatorul regiunii Odesa, Nikolai Serdiuk.Pe de alta parte, Nikolai Serdiuk, este de parere ca decizia Curtii de la Haga legata de delimitarea platoului continental in zona Insulei serpilor "este una pozitiva pentru Ucraina". Prin urmare, a cerut guvernatorul, Kievul "trebuie sa inceapa valorificarea economica intensa a platoului continental din zona insulei"."Si atunci vor fi eliminate toate aspectele problematice din jurul Insulei serpilor", a conchis Serdiuk.
ZIUA Online: Guvernatorul regiunii Odesa spune ca, in ciuda piedicilor puse de Romania, Canalul Bastroe functioneaza (2009-05-27 13:34)

No comments: