Pages

Tuesday, May 26, 2009

NOU ambasador al Serbiei in Romania: Zoran Popovici la Traian Basescu

COMUNICAT DE PRESĂ
(25 mai 2009)

REF: Primirea domnului Zoran Popović, noul ambasador al Republicii Serbia în România

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit luni, 25 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Republicii Serbia în România, domnul Zoran Popović, cu prilejul acreditării sale în calitate oficială.

Discuţiile cu noul ambasador al Republicii Serbia au permis trecerea în revistă a principalelor teme ale relaţiilor bilaterale, precum şi a unor evoluţii recente în plan regional şi internaţional.

Cu prilejul convorbirilor, şeful statului a subliniat importanţa pe care România o acordă aplicării standardelor europene în materie de drepturi ale minorităţilor, astfel încât etnicii români de pe întreg teritoriul Serbiei să beneficieze de acelaşi drepturi acordate de statul român minorităţii sârbe din România.

Discuţiile au abordat şi problematica integrării europene, preşedintele Traian Băsescu reiterând susţinerea României pentru un parcurs accelerat al Serbiei către aderarea la Uniunea Europeană, precum şi pentru liberalizarea regimului vizelor cu Uniunea Europeană.

Ambasadorul Republicii Serbia şi-a exprimat încrederea în potenţialul cooperării dintre cele două state, precum şi în dezvoltarea, pe parcursul mandatului său, a parteneriatelor şi schimburilor economice ale Republicii Serbia cu România. În acest sens, ambasadorul sârb a exprimat susţinerea ţării sale pentru promovarea coridorului european de transport pe Dunăre.

În încheiere, preşedintele României l-a asigurat pe noul ambasador sârb de sprijinul autorităţilor române în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti şi i-a urat succes în activitatea pe care o va desfăşura în România.

Departamentul de Comunicare de Publică
Foto: Sorin Lupsa www.presidency.ro

No comments: