Pages

Saturday, May 24, 2008

Realitatea sau Homosexualitatea TV?

Unora le place si din Pro si din contra
Prin transmisiile de sambata de la Realitatea TV, homosexualii si-au asigurat, pe banii lui Vantu, de zeci de ori mai multa reclama decat tot festivalul lor de o saptamana platit gras din sudoarea lui Soros. In curand, Realitatea TV o sa intreaca pana si Pro Tv in "prelucrarile" prezentului, realizate parca de handicapati sufleteste importati la kilogram din Anti-Romania. "Moderatoarea" aia blonda cu voce sparta (chiar nu m-am straduit niciodata sa-i retin numele) ziceai cand ca-i homo cand ca-i lesbi iar asa-zisele reportaje si dezbateri au cuprins nu un raport egal de opinii pro si contra, ci, estimativ-ochiometric, peste 70 la suta opinii homosexuale sau/si pro-homosexualitate. Din persoanele selectate "la intamplare" de pe strada, nu stiu cum se face dar 99,9 la suta erau pro. Cu toate acestea, tot Realitatea prezenta studii in care arata cat de contra, adica "intoleranti", sunt romanii in marea lor majoritate. Mai sa fie! - nu se cam bat cap in cap cele doua manipulari ordinare?! La un moment dat o "reporterita" de pe teren - deci un angajat al postului care trebuie sa relateze de la fata locului, nu sa-si permita sa emita opinii - s-a apucat sa acuze membrii Partidului Conservator de ipotetice viitoare "violente anti-gay". Vlad Hogea de la PC, care era in studio, i-a explicat cu duhul blandetii ca nu poate sa introduca intr-o relatare, a priori, prezumtia de vinovatie asupra cuiva, doar pentru ca "asa vrea muschii ei" (asta e de la mine). Distinsa fatuca, sprijinita de blonda cu voce din galeata, i-a replicat cu aplomb lui Hogea ca ea n-a zis ca membri PC vor participa la violente ci ca ar putea participa la violente (moment solemn care n-a avut loc, oricum). Pacat ca Hogea, prea politicios fiind, n-a vrut sa-si duca lectia pana la capat si sa-i spuna obiectivitatii intruchipate ca, pe aceasta logica ingalata, si reporterii Realitatii ar putea participa la violente, doar-doar o iesi de-o stire mai in sange, pe placul lor. Acesta e doar un singur exemplu. Altul mai jos. Sunt, insa, cu toptanul.
Evident, daca ar face o analiza patrunzatoare, CNA ar putea sa le dea pseudo-jurnalistilor noii televiziuni - Homosexualitatea TV - o amenda usturatoare. Dar, mai stii, s-ar putea sa le placa... Asta pana le-o tranti Vantu o pala din Creta...

Realitatea TV despre homosexualitate: "cei toleranti ii spun iubire", ceilalti, adica"intolerantii", "spumega de ura instinctuala".

Din "stirea" de pe site-ul Realitatea TV:
"Homosexualitatea este catalogată de unii drept boală, biserica o anatemizează ca păcat de moarte, cei toleranţi îi spun iubire sau, cel puţin, diversitate. Cuvântul nu caracterizează însă şi percepţia majorităţii românilor despre relaţiile de acelaşi sex. Eforturile de ieşire din anonimat a comunităţii gay după legalizarea relaţiilor homosexuale în România au fost permanent contestate, inclusiv prin violenţă. Conform unui studiu de anul trecut, doar 34 la sută dintre români cred că homosexualii ar trebui acceptaţi.
"Sunt oameni care spumegă din ură instinctuală."
Unul dintre homosexualii români şi-a exprimat opinia faţă de intoleranţa cu care este privită orientarea sa sexuală. VEZI AICI " - unde ni se serveste o asa-zisa prezentare nefiltrata a vietii unui biet "gay" discriminat in Romania.
In fapt, avem de a face cu o agresiune de tip soft transmisa fara nici un fel de contrabalansare fireasca si care este receptata ca atare de orice copil sau adolescent prezent in miezul zilei la televizor. Ceea ce, de altfel, au si urmarit autorii acestei operatiuni impotriva dumnezeiescului din om.
Bine observa Bogdan Stanciu: este semnificativ faptul ca grupurile care au organizat sau sprijinit manifestarile anti-normalitate sunt aceleasi cu cele care au intreprins demersurile impotriva icoanelor sau a religiei in Scoli. Si, as mai adauga, exact aceleasi care fac propaganda pentru independenta ilegala a Kosovo, autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, "federalizarea" Romaniei, exacerbarea drepturilor minoritatilor (unele chiar inventate), indepartarea basarabenilor de tara lor mama, "Raportul Final" anti-Romania, etc, etc. As putea continua, dar mi-e prea scarba.

Jandarmeria, prostia si sodomia salveaza Romania!

Mai tare ca Ciocanu'
Ascultand explicatiile reprezentantului Jandarmeriei, Cristian Ciocan, fata de arestarea tembela a unor tineri bucuresteni in timpul marsului homosexualilor pentru ca beau bere la o terasa sau "pictau bannere cu continut anti-gay" - deci e clar: erau suspecti sau de-a dreptul periculosi! - mi-am adus aminte de o filmare, celebra in lumea noastra, din perioada mineriadei lui Iliescu si Roman, din 13-15 iunie 1990: un miner sta proptit in poarta Televiziunii Romane, fumand tacticos, cu o bata sau un furtun cu cap de metal pe umar, si zice despre noi, care tocmai fuseseram maltratati si bagati la zdup: aveau droguri, dolari falsi ca capu' lui domnu' Iliescu, masini de scris a-u-to-mate...

Asociatia Provita denunta "mafia roz" a homosexualilor infiltrati in Primariei Capitalei

[Bucuresti, 23 mai 2008] Dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti prin care o organizatie nonguvernamentala a cerut anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor a fost amanat din motive procedurale. Cauza se va judeca vineri, 30 mai.
In cazul in care va fi favorabila reclamantului, decizia instantei poate constitui un precedent important pentru viitoarele manifestari de acest fel.
Motivandu-si actiunea prin “necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale”, Asociatia “Provita pentru nascuti si nenascuti” – filiala Bucuresti a reclamat anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a autorizat desfasurarea marsului public al homosexualilor.
Asociatia a emis urmatoarea
DECLARATIE DE PRESA
1.
In ce priveste dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care a reclamat anularea autorizatiei pentru manifestatia homosexualilor de maine, 24 mai, din Bucuresti, Asociatia “Provita” acuza refuzul, cu rea vointa, al Primariei Bucuresti de a elibera o copie a protocolului incheiat cu Asociatia “Accept” pentru desfasurarea paradei homosexualilor. Din acest motiv, dar si pentru ca reprezentantul juridic al Primariei, prezent la Tribunal, a refuzat sa inmaneze instantei actul in cauza motivand ca “nu il are” si ca “nu are cunostinta de existenta acestuia”, desi evenimentul este de notorietate publica, judecarea solicitarii de constatare a ilegalitatii marsului homosexualilor a fost amanata.
Instanta a pus in vedere Primariei comunicarea actului in cauza pana la urmatorul termen, stabilit pentru 30 mai.
Desi nu isi produce efectele asupra manifestatiei de maine a homosexualilor, eventuala solutionare favorabila a cererii noastre va constitui un precedent important.
Considerand, din experienta anilor trecuti, ca marsul homosexualilor are caracter obscen si are ca scop real prozelitismul si propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex, Asociatia “Provita”, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, a reclamat in instanta legalitatea desfasurarii pe spatiul public a unei astfel de manifestari care poate avea implicatii grave asupra dezvoltarii firesti a minorilor, lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.
2. Acuzam public “Accept”, ai carei reprezentanti au declarat fatis ca doresc “egalitate deplina in drepturi”, deci inclusiv dreptul la adoptie de copii, pentru tentativa de racolare de noi adepti intru practicarea unui comportament deviant, asociat cu numeroase probleme, printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.
3. Felicitam si invitam la coalizare, pentru viitor, toate asociatiile civice si grupurile de reflectie care, pe parcursul acestei saptamani, si-au manifestat, mult mai pregnant decat in anii anteriori, adeziunea la valorile traditionale si opozitia fata de pretentiile aberante ale unei comunitati infime, dar obraznice si agresive.
Invitam in acelasi timp pe toti romanii sa constientizeze ca in spatele manifestarilor de tip “Gayfest” stau aceleasi organizatii, extrem de bine dotate financiar, care au incercat, fara succes, eliminarea din scolile publice a simbolurilor religioase si a studiului religiei.
4.
Indemnam pe toti cetatenii responsabili ai Romaniei sa evite prezenta lor sau a copiilor lor, maine, in zona in care se va desfasura “parada mandriei homosexuale”.
5. Solicitam deputatilor sa finalizeze si sa voteze modificarea Codului Familiei in sensul definirii casatoriei ca “uniunea liber consimtita intre o femeie si un barbat”, asa cum au facut-o colegii lor din Senat, pentru a stopa incercarea de desfiintare a institutiei familiei de catre liderii homosexualilor romani si aliatii acestora.
6. Felicitam conducerea Partidului Conservator, care a anuntat organizarea, duminica, a unui miting pentru valorile familiei. Partidul Conservator este singura formatiune politica din Romania care s-a exprimat clar in aceasta chestiune.
23 mai 2008
Presedintele Asociatiei, Bogdan I. Stanciu

Friday, May 23, 2008

Homosexualii sunt agreati de liberali si democrat-liberali pretinsi "de dreapta" si "populari"

La Conferinta noastra de azi au participat (de la stanga la dreapta): prof dr Pavel Chirila, Asociatia Christiana si Grupul de Reflexie pentru Protectia Familiei, Parintele Teodor Peiu, preotul Spitalului de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" si membru al Comisiei de Etica a AZEC, Razvan Codrescu, AZEC, Parintele Fabian Mariut, responsabil cu pastorala familiei în Arhidiecezei Romano-Catolica de Bucuresti, subsemnatul, care a prezentat punctul de vedere al cultului musulman trimis de Muftiului Iusuf Murat si Bogdan Stanciu, Asociatia Pro Vita si Alianta Familiilor din Romania.
S-au prezentat aspecte legate de homosexualitate din punct de vedere medical, teologic, juridic si jurnalistic, mass media fiind rugate sa prezinte cu responsabilitate propaganda agresiva publica a homosexualilor. S-a evidentiat lipsa de respect fata de majoritate a adminstratiei locale si centrale pretinse de dreapta, care ar trebui, conform doctrinei liberale sau populare, sa apere Familia, Scoala si Biserica.
Atat parintele Peiu (care a reprezentat Comisia de Etica a AZEC) cat si parintele Fabian (care a reprezentat oficial Arhiepiscopia Romano-Catolica) au explicat pacatul pe care il reprezinta homosexualitatea din perspectiva ortodoxa si, respectiv, catolica.
Redau mai jos pozitia islamica si cum au prezentat agentiile stirea. Inregistrarea integrala a conferintei va fi disponibila in curand aici.

Punctul de vedere al cultului musulman

Islamul interzice homosexualitatea.
Aceasta fapta respingatoare este o abatere de la starea fireasca si o afundare in noroiul murdar, e o alterare a barbatiei si o crima impotriva dreptului feminitatii.
Raspandirea acestui pacat intr-o comunitate de oameni altereaza viata si-i transforma in robi ai lui, facandu-i pe oameni sa uite virtutiile morale, sa uite de obiceiuri si de bunul gust.
Coranul i-a acuzat pe ei prin glasul profetului Lot de intrecerea masurii, ignoranta, exagerare, stricaciune si crima: "Oare mergeti voi la barbatii din toate lumile/Si lasati voi muierile pe care Domnul vostru le-a creat pentru voi? Voi sunteti un neam de nelegiuti!" Capitolul As-Su’ara,versetele 165-166 din Coranul cel Sfant.
Muftiu Iusuf Murat

Mai multe ONG-uri reclama pericolele homosexualitatii, inaintea marsului gay de sambata

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Mai multe organizatii nonguvernamentale au atentionat, vineri, intr-o conferinta de presa, asupra pericolelor homosexualitatii, respectiv agresiunea asupra familiei, moralei si ordinii publice, inaintea marsului minoritatilor sexuale programat sambata, in Capitala. Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini (AZEC) impreuna cu Asociatia Provita, Asociatia Christiana, Alianta Familiilor din Romania si Grupul de Reflexie pentru Protectia Familiei au criticat, vineri, autoritatile pentru faptul ca au autorizat parada gay.
"Nu am avea nimic cu acesti oameni daca ar sta linistiti fara sa iasa in strada si, mai ales, fara sa pretinda ca actiunea lor vizeaza normalitatea. Ceea ce fac ei reprezinta o agresare a spatiului public. Putem sta de vorba despre problemele lor. Dar sa stea cuminte in banca lor, nu sa iasa in strada", a declarat Razvan Codrescu, reprezentantul AZEC. Potrivit lui Codrescu, daca homosexualii pot manifesta intr-o tara in care majoritatea oamenilor au alta orientare sexuala, atunci ''de ce sa nu asistam la marsul criminalilor, pedofililor sau al hotilor. Si ei sunt minoritati. De ce condamnam pedofilia si acceptam homosexualitatea?'', a mai spus reprezentantul AZEC.
Medicul Pavel Chirila, presedintele Asociatiei Christiana si al Grupului de Reflexie pentru Protectia Familiei a prezentat, tot vineri, lucrarea "Bolile homosexualilor", in care a adunat citate despre homosexualitate din studii publicate in tari din Europa Occidentala sau din SUA. El a spus ca respectivele studii arata ca ''homosexualii sunt mai predisputi la boli psihice decat heterosexualii, la infectia cu HIV/SIDA, hepatite, sinucideri, boli cu transmitere sexuala, infectii ale tractului digestiv si parazitoze''.
Bogdan Stanciu, presedintele Asociatiei Provita, a contestat in instanta autorizatia pentru marsul homosexualilor, apreciind ca respectiva actiune sfideaza ordinea publica si morala romaneasca.
Asociatiile reunite, vineri, in conferinta de presa, au spus ca vor intocmi un document pe care il vor prezenta opiniei publice intrucat este necesara protejarea minorilor de efectele propagandei homosexuale. "Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, promovarea tolerantei si diversitatii, ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex. Apreciem ca, in mod deliberat, organizatorii acestei parade dezinformeaza Primaria Capitalei, pentru a obtine autorizarea unei adunari publice care incalca normele etice si morale si atenteaza la dezvoltarea fireasca a minorilor, care sunt lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari", a mai spus Stanciu.
Acesta a precizat ca in Constitutia Romaniei este prevazut ca "autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata". "Consideram solicitarea noastra si in acord cu legislatia Curtii Europene a Drepturilor Omului, care a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii", a precizat Stanciu.
Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" – filiala Bucuresti, a cerut anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a aprobat desfasurarea marsului public al homosexualilor.
Tribunalul Bucuresti a amanat, insa, judecarea cazului pana in 30 mai, deoarece actul pe care asociatia il critica, avizul pentru desfasurarea marsului gay in Capitala, nu a fost depus (de catre Primarie - nota mea) la dosar.
Parada homosexualilor, organizata de Asociatia Accept, este planificata sa aiba loc sambata, in incheierea manifestarilor Gayfest 2008. Participantii la mars ar urma sa plece, la ora 17.00, de la alveola din apropierea intersectiei Bulevardului Decebal cu strada Nerva Traian, pe traseul Piata Unirii - Piata Constitutiei - Bulevardul Libertatii - Parcul Izvor.
Noua Dreapta a primit aprobare pentru a organiza, tot sambata, o contramanifestatie la parada gay, la mitingul organizatiei putand participa circa 500 de persoane, potrivit avocatului Mihai Rapcea, reprezentantul organizatiei. Marsul impotriva paradei gay va avea loc intre 11.30 si 13.30, pe traseul Ateneul Roman, Calea Victoriei, Podul Natiunilor Unite, Izvor, Bulevardul Libertatii, Piata Unirii, Dealul Mitropoliei. Elvira Gheorghita (elvira@medifax.ro)

NewsIn: Contestatarii marşului homosexualilor acuză Primăria Capitalei de rea credinţă

Asociaţia Provita, care a cerut instanţei să anuleze autorizaţia pentru marşul minorităţilor sexuale, acuză Primăria Capitalei de rea credinţă, pentru că nu a trimis tribunalului copia unui document şi, din acest motiv, judecarea cauzei a fost amânată, vineri, pentru data de 30 mai.
"Este vorba despre copia protocolului încheiat de municipalitate cu organizatorii marşului, mai exact cu asociaţia Accept, protocol care, practic, a consfinţit autorizarea marşului homosexualilor. În lipsa acestui document, instanţa nu a putut da, astăzi (vineri - n.r.), un verdict. Vom merge însă până la capăt şi aşteptăm judecarea cauzei pe data de 30 mai", a declarat, pentru NewsIn, preşedintele asociaţiei "Provita pentru născuţi şi nenăscuţi", Bogdan Stanciu.
Secţia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucureşti a amânat, vineri, pentru data de 30 mai, judecarea solicitării asociaţiei "Provita pentru născuţi şi nenăscuţi", care a cerut instanţei să anuleze autorizaţia emisă de Primăria Capitalei pentru organizarea marşului homosexualilor, programat sâmbătă, în Capitală. Judecarea a fost amânată din motive procedurale, mai exact pentru lipsei comunicării unor acte către instanţă.
Asociaţia Provita şi-a motivat cererea adresată instanţei prin "necesitatea protejării minorilor de efectele propagandei homosexuale".
"Din experienţa anilor trecuţi, organizaţia noastră consideră ca parada homosexualilor are caracter obscen şi provocator şi că scopul acesteia nu este cel declarat, <>, ci propaganda în favoarea relaţiilor sexuale între persoane de acelaşi sex", spune preşedintele asociaţiei "Provita pentru născuţi şi nenăscuţi", Bogdan Stanciu.
(...)
23 mai 2008 14:18
editor Valentin Anghel
Vezi si
ZIUA: un grup de asociatii crestine a acuzat de rea-credinta administratia Capitalei in cazul paradei gay

ZIARUL: Primaria isi pune fundu’ la bataie pentru homosexuali






Cartarescu: Homosexuali din toata tarile, uniti-va!

SENATUL EVZ: Marş pentru normalitate?

Mircea Cărtărescu
Vineri, 23 Mai 2008
CĂRTĂRESCU: "A început de câteva zile GayFest 2008 şi noi, luaţi de valul alegerilor locale, nici măcar n-am aflat."Lasă că o să aflăm, poate cu vârf şi-ndesat, foarte curând, căci sâmbătă şi luni diverse organizaţii religioase şi/sau de extremă dreaptă vor pune şi ele de contrademonstraţii „pentru familie şi normalitate“. Cu ajutorul câtorva grupuri de cetăţeni indignaţi, gata oricând să-i aplaude pe mineri şi pe toţi ceilalţi locuitori paşnici şi normali ai ţării, s-ar putea să iasă scântei. Şi nu doar pe spinarea veselilor băieţi de pe la noi sau a admiratoarelor poetei Sapho, ci, din nou, a noastră ca naţiune, a imaginii noastre de nu tocmai evoluaţ i şi toleranţi cetăţeni ai Europei. Dar, fireşte, ce contează detaliile astea pe lângă sfânta indignare a unor suflete curate împotriva celor ce vor să transforme plaiurile Mioriţei în Sodoma şi Gomora? Căci poporul român, se ştie, n-a cunoscut niciodată practicile scârboase şi degradante la care se dedau aceşti degeneraţi, excepţie miraculoasă dacă ne gândim că, după datele ştiinţifice valabile în toate celelalte regiuni ale lumii, patru la sută dintre bărbaţi şi doi la sută dintre femei sunt pretutindeni homosexuali din naştere. Cum să ne mai îndoim că suntem un neam ales şi binecuvântat? Ciobanii din vârful munţilor, în curăţenia cugetului lor, preferau să-şi găsească leac aleanului în preajma mioarelor îndrăgite decât să se uite necuviincios unul la altul. Sub turcii vestiţi prin desfrânare ne-am plătit adeseori birurile cu băieţi abia ieşiţi din copilărie, dar le plângeam soarta cu lacrimi de sânge. La curţile domneşti vestite, ca a lui Radu cel Frumos, giuvanii nu erau prea numeroşi, în schimb destul de insistenţi, se pare. Cireaşa de pe tort e, fireşte, trista păţanie a popii din „Povestea poveştilor“, victimă colaterală a ciudaţilor ştiuleţi crescuţi în porumbul binecuvântat de însuşi bunul Dumnezeu. Căci, vorba ceea, dacă n-ar fi, nu s-ar povesti... Cât despre rapoartele din armata de ieri şi de azi, ce vorbesc despre violarea răcanilor de către ofiţeri, ca şi despre cele ce se petrec în puşcării, chiar şi-n mijlocul neamului nostru neîntinat, sociologii ar avea destule de spus. Nu e deloc în intenţia mea să-mi denigrez poporul. Dimpotrivă, toate acestea arată că suntem un popor normal, ca toate celelalte. Căci un popor fără homosexuali nu poate fi decât rezultatul monstruos al unei politici de exterminare. În epoca nazistă, pe lângă evrei, artişti modernişti şi ţigani, homosexualii erau şi ei consideraţi fiinţe degenerate şi au luat în consecinţă drumul cuptoarelor. Am văzut eu însumi, la Sachsenhausen, la nord de Berlin, sute de fotografii de homosexuali (cu stea roz în piept) ucişi în acel lagăr. În realitate, homosexualitatea nu este o chestiune de moralitate, ci un fapt deopotrivă biologic, social şi cultural, manifestat în toate timpurile şi la toate popoarele. Nu e o monstruozitate sau o anomalie, ci de multe ori, mai ales în societăţile intolerante, un stigmat infamant şi o sursă de mare suferinţă morală pentru cel care-l poartă. Există numeroase relatări despre oameni, unii celebri, care-au luptat întreaga viaţă cu sentimentele de culpă şi remuşcare căpătate de pe urma „anormalităţii“ lor. Biblia, din care cei mai mulţi dintre cei care îi urăsc pe gay citează repetatele cuvinte ale lui Iehova către poporul evreu: „Să nu se afle homosexuali printre voi“, e o carte prea minunată, prea tulburătoare ca gândire şi expresie ca să fie vulgar redusă la câteva clişee. Povestea din Sodoma se referă mai ales la desfrâu, indiferent dacă homo- sau heterosexual. Căci printre gay există şi desfrânaţi, şi asceţi, ca şi printre „normali“: Da Vinci sau Wittgenstein, deşi invertiţi, au dus o viaţă ireproşabilă şi au fost spirite de o nobleţe de neatins. E păcat ca o carte atât de universală ca Biblia să genereze, cum a generat când a fost îngust interpretată, antisemitism, misoginie şi homofobie.În ţările mai decente ale lumii, gay-ii, travestiţii şi lesbienele sunt priviţi ca nişte exuberante pete de culoare într-o lume uniformizată. Paradele gen Gay Fest, în unele locuri adevărate carnavaluri, sunt atracţii turistice şi ocazii de divertisment. Din păcate, mulţi dintre noi, cei din Estul împotmolit în prejudecăţi, nu avem faţă de aceşti oameni, oameni pur şi simplu, nici mai buni şi nici mai răi decât noi, decât cele mai primare reflexe de represiune. N-am nicio îndoială că destui forumişti vor comenta, în urma acestui articol, lungimea părului meu în poza alăturată. Îmi pare rău să-i dezamăgesc: am fost de când mă ştiu cel mai banal iubitor de femei. Dar nu trebuie să fii evreu ca să condamni Auschwitz-ul şi nici negru ca să condamni Apartheidul. Ajunge doar să ai simpatie şi compasiune pentru semenii tăi, chiar dacă nu-ţi seamănă.

Cu bacul lui Tismaneanu la Tribunal

BAC-ul la Tribunal
Absolventii claselor a XII-a ce vor sustine examenul de bacalaureat pot actiona Ministerul Educatiei in instanta Subiectele la limba si literatura romana sunt in afara programei scolare ZIUA a dezvaluit recent ca elevii vor trebui sa "rezolve" declaratii ale lui Jonathan Scheele si fragmente din Raportul Tismaneanu, in detrimentul marilor clasici *
Lipsesc I.L. Caragiale, Ion Creanga, George Calinescu sau Nichita Stanescu * Ieri, la Scoala Centrala din Bucuresti a avut loc o dezbatere organizata de profesoara Florina Rogalski, la care au luat parte 40 de cadre didactice * Profesorii si-au exprimat public nemultumirile privind "deturnarea continutului examenului de limba romana" * Ei au avertizat ca "din punct de vedere juridic, un elev respins la proba orala poate da in judecata ministerul pentru ca a fost verificat la un subiect neconform cu programa scolara si inexistent in manuale" * Dascalii de limba romana au cerut eliminarea a 26 de subiecte din cele 100 propuse pentru ca acestea "nu au nici o legatura cu literatura romana" * "In loc de limba si literatura romana se va da un examen de comunicare si legislatie europeana", sustine Florina Rogalski * Profesoara a dezvaluit ca sefii din Ministerul Educatiei i-au cerut imperios sa renunte la dezbatere
ZIUA

Basescu catre unii ziaristi, ca Buscu si Ursu: "sunt convins, nu sunteti platit sa ma atacati". Nu, nu sunt platiti pentru asta: o fac din convingere

Conform surselor de la fata locului, dupa ce Cotidianul si-a aratat cateva din multele sale fete la Realitatea (bun slogan si-au gasit: Cotidianul - ziarul cu mai multe fete! Ha, ha, ha!), presedintele Romaniei ar fi ramas cu un dezgust aparte. Mai ales din cauza modului in care s-a incheiat pseudo-dezbaterea. Pacat.
Cei mai incordati au fost si cei vizati: Buscu si Ursu (priviti atitudine lor rigida si muschii craineni si ai cefei).
E bine. Avea si de ce sa-i puna la punct Basescu.
Cititi mai jos:

Traian Basescu: Din pacate, daca eu vorbesc la o emisiune la Radio Romania Actualitati luni, dumneavoastra vorbiti pana sambata. Despicati firul in patru cu diverse fragmente si ma faceti prezent fara sa vreau. Ati saturat lumea de mine.

Emil Hurezeanu: Asta e soarta noastra, a dumneavoastra, a presedintilor! Ati semnat, ati asumat fisa postului.

Doru Buscu: Imaginati-va cum ar fi o zi in care presa nu vorbeste despre dumneavoastra sau ce cosmar ar fi ca o saptamana sa se vorbeasca despre dumneavoastra.

Adrian Ursu: Nu sunteti trist in ziua aia in care nu vorbeste?

Traian Basescu: (pune o intrebare ca sa castige timp: se gandeste daca sa-i dea o replica pe masura nesimtirii lui - nota mea) Cum?

Adrian Ursu: Nu sunteti trist in ziua aia in cand nu vorbeste?

Traian Basescu: Nu, imi doresc sa ma lasati ...

Realizator (Turcescu): Domnule presedinte, ati gasit, ma rog, eu nu pot sa trec peste asta foarte usor. Ati spus asa: "ati saturat lumea de mine". Dar nu credeti ca poate - o spun cu reverenta - nu credeti ca poate unii dintre romani s-au saturat de presedintele Traian Basescu?

Traian Basescu: Ba da. De ce nu?

Realizator: Deci nu faceti o vina exclusiva a presei, inteleg eu...

Traian Basescu: Nu, Doamne fereste!

Adrian Ursu: Despre asta discutam in emisiunea anterioara, noi aici aveam rubrica cu chirurgie plastica si reparatorie si v-am discutat pe dumneavoastra si la un moment dat spuneam ca dom'le, in viziunea presedintelui, presedintele nostru, al romanilor, da, avem un popor tare urat. El e populat, spunea Doru Buscu, cu tiganci imputite, gaozari, pasarici si avocati mici cu capul mare.

Emil Hurezeanu: Va inselati, domnule Ursu. Nu poporul e urat, ziaristii, capul dumneavoastra.

Adrian Ursu: Si politicienii, ca apareau si mutanti de astia...

Emil Hurezeanu: Cu capul mai mare decat... mai mic decat...

Traian Basescu: Unuia ii spui cu capul mare, considerand ca are idei noi.

Doru Buscu: Presedintele pare ca se plimba printr-un panopticum unde fiecare jurnalist sau supus de-al domniei sale sta intr-un borcan si se lasa admirat, asteapta sa i se puna eticheta. Chiar se implineste... s-a implinit deja un an din momentul in care dumneavoastra ati luat putin reportofonul, telefonul si e cu jurnalista ce la Antena 1. (...)

Doru Buscu: Celelalte etichete, domnule presedinte, intra in acelasi regim al regretelor, adica ala mic cu capul mare, tonomatul...

Traian Basescu: Hai sa nu mai discutam de dl Pavelescu. Cred ca l-am bagat mult prea mult in seama in seara asta. Sper ca domnul Pavelescu sa inteleaga ca a face din atacurile la presedinte o preocupare, unica de altfel, nu este un mod de a face politica.

Doru Buscu: Totusi, cu 'tonomatele' ati ranit jurnalisti care nu ar fi meritat aceasta...

Traian Basescu: Nu pe toti. Va simtiti in situatia de a ... (ar vrea sa spuna: "Va simtiti in situatia de a fi un tonomat?" - dar nu stie ce moneda sa aleaga: euro sau ruble:)? Domnule Buscu, dvs, sunt convins, nu sunteti platit sa ma atacati, dvs. nu, dl Hurezeanu - nu, dl Ursu - nu. De ce v-ati simtit vizat?

Adrian Ursu (insista agresiv, dupa cum a invatat la scoala de agitatie-propaganda a lui CTP): Ion Iliescu s-a reconciliat, la un moment dat, cu regele Mihai si cu tot felul de fantome ale trecutului. O sa faceti, la un moment dat, o intalnire de reconciliere cu 'gaozarii', cu 'pasaricile', cu 'tigancile imputite', cu 'tonomatele'?

Traian Basescu (deja sictirit dar rabdator - vrea sa lamureasca definitiv scandalul): Nu, domnule Ursu. Nu, nu si o sa va spun poate facem un pas mai departe de simpla expresie 'tiganca imputita', spusa de mine intr-un moment de nervi in discutia cu sotia mea si este incorect ca acum, cand ati revitalizat subiectul, n-ati reluat tot ce ati avut pe camera, inclusiv televiziunea la care ne aflam acum. Ati avut momentele cand umbla dupa mine prin hipermarket si eram cu sotia. Ati avut momentul... Ma deranja mai putin daca eram singur. Faptul ca eram cu sotia, pana si la casa, i-am spus: 'Doamna draga, inceteaza! Nu vreau sa ma filmezi, nici pe mine, nici pe sotia mea! Vezi-ti de treaba dumitale!' Era insistenta, agresiva, cred ca nu are nimic comun cu comportamentul pe care un politician ar trebui sa-l respecte la un ziarist. Sotia mea nu e nici presedintele Romaniei, nici om politic, nici nu era aleasa, iar cand e vorba de sotie si de familia mea, sa stiti ca tin la ea mai mult decat la un ziarist care ma agreseaza pe mine, sotia mea sau copiii mei.

Emil Hurezeanu (incercand sa dreaga busuiocul prin schimbarea subiectului): Am avut sansa sa stam de vorba....

Traian Basescu (il intrerupe din scurt pe Hurezeanu si-i arunca lui Ursu): Va deranjeaza?

Adrian Ursu: Nu, va pusesem o intrebare. Mi-ati raspuns cu aceasta parabola...

Traian Basescu: Eu v-am dat un raspuns. Daca nu era sotia acolo, probabil ca treceam mult mai usor peste toata agresivitatea dnei ziariste.

Thursday, May 22, 2008

Pericolele homosexualitatii - Avertizare prin conferinta publica - maine, ora 11


Invitatie pentru presa

Asociatia Ziaristilor si Editorilor Crestini va invita maine, vineri, 23 mai, la ora 11.00, la conferinta-avertizare publica "Pericolele homosexualitatii – agresiunea asupra familiei, moralei si ordinii publice".

Conferinta se desfasoara la sediului revistei "Actualitatea romaneasca", din str Justitiei nr 54, etj 3, cladirea Ascensorul, langa Sfanta Manastire Antim, si este organizata impreuna cu Asociatia Provita, Asociatia Christiana, Alianta Familiilor din Romania si Grupul de Reflexie pentru Protectia Familiei, cu binecuvantarea Bisericii.

Prof Dr Pavel Chirila din partea Asociatiei Christiana si a Grupului de Reflexie pentru Protectia Familiei va prezenta lucrarea "Bolile homosexualilor" - Aspecte medicale si teologice.

Asociatia Provita va prezenta stadiul contestatiei depuse in instanta in vederea suspendarii Marsului homosexualilor, programat pentru sambata aceasta si prin care este sfidata ordinea publica si morala romaneasca.

Reprezentanti ai Asociatiei Ziaristilor si Editorilor Crestini (AZEC) vor prezenta formele de manipulare media si agresiunile publice de tip homosexual in special la adresa copiilor (in foto dreapta: scolari adusi la o "parada" a homosexualilor).

Alianta Familiilor va prezenta un punct de vedere despre necesitatea intaririi Codului Familiei.

Sunt invitati si asteptati reprezentanti ai celor trei mari religii monoteiste.

Va fi emis un avertisment public la adresa autoritatilor locale si ale statului.

INFO: Autorizarea paradei homosexualilor, contestata in instanta

[Bucuresti, 22 mai 2008] O organizatie nonguvernamentala pentru protectia copiilor a cerut instantei anularea autorizatiei emise de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, planificat sa aiba loc sambata. Cauza se va judeca in regim de urgenta vineri, 23 mai, orele 13:00, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti.
Motivandu-si actiunea prin "necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale", Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" – filiala Bucuresti reclama anularea actului administrativ prin care Primaria Bucuresti a aprobat desfasurarea marsului public al homosexualilor.
Parada homosexualilor, organizata de Asociatia "Accept", este planificata sa aiba loc sambata, 24 mai, in incheierea manifestarilor "Gayfest 2008".

Reprezentantii organizatiei au emis urmatoarea expunere de motive:

DECLARATIE DE PRESA

Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, "promovarea tolerantei si diversitatii", ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex. Apreciem ca, in mod deliberat, organizatorii acestei parade dezinformeaza Primaria Capitalei, pentru a obtine autorizarea unei adunari publice ce incalca normele etice si morale si atenteaza la dezvoltarea fireasca a minorilor, care sunt lipsiti de discernamantul necesar pentru judecarea critica a unor astfel de manifestari.
Constitutia Romaniei confera deplina legitimitate cererii noastre. Articolul 26 al. (1) al Constitutiei prevede faptul ca "Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata". Noi nu putem admite ca integritatea spirituala, morala si psihica a copiilor nostri si institutia familiei sa fie puse in pericol de astfel de manifestari care promoveaza comportamente deviante. Sunt binecunoscute problemele asociate acestui comportament, prezentat ipocrit drept "stil de viata alternativ si perfect normal", printre care media de viata cu pana la 25 de ani mai scazuta si riscul mult crescut la imbolnavirea de SIDA si alte boli cu transmitere sexuala ale homosexualilor, raportat la populatia heterosexuala.
Consideram solicitarea noastra si in acord cu legislatia C.E.D.O. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a recunoscut dreptul statelor de a interzice manifestarea publica a unei atitudini homosexuale sau de a proteja persoanele incapabile sa consimta liber la asemenea acte, cum ar fi majorii incapabili sau minorii.
In cazul Dudgeon contra Regatului Unit al Marii Britanii (1981), Curtea subliniaza faptul ca, in aspecte ale climatului moral in materia sexualitatii, autoritatile nationale pot avea legitimitatea de a isi exercita libertatea de actiune in sensul limitarii manifestarii lor. In acelasi caz, Curtea mai arata ca este legitim ca unul din scopurile legislatiei sa fie acela de a oferi protectie pentru membrii vulnerabili ai societatii, asa cum sunt tinerii, cu privire la consecintele practicilor homosexuale.
Astfel, protectia drepturilor si libertatilor celorlalti, facuta in sensul protejarii intereselor cu privire la morala publica si bunastarea persoanelor ori anumitor clase de indivizi care necesita o protectie speciala sub motive ca lipsa de maturitate sau de experienta, dizabilitati mintale sau stari de dependenta, ofera legitimitate statelor nationale de a oferi legi care reglementeaza si confera un cadru restrictiv pentru desfasurarea anumitor activitati ce aduc atingere moralei publice.
Faptul ca anumite masuri similare nu sunt considerate necesare in alte state membre ale Consiliului Europei nu inseamna ca acestea nu pot fi necesare in statul in cauza, intrucat cerintele morale si sociale sunt diferite, iar autoritatile guvernante trebuie sa tina cont de ele. Aceste cerinte se pot exprima inclusiv printr-o opozitie puternica, izvorata dintr-o convingere impartasita de un numar mare de membri responsabili ai comunitatii, opozitie ce poate reflecta o reprezentare a cerintelor de morala si a masurilor considerate de catre comunitate a fi necesare pentru a apara eficient standardele morale. Cel mai elocvent exemplu a fost interzicerea manifestatiei publice a homosexualilor si lesbienelor la Chisinau, in urma opozitiei vehemente a cetatenilor indignati.
Din aceste motive, Asociatia Provita Bucuresti, in urmarirea obiectivelor sale statutare si legitime de protejare si promovare a drepturilor copiilor, intelege sa conteste in instanta legalitatea paradei homosexualilor, cerand anularea autorizarii acesteia.
22 mai 2008
Presedintele Asociatiei, Bogdan I. Stanciu, 0728 673 673
prin Avocat Mihai Rapcea, 0727 673 376

Wednesday, May 21, 2008

Homosexualii, dreptul si dreapta romaneasca


Mi-aduc aminte ca homosexualii urlau la Bucuresti ca sunt discriminati chiar daca "pink mafia" - mafia roz, cum o intituleaza britanicii, era infiltrata adanc in varful puterii. Asta e ca si cu ungurii: UDMR reclama si azi Romania la UE ca maghiarii sunt lipsiti de drepturi in Transilvania (!) in timp ce organizatia etnica este chiar la guvernare.

Dar daca in ceea ce priveste alianta UDMR-PCM, interesele sunt acum fatise - autonomie teritoriala -, in ce priveste homosexualii, ele sunt inca ascunse. Ceea ce uneste insa cele doua grupari minoritare revendicative este sponsorul, principal in cazul manifestarilor de propaganda homosexuale derulate zilele acestea la Bucuresti: Reteaua Soros.
Ciudatenia este ca nici Partidul "National Liberal", nici viitoarea formatiune politica de guvernamant, Partidul Democrat-Liberal, care in prezent detine si Capitala, nu si-au manifestat in nici un fel opozitia fata de exhibitionismul homosexual in spatiul public. La Bruxelles, gruparea la care s-a arondat PD-L, Partidul Popular European, are o pozitie extrem de clara in aceasta privinta: apararea Familiei, a Scolii si a Bisericii. Popularii sustin afirmatia ca homosexualitatea este un pacat, iar casatoria poate fi doar uniunea dintre o femeie si un barbat - si o sfanta taina - din care se continua viitorul lumii, prin copii.
Agitatia homosexuala de la Bucuresti urmeaza celei de la Chisinau, care s-a desfasurat sub sloganul "Curcubeu peste Nistru", cu atragerea in scandalul public si a unor grupuscule de la Tiraspol. Majoritatea participantilor erau oricum adunati din toate colturile lumii, inclusiv sau mai ales de la Bucuresti. E bine ca, daca structurile Romaniei nu reusesc sa promoveze valorile romanismului in Basarabia, in schimb se raspandesc, inclusiv prin ICR, "valorile culturale" ale "comunitatii lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor si transsexualilor".

Tuesday, May 20, 2008

Oamenii din umbra ai candidatilor

Pe scena electorala evolueaza candidatii, fiecare cu sloganul lui, cu afisele lui, cu discursul, gestica si vestimentatia care sa-l individualizeze. Fiecare dintre ei este insa, in cea mai mare masura, un produs, ca un detergent, exemplu care a facut deja cariera. Al cui produs? Al unor personaje misterioase numite consultanti. Cei mai buni dintre ei sunt mercenari, adesea cu activitate internationala, independenti de propriile convingeri politice intime de stanga sau de dreapta, mereu gata sa-si puna la dispozitie abilitatile pentru cine da mai mult. Poate parea imoral, dar nu e decat o meserie, cu nimic mai lipsita de onorabilitate decat aceea de avocat, de exemplu. Imoralitatea intervine doar atunci cand consultanta este secreta, iar consultantul face pe analistul independent, ceea ce s-a mai vazut.

Tocmai de aceea, dincolo de consultanta la vedere, orice campanie electorala abunda de zvonuri in privinta personajelor misterioase care populeaza culisele fiecarei candidaturi.

Culise aglomerate

Vasile Blaga are in spate o echipa din care fac parte cu certitudine fostul jurnalist Carol Sebastian, Narcisa Iorga, Ada Mesesan si deja traditionalul Felix Tataru, ceva mai uzat, se pare, decat in campaniile precedente. S-a vorbit mult despre posibila asociere a lui Iosif Boda cu candidatul PD-L, sustinuta de atitudinea extrem de binevoitoare a analistului Realitatii fara de Vasile Blaga, insa infirmata cu hotarare de staff-ul acestuia si dinspre Cotroceni.

Evident, Blaga nu putea avea decat o echipa de consilieri extrem de...flexibila, avand in vedere ca principalul strateg este insusi Traian Basescu, cel caruia ii apartine, de altfel, si marca aplicata candidatului - buldogul care musca si nu da drumul.
Sorin Oprescu se pare ca i-ar avea alaturi pe Mihai Tatulici si pe Vladimir Pasti. Mihai Tatulici l-a mai consiliat pe Sorin Oprescu si in 2000, asa ca zvonul putea foarte bine sa-si aiba originea in aceasta colaborare.

de Ioana Ene

Sfintii Imparati Constantin si Elena

Biserica Ortodoxa ii praznuieste astazi, 21 mai, pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare, imparat roman (306-337), a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: In hoc signum vinces (prin acest semn vei invinge). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma. Prin Edictul de la Milano (313) a acordat libertatea de cult a crestinismului, acesta devenind religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare.

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena la Bucuresti

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena si cele ale Marelui Mucenic Dimitrie cel Nou au fost aduse ieri, 20 mai, de la Biserica Sfantul Spiridon Nou. Cele doua racle sunt asezate intr-un loc special amenajat pe Dealul Patriarhiei, spre a fi venerate de catre credinciosi. Moastele vor ramane in acest loc pana la ora 17.30, cand vor fi duse din nou in Biserica Sfantul Spiridon Nou, unde vor sta pana la terminarea lucrarilor de restaurare a Catedralei Patriarhale.

Semnificatia numelor Constantin si Elena

Numele Constantin este de origine latina si vine de la constans, constantis ("constant", "ferm"). Elena - Stravechiul nume Helene este explicat de unii prin gr. helane ("torta", "faclie", dar si "foc sacru", la sarbatorile numite Heleneia, dedicate zeitei Artemis), iar de altii prin gr. hele ("lumina arzatoare a soarelui").
La multi ani tuturor celor care poarta aceste nume!

integral la Crestin Ortodox.
Sursa: http://www.ziare.com/

Andrei Plesu, farsorul pravoslavnic (mai mult pravo-slav)

Raspuns la un mesaj de pe grupul Provita
Draga Asociatie Provita,

Domnul Andrei Plesu tocmai a impuscat o noua sinecura de la bugetul public: sef peste "Institutul de Istorie a Religiilor", infiintat in urma manevrelor Grupului pentru Dialog Social, prin Andrei Oisteanu, nepotul lui Leonte Rautu (daca ati auzit de aceste personaje).
Andrei Plesu este membru fondator al GDS, alaturi de Silviu Brucan. Supranumit de scriitorul anticomunist Victor Frunza "centrala neo-kominternului din Romania" si "noul PCR in ilegalitate", GDS s-a remarcat prin propaganda agresiva anti-crestina si anti-BOR realizata in ultimii ani de Smaranda Enache-Liga Pro Europa si grupurile auxiliare: Soros-Renate Weber, SAR-Alina Mungiu, Pro-Democratia-Cristian Parvulescu, "Libertatea constiintei"-Emil Moise, Remus Cernea, Gaby Andreescu, Agentia de Monitorizare a Presei-Mircea Toma (activist al homosexualilor), etc.
Andrei Plesu este angajat al trustului de presa ruso-kazah condus de Dinu Patriciu si se afla intr-o relatie homo-intelectuala cu Gabriel Liiceanu, ambii fiind lasati de Securitate sa il paraziteze pe filosoful legionar Constantin Noica si ambii fiind favorizati de regimul comunist printr-un tratament gen all-inclusive, care a constat in stipendii, burse si vizite regulate in state occidentale. Profitul a fost reciproc, cei doi girand astfel la nivel international libertatea de miscare a intelectualilor comunisti (Andrei Plesu a fost membru al PCR de la 19 ani).
Va amintesc si ce spunea parintele Staniloae despre gasca celor doi: "cea mai îndepărtată intelectualitate de credinţa poporului" - http://victor-roncea.blogspot.com/2008/05/parintele-staniloae-despre-liiceanu.html.
Acum, daca ati urmarit lupta dusa pentru pastrarea icoanelor in Scoli si a Religiei ortodoxe (!), cum cred ca ati facut-o, ati constatat (sper!) si neimplicarea acestui personaj in dezbaterea publica, la momentul respectiv, cel oportun. Totodata, probabil ca ati observat si "compromisul" care se sustine si se ofera in urma asa-zisei "solutionari" a "disputei" credinciosi romani - "societatea civila" - de fapt primul pas concret pentru decrestinarea oficiala a Romaniei: introducerea tuturor simbolurilor religioase in Scoli (avem 18 culte recunoscute) si schimbarea manualului si a cursului de Religie cu unul de Istorie a Religiilor, care implica eliminarea preotilor si absolventilor de Teologie din Invatamant.
Acesta este fondul articolului din Dilema - revista unde Patriarhul Teoctist si mari duhovnici ai Romaniei, ca Parintele Staniloae, au fost insultati regulat ca "legionaro-securisti" si "retrograzi" - si cheia in care trebuie interpretata interventia pre-coitus a domnului Plesu. Pe langa aceasta mai exista si un substrat politic, gruparea domnului Andrei Plesu inchipuindu-si ca poate reprezenta viitoarea "dreapta" din Romania (vezi PCdR).
"Noua Europa" si "Institutul" lui Andrei Plesu ar urma sa constituie edificiul de pe care se va construi "noul" invatamant religios "ecumenic" si multilateral dezvoltat, al "libertatii, egalitatii si fraternitatii", tot asa cum Institutul "Cultural Roman" condus de Patapievici - unde Plesu este membru al Consiliului de Conducere! - promoveaza homosexualitatea, ca "valoare culturala", din banii dvs.
Va mai amintesc ca Andrei Plesu a facut parte - neintamplator - din Guvernul FSN-KGB al lui Ion Iliescu.
Inainte de a va transforma si dumneavoastra intr-un vehicul de propagare a anti-crestinismului mascat in pseudo-filosofie a religiilor, treceti va rog prin filtrul personal de gandire si credinta astfel de manipulari destinate smintirii si distrugerii viitorului Romaniei, a copiilor nostri.
Cu deosebit respect,
Victor Roncea
http://www.victor-roncea.blogspot.com/

Resurse minime:

Conjuratii de la Tescani: ZIUA
23 august 1989: conspiratorii KGB Iliescu si Magureanu la "exilatul" Plesu sub protectia Militiei

The Independent: Teoctist, cantaretul lui Ceausescu
"Nou-numitul ministru al culturii, Andrei Plesu l-a invitat public pe Teoctist sa se retraga la o manastire"

Dilema Veche - Tilc Show - http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=125&cmd=articol&id=1731
Adrian CIOROIANU (nota mea: membru al GDS): Părinte Teoctist, sparge haremul!

Alianta Familiilor din România critica Institutul Cultural Român pentru “propaganda in favoarea homosexualitatii”

Homosexualii se distreaza pe banii nostri
http://www.ziarulcn.com/articol4196/Homosexualii-se-distreaza-pe-banii-nostri.htm

HOMOSEXUALII fuck cultura romana pe din dosul ICR-ului pentru ca asa-i place lui Patapievici
http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=1

Dumnezeu, la mîna Guvernului
http://www.ftr.ro/dumnezeu-la-mina-guvernului-1108.php

----- Original Message -----
From: Provita Media
To: dosar.provita.media@provita.ro
Sent: Tuesday, May 20, 2008 10:59 AM
Subject: [Dosar Provita] Dilema veche
Andrei PLEŞU nici aşa, nici altminteriEducaţia religioasă
Pînă la un punct, educaţia religioasă se suprapune cu educaţia pur şi simplu. Cu buna creştere. În noaptea Învierii, lucrul acesta se verifică an de an. Curţile bisericilor se umplu de tot soiul de inşi care nu ştiu unde se află, nu ştiu ce se petrece în locul în care se află şi nici cum trebuie să se poarte în împrejurarea cu pricina. Sînt simultan necatehizaţi şi needucaţi. Te întrebi, inevitabil, de ce-au venit. Răspunsul e vădit: au venit să se distreze. Biserica e o versiune a discotecii. Atmosfera e cool, gaşca e în formă, viaţa de noapte e super-viaţă! Nu-i vorbă că şi publicul „obişnuit“ pare să fi uitat regulile minimale ale reculegerii. Se umblă de colo colo, se dau semnale de regrupare către rudele sau prietenii de la alt capăt al curţii, se vorbeşte, se împinge, se trăieşte agitat, pragmatic, ca la gară sau ca la piaţă. (Trec peste precarităţile tehnice ale organizării, cu difuzoare şubrede, efecte de microfonie, fire răzleţe ale staţiei de amplificare etc.) Nu poţi să nu te gîndeşti că toate acestea sînt, între altele, şi efectul unei secularizări neinteligente, propagandistice, incapabile să-şi evalueze matur efectele. Se vorbeşte cu atîta incult parapon despre religie, încît nu e de mirare că tot ce ţine de sfera ei ameninţă să sucombe în barbarie comportamentală şi ignoranţă. E drept, nici slujitorii Bisericii nu par pregătiţi să reacţioneze adecvat. Învăţămîntul religios e practicat, adesea, la un nivel inadmisibil, cu accente rudimentar apologetice, ridicol etniciste, străine de orice subtilitate, de orice graţie teologală. Nevrednicia unor dascăli e la fel de vinovată de paloarea educaţiei religioase ca şi discursul laicizant la modă. E nevoie de o reformă tenace şi profundă pentru ca studiul religiei să capete stil, bun-gust şi gust bun. Îmi e totuşi imposibil să înţeleg pe ce se bizuie alergia unora la ideea însăşi a unei educaţii religioase cuviincioase. Bine condusă, ea nu poate decît să consolideze educaţia pură şi simplă, să-i dea anvergură şi temei. Ce e rău şi urît în marile texte sacre ale lumii? Ce tip de anestezie intelectuală te poate face să priveşti chiorîş spre Upanişade şi spre Coran, spre Canonul Buddhist şi spre Biblie? Ce specie de anestezie sufletească poate anula savoarea marilor mistici de pretutindeni? Cît trebuie să fii de simplificat lăuntric, ca să nu percepi amploarea nelumească a reflexiei teologice, a efortului ascetic, a aspiraţiei ultime? Şi cît de smintit trebuie să fii că să te simţi atins în demnitatea raţiunii tale de vecinătatea lui Lao-tse, a lui Shankara, a Sfîntului Augustin, a Magistrului Eckhart, a lui Pascal, a lui Vasile cel Mare sau a lui Grigorie Palama? Mi se va spune că sînt mai „ecumenic“ decît o îngăduie rigoarea confesională şi că educaţia religioasă autohtonă păcătuieşte tocmai prin refuzul unei astfel de deschideri. Se poate. Dar, pe de altă parte, e perfect firesc să începi cu „preajma“ ta, să deschizi mai întîi uşa frecventată de aparţinătorii lumii tale. E firesc să fii instruit mai întîi asupra ambianţei în care te-ai născut, să-i pricepi metabolismul, istoria, rostul. Nevoia de a înţelege ce înseamnă slujba Învierii, la care participi din copilărie, e, pînă una alta, mai acută decît nevoia de a înţelege ritualurile vedice. Evident, cei de altă confesiune trebuie să aibă libertatea de a opta. Pentru ceilalţi însă, a face din cultura religioasă o îndeletnicire facultativă e a le oferi o libertate riscantă. Aud mereu că, prin educaţia religioasă din şcoală, se inculcă „victimelor“ o „ideologie“ gata făcută, pentru care nu li s-a dat şansa liberei alegeri. E un principiu pedagogic aiuritor. Dacă toţi copiii ar fi invitaţi să aleagă „liber“ între şcoală şi joacă, probabil că majoritatea ar alege joaca. Cum de nu se găseşte nimeni care să protesteze că bieţii elevi sînt obligaţi la o disciplină pe care n-au ales-o de bună voie? Faptul de a învăţa ce înseamnă liturghie, împărtăşanie, euharistie, agneţ, spovedanie, icoană ş.a.m.d. nu duce necesarmente la prizonierat confesional, bigotism sau hirotonisire. E plină lumea de atei născuţi în medii pioase. Ca să nu mai spun că, fără educaţie religioasă, nici ateu nu poţi să fii cu adevărat: rămîi doar captivul unei iraţionale idiosincrasii. Vrem libertate de opţiune? Atunci să proclamăm orice formă de învăţămînt drept facultativă. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să studiez, în liceu, chimia organică. De ce m-ar întreba dacă vreau să studiez religia? La această întrebare nu există decît un singur răspuns: spre deosebire de chimia organică, religia e un „opium“... S-o trecem atunci, pe urmele lui Marx, la studiul opiaceelor. Deocamdată, nu mi-e clar de ce studiul religiilor e o „intoxicare“ insidioasă, iar propaganda antireligioasă nu. De ce s-ar interzice copiilor dreptul la o instrucţie completă, dreptul de a fi liberi în cunoştinţă de cauză şi, mai ales, dreptul de a fi bine educaţi nu prin decret social, nu pe bază de etichetă convenţională, ci prin participare la ordinea mai subtilă a lumii, pe care secularizarea o pune, arogant şi ignar, între paranteze? --
Asociatia Provita Media
Str. Leonida no.27,
Sector 2
Bucuresti, Romania
Tel: +40/21/210.34.27
0040/726.679.460
020555
http://www.provita.ro/
provitamedia@gmail.com
Pentru abonare: dosar.provita.media+subscribe@provita.ro
Pentru dezabonare: dosar.provita.media+unsubscribe@provita.ro

Descarca ‘Alege Viata!’

Asociatia Provita Bucuresti va pune la dispozitie online colectia sa de materiale provita, “Alege Viata!”, totalizand peste 9 GB in format audio, video, text, imagine.
Puteti descarca de la http://www.provita.org.ro/ .

Colectia se numeste ‘Alege Viata’ si cuprinde:

- prezentarea Asociatiilor Provita;

- documentarul audio ‘Ce nume i-ai da copilului tau nenascut’ (realizator Ioan Ciobota; Premiul ONU pentru jurnalism, 2005);

- conferinte si emisiuni romanesti provita;

- filme documentare despre avort;

- filme documentare despre cresterea si educarea copiilor.
Se recomanda folosirea Internet Explorer (e posibil ca in Firefox sa dea unele erori). Pentru cei mai putin experimentati: dati clic dreapta pe titlul fisierului sau directorului care va intereseaza si apoi ’save link as…’

Daca aveti materiale care credeti ca ar fi potrivite de adaugat la colectie, sau daca intampinati probleme la descarcare, semnalati prin email la provitabucuresti@yahoo.com.
Rugati-va pentru cei care s-au ostenit la aceasta lucrare (Antonio si Bogdan).
Descarcarea este gratuita, insa va rugam sa luati in considerare o donatie de 10 sau 20 de lei, dupa posibilitatea fiecaruia, ca un mic sprijin pentru organizatie. Donatia se poate face prin depunerea sumei, de la orice banca sau oficiu postal din tara, in contul nostru nr. RO81 RZBR 0000 0600 0722 9024, deschis la Raiffeisen Bank Bucuresti pe numele Asociatia Pro-Vita Bucuresti.
Daca locuiti in afara Romaniei, va rugam sa considerati o donatie de 10 EUR/USD/GBP intr-unul din conturile noastre pe care le gasiti la http://provitabucuresti.ro/contribuie/
Cu multumiri,

Pro-Vita Bucuresti

ESPOO ar putea condamna Ucraina pentru Bistroe la Bucuresti

Ministrul ucrainean al Mediului, Filipciuk Georghi Gheorghiovici, a parasit astazi, precipitat, reuniunea ESPOO de la Bucuresti, desi conferinta se incheie maine. Aceasta inseamna ca se asteapta condamnarea Ucrainei pentru Bistroe.

Bucharest, 19-21 May 2008

The fourth meeting of the Parties will be held at the Parliament Palace in Bucharest (Romania) on 19-21 May 2008.
Information for the meeting will be placed here as it becomes available.
Press releases
ECE/ENV/08/P06

Controversial Danube Canal – Non-compliance with Espoo Convention? Decision expected on 21 May
English
ECE/ENV/08/P05

Signing of environmental agreement among countries of South-Eastern Europe due 20 May
English

ECE/ENV/06/P05
UNECE Inquiry Commission concludes that Danube Canal will have “significant adverse transboundary effects” on the environment, Geneva, 10 July 2006
English français
ECE/ENV/06/P04
Opinion of Inquiry Commission into controversial Danube Canal due 10 July, Geneva, 4 July 2006
English français

Background documents
Convention
English français русский
Protocol on SEA
English français русский
Rules of Procedure
English français русский
ECE/MP.EIA/7Guidance on public participation
English+français+русский
ECE/MP.EIA/8Guidance on practical application
English+français+русский

Other, informal documents

Biographies of speakers in the high-level segment
English
Statement by the secretariat of the Convention on Biological Diversity
English

Monday, May 19, 2008

Mars pentru normalitate

La initiativa mai multor organizatii crestine de tineret luni, 19 mai, s-a desfasurat in Bucuresti, un mars pentru normalitate, pentru familie si contra propagandei homosexuale. Marsul, care a avut ca punct de plecare si traseu Troita de la poalele Dealului Patriarhiei, Piata Universitatii, Piata Romana, Calea Victoriei, Dealul Patriarhiei, a fost programat chiar in prima zi a saptamanii de "propaganda a homosexualitatii", care se va incheia sambata viitoare printr-o demonstratie unde se asteapta venirea mai multor sute de homosexuali, lesbiene si transexuali din intreaga Europa.
Actiunea de azi si-a propus sa atraga atentia asupra faptului ca, pas cu pas, anumite organizatii ale "societatii civile" incearca, intr-un mod agresiv, sa ne faca sa credem ca a fi homosexual este ceva normal, alterand sufletul si mintea copiilor nostri, au declarat organizatorii marsului, Asociatia Rost, Asociatia Christiana, Asociatia pentru Cultura "Alfa", Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni, Fundatia Sf. Sava si Asociatia Sf. Daniil Sihastrul. Cele cateva sute de participanti au cantat "Cu noi este Dumnezeu!", s-au rugat pentru sanatatea morala si apararea neamului romanesc si au rostit: "Hristos a Inviat!, Adevarat a Inviat!".
Un foto-reportaj la http://www.bogdanstanciu.eu/

A fi de dreapta in Basarabia romana. Romani pentru Familie - mars azi la Bucuresti

Declaratia fractiunii PPCD cu privire la homosexualitate

Stimaţi colegi,
Onorată asistenţă,

Am considerat de datoria mea să ies la această înaltă tribună pentru a face publică poziţia creştin-democraţilor în legătură cu manifestările tot mai agresive şi mai neruşinate ale unor grupuri marginale ale societăţii noastre de a impune societăţii practicile sexuale anormale ca pe o normalitate. Există anumite curente în lume care urmăresc surparea temeliilor morale ale societăţii şi care caută să penetreze şi să se răspândească şi în societatea noastră. Recenta tentativă de a organiza o aşa-numită paradă a homosexualilor şi a lesbienelor în centrul Chişinăului este o dovadă scandaloasă în acest sens.
Am urmărit cu atenţie reacţiile critice ale celor care se declară victime ale intoleranţei, ca şi ale pretinşilor apărători ai drepturilor omului împotriva lui Dumnezeu şi a creaţiei Lui. Tot aici aş remarca şi uşurinţa cu care o parte a presei devine instrument de manipulare a acestor grupuri zgomotoase care atacă morala publică. O astfel de lipsă de discernământ se explică prin atitudinea potrivit căruia într-o democraţie fiecare poate să facă orice.
Să nu uităm, însă, că Republica Moldova este una dintre cele mai religioase şi mai creştine ţări din Europa. Statisticile arată că circa 98% din populaţia ţării noastre mărturiseşte credinţa creştină ortodoxă, alături de fraţii catolici, baptişti sau de alte confesiuni creştine. Celelalte culte religioase sunt şi ele promotoare ale unor valori morale tradiţionale, pe care se şi întemeiază o societate care vrea să dăinuie în timp. Nimeni nu împiedică în ţara noastră, nici legile, nici practica activităţii organelor de stat, ateismul sau lipsa oricărei credinţe religioase. Şi totuşi, noi, ca reprezentanţi ai poporului, avem datoria morală să reprezentăm interesele majorităţii covârşitoare a oamenilor care ne-au adus în această sală prin votul lor şi care au convingeri moral-religioase.
Partidul Popular Creştin Democrat împărtăşeşte viziunea creştină asupra omului şi a lumii ca operă a lui Dumnezeu. Dumnezeu-Creatorul ne-a creat pe noi, creaturile lui, după chipul şi asemănarea Sa, ne-a făcut fiinţe responsabile în faţa Lui şi ne-a dat legile morale de organizare a societăţii. Însăşi morala ca sentiment al răspunderii omului este o derivată a sentimentului religios, iar noi ca oameni de stat avem datoria să veghem la asigurarea moralei publice.
Manifestările de genul celor care s-au consumat recent în centrul capitalei sfidează morala publică şi legile ţării.
Mai grav, astfel de acţiuni ale celor care îşi zic de orientare netradiţională atacă în mod direct instituţii fundamentale ca FAMILIA, BISERICA ŞI ŞCOALA.
Iar în felul acesta sunt atacaţi copiii noştri, este agresat viitorul acestei ţări. Legile ţării noastre la acest capitol sunt perfect euroconforme, statul apără dreptul la intimitatea vieţii private, inclusiv la astfel de ocupaţii care în mod obişnuit trezesc reacţii de repulsie. Însă una este intimitatea vieţii private şi cu totul altceva este invadarea ostentativă a spaţiului public cu asemenea manifestări de sfidare a bunului simţ. Iată de ce cred că acei cetăţeni care au reacţionat activ şi paşnic împotriva grupului care a descins în piaţă a fost perfect justificată.
Să nu uităm, dragi colegi, că una din sarcinile de bază ale statului constă în asigurarea perpetuării poporului său. De aceea, pentru noi, de o primă importanţă este protecţia a familiei, ceea ce presupune asigurarea dezvoltării sănătoase din punct de vedere fizic şi psihic a copiilor.
De menţionat este faptul că art. 48 din Constituţia Republicii Moldova stabileşte foarte clar că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” Astfel, este evident că activitatea ONG Gender Doc-M sfidează litera şi spiritul Legii supreme a societăţii şi statului, pledând pentru legalizarea aşa-ziselor căsătorii homosexuale. Şi mai grav este faptul că această organizaţie chiar a simulat un fel de oficiere a unei căsătorii între două persoane de acelaşi sex arătând astfel că pledează pentru desfiinţarea instituţiei familiei, aşa cum astăzi aceasta este acceptată de întreaga noastră societate.
Promovarea şi aplicarea acestei ideologii în unele state s-a răsfrânt negativ asupra instituţiei familiei şi a perturbat temeliile armoniei sociale. Se ştie de asemenea că mulţi dintre purtătorii virusului HIV/SIDA sunt homosexualii.
Mulţimea cazurilor de abuzare sexuală a copiilor care se constată acum în unele ţări din occidentale, reprezintă o consecinţă directă a unei viziuni eronate asupra sexualităţii. Iată de ce trebuie sa-i protejăm pe copii noştri de propaganda făcută de unii ONG-işti, precum şi de unele instituţii mass-media, care le perturbează viaţa.
Noi nu avem intenţia de a discrimina persoanele adulte care simt o tendinţă homosexuală. Avem tot respectul pentru fiecare persoană, care are discernământ şi alege în mod liber modul în care îşi trăieşte viaţa. Ceea ce însă nu trebuie să uite nimeni este faptul că pentru modul în care uzăm de libertatea noastră vom răspunde, fiecare în parte, în faţa lui Dumnezeu. Dragi colegi, fac apel către toate partidele politice, către instituţiile mass-media, către întreaga societate civilă să manifestăm răspundere şi solidaritate în apărarea copiilor noştri, a familiei şi a moralei publice. Aici nu e loc nici de competiţie politică, nici de indiferenţă.
Sexualitatea este o chestiune intimă, care ţine de viaţa privată a fiecăruia şi este amoral să transformi o chestiune intimă în subiect de propagandă homosexuală şi de demonstraţie publică. Atunci când unii încearcă să organizeze parade ale homosexualilor, trebuie mai întâi să se întrebe dacă nu cumva asemenea evenimente publice, nemaiîntâlnite în istoria Republicii Moldova, sunt de natură să îi sfideze în mod obraznic pe cetăţenii formaţi în cultura noastră creştin-ortodoxă care este a majorităţii absolute, majoritate care este în consens de viziune asupra moralei cu celelalte culte din ţara noastră.
Constituţia Republicii Moldova prevede clar în art. 28 că „Statul ocroteşte viaţa intimă, familială şi privată”. Considerăm că această garanţie constituţională este mai mult decât suficientă pentru cei care decid să aibă o viaţă sexuală deviantă. Pentru asta ei nu pot fi discriminaţi. Dar noi nu putem admite ca integritatea spirituală, morală şi psihică a copiilor noştri să fie pusă în pericol de cineva care, fiind mânat de porniri deviante, încearcă să creeze precedente abominabile în ţara noastră.
Homosexualitatea reprezintă un eşec moral şi existenţial, prin pierderea menirii omului de a se împlini pe sine însuşi prin urmaşi. Prin actul creaţiei Dumnezeu a dat viaţă bărbatului şi femeii, imprimându-le menirea de a fi “un singur trup”, în scopul perpetuării neamului omenesc. În faţa acestei realităţi evidente, homosexualitatea reprezintă un abuz lipsit de finalitate, un eşec al instinctului de conservare a speciei umane.
Dragi colegi, am fost, suntem şi trebuie să rămânem creştini, responsabili de faptele noastre în faţa Lui Dumnezeu. Iar consensul naţional în privinţa integrării europene nu poate fi o scuză pentru stimularea unor astfel de manifestări care aduc atingere convingerilor noastre religioase şi morale, ca şi obligaţiei statului de a proteja familia, copiii şi morala publică.
Vă mulţumesc.
Iurie Roşca
15 mai 2008

Un an de la tentativa de lovitura de stat. Sa ne aducem aminte.

Un material interesant de la vremea respectiva, in mare parte actual si azi: www.armaghedon-oligarhie.8m.net/

Mihai Munteanu ii face un cadou potrivit lui Basescu, la un an de la Referendum. Alo, SRI-ul? Ce faceti cu KGB-istii astia?

Spionii care ne umflă factura la întreţinere

Mihai Munteanu
EvZ, Luni, 19 Mai 2008
Foşti agenţi din serviciile secrete ruse, bulgare şi israeliene, cu conexiuni la Bucureşti, furnizează cărbune energetic pentru termocentralele româneşti la preţuri umflate de aproape două ori - adaos pe care-l suportăm toţi din buzunar. Sistemul Energetic Naţional a importat huilă rusească prin intermediarii Boris Golovin (colonel în rezervă în spionajul militar rusesc), Tonya Halpern (aflată în atenţia contraspionajului militar românesc) şi foştii KGB-işti Constantin Iavorsky, Anatoli Patron şi Iuri Ustinov. Furnizările de materie primă în Sistemul Energetic Naţional au fost monopolizate de foşti spioni sovietici, aliaţi în afaceri cu un om familiar agenţiilor de informaţii israeliene. Mai nou, un proiect de două miliarde de euro, dezvoltat la Galaţi, poartă amprenta spionajului rusesc.
Boris Golovin. A fost colonel în trupele Spetnatz - GRU - serviciul de spionaj al armatei ruse. Reprezintă în România interesele lui Oleg Deripaska şi Igor Ziuzin, doi oligarhi ruşi, parteneri ai evazionistului mondial Mark Rich (Nota mea: fost sponsor al lui Mihai Razvan Ungureanu).

Tonya Halpern. Un raport al Direcţiei de Siguranţă Militară (contraspionaj) obţinut de EVZ indică apartenenţa ei la serviciile secrete israeliene. Sursele EVZ susţin că este ofiţer AMAN - spionajul militar din Ţara Sfântă. Importă cărbune în România prin offshore-ul ei din Cipru, Petlon Enterprises Ltd.

Constantin Iavorsky. Fost general KGB, a monopolizat livrările de cărbune pentru termocentralele româneşti. S-a înconjurat în afaceri de o armată de ofiţeri SRI.

Igor Ziuzin. Oligarh rus, controlează gigantul Mechel, furnizorul cărbunelui ars de CETurile româneşti. Ziuzin deţine şi combinatele siderurgice de la Târgovişte şi Câmpia Turzii.

REŢEAUA Ofiţerii $

Continuarea la

Ieri, la Cotroceni: schimb de generatii


Televiziunea lui Verestoy, fara licenta?

Barfa de la ziare.com:
O sursa bine informata din Miercurea Ciuc ne-a soptit ca postul de televiziune Csiki TV, aflat in proprietatea unui anume Ferenczy, cumnat, se pare, cu senatorul UDMR Verestoy Attila, ar fi primit licenta de emisie de la CNA doar in urma cu doua saptamani. Si asta desi postul cu pricina functioneaza bine mersi de cativa ani si se activeaza doar in campania electorala, iar in rest retransmite programe ale unor televiziuni din Ungaria.

Buba s-a spart recent din cauza faptului ca rivalul din zona al UDMR, Partidul Civic Maghiar, al carui lider este Szasz Jeno, primarul de Sfantu Gheorghe, ar fi cerut Csiki TV timp de antena, dar a fost refuzat pe motiv ca registrul cu actele firmei se afla la patron acasa, care se intoarce peste doua saptamani.

Asta l-ar fi infuriat pe Szasz Jeno, care a decis sa rupa tacearea in legatura cu functionarea televiziunii. Chiar daca Csiki TV a primit licenta acum doua saptamani, CNA ii va da se pare o sactiune minora, de natura sa inghida gurile. Insa se pare ca afacerea nu se va stinge aici, iar cei de la CNA vor avea de dat destule explicatii in legatura cu functionarea televiziunii fara licenta. Asta daca nu cumva mana lunga a senatorului nu va umbla cumva, dupa obicei, la putineiul cu miere.

Sursa: Ziare.com

Sunday, May 18, 2008

Catalin Croitoru reclama introducerea farsorilor la subiectele de Bac 2008

Dupa cum probabil ati aflat, cadrele care lucreaza activ la indobitocirea romanilor au introdus printre subiectele de la Bac scremetele unor personaje ca Tismaneanu, Plesu, Dinescu, Manolescu si Cartarescu (se spune, fiul nelegitim al manolescului), in abuz fata de Eminescu, Creanga, Caragiale, Bacovia sau Blaga. In plus, ceea ce nu toata lumea a observat, este strecurat si proletcultistul sovietizator Paul Cornea cu cateva texte (halal "condamnare a comunismului", cu Paul Cornea si Ion Ianosi pe firmamente!). Neintamplator, toate personajele de mai sus se remarca printr-o aversiune sectara fata de Eminescu si tot ce este national.
Colega mea, Magda Severin, prezinta reactiile profesorilor, sindicalistilor si ONG-uri din Educatie, la Afacerea Bacalaureatul:

Catalin Croitoru, liderul Federatiei Educatiei Nationale (FEN), sustine ca subiectele pentru limba si literatura romana de la proba orala a examenului de bacalaureat sunt in afara programei. Intr-un comunicat de presa, presedintele FEN reclama ca ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, face "tot felul de schimbari pripite (...), insuficient gandite din cauza grabei dictata de programul de campanie", referindu-se la subiectele de la examenul de bacalaureat. "Dupa ce a purces la "decongestionarea programelor" prin care ministrul, numit pe buna dreptate Astelutei, urmareste probabil ca generatiile de elevi pe care le afecteaza sa nu-i mai puna in dificultate pe ministrii PNL si sa aiba un nivel de cultura care sa garanteze ca la intrebarea "cine sunt cei mai frumosi si mai destepti din tara?!" oglinda fermecata sa poata raspunde "ministrii PNL", iata ca se arata si recidiva manifestata printr-o agresiune fara precedent asupra disciplinei Limba si literatura romana", se arata in documentul remis redactiei.
Catalin Croitoru precizeaza si ca protestul public al academicianului Eugen Simion, al cadrelor didactice de liceu si al parintilor si elevilor de clasa a XII-a referitor la subiectele de la limba si literatura romana - proba de examinare orala "este perfect indreptatit si trebuie luate masuri imediate pentru a preveni o catastrofa la notarea elevilor sau aparitia unui fenomen de coruptie in masa".
Asa cum ati putut citi in ziarul ZIUA, academicianul a atras atentia ca, la proba de limba si literatura romana, subiectul de literatura a fost inlocuit cu unul de comentare a unui text la prima vedere din cele patru stiluri functionale ale limbii romane. "Absolventii liceului romanesc nu trebuie sa fie capabili sa vorbeasca despre Caragiale, Blaga, Calinescu, Eminescu, Bacovia, Stanescu, Sorescu, ci numai despre "Ghidul cetateanului roman in UE", "Raportul Tismaneanu" sau "Raportul de Sociologie Urbana si Regionala", denunta Croitoru. El este de parere ca astfel de subiecte se afla in afara coordonatelor logice ale programei de liceu, "deoarece numarul de ore afectat sectiunii Comunicare in cei patru ani nu justifica existenta la bacalaureat doar a acestui tip de subiect", iar profesori nu sunt pregatiti sa le noteze unitar.

Integral la
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-05-19&id=6712

Vezi si Consumul de heroina si prostitutia, proba de Bacalaureat 2008
http://www.gardianul.ro/2008/05/19/societate-c12/consumul_de_heroina_proba_de_bacalaureat_2008-s114162.html

Dana e bine si va multumeste tuturor

Dana Deac a trecut cu bine de cea de a doua operatie pentru cancer la san, efectuata la spitalul AKH din Viena. Operatia si tratamentul sunt extrem de costisitoare, dupa cum va puteti imagina. La apelul pentru a o ajuta pe Dana au raspuns numerosi simpli romani, care si-au dat din putinul lor.

Totodata, la solicitarea pe care am facut-o chiar inainte de interventie, o personalitate importanta a Romaniei, care a tinut sa-si pastreze anonimatul, a achitat imediat si integral costurile operatiei de la Viena.

Imi exprim recunostinta fata de acest mare roman, retras in bucuria anonimatului.

Dana ne-a transmis ieri, impreuna cu urmatorul mesaj, ca de abia asteapta sa se intoarca acasa, unde doreste sa se dedice cauzelor umanitare:

Am scapat cu bine. Sunt fericita ca exista oameni ca voi. Am simtit gandurile voastre. Va multumesc pentru tot!

Multa-multa sanatate, Dana!
http://victor-roncea.blogspot.com/2008/05/ajutati-o-pe-dana.html

Braul Maicii Domnului din nou in Gradina Ei, Romania



Video, de la Realitatea TV.
Foto, de anul trecut, la Targu Mures
La Constanta, peste 200.000 de dobrogeni si pelerini au venit sa sarute Sfanta relicva, tesuta si purtata de Fecioara Maria.

Ziua Portilor Deschise la Palatul Cotroceni - pana la miezul noptii!

Portile Palatului Cotroceni s-au deschis duminica pentru a marca implinirea unui an de la invalidarea prin referendum a suspendarii presedintelui Traian Basescu.
Intrarea se face pe la poarta Leu si programul de vizitare dureaza pana la ora 20.00.
Conform Preşedinţiei, cetăţenii vor putea vizita o parte a sălilor de lucru ale Administraţiei prezidenţiale, Muzeul Naţional Cotroceni, precum şi grădinile Palatului. (ZIUA Online)
Update:
Basescu in fata oaspetilor:
„Aş începe spunând că mă bucură foarte mult prezenţa pe care românii o au astăzi la Palatul Cotroceni. Sincer, va mărturisesc că nu am apreciat niciodată că instituţia reprezintă atâta interes pentru a fi vizitată. Ce vă pot spune este că iau prezenţa de astăzi a românilor la Cotroceni ca pe un semn de normalitate. Vizitează o instituţie importantă a statului român, o instituţie în care indiferent cum votezi, eşti binevenit, o instituţie care e deschisă tuturor, iar din punctul meu de vedere, faptul că românii vin să vadă o instituţie pe care au susţinut-o acum un an este foarte important, indiferent cu ce intenţii vin legat de cum vor vota. Important este că românii vor să vadă această instituţie. Este un an de când, pentru prima dată de la război încoace, pentru prima dată, românii au decis altfel de cum a decis într-o vreme Marea Adunare Naţională, în altă vreme, Parlamentul. Este, cred, o zi care va trebui să rămână în calendarul fix al Cotroceniului - Ziua Porţilor Deschise, la fiecare dată de 19 mai. Ea nu este, aşa cum mulţi au încercat să anticipeze sau să comenteze, o zi de sărbătoare pentru Preşedinte. Este o zi a românilor, în care pentru prima dată ei au fost mai puternici decât Parlamentul şi pentru asta ar trebui să le mulţumim toţi tuturor românilor. Vă mulţumesc mult.
Întrebare: Domnule Preşedinte, care este programul astăzi? Pana la ce oră?Traian Băsescu: Da, având în vedere afluxul, eu am cerut serviciilor Administraţiei Prezidenţiale să prelungească programul până la ora 24.00 şi cred că este interesant, pentru că noaptea grădinile de la Cotroceni sunt foarte frumoase. De asemenea, saloanele Cotroceniului pe timp de noapte sunt la fel de frumoase ca şi ziua. Altfel spus, cei care vor să continue să viziteze Palatul Cotroceni după ora 20.00 sunt bineveniţi până la ora 24.00. "