Pages

Wednesday, June 24, 2009

ILEGALUL Radu Calin Cristea: Eminescu, nu - Tismaneanu, da. PARAZITII MUZEULUI si ai LITERATURII ROMANE

Dupa cum poate stiti, ilegalul director al Muzeului Literaturii a interzis o manifestare de omagierea a lui Eminescu, la 120 de ani de la moartea sa. Nu acelasi lucru se poate spune despre Tismaneanu...

"STIMATI COLEGI,

VENIND IN INTIMPINAREA MAI MULTOR SOLICITARI EXPRIMATE DE ANGAJATI AI MNLR VA INFORMEZ CA SUNT DE ACORD CA PERSONALUL MUZEULUI SA SE PREZINTE LA SERVICIU IN ZILELE DE LUNI 22 IUNIE SI MIERCURI 24 IUNIE LA ORA12 PENTRU A PUTEA LUA PARTE LA CELE 2 MANIFESTARI CE VOR AVEA LOC IN ROTONDA 13 (80 DE ANI DE LA PUBLICAREA CRAILOR DE CURTE VECHE DE MATEIU CARAGIALE SI CONFERINTA REVOLTA IINTELECTUALILOR SI SFARSITUL UTOPIEI MARXISTE).

CU CONSIDERATIE,

RADU CALIN CRISTEA
(inca) DIRECTOR GENERAL AL MNLR

INVITAT: VLADIMIR TISMANEANU
Profesor de stiinte politice la University of Maryland (S.U.A.)
Presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania
CONFERINTA CU TEMA: "Revolta intelectualilor si sfarsitul utopiei marxiste"
Intalnirea va avea loc miercuri, 24 iunie 2009, ora 18.30, in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane din Bd. Dacia nr. 12."

Gura pacatosului adevar graieste - R.C. Cristea se autodenunta! Noii „colaboratori” si profitori ai Muzeului Literaturii: secta neo-kulturnicilor rosii!

„Am renuntat la diverse programe si am tot pus bani deoparte pentru onorariile acordate scriitorilor” („Radu Calin Cristea” – Revista Flacara, nr. 5/mai 2009):
http://www.revistaflacara.ro/index.php?an=2009&luna=mai&nr=5&articol=Radu_Calin_Cristea.xml

Impostorul vorbeste despre Secta


Ceea ce va spuneam aici: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/06/jaful-de-la-muzeul-literaturii-peste.html si aici: http://victor-roncea.blogspot.com/2009/06/presedintele-ospatarii-filosofi-si.html se adevereste, fiind confirmat fara nici o jena, chiar de catre pacatos, impostorul Radu Calin Cristea, intr-un recent interviu din Revista Flacara (nr. 5/mai 2009): „S-au strans atunci impreuna, la invitatia muzeului, Nicolae Manolescu, Gabriel Liiceanu, H. R. Patapievici, Livius Ciocarlie, Ion Pop, Eugen Negrici si altii. Muzeul comunica, e parte dintr-un dialog select. Colaboratorii permanenti ai MNLR fac parte din elita scriitorimii romane. Editura a iesit din convalescenta, dupa ce multi ani titlurile atractive alternau cu aparitii submediocre. Ultima carte editata este un lung dialog purtat de Virgil Nemoianu cu Sorin Antohi. Cenaclul merge struna. Rotondele inca se mai cauta. Am renuntat la diverse programe ce transformasera MNLR intr-o casa de cultura mai spalata si am tot pus bani deoparte pentru onorariile acordate scriitorilor. Desfid ideea ca un scriitor trebuie sa traiasca din expediente, dimpotriva, el trebuie respectat, inclusiv din punct de vedere pecuniar, pentru ceea ce face”.

Muzeul Literaturii, altadata o institutie de cultura respectabila, a devenit peste noapte, o data cu „ungerea” frauduloasa ca director a impostorului Radu Calin Cristea, un canal de scurgere a fondurilor publice ale muzeului in buzunarele unor cunoscuti impostori si o anexa a unei gasti pseudoeliteiste de pretini scriitori, aflati pe statele generoase de plata ale muzeului. Astfel, cum spuneam, pe statele mult prea generoase ale Muzeului Literaturii gasim, cu sume exorbitante, pentru diverse pretinse servicii sau prestatii „culturale” acordate muzeului, dar fara nici o finalitate practica ori utilitate publica, prietenii ilegalului si fraudulosului R.C. Cristea, reprezentanti de „marca” ai sectei neo-kulturnicilor rosii, care a parazitat in ultimii 20 de ani cultura romaneasca: Nicolae Manolescu, Gabriel Liiceanu, H. R. Patapievici, Sorin Antohi & Coop. Sumele uriase platite acestora din bani publici, provenind din bugetul muzeului alocat de catre Primaria Capitalei, se ridica la peste 2 miliarde de lei (actele muzeului sunt publice, se pot verifica!).

Toata „floarea cea vestita” a pseudoelitei culturale romanesti: cunoscuti „interpreti” media si „degustatori” de prin pre-puturile petrolifere patriciene, „turnatori” la masa lui Felix, „s-au strans atunci impreuna” sa ciordeasca din cutia milei publice si sa cante in cor prohodul de ingropaciune al Muzeului si al Literaturii Romane. Asa se face ca, noile “cocote” culturale sunt platite ca “dame de lux”, pentru prestatii culturale de “centuriste” sau „borfete” de cartier. De-o pilda, “celebrul” poet Varujan Vosganian este stimulat cu suma de 1500 lei noi pentru o prestatie orala scurta, necum scrisa, de 15 minute in concursul de mare nivel cultural utecist numit „Romania pitoreasca”. Ne imaginam care ar fi „tariful” pe ora! Afacerea „merge struna”, vorba lui R.C. Cristea. Avem, asadar, dovada clara ca Muzeul Literaturii, sub conducerea impostorului Radu Calin Cristea, a devenit orice, numai muzeu nu: bordel ideologic pentru Tismaneanu SRL, pravalie culturala capusa, casa de (maxima) toleranta pentru drenarea banilor publici in buzunarele unor cunoscuti impostori, casa de pensii si stipendii suplimentare sau agentie publica de plata cu ora pentru o gasca privilegiata din „elita scriitorimii romane”, cu stomacul tare, pielea tabacita si obrazul gros.

No comments: