Pages

Sunday, June 21, 2009

TAPALAGA si HOTNEWS se bucura ca un ungur nu o vrea pe Elena Basescu in PPE. Hotarat lucru: Tapalaga ori e prost ori e prost

Unul din membrii marcanti ai PPE, europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan, pune sub semnul intrebarii admiterea Elenei Basescu in cel mai mare grup din Parlamentul European. Intr-un mail intern trimis tuturor europarlamentarilor si presedintelui PPE in data de 18 iunie, Laszlo Surjan le cere sa raspunda la un set de intrebari. Elena Basescu este singurul nume adus in discutie de europarlamentarul maghiar, care se intreaba, intre altele: “Este in interesul nostru sa primim printre noi pe cineva care a facut declaratii ambigue si chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci cand cineva castiga alegerile doar bazandu-se pe reputatia numelui familiei sale? Sustinem nepotismul?” .

HotNews.ro va prezinta in exclusivitate textul mail-ului trimis europarlamentarilor din Partidul Popular European:

“Este in interesul nostru sa acordam statutul de membru unor persoane care – tinand cont de cariera lor politice, de convingerile si declaratii publice – ar putea diviza usor unitatea grupului nostru politic? Este in interesul nostru sa acceptam pe cineva care a fost respins de partid sa candideze pe listele sale si care a candidat apoi individual, periclitand in mod clar sansele partidelor membre ale grupul nostru sa obtina rezultate bune in alegeri? Putem sa ne asteptam de la un astfel de membru sa lucreze in echipa?

Este in interesul nostru sa primim printre noi pe cineva care a facut declaratii ambigue si chiar contradictorii referitoare la legalizarea drogurilor? Este acceptabil pentru noi atunci cand cineva castiga alegerile doar bazandu-se pe reputatia numelui familiei sale? Sustinem nepotismul?

Exista explicatii acceptabile pentru care respectivul nu si-a castigat mandatul in cadrul grupului nostru? Care este adevarata motivatie a celui care vrea sa ni se alature? Suntem cel mai mare grup din Parlament. (...)

Tinand cont de intrebarile de mai sus veti suspecta probabil ca acest mesaj a fost provocat de cererea Elenei Basescu de a adera la grupul PPE. Nu chiar. Am nevoie de garantii si raspunsuri la intrebarile de mai sus pentru toate cazurile. Vreau sa fiu sigur ca fiecare nou coleg este gata de munca in echipa, si ca oricine adera la grupul nostru accepta si respecta valorile noastre si nu se razgandeste in fiecare luna.

Grupul ar trebui sa cunoasca opinia membrilor de partid din tara solicitantului. Dupa o evaluare matura, fiecare membru va vota in mod separat fiecare cerere. Dupa o examinare corespunzatoare a dorintei lor de a adera la grupul nostru, toti solicitantii, Elena Basescu si ceilalti, vor fi prieteni si colegi buni.”

Desi europarlamentarul maghiar neaga ca se refera doar la Elena Basescu, majoritatea intrebarilor o privesc in exclusivitate pe mezina presedintelui. De exemplu, una din intrebari se refera la declaratiile contradictorii pe tema drogurilor usoare facute de cei care azi solicita statutul de membru PPE.

Elena Basescu declarase in timpul campaniei la europarlamentare ca este de acord cu legalizarea droguruilor usoare. Ulterior a revenit, precizand ca nu este de acord cu legalizarea nici unui fel de drog. Cat priveste celelalte intrebari referitoare la nepotism si candidaturi independente care au pus in pericol scorul obtinut de PPE, ele o tintesc in mod clar tot pe Elena Basescu.
Dan Tabalaba

NOTA MEA: Laszlo Surjan este membru al Biroului Grupului Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni din partea partidului lui Viktor Orban Fidesz-Magyar Polgári Szövetség. Conform portalului http://www.europarl.europa.eu/, varianta in limba romana, ungurul lui Tapalaga este născut la 07 septembrie 1941, in "Kolozsvár". Se pare ca nici traducatorii Parlamentului European nu prea stiu romaneste.
Daca vreti sa ii scrieti, adresa lui este laszlo.surjan@europarl.europa.eu
Sursele mele mi-au transmis ca "mail-ul intern" i-a fost furnizat lui Dan Tapalaga de Monica Macovei.
Ma bucur ca se adevereste ce am scris aici si aici.

2 comments:

dielda dana DINU said...

Daca Elena Basescu pica, cu cine va fi inlocuita ? Sau pierdem un post de europarlamentar ?

dielda dana DINU said...

Tapalaga i-a fost loctiitor lui Macovei, de aia isi scriu e-mailuri.
NICI NU TREBUIE SA FI JURNALIST BUN, CAND AI SPATE ASIGURAT !
Stati linistiti ca nu este singurul in aceeasi situatie: ca el sunt multi !