Pages

Sunday, June 21, 2009

MIHAI RAZVAN UNGUREANU face publica averea spionilor SIE. Sediile secrete ale SIE, deconspirate. Care o fi motivul? Poate imobiliar...

Averea spionilor


O nevinovata anexa a unei hotarari de guvern deconspira comoara imobiliara a Serviciului de Informatii Externe

Serviciul de Informatii Externe, condus de Raz­van Mihai-Ungurea­nu, detine zeci de cla­diri si terenuri evaluate la sute de milioane de euro. Singurul sediu pe care si-l asuma oficial cei de la SIE este situat in Soseaua Bucuresti Ploiesti nr. 280-284. Centrala SIE este un imobil luxos, ferit de privirile indiscrete, si a fost preluat de spio­najul extern de la de­func­ta Bancorex, dupa ce in vechea locatie, din strada Batistei nr. 25, s-a mutat Inalta Curte de Casatie si Justitie.Orice date pe care cineva le solicita despre angajatii SIE sau despre sediile acestui serviciu de informatii sunt considerate secrete sau chiar strict secret de importanta deosebita (SSID). Cu toate acestea, Ziarul Ziua a descoperit intr-o anexa a unei Hotarari de Guvern, publicata in urma cu cateva zile in Monitorul Oficial, o lista lunga cu o parte din sediile si terenurile aflate in administrarea Serviciului de Informatii Externe. Practic, prin publicarea acestei anexe, SIE si-a deconspirat mai multe locatii strict secrete pentru care multe servicii de spionaj straine ar fi dat o avere. Cele 41 de cladiri si 33 de terenuri care apar in respectiva anexa sunt imprastiate prin toata tara, unele fiind sediile unor directii generale din SIE, iar altele sunt vile de protocol. Pe langa aceste cladiri aflate in patrimoniul spionilor, SIE are inchiriate sau cumparate prin inter­mediul unor persoane fizice si juridice foarte multe apartamente si vile in tara si in strainatate care sunt folosite in timpul misiunilor sau pentru intalnirile strict secrete ale ofiterilor deplin conspirati.
Bancorex, Centrala SIE
Pe data de 3 iunie 2009, premierul Emil Boc, Mihai-Razvan Ungureanu, directorul SIE, si Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, semnau o Hotarare de Guvern pentru modificarea valorii de inventar a unor imobile inscrise in domeniul public al statului si aflate in ad­mi­n­istrarea Serviciului de Informatii Externe. La prima vedere, nimic neobisnuit. O banala Hotarare de Guvern emisa pentru a permite contabililor de la SIE si din Ministerul Finantelor Publice sa modifice niste cifre intr-un centralizator de bunuri imobile. Anexa acestei Hotarari de Guvern care a aparut in Monitorul Oficial din 15 iunie a.c. este o adevarata bomba care va avea efecte nebanuite pentru spionajul romanesc si o mina de aur pentru foarte multe persoane si institutii.Sediul oficial al SIE, aflat in apropierea podului de la Otopeni de pe soseaua Bucuresti Ploiesti, are o valoare de inventar de peste sase milioane de euro. El se afla pe un teren de aproximativ 160.000 mp, cu o valoare de inventar de aproape 20 de milioane de euro. Interesant este ca, potrivit documentelor, SIE este administratorul sediului din Bucuresti Ploiesti 280-284 din anul 1995, cand, teoretic, acolo functiona inca fosta BANCOREX.
Doru DRAGOMIR
Continuarea la ZIUA: Averea Spionilor

No comments: