Pages

Monday, June 22, 2009

OBSESIA EBa si factorul etnic maghiar. Coloana a cincea a unguroaicelor din sanul Guvernului Romaniei. VASS repeta cazul Patapievici

N-a trecut mult de cand scriam aici ca Elena Basescu ar putea constitui o voce romaneasca, poate singura, pe langa Marian-Jean Marinescu, intr-un grup politic european dominat de propaganda maghiara. Noile atacuri obsesive la adresa tinerei eurodeputate, marca Andreea Vass si Dan Tapalaga - fostul consilier al Monicai Macovei - confirma supozitiile noastre. In PPE, unul dintre vicepresedinti este seful FIDESZ, Viktor Orban, vehementul anti-roman care sustinea "autonomia Transilvaniei", chiar pe teritoriul Romaniei, cot la cot cu pastorul Laszlo Tökes, in campania pentru Parlamentul European.
Disciplinati, soldatii maghiari executa ordinele indiferent de culoarea politica sau apartenenta cetateneasca, atunci cand e vorba sa loveasca Romania. Asta a dat prilejul ca o gasca de "romani" sa se bucure cand un ungur al FIDESZ din Parlamentul European, Laszlo Surjan, nascut in "Kolozsvár", dupa cum scrie pe portalul PE (deci si el "os de ardelean"), ataca un europarlamentar roman. Nu mai conteaza ca autoarea turnatoriei si chiar posibila instigatoare este, potrivit Elenei Basescu, o blonda cu nume unguresc, Andreea Vass. Conteaza mult mai mult satisfactia urii, rabufnire obsesiva care o urmareste pe Elena Basescu de cand Alina Tatiana Mungiu Pipidi a fost "refuzata la export" pentru Bruxelles. De ce oare nu a candidat si ea independenta, ca sa elimine aceste frustrari, care, pe termen lung, pot inrautati grav anumite stari patologice?
Mai cunoscuta pentru protectorul sau, Theodor Stolojan, Andreea Vass este o alta frustrata, din categoria "platinatelor". Desi avea pretentia sa fie pe lista PDL pe un loc fruntas, se pare ca nu a reusit sa satisfaca chiar toate forurile decizionale, asa ca s-a trezit lasata la vatra. La "vatra" adica la Guvern, in coasta colegului Emil Boc, ca si "consiliera". Momentan. Ambitioasa Vass nu este singura membra a coloanei a cincea din randurile politicienilor romani. Prim-ministrul Romaniei, pe langa "blonda lui Stolo", o mai are si pe propria sexi unguroaica mica: Stefania Ferencz, alaturi de alti doi consilieri ai controversatului Arpad Paszkany, considerat un al doilea Rudas Erno, cunoscutul agent maghiar si partener de afaceri al fostului premier, Calin Popescu Tariceanu. Sa ne mai miram ca in Covasna a fost desfiintata ultima biblioteca romaneasca? Pana nu demult, si in biroul presedintelui CNSAS, Ladislau Csendes, cu acces direct la documente secrete, trona, ilegal, o alta budapestoloaga de serviciu, Andrea Varga, cetateanca straina, silita sa paraseasca institutia numai dupa dezvaluiri ale presei romane.
Intorcandu-ne la Parlamentul European, unde (putinii) romani, printre care si Elena Basescu, vor avea de furca cu factorul maghiar, trebuie sa observam puternica influenta pe care o au deja ungurii in grupul PPE. Daca romanii se pot lauda cu 10 plus 1 - EBa, FIDESZ-ul, ca urmare a mobilizarii exemplare a electoratului maghiar, are 16 membri in PPE. La acestia se adauga cei trei agitatori impotriva Constitutiei Romaniei, UDMR-istii Ladislau Tökes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba si, surpriza, la invitatia FIDESZ, ar putea sa acceada in grup si partidul extremist Jobbik, cu inca doua mandate. Daca o mai punem si pe Renate Weber, care face cat trei unguri la un loc, ca "bomboana", ne-am ales cu o coliva pe cinste.
Nu demult, Viktor Orban ne invata: "Este datoria Ungariei sa sustina cererile etnicilor maghiari pentru autonomie in tarile invecinate." Noi ce-i invatam?

Vezi Opinie ZIUA. Victor Roncea

PS: Poate ar trebui ca "draga Stolo", distinsul prim-vicepresedinte al PDL, un partid care, acum, se revendica drept apartinator la doctrina si curentul “crestin-democrat” european - deci automat un familist convins -, sa o lase mai moale cu blondele traseiste. Iata, colegii de la “Catavencu” ne-au demonstrat cam cum sta cu “a n-spea” blonda a premierului tuturor regimurilor (alta decat Vass). Si se intreaba, pe buna dreptate, cine era tanara care l-a insotit, discret, cu Tuaregul, la preluarea mandatului de europarlamentar: “Nepotica? Secretara? O cunostinta? O fosta colega de facultate, cu 40 de ani mai tanara?”, etc.

PS2: Domnisoara Andreea Vass s-a trezit ca are casa sparta. Ce coincidenta: in aceeasi zi a provocarii unui scandal international. Alta coincidenta: sincronizarea cu domnisorul Monicai Macovei, Danut Tapalaga, cu doar o zi inaintea plecarii delegatiei romane la Bruxelles, cu toate ca mail-ul ungurasului circula deja de cinci zile. Cu ceva ani in urma, necunoscutul tanar din GDS, Horia Roman Patapievici, se plangea ca SRI i-a intrat in casa. A devenit, rapid, faimos. Intre cei doi, Patapievici si Vass, pe langa trecutul si prezentul legat de Budapesta, mai este un liant: Tatiana Alina Mungiu Pipidi, membra atat a GDS cat si a SAR, unde este - ce coincidenta (alta)! - sefa domnisoarei Andreea Vass. Regie aproape perfecta. Oh!

1 comment:

pseudologiaphantastyca said...

http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/sfintul-inchisorilor-viata-pr