Pages

Thursday, June 25, 2009

NEBUNII, primii pe lista RFID. Urmam noi: "brăţări antievadare", pentru bolnavii de la Socola

Managerul Spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi, Călin Scripcaru, a declarat că toţi bolnavii internaţi în incinta unităţii, dar şi la secţiile din Bârnova şi Şipote vor purta brăţări la mână care vor emite semnale sonore, măsura urmând a fi introdusă pentru a preîntâmpina fuga bolnavilor din spital. Scripcaru a spus că fiecare pacient internat în spitalul ieşean va purta o astfel de brăţară, iar prin intermediul acesteia bolnavii vor putea fi localizaţi în permanenţă. "În momentul în care pacientul iese din raza respectivă, aparatul emite un semnal sonor şi poate fi declanşată căutarea acestuia. Orice apropiere a pacientului de gardul spitalului va fi semnalizată", a explicat managerul Călin Scripcaru.
El a spus că brăţările vor avea forma unui ceas, adăugând că astfel de sisteme sunt utilizate în majoritatea spitalelor din lume unde sunt internaţi bolnavi cu probleme psihice. "Avem probleme şi la secţiile exterioare de la Şipote şi Bârnova, unde sunt câte 150 de bolnavi. Aceştia stau perioade îndelungate acolo şi au existat cazuri când unii au încercat să fugă. Secţiile sunt situate în zone de pădure, fapt care face foarte dificilă căutarea şi găsirea lor", a afirmat managerul spitalului Socola din Iaşi. El a mai spus că spitalul a solicitat deja listele cu preţuri de la firmele care produc astfel de brăţări, urmând ca în câteva săptămâni să fie organizată şi o licitaţie pentru achiţionarea acestora.
GANDUL

3 comments:

Anonymous said...

Domnule Victor Roncea,

Faceti va rugam ceva si impotriva Codexului Alimentar prin organizatia dvs, nu numai a cipurilor biometrice!
Iata o petitie pentru Referendum asupra Terapiilor Naturiste
www.eu-referendum.org

Anonymous said...

De mentionat ca la Parlamentul European au fost depuse circa 500 milioane de petitii, dar, in ciuda acestui jumatate de miliard de semnaturi, directivele Codex Alimentarius au fost adoptate. Pana la 31 decembrie, Romania urmeaza sa se supuna ordinului Big Brother.
Ce e de facut,dupa ce i-am votat, astia chiar vor sa ne omoare cu forta? Tu ce crezi? Oamenii mai pot schimba ceva? Daca da,cum,daca prin proteste pasnice sau viloente nu se poate face nimic? Ne indreptam spre un sfarsit implacabil?Noi nu putem face nimic pt noi, fara ajutorulDumnezeu… Ar trebui sa se faca slujbe ortodoxe(ATENTIE! fara ecumenisti!!!)

Anonymous said...

http://spiritultimpului.blogspot.com/2009/05/premise-1.html