Pages

Thursday, June 25, 2009

RECLAMATIILE patriotului Dan Tanasa au ajuns, in sfarsit, pe Mediafax. DIPLOME SCOLARE NUMAI IN LIMBA MAGHIARA. Alo, Parchetul General?!

PSD Covasna: CL Sfântu Gheorghe acordă diplome numai în limba maghiară elevilor din şcoli româneşti

SFÂNTU GHEORGHE (MEDIAFAX) - Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susţine că primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, "este obsedat" de problema denumirilor în limba maghiară, iar Consiliul Local a acordat diplome scrise numai în limba maghiară elevilor din şcoli româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), "este obsedat" de problema denumirilor în limba maghiară, ceea ce, potrivit sursei citate, se materializează "ca un fel de sfidare".

"După ce a cerut domnul primar şcolilor româneşti să-şi pună inscripţii maghiare, mai nou observăm că Consiliul Local acordă nişte diplome elevilor din şcolilor româneşti, care sunt numai în limba maghiară. Mă refer la cei care au ieşit premianţi în promoţiile din acest an", a spus Horia Grama.

Liderul PSD Covasna a menţionat că a primit un model de astfel de diplomă de la Liceul Brâncuşi, pe care nu este niciun cuvânt în limba română.

"Dacă domnul primar totuşi ar dori să avem dialog şi să existe un respect reciproc în această problemă ar trebui să-şi măsoare aceste gesturi, pentru că s-ar putea să le considerăm, la un moment dat, chiar provocatoare", a spus Grama.

El a adăugat că a observat o "acţiune puternică" şi în ceea ce priveşte schimbarea denumirilor de străzi din Sfântu Gheorghe, adăugând că PSD Covasna atrage atenţia edilului să se ocupe mai mult de problemele din Primărie.
Kiss Edit, corespondenti@mediafax.ro

Vezi si http://www.tanasadan.blogspot.com/

No comments: