Pages

Sunday, June 21, 2009

UNGURIENII si MUNGIII ataca la Basescu. NOI CONFIRMARI ALE ANALIZELOR NOASTRE: Internaţionalizarea „scandalului EBA“ pe mâna autonomiştilor maghiari

Scris de Roncea
„Unul din membrii marcanţi ai PPE, europarlamentarul maghiar Laszlo Surjan, pune sub semnul întrebării admiterea Elenei Băsescu în cel mai mare grup din Parlamentul European“. Aceasta este deschiderea Hotnews de ieri, un articol din seria celor cinci, până acum, semnate de un fost purtător de cuvânt la Ministerul Justiţiei şi consilier special al Monicăi Macovei. Sursa materialului, se spune pe surse, ar fi chiar Monica Macovei, introdusă pe listele PD-L pentru europarlament prin diligenţele lui Traian Băsescu, de altfel. Tapalagă, „ziarist“ din cercul de influenţă al Alinei Tatiana Mungiu, şi-a asumat un fel de sarcină de partid din atacul constant la adresa fiicei preşedintelui, comparată cu o „mârţoagă chioară“, într-un alt articol competent de analiză jurnalistic tipic Hotnews. Atacul suburban la adresa Elenei Băsescu a dat tonul ultimei săptămâni de campanie pentru alegerile europene. Alegeri considerate un fel de barometru al prezidenţialelor din toamnă. Loviturile administrate Elenei Băsescu şi, implicit, lui Traian Băsescu au fost cu atât mai puternice cu cât au provenit dintr-o direcţie „de autoritate“, un vector public cu „parfum portocaliu“.
De altfel, în mediile apropiate „intelectualilor“ a fost elogiată „distanţarea“ lui Tapalagă şi „obiectivitatea“ bruscă a acestuia în raport cu „marinarul“, după modelul lui Cărtărescu, Mungiu, Dinescu sau a celorlalţi membri ai GDS, care au declarat ofuscaţi că nu sunt „intelectualii lui Băsescu“.
Miza operaţiunii „Distrugeţi-o pe Elena Băsescu“, executată de pe toate fronturile posibile şi imposibile, - mai nou şi cu contribuţia unor membri ilustrativi ai GDS - a fost în fapt sabotarea candidaturii tatălui, Traian Băsescu, la alegerile prezidenţiale din toamnă. Iar victoria fiicei a fost şi răspunsul la dilema „candidează sau nu preşedintele“: brandul Băsescu s-a dovedit că ţine la greu. Băsescu nu le mai este convenabil unor cercuri după ce a abordat răspicat o temă sensibilă şi care interesează mai ales Moscova.

Moscova scoate pisica maghiară de la naftalină

Băsescu a repus pe agenda publică, românească şi internaţională, drepturile, dar şi îndatoririle românilor asupra Basarabiei şi a celorlalte teritorii româneşti răpite de sovietici, inclusiv dreptul lor la cetăţenia română.
Adversarii acestei poziţii sunt autonomiştii maghiari - la nivel oficial - dar şi intelectualii SAR, prin Tatiana Mungiu, purtătoarea de cuvânt a GDS care a afirmat public că: „Acordarea cetăţeniei nu rezolvă problema“ şi „mai inspirat era dacă semna tratatul cu Moldova înainte să ne ceară europenii să-l semnăm“. Practic, aceasta este identică cu poziţia lui Voronin, susţinută şi de ungurul Kalman Mizsei, reprezentant al Sörös şi al UE la Chişinău, ceea ce demonstrează că o anumită reţea funcţionează pe axa Budapesta-Chişinău-Moscova.
Atacul venit acum via Tapalagă la adresa Elenei Băsescu, prin utilizarea unui membru marcant al FIDESZ, spune multe. Iată ce declara recent liderul partidului de centru-drepta FIDESZ şi totodată al opoziţiei de la Budapesta, Viktor Orban.
„Este datoria Ungariei să susţină cererile etnicilor maghiari pentru autonomie în ţările învecinate. Este în interesul nostru în interiorul şi în afara graniţelor să punem capăt perioadei care a slăbit Ungaria, a lichidat politica naţiunii şi a neglijat şi încă neglijează maghiarii din Bazinul Carpatic“. Pe scurt, Moscova ne arată, din nou, pisica maghiară.
http://www.curentul.ro/
Practic, o noua confirmare a analizei
SOROS, MUNGIU si GDS introduc metodele active de atac la EBa cu tinta asupra candidaturii lui Traian Basescu. HotNews scoate arma "revolutiei twitter"

No comments: