Pages

Thursday, June 25, 2009

MAFIOTII societatii civile, spate in spate. Alistar - BMW nedeclarat: „Este un atac venit de foarte sus”. Pirvulescu - TOUAREG: "atac concertat"

"EXCLUSIV Q MAGAZINE" – Victor Alistar: „Este un atac venit de sus”
Directorul Transparency International, Victor Alistar, cel pentru care ANI a cerut procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 sa il cerceteze pentru fals in declaratia de avere, a declarat astazi, in exclusivitate pentru Qmagazine, ca „acesta este, de fapt, un atac la adresa societatii civile si la imaginea acesteia".
„Nu vreau sa intru in detaliile spetei pentru ca, spre deosebire de politicienii nostri, n-am sa-mi discut dosarul la televizor. Cred ca orice om din tara asta, indiferent ca-l cheama Popescu, Ionescu sau Alistar, poate fi verificat. Insa ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare este acest atac impotriva societatii civile si a imaginii acesteia, doar pentru ca unora nu le convin pozitiile noastre. Cu ANI am un conflict de mult, insa acum, in ceea ce ma priveste, atacul vine de mult mai sus, de foarte de sus, si sunt implicate si serviciile de informatii", a mai spus Alistar pentru Q Magazine.
El a opinat ca „vor urma monitorizari, supravegheri si atacuri nepremise" la adresa sa, neintelegand de ce, atata timp cat „nu este nici politician, nici baron administrativ" este atacat penal.
„Probabil ca m-am apropiat foarte mult de secretele unora si opiniile mele au deranjat, insa, daca liderii societatii civile ajung la Parchet pentru ca au curajul sa critice, in ce democratie vrem, de fapt, sa traim?" a conchis Alistar.

Cristian Parvulescu: „atac concertat la adresa societatii civile"

Presedintele ProDemocratia, Cristian Parvulescu, a declarat ca nu stie foarte multe aspecte referitoare la suspiciunile de uz de fals care planeaza asupra directorului Transparency International, Victor Alistar, dar si-a manifestat increderea ca acesta este, „fara dubii", un om cinstit. „In cel mai bun caz poate fi vorba despre o neintelegere care a facilitat aceste acuzatii. Eu unul sper sa fie vorba despre asa ceva. In cel mai rau caz, ar putea fi vorba despre un atac concertat la adresa societatii civile. Un astfel de atac ar putea avea in spate eforturile pe care Victor Alistar le-a depus in ceea ce priveste corecta dezbatere si respectarea procedurilor privitoare la cele doua Coduri", a explicat Cristian Parvulescu, in exclusivitate pentru Q Magazine.

Cata ipocrizie!

No comments: