Pages

Monday, June 22, 2009

DEUTSCHE WELLE, FALS IN RELATARE PUBLICA. DW-aparatoarea coruptiei in grup a Coalitiei Romania Murdara. Societatea in civil prinsa cu coruptia in gura

Mi-am zis ca doar Alistar, pretinsul sef al TIR, se jura ca nu fura si e prins cu coruptia-n gura. Dar iata cum si un post de radio asa-zis de prestigiu, cum ar fi Deutsche Welle, fura patronul german BND la relatari. Am demonstrat aici in cateva randuri partizanatul intolerabil al angajatilor plecati din Romania ai postului public german platit de statul federal. Iata inca o dovada, descalificanta, care ar trebui sa intre in atentia unor organisme ca CNA si Clubul Roman de Presa, atat din Romania cat si din Germania.
Pe scurt: Horatiu Pepine isi permite una sa relateze in eter alta sa posteze pe site-ul Deutsche Welle, pentru ca, deh, in atatia ani de manipulator, stie ca verba volant, scripta manem. Pentru a-l apara pe coruptul "anti-corupt" Victor Alistar, membru al grupului de interese murdare din care face parte si Pepine, in transmisia Deutsche Welle despre acest caz, Pepine ridiculizeaza actiunea Agentiei Nationale de Integritate si introduce dubiul asupra probei clare ca Alistar si-a falsificat Declaratia de Avere, dupa cum a demonstrat indubitabil ANI, motiv pentru care si este CERCETAT PENAL. Iata ce scoate Pepine pe gura, conform trascrierii RADOR, in relatarea sa: "(...) presedintele executiv de la Transparency International Romania, care ar fi masluit declaratia de avere, ca sa ascunda o masina scumpa pe care a achizitionat-o recent". Acum, iata cum posteaza aceeasi stire pe siteul Deutsche Welle, sub obladuirea Rodicai Binder si a lui Petre Iancu (plecat in '87 din tara, de la Studioul Cinematografic PCR Sahia, in "ultimul val" avizat de cine trebuie): "(...) preşedinte executiv al organizaţiei Transparency International, acuzîndu-l că a falsificat declaraţia de avere ca să ascundă o maşină scumpă achiziţionată recent" . Hopa! A disparut, brusc, formula "ar fi". Pai, mai Pepine, mai, n-ar fi mai simplu, daca tot te plateste cetateanul german ca prostul, sa te duci in numele "deontologiei" pana in curtea "anti-coruptului" Alistar si sa vezi acolo, ca jurnalist, daca ar fi sau n-ar fi: troneaza un BMW model "Siegfried" (vezi cazul Liiceanu) sau nu?! Si dupa aia sa te uiti singur in Declaratia lui de Avere. Ce zici? Ca sa nu mai ai dubii orale de genul "ar fi" sau "n-ar fi"... Pana la urma, care este misiunea ta la Deutsche Welle: de informator sau de dezinformator?
Sau, si mai simplu, de ce nu i-ai crede pe colegii nostri, de presa, de la "Catavencu", care au si fotografiat BMW-ul cu numere preferentiale de Ministerul Justitiei (!)?
DEUTSCHE WELLE, rusine!
Cititi mai jos dovezile FALSULUI IN RELATARE PUBLICA facut de Deutsche Welle si doua articole revelatoare, de la Catavencu si Curentul, despre putoiul de Alistar:
RELATAREA DEUTSCHE WELLE pe gura lui Horatiu Pepine:
DW:Conflict intre Organizatia Transparency International si ANI

DEUTSCHE WELLE (22 iunie, ora 14:05) - Realizator: Petre Iancu - Lupta impotriva coruptiei risca sa devina la Bucuresti o comedie amara. Organizatia Transparency International, care masoara perceptia gradului de coruptie, a acuzat Agentia Nationala de Integritate ca se ocupa de lucruri marunte, iar Agentia Nationala de Integritate a replicat declansand o actiune impotriva presedintelui acestei organizatii.
Reporter: Horatiu Pepine - ANI a sesizat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru a face cercetari impotriva lui Victor Alistar, presedintele executiv de la Transparency International Romania, care ar fi masluit declaratia de avere, ca sa ascunda o masina scumpa pe care a achizitionat-o recent. ANI face un denunt similar si impotriva sotiei lui Victor Alistar, Lavinia Nicoleta Ciuta. Anuntul ANI a sunat ca o bomba, intrucat Victor Alistar conduce o organizatie neguvernamentala angajata fervent in lupta impotriva coruptiei, in primul rand prin masurarea perceptiei coruptiei in Romania, in cadrul unor masuratori internationale, in al doilea rand, prin studiile, analizele si mai ales luarile de pozitie fata de realitatile politice locale. La un moment dat, presa chiar vehiculase numele lui Victor Alistar ca posibil ministru al Justitiei. Lucrul acesta se intampla putin inaintea numirii lui Catalin Predoiu. Presedintele Consiliului de Administratie al Transparency International
Romania, Marian Popa, a respins insa toate aceste acuzatii si a dat un comunicat prin care declara ca il sustine fara rezerve pe Alistar. El a mai dat de inteles ca actiunea ANI nu este decat o meschina razbunare, intrucat Transparency International a atras atentia asupra conflictului de interese in care s-ar gasi conducerea ANI. Transparency se asociase, de asemenea, unor critici, cum au fost acelea formulate de Centrul pentru Resurse Juridice, care arata ca ANI simuleaza doar lupta impotriva coruptiei, alegand doar acele sesizari putin importante. Asadar, ANI ar fi un organism corupt el insusi, ceea ce n-ar surprinde insa chiar atat de tare. Totusi, Victor Alistar, director executiv al Transparency International, nu pare sa fie nici el un cavaler al dreptatii. Cu ceva timp in urma, Victor Alistar se distinsese, alaturi de alti reprezentanti ai societatii civile, printr-o campanie foarte dura impotriva ministrului de Justitie de atunci, Monica Macovei, una de natura sa ofe
re credibilitate actiunilor guvernului Tariceanu si PSD, care cauta sa il scoata basma curata pe Adrian Nastase. Asadar, nici ANI, dar nici Transparency International nu au cu adevarat autoritatea morala de a vorbi despre combaterea coruptiei si, mai ales, de a emite comunicate intransigente. De aceea, lupta impotriva coruptiei pare sa ia in Romania aspectul unei glume amare.
Data: 2009-6-22 - ora: 15:27:38
RADOR

RELATAREA DEUTSCHE WELLE in scris (sesizati diferentele):
România 22.06.2009
Lupta parodică împotriva corupţiei

Transparency International România şi Agenţia Naţională de Integritate se acuză reciproc de corupţie.
Agenţia Naţională de Integritate l-a denunţat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pe Victor Alistar, preşedinte executiv al organizaţiei Transparency International, acuzîndu-l că a falsificat declaraţia de avere ca să ascundă o maşină scumpă achiziţionată recent. ANI a făcut un denunţ similar şi împotriva soţiei acestuia, Lavinia Nicoleta Ciută.
Anunţul ANI a sunat ca o bombă, deoarece Victor Alistar conduce o organizaţie angajată fervent în combaterea corupţiei, atît prin măsurarea percepţiei corupţiei în cadrul unor evaluări internaţionale, cît şi prin analizele şi mai ales luările de poziţie faţă realităţile politice locale.
La un moment dat, presa vehiculase chiar numele lui Alistar ca posibil ministru al Justiţiei.
Preşedintele Consiliului de administraţie al Transparency International, Marian V. Popa, a respins însă toate acuzaţiile şi a dat un comunicat prin care declară că îl susţine fără rezerve pe Alistar.
Marian V. Popa a mai dat de înţeles că denunţul ANI nu ar fi decît o răzbunare meschină datorată faptului că TI a atras atenţia asupra conflictului de interese în care s-ar afla membrii conducerii executive a acestei instituţii. Conducerea TI susţine de asemenea că Victor Alistar plăteşte astfel intransigenţa dovedită în privinţa Codurilor judiciare. În fine TI i-a scris şi lui Jose Manuel Barroso, preşedintele CE, cerîndu-i sprijinul.
Se deduce din toate acestea că organismul anume creat ca să descurajeze corupţia, ANI, ar fi el însuşi corupt.
Dar nici Victor Alistar nu pare să fie un cavaler al dreptăţii. Cu ceva timp în urmă, el se distinsese, alături de alţi reprezentanţi ai unor ONG-uri cunoscute, printr-o campanie insidioasă împotriva ministrului Justiţiei de atunci, Monica Macovei, una de natură să ofere credibilitate acţiunilor guvernului Tăriceanu şi aliaţilor săi de la PSD care căutau să distrugă mecanismul judiciar anticorupţie.
Aşadar nici ANI, dar nici TI nu par a avea autoritatea morală de a vorbi cu aplomb şi mai ales de a emite comunicate intransigente. În acest context, lupta împotriva corupţiei pare să ia, la Bucureşti, aspectul unei glume amare.
Autor: H.R.–DW Bucureşti
Redactor: Rodica Binder


Ali-star, "starul" anticorupţiei, cercetat penal pentru instigare la fals

Scris de George Roncea
Victor Alistar, un fel de Maicăl Jackson (are un joc de glezne foarte tare) al societăţii civile este cercetat penal. „Anti-coruptul“ Alistar, corupt pånă în măduva nevestei, este luat la ochi de Agenţia Naţională de Integritate, care a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 din Bucureşti pentru a face cercetări cu privire la săvårşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual de către directorul executiv al Transparency International Romania, precum şi cu privire la comiterea infracţiunii de fals intelectual de către soţia sa, Lavinia Ciuta.

În urma verificărilor, inspectorii de integritate au constatat că între declaraţia de avere depusă de Victor Alistar, care în perioada 12 octombrie 2001-1 martie 2009 a fost şi expert în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, şi cea a soţiei sale există o serie de neconcordanţe cu privire la anumite bunuri şi venituri. În declaraţia soţiei nu sunt menţionate un autoturism, două datorii către bănci şi venituri din activităţi independente, în cuantum de aproape 100.000 de lei. Potrivit ANI, Victor Alistar i-a pus la dispoziţie soţiei sale diferite adeverinţe de venit şi se prezuma că modificările aduse declaraţiei de avere au fost făcute la îndemnul acestuia. Victor Alistar a declarat că nu există nicio diferenţă între declaraţia sa de avere şi cea a soţiei sale.
Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat că a cerut Parchetului să intervină deoarece „Noi suspicionăm faptul că doamna Ciuta Lavinia, la îndemnul soţului său, Victor Alistar, şi cu complicitatea unor persoane din cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, au înlocuit o filă din declaraţia de avere a doamnei Lavinia Ciuta. În primul rând, că sunt date diferite între declaraţiile celor doi soţi, dar, mai mult, sunt date diferite între cele două file care noi considerăm că au fost înlocuite“.

Intervenţii pe uşa din dos

Şi un alt tovarăş de-al starului anticorupţiei, coruptul Alistar, tot din cadrul Transparency, Codru Vrabie (ambii in foto), care este şi membru în Consiliul Naţional de Integritate, este vizat de ANI. Faţă de el, preşedintele ANI a cerut Senatului revocarea din funcţia de membru al CNI. Cătălin Macovei a motivat cererea sa întrucât „amicul lui Alistar a solicitat informaţii dintr-un dosar aflat pe rolul inspecţiei de integritate, ceea ce înseamnă o interferenţă gravă în activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate“.
„Curentul“ i-a acordat recent atenţia cuvenită tânărului coafat delicat, prezent aproape continuu în spaţiul public, pe post de purtător de cuvânt al coaliţiei împotriva Codurilor.
Model al imposturii generalizate în „societatea civilă“
Profilul lui Alistar, băieţaş de mingi al PSD şi al organizaţiei sale este semnificativ şi ilustrativ pentru reţeaua din care face parte - o reţea de persoane şi ONG-uri legate prin ţesătura densă a banilor de la Sörös, într-o primă instanţă, şi alimentate apoi neîncetat din conducta fondurilor europene prăduite de „civili“ pentru „dezvoltarea societăţii civile şi a mediului asociativ şi politic“ din România.
Alistarul are toate calităţile pentru a reprezenta cu cinste toate Coaliţiile lui peşte: candidat al PSD pentru funcţia de ministru „independent“ al Justiţiei, crescut în creşa „Ştefan Gheorghiu“ - actual SNSPA, devenit de la o vârstă fragedă purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în timpul lui Octav Cozmâncă, în perioada de maxim impact al corupţiei instituţionalizate şi a uriaşelor abuzuri săvârşite de PSD, beneficiar peste rând al unor locuinţe din partea primăriei Capitalei, pe când era fidelul slujbaş al acelui Lis de tristă amintire, etc-etc, cercetat penal pentru fals intelectual...
http://www.curentul.ro/

Alistar Wars: Atacul RON-ilor
În trafic, oengistul Alistar se dă de la Justiţie
Acest articol a aparut in Academia Caţavencu din 17 Iun 2009

Despre Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International Romånia, se spune că vorbeşte la telefon cu Geoană mai des decît vorbeşte cu soţia din dotare. Mă rog, răutăcisme, desigur. Păi, ce ar putea să vorbească Alistar cu Geoană? Despre plăcintele soacrei liderului PSD? Despre o eventuală nominalizare a oengistului la Justiţie, după modelul Macovei? Mda, nu prea ştim ce să zicem de plăcintele machidoneşti ale Margaretei Costea, dar de dorinţa acerbă a lui Alistar de a ajunge în capul Justiţiei am mai auzit cîte ceva pe ici, pe colo. Mă rog, ar merge, pe criza asta de posturi la stat, şi un post de procuror general sau, poate, o funcţie de conducere la ANI (Agenţia Naţională de Integritate) pentru Alistar. Publicitate

Dar, desigur, noi nu băgăm mîna în foc pentru aceste zvonuri nesimţite.

Pentru ce am băga mîna în foc ar fi informaţia că, deşi nu are portofoliu la Justiţie, Alistar are maşină de Ministerul Justiţiei. Ei, de fapt nu are, dar vrea să pară că are. Să ne explicăm: Alistar şi-a cumpărat anul trecut un BMW 735 IA (pentru necunoscători, doar atît vă şoptim: e din ăla mare cît un microbuz şi scump cît un apartament în centru). La mîna a doua, ce e drept. Dar, la maşinoiul ăsta, Alistar a vrut ceva la prima mînă: numărul de înmatriculare. Şi ce credeţi că a ales? B 45 TIR (adică Transparency International Romånia)? Sau, poate, B 32 ONG? Neee, nicidecum.

Nu, omul şi-a ales, cu mînuţa lui, fix numărul B 06 WMJ (vezi foto). Pentru magistraţii care merg cu RATB-ul, acest număr s-ar putea să nu însemne nimic. Pentru restul lumii însă, numărul ăsta (cu maşinoiul BMW aferent) trimite direct la Guvern. Dacă nu ne credeţi, uitaţi-vă pe stradă. Cu puţine excepţii, numerele de înmatriculare care încep cu „W“ aparţin fie unor ministere, fie unor instituţii guvernamentale, fie Parlamentului. Şi, da, v-am anticipat întrebarea, sînt greu de obţinut dacă nu ai pile la Poliţie. Iar Ministerul de Justiţie, de exemplu, are trei maşini cu numere de înmatriculare care conţin „WMJ“. Pot fi adesea vizionate chiar în faţa ministerului. Da, ăla la care vrea să ajungă Alistar.
http://www.catavencu.ro/

1 comment:

sebastianH said...

O singură remarcă:

Verba volant scripta manent.

Substantivul verba si scripta sunt pluralul verbum, respectiv scriptum. Problema era cu verbul maneo, manere care pentru persoana a III-a se termină în nt. Verbul în întregime manent.

Aș cataloga-o drept o greșeală de tipar.
Numai bine!