Pages

Tuesday, June 23, 2009

Ghinion in menajul a trois Mungiu-Tapalaga-Vass (bleah): ELENA BASESCU a fost acceptata fara probleme in PPE, dupa cum mi-a declarat si Joseph Daul

Elena Basescu a fost acceptata fara nicio obiectie si in unanimitate ca membra a grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, iar Marian-Jean Marinescu a fost reales vicepresedinte al acestui grup.
Exact acelasi lucru imi declara seful grupului PPE, Joseph Daul, (foto centru) intr-un interviu in exclusivitate, disponibil AICI: Elena Basescu este binevenita in PPE.
Potrivit regulilor de procedura ale grupului PPE, cererea de a face parte din grup, depusa de noul europarlamentar Elena Basescu, a fost acceptata de membrii grupului PPE fara nicio obiectie, in unanimitate.
Aderarea Elenei Basescu la PPE dupa ce aceasta a candidat ca independenta, a suscitat unele controverse, mai ales in mediile politice de la Bucuresti.
Un europarlamentar ungar - stimulat de menajul a trois dintre Mungiu, Tapalaga si Vass - a transmis in urma cu cateva zile o scrisoare catre toti membrii PPE, in care ridica unele probleme principiale in legatura cu acceptarea de noi membri in grupul PPE, pornind de la cazul Elenei Basescu.
Laszlo Surjan a declarat marti pentru NewsIn ca nu a intentionat insa, prin scrisoarea sa, blocarea aderarii la PPE a Elenei Basescu.
Tot in cadrul reuniunii de luni, s-a decis ca francezul Joseph Daul sa isi continue mandatul de presedinte al grupului PPE, in timp ce Marian-Jean Marinescu a fost reales in functia de vicepresedinte al grupului.
Daul a fost reales cu 225 din 228 de voturi valabile exprimate, iar propunerea delegatiei Romaniei pentru postul de vicepresedinte a fost sustinuta de majoritatea europarlamentarilor PPE. Marinescu is va asista pe Daul la conducerea grupului, alaturi de alti noua vicepresedinti care au fost alesi marti.
"Romania s-a putut baza intotdeauna pe sustinerea grupului PPE, iar votul de incredere oferit astazi de colegii mei din toate delegatiile confirma acest lucru. Vom avea astfel si mai mult sustinerea unei forte politice cu influenta decisiva asupra legislatiei europene care afecteaza cetatenii, climatul de afaceri si organizatiile in activitatea lor de zi cu zi (...)
Cetatenii europeni au votat pentru grupul PPE deoarce sunt convinsi ca politicile noastre sunt cele mai potrivite pentru a depasi criza economica si pentru a propune solutii realiste la provocarile actuale", a spus vicepresedintele grupului PPE, Marian-Jean Marinescu.
PPE-DE este cel mai numeros grup politic din Parlamentul European, avand 264 membri din 26 de state membre UE.
Sursa: Ziare.com

No comments: