Pages

Thursday, August 13, 2009

„SOCIETATEA CIVILA“ a homosexualilor - fraudă în sacul fără fund al finanţelor europene. Monica Macovei, europarlamentara PPE cu ACCEPT pe la spate

Scandal între pederaşti

În vreme de criză, homosexualii ACCEPT se lăfăie în lux, servesc şampanie la Hilton, dau petreceri simandicoase şi se îndeasă cu lubrifiante din cele mai fine, special concepute pentru a atinge un maximum de rafinament al bucuriilor pe cale anală. Opulenţa ACCEPT-lui - organizaţie care pune la cale petreceri de mii de euro în locaţii ca Hilton, HJ Grand Plaza etc. a scos din sărite pånă şi pe homosexualii mai pălmaşi, care au „sifonat“ presei date scandaloase din undergroundul organizaţiei fanion a bulangiilor din Romånia.
Jurnalişti care fac parte din două cunoscute organizaţii de media, Altermedia şi Civic Media, au adresat autorităţilor o cerere de anchetă a fraudelor comise de pederaşti, după ce au constatat că semnalele publice nu au determinat nicio reacţie a organelor de control, poate şi din cauza faptului că ACCEPT este susţinut şi de personaje politice, cum ar fi Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu, actual deputat în Parlamentul European, Istvan Haler, secretar de stat, aflat în conducerea CNCD, ce provine din rezervorul de cadre ale Ligii Pro Europa, a fostei turnătoare Smaranda Enache, pidosnicii beneficiind însă de sprijin mai mult sau mai puţin pro-fund şi din partea altor persoane din mediul politic.
De asemenea, este cunoscut faptul că în spatele Coaliţei Opriţi Codurile, care s-a ilustrat prin vocalize isterice la adresa Codului Familiei, care nu permite căsătoriile poponarilor şi adoptarea de copii de către pederaşti, s-a aflat tot organizaţia ACCEPT. Sumele accesate de această organizaţie sunt ameţitoare, sute de mii de euro anual se duc pe fundul homosexualilor, sub pretextul utilizării în scopuri de sănătate - cum ar fi lubrefiante cu parfum de caise şi alte marafeturi de acest tip. În timp ce criza medicamentelor este în toi şi pensionarii mor pe capete pentru că nu au dreptul la mai mult de o aspirină, Ministerul Sănătăţii gestionează generoasele finanţări ale homosexualilor, în calitate de intermediar al unor programe provenind din Fondul Global de combatere HIV/SIDA alimentate inclusiv de Banca Mondială.
În luna noiembrie 2006, în cadrul Rundei a 6-a de finanţare, Fondul Global a aprobat aplicaţiile de ţară ale Romåniei, pentru cele două programe adresate prevenirii, tratamentului şi îngrijirii persoanelor cu HIV/SIDA şi Tuberculoză, aprobånd pentru Romånia o finanţare totală de 10.224.387 Euro din care 6.603.960 Euro pentru componenta HIV/SIDA. Printre finanţatorii majori ai Fondului Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC şi Malariei se numără Uniunea Europeană şi Comisia Europeană. În prezent, în cadrul Rundei a 6-a de finanţare a Fondului Global, Asociaţia ACCEPT implementează două proiecte: Prevenirea HIV în rândul MSM (bărbaţi care fac sex cu bărbaţi) şi Servicii adecvate pentru MSM. „Serviciile adecvate“ includ tot felul de bucurii, de la cocktailuri de vis în locaţii de lux, la lubrifiante parfumate diafan, poate pentru a compensa „parfumul“ locului în care sunt introduse.
Puşculiţa europeană este însă umplută şi de banii contribuabililor români, cu sau fără lubrifianţi cu arome eterice sau căcănii.
Departamentul de Luptă AntiFraudă, Guvernul Romåniei, Garda Financiară Bucureşti, Autoritatea de Management a FGIHTM, Ministerul Sănătăţii Publice, Autoritatea de Implementare PHARE, Ministerul Dezvoltării Publice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au fost sesizate aupra fraudelor care reies chiar dintr-un raport de anchetă intern al Asociaţiei, care a ajuns public datorită scandalului dintre homosexuali prezentat de presă.

Materialul înaintat autorităţilor precizează:

„La verificarea utilizării fondurilor accesate de asociaţie pentru desfăşurarea Gay Fest 2008 s-a confirmat deturnarea acestora şi a altor fonduri primite de la Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei administrat de Ministerul Sănătăţii Publice.
Ca urmare a deciziei Adunării Generale ACCEPT în şedinţa ordinară din data de 5 iulie 2008, s-a constituit o comisie de anchetă pentru verificarea cheltuielilor din cadrul Gay Fest 2008. Motivul invocat de membrii ACCEPT au fost costurile exagerat de mari ale organizării unui cocktail. Ancheta s-a extins până la verificarea diferitelor contracte suspecte cu firme deţinute de membri şi angajaţi ACCEPT, toate care au adus prejudicii nu numai asociaţiei, ci şi Statului Român prin manevrarea diferitelor fonduri nerambursabile administrate de autorităţile de management din cadrul ministerelor, în principal Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Malariei şi Tuberculozei (FGIHTM) administrat de Ministerul Sănătăţii Publice.

Deturnări de fonduri

Îngrijorător este faptul că, pe lângă deturnările de fonduri obţinute de la FGIHTM demonstrate de comisia internă, ACCEPT a accesat proiecte PHARE de peste 150.000 de euro, unele dintre ele aflându-se în prezent în derulare, ceea ce lasă loc suspiciunii utilizării netransparente şi a fondurilor provenite de la Comisia Europeană.
Comisia de anchetă nu şi-a extins verificarea şi asupra utilizării fondurilor europene, în condiţiile în care Florin Ghiţă, responsabil financiar ACCEPT, şi Daniel Petru Zăvoian, asistent de programe ACCEPT, s-au aflat în conflict de interese, contractând ca intermediari pentru produsele şi serviciile finanţate din proiectele Fondului Global, firme ale căror acţionari sunt sau cu care au dezvoltat relaţii reciproc avantajoase de-a lungul timpului, folosindu-se pentru acestea de calităţile de membri şi angajaţi ai asociaţiei.
Deturnările de fonduri identificate de comisie sunt următoarele:
- în cadrul cocktailului Gay Fest 2008, finanţat de FGIHTM, s-a adus un prejudiciu de aproximativ 3.000 de euro, dl Florin Ghiţă selectând firma Godmother SRL, cu care ACCEPT are relaţii contractuale încă din 2002, deşi oferta de preţuri este dublă faţă de piaţă, iar serviciile contractate nu au fost în totalitate furnizate.
- în cadrul proiectelor de prevenire a infecţiei cu virusul HIV şi de promovare a sexului protejat, finanţate tot de FGIHTM, deturnarea fondurilor în interesele membrilor-angajaţi ai ACCEPT se face prin manevre de intermediere cu diferite firme pentru achiziţionarea articolelor de sex protejat, în locul achiziţionării articolelor direct de la producător. Astfel, SC Uranian Distribuţie SRL (deţinută de domnii Florin Ghiţă şi Daniel Petru Zăvoian) intermediază către ACCEPT tot prin Godmother SRL (sub denumirea veche de SC Speed Promotion SRL) cumpărarea de mari cantităţi de articole de sex protejat la preţuri duble faţă de preţurile practicate de furnizori. Conform rapoartelor de activitate, numărul de articole de sex protejat a fost de 241.638 în 2007 şi 91.000 în 2008, toate acestea achiziţionate la preţ dublu înainte de a fi distribuite beneficiarilor.
- în contractele de prestări servicii ale ACCEPT, comisia a mai identificat un conflict de interese, asupra căruia nu a putut evalua prejudiciul deoarece i s-a refuzat accesul la documentele justificative. Este vorba de SC ACBE Design SRL, deţinută de domnii Florin Ghiţă şi Lucian David, membru în Consiliul de Conducere din
2008-prezent.
Precizăm că următoarele persoane sunt membre ale Asociaţiei ACCEPT, conform registrelor Judecătoriei Sectorului 2, înregistrată prin HJ nr. 6727/25.10.1996:
- Dna Monica Macovei, fost ministru independent al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu, actual deputat în Parlamentul European şi membru onorific ACCEPT;
- Dna Romaniţa Iordache, expert antidiscriminare al Comisiei Europene pentru România, senior expert al reţelei FRALEX în România şi membru în Consiliul de Conducere ACCEPT din 2005-prezent“.
Redacţia „Curentul“ se alătură sesizării depuse de organizaţiile independente ale jurnaliştilor de la Altermedia şi Civic Media solicitând tuturor organelor Statului Român conform atribuţiilor instituţionale verificarea autencităţii raportului intern al ACCEPT în arhivele asociaţiei şi anchetarea neregulilor identificate de comisia internă, a contractelor şi mecanismelor de utilizare a fondurilor primite de la Fondul Global împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi de la Comisia Europeană.
Totodată, cerem sancţionarea tuturor celor implicaţi în aceste fraude conform legislaţiei în vigoare, inclusiv a celor care s-au făcut complici la aceste ilegalităţi prin nedenunţarea lor către autorităţile competente, acest raport fiind elaborat la data de 29 iulie 2008. Prin urmare, solicităm organelor competente ale Statului Romån o anchetă publică şi transparentă".
George Roncea

No comments: