Pages

Tuesday, August 11, 2009

CUPLURILE INFORMATIVE DINESCU-NAGAT, CSENDES-VARGA. In atentia SRI: Trafic penal, furt si distrugeri de documente originale la CNSAS

Cuplurile informative Ladislasu Csendes - Andreea Varga si Mircea Dinescu – Germina Nagat sau miza arhivelor securitatii in razboiul informativ impotriva Romaniei

Fosta activista comunista Lucia Hossu Longin se pare ca a reincalzit degeaba ciorba Pacepa. Guvernul nu o va numi in post la CNSAS ca sa nu riste o contestare a ei, ca membra a Partidului Comunist. In timp ce fostii detinuti politic nici azi nu sunt reprezentati in CNSAS, Centrala GDS pregateste o alta bomboana pe coliva secretelor Securitatii. Ziarul Curentul a reliefat recent dezastrul de la CNSAS prin expunerea tandemului maghiar Ladislau Csendes - Andreea Varga (Vezi aici un episod: Tentaculele Ungariei din CNSAS). Investigatiile jurnalistilor responsabili au scos la iveala adevaruri grave, toate putand constitui capete de acuzare pentru mai multe infractiuni continuate si in forme calificate.
Probabil din ratiuni de protectie, comanditarii externi au mai redus presiunea solicitarilor asupra acestui cuplu de agenti, activand un altul: Mircea Dinescu (foto dreapta, cu pixul in mana) - Germina Nagat (foto stanga). “Anticomunista” Nagat este sefa “investigatiilor” CNSAS recomandata in aceasta slujba de legaturile din Iasi (un nod al retelei pe via Budapesta-Moscova) si de... propriul ei tata: fostul colonel de Securitate Nicolae Chiroiu (nume conspirativ Ivascu) transferat la Militie dupa tradarea lui Pacepa, in 1978.
In ce-l priveste pe “poetul-portofel”, un serviciu secret roman a documentat faptul ca, pe langa relatile sale de familie cunoscute, cu o soacra agent URSS, i s-a asigurat si o excursie “instructiva” in Crimeea via tarile Baltice, cu putin timp inainte de momentul loviturii din decembrie 1989. Din pacate pentru adevar, aceasta informatie nu apare in dosarele CNSAS, cu toate ca este cunoscuta inclusiv de presedintele statului.
Potrivit surselor noastre din interiorul CNSAS, Germina Nagat este foarte activa in realizarea tematicii de cercetare informativa secreta solicitate tot de aceleasi servicii care l-au “brichisit” si pe fostul secretar al Organizatiei Uniunii Tineretului Comunist din Uniunea Scriitorilor si absolvent de “Stefan Gheorghiu”. Conform surselor noastre din CNSAS, serviciile straine respective i-ar fi plasat Germinei Nagat si o suborbonata speciala, sotia unui cadru de nadejde al “antenei” din Romania, care sa vegheze contrainformativ asupra corectitudinii sefului Directiei Investigatii din CNSAS in relatia de colaborare secreta. Respectiva doamna este si agent curier.

Ce investigheaza Germina Nagat si ce transporta agenta – curier?

Prioritatea Zero: copierea si instrainarea sau chiar distrugerea unor documente compromitatoare vizand retele ale unor servicii secrete straine si colaboratorii lor. In acest sens, chiar in acest moment exista o investigatie la CNSAS privind disparitia prin furt a unor documente din arhiva CNSAS.
Prioritatea A: date compromitatoare despre liderii nationali si locali si partidelor politice. Este vizat intreg esichierul politic, fiindca azi sunt la putere unii, maine altii. Asigurarea trebuie facuta pe termen lung.
Prioritatea B: orice tip de informatii prin care sa se realizeze studii de cunoastere si scenarii de santaj, compromitere, racolare in scopul controlului asupra magistraturii.
Prioritatea C: documente, inclusiv din categoria celor ce consemneaza delatiuni, prin care sa discediteze clerul ortodox si inaltii prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane.
Prioritatea D: investigatii focalizate pe persoane incomode indicate.

Verestoy vrea sa-l inlocuiasca pe Csendes cu un alt cadru, mai de nadejde

Pentru realizarea acestor obiective Germina Nagat nu are solicitari oficiale, ceea ce implica nu doar blocarea activitatilor curente ale CNSAS, ci si prestarea de servicii interzise si cu titlu gratuit, adica pe cheltuiala contribuabililor romani, pentru terte entitati si impotriva scopurilor legilor nationale.
Nagat este sustinuta inclusiv de UDMR care, recent, l-a somat pe Ladislau Csendes, in scris, sub semnatura lui Atilla Verestoy, sa demisioneze, fiindca nu mai beneficiaza de sprijin politic si nici de protectie. Refuzul a fost categoric, motivand apropiatilor sai ca are angajamente foarte importante, care nu pot fi transferate altor persoane. Fara comentarii. Activitatea principala a membrilor Colegiului CNSAS pare sa fie traficul de dosare. Rezultatele investigatiilor privind numeroasele cazuri certe de delatori sunt tinute “la sertar” in scopuri de amenintare si santas, in schimb sunt scose pe interval facaturi, pentru rafuieli ordinare, cum sunt recentele cazuri Gica Popescu si Romosan, sau mai vechiul Cezar Ivanescu, scriitorul disparut, care ar trebui sa stea pe veci pe constiinta lui Dinescu.
Voi reveni

No comments: