Pages

Thursday, August 13, 2009

BUBICO TISMANEANU aparat de oamenii muncii de la sate, orase si universitati straine. Si cand te-or zvarli mamita si compania pe geam, cum o sa urli?


La inceputul razboiului de bun venit, vorba lui Nistorescu, pe 2 august, scriam: "Intamplator, dar fara nici o legatura cu jivinele presei subterane, Nistorescu, in acest moment, este un contestatar al lui Basescu, asa ca nu m-ar mira ca toata povestea falsului scandal de cenzura si al unei puneri profesionale la punct sa se tranforme intr-o alta telenovela in care femeile cu barba si jurnalistii cu fusta de la Cotidianul vor urla ca din gura de sarpe ca sunt "victimele" politice ale satrapilor din presa (vezi cazul Procesul Liiceanu-Liighenau-Liicheanu - Plagiator si impostor). Asta in timp ce firavele si din ce in ce mai putinele voci oneste din presa chiar o patesc, pe neauzite."
Ei bine, nici n-au trecut doua saptamani si Bubico Tismaneanu a azvarlit-o deja:
"Este limpede cu ce misiune a sosit Nistorescu la Cotidianul: sa loveasca in Traian Basescu cu nesfarista ravna, sa mobilizeze toate rezervele de ura si resentiment disponibile pe piata, prin canale si haznale, pentru a izbi in intelectualii care refuza sa cante in corul basescofob". Adica ei, intelectualii. De-asta sunt ei deconspirati cu trecutul lor comunist si prezentul trotkist! Pentru ca sunt "basescofili"! Sau... "basescofagi"? Bietii de ei, sunt victime ale regimului mogulian iar noi, cei care ne-am luat-o in cap de 20 sau de 65 de ani incoace suntem "minerii democratiei" (vezi si caricatura falsificatoare a lui Grebu, in care ma face miner tocmai pe mine, singurul chiar batut de mineri dintre ei :). Cititorii Cotidianului, care au revenit, in numar de zeci de mii, mai ales pe aceste articole demne de antologia nerusinarii, au alte pareri. Comentariile lor sunt delicioase. Dar sa ne intoarcem la "victimologie".
Nesimtirea lor nu se opreste aici, la pititul tip Bubico in dosul lui Basescu. Aflu din editorialul lui Sorin Rosca Stanescu - Cu bigudiuri pe creier - ca s-a activat si "micul os de galitian" Patapievici si ca, de fapt, noi am fi si un fel de nazisti iar ei, bietii, sunt evrei (bine-bine, asta stiam), dar nu orice fel de evrei, ci evrei victime ale holocaustului rambo-nistoresciano-roncian. Afirmatia Patapieviciului Roz este intarita la "Centrala", pe blogul penibil si plin de smiorcaieli al lui Tismaneanu, unde sar in apararea lui oamenii muncii de la sate si orase. Pe langa lacheii de serviciu, Preda, Ungureanu si, mai nou, Gallagher, o oarecare Lavinia Stan, "profesoara de stiinte politice la St. Xavier University din Canada" inventeaza pentru Tismaneanu o "convertire la anticomunism" (nu stiam ca e si o religie) si scrie, stupid: "Cheia reinnoirii atacurilor la adresa lui Tismaneanu sta in faptul ca lui nu i se va putea ierta niciodata faptul ca “validarea” sa nu este decisa la Bucuresti de jurnalisti – recunoasterea sa este castigata intr-un spatiu in care Nistorescu, Roncea si altii nu au caderea de a se pronunta si in care bataiosii Bucurestiului nu ar putea intra full-time. Indiferent de butadele publicate de presa romaneasca – a carei calitate este in general precara – lui Tismaneanu nu i se va lua nici catedra de la Universitatea Maryland, nici bunul renume intre putinii de aici care se ocupa de Europa de Est, nici publicatiile sau bursele, pentru ca ele nu i-au fost date de la Bucuresti."
E, madam, scuzati, pardon, dar tocmai asta-i poanta: catedra fara studenti de la Maryland este platita de ICR! Hopa-sa! Si 2: ce sa-mi doresc din "full-time"-ul Tismaneanului? Hai sa vedem ce zicea actualul lui lustruitor, Tom Gallagher, despre urmasul lui Brucan si "catedrele" "politologului fara bisericute" (deci n-ar religie...:): "Atat Brucan, cat si Tismaneanu au petrecut ani formativi in SUA. Cel varstnic a plecat stalinist feroce si s-a intors persoana mai vizionara, dispusa la atenuarea controalelor de tip stalinist, capabila sa abordeze capitalismul din unghiuri de vedere noi, deseori ne-critice. Tismaneanu s-a intors din exil mult mai putin marcat de valorile civice americane - aspect datorat, probabil, lumii academice din SUA, frecvent preocupata de feude ideologice sau atrasa de marxism, uitand de marile valori autohtone."(Rl - 2006)
Sa citim tampeniile scrise de Lavinia Stan pentru cuplul degenerat Preda - Tismaneanu:
“Da, Vladimir Tismaneanu provine dintr-o familie de comunisti. V. Tismaneanu a scris texte de factura marxista in tinerete. V. Tismaneanu a locuit in cartierul Primaverii pe vremea cand numai membrii nomenclaturii puteau. V. Tismaneanu a fost coleg, vecin, cunoscut cu Nicu Ceausescu si altii. Si da, V. Tismaneanu s-a convertit la anticomunism."
Saracu'! Cata suferinta...

No comments: