Pages

Monday, August 10, 2009

REMEMBER GEORGIA - Un an de la invazia ruseasca. Expozitia Fundatiei Pentru Romania de acum un an. Conferinta de presa la Ambasada Georgiei, ora 13.00

Ambasada Georgiei invita presa azi, 10 august, la ora 13.00, pentru o Conferinta de presa.


Imagini de la expozitia "Razboiul din Georgia, asa cum a fost"
Ambasadorul Georgiei, Levan Metreveli, si presedintele Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, profesorul Radu Ciuceanu au conferit Premiile Fundatiei Pentru Romania.
Redactori de la ZIUA si ZIUA Online au fost premiati miercuri de catre Ambasada Georgiei la Bucuresti, Fundatia pentru Romania, Asociatia Civic Media si Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor pentru "profesionalism, onoare si curaj in sustinerea adevarului, pentru responsabilitate civica si pentru compasiune fata de drama poporului georgian in timpul conflictului Rusia-Georgia din august 2008". Diplomele au fost inmanate personal de catre Excelenta Sa Ambasadorul Georgiei, Levan Metreveli, si de catre presedintele Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, profesorul Radu Ciuceanu, in cadrul unui eveniment care s-a desfasurat la Muzeul de Istorie si Arta a Municipiului Bucuresti.
Evenimentul a fost prilejuit de lansarea si la Bucuresti a unei expozitii itinerante de fotografii intitulata "Razboiul din Georgia, asa cum a fost". Momentul ales este totodata unul aniversar, la cinci ani de la debutul "Revolutiei Rozelor" de la Tbilisi, fenomen politic care a determinat noul curs al reformei democratice in Georgia si al apropierii statului de la Marea Neagra de structurile euro-atlantice.
Distinctiile au fost oferite urmatorilor:
Cristian Zarescu - Realitatea TV
Codrut Manescu - Realitatea TV
Laurentiu Radulescu - Antena 1 si 3
Alexandru Buzdugan - Antena 1 si 3
Cristina Dumitrescu - Radio Romania
Marian Voicu - TVR International
Oana Dobre - Evenimentul Zilei
Luciana Pop - ZIUA
Marius Batca - ZIUA Online
Madalin Necsutu - ZIUA Online
Mihai Isac - Karadeniz Press
George Damian - Dosare Ultrasecrete
Emil Neacsu - Gardianul
Corneliu Vlad - Cronica Romana
George Daniel Rapa - Adevarul
Irina Cristea - Jurnalul National
Simona Maties - Cotidianul
Nadia Dincovici - Nine O'Clock
Miruna Badea - Mediafax
Sorin Calciu - Rompres/Agerpres
Geta Huzum - NewsIn
Ileana Maros - NewsIn
Luana Pavalauca - NewsIn
George Roncea - Curentul
Mihai Rapcea - APADAR
Ion Varlam - Asociatia Adevar si Dreptatea
Viorel Ene - Asociatia Victimelor Mineriadelor
Prof. Radu Ciuceanu - Institutul National pentru Studiul Totalitarismului
Ambasadorul georgian E.S. Levan Metreveli a tinut sa le multumeasca acestora in numele poporului georgian pentru curajul, fie de pe teren, fie din redactiile institutiilor citate, de a reda in mod obiectiv si foarte prompt evenimentele de pe frontul din Caucaz. El a evidentiat faptul ca, pe langa razboiul conventional, ziaristii au avut de dus si ei o lupta pentru a putea transmite stiri in tara, in conditiile in care majoritatea canalelor de transmisie erau bruiate in mod deliberat. "Tin sa multumesc in numele tarii mele tuturor jurnalistilor romani prezenti in Georgia pe timpul razboiului din luna august si totodata intregului popor roman pentru sprijinul acordat in frunte cu domnul presedinte Traian Basescu", a declarat diplomatul.

Text, Foto si Video - ZIUA si Ziua Online: Editiile tiparita si online ale ZIUA, premiate de Ambasada Georgiei * ZIUA premiata pentru profesionalism

Noul ambasador georgian le mulţumeşte lui Băsescu şi Comănescu pentru vizita la Tbilisi
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Noul ambasador al Georgiei la Bucureşti, Levan Metreveli, le-a mulţumit, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu şi ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, pentru vizitele efectuate la Tbilisi în cursul acestei veri.
"Vreau să transmit mulţumiri poporului român şi în mod deosebit preşedintelui României, Traian Băsescu, şi ministrului de Externe, Lazăr Comănescu, pentru sprijinul permanent acordat ţării mele", a spus Metreveli.
El a precizat că a fost numit ambasador al Georgiei pentru România şi Republica Moldova la 2 august, înainte de începerea conflictului.
"Am fost numit ambasador în România şi Moldova la 2 august 2008, deci înainte de începerea războiului. Am ajuns aici la 15 septembrie. Pe toată perioada desfăşurării războiului m-am aflat în Georgia. Şi, credeţi-mă, pentru concetăţenii mei a fost deosebit de important că liderii europeni, că preşedintele Băsescu au venit în Georgia într-un moment în care încă mai erau bombardamente ruseşti", a spus Metreveli.
El a ţinut să transmită mulţumiri speciale atât românilor, cât şi societăţii civile din România, care a organizat trei mitinguri împotriva conflictului izbucnit în Georgia.
Ambasadorul s-a referit la evenimentele petrecute în Georgia în luna august ca la o "agresiune brutală asupra unei naţiuni mici, a unei naţiuni democrate europene".
"Peste câteva zile, ţara mea va sărbătorii cinci ani de la victoria revoluţiei trandafirilor (...), perioadă în care am reuşit să aplicăm reforme democaratice, am reuşit să combatem corupţia şi am reuşit să construim o bază solidă pentru o nouă societate democratică", a spus noul ambasador al Georgiei la Bucureşti.
Levan Metreveli a făcut aceste declaraţii la un eveniment prilejuit de lansarea, la Bucureşti, a unei expoziţii itinerante de fotografii intitulată "Războiul din Georgia, aşa cum a fost". Momentul ales marchează şi a cincea aniversare a debutului "revouţiei trandafirilor" de la Tbilisi, care a influenţat apropierea Georgiei de structurile euroatlantice.
Cu aceeaşi ocazie, Fundaţia pentru România împreuna cu Ambasada Georgiei în România au premiat mai mulţi jurnalişti pentru acoperirea media acordată subiectului conflictului din Georgia din cursul acestei veri.
Miruna Badea
miruna.badea@mediafax.ro

Detalii: www.fundatia.org

No comments: