Pages

Tuesday, March 24, 2009

AMANTUL intelectual al Monicai Macovei, Dan Tapalaga, mereu la datorie, pentru Tatiana Alina Mungiu Pippidi si impostorul Vladimir Tismaneanu

Dan Tapalaga, cunoscut mai ales ca purtator si prestator de diverse al Monica Macovei, prin birourile Ministerului Justitiei, este, mai nou, si "ziarist de investigatii". Asa a "descoperit" el ca Elena Basescu n-ar fi terminat o universitate in SUA, dupa cum a declarat, din greseala, tatal ei, Traian Basescu. Ei, si?

Acum, ii ofer si eu doua ponturi purtatorului de la HotNews si "22", pe care, sunt convins, le va exploata din greu (daca nu poate, il ajut eu):

1. Hertie School of Governance din Berlin, unde se lauda ca preda Alina Tatiana Mungiu Pippidi, presedinta SAR, profesoara si la SNSPA (noua "Stefan Gheorghiu") alaturi de Universitarii mineri, este sau nu o "prestigioasa" scoala privata cu o vechime de 4 (patru) ani?

2. Vladimir Tismaneanu, mentorul lui Tapalaga si membru al SAR si GDS, este profesor la University of Maryland, dupa cum sustine? Daca da, ce cursuri sustine si cati studenti are si, mai ales, de ce si pentru ce plateste Institutul Cultural Roman (ICR), din bugetul Romaniei, Universitatea din Maryland?

Iata si doua adrese ajutatoare:
"Institutul" condus de Tismaneanu la Maryland. Ultima activitate: 1999! -http://www.inform.umd.edu/EdRes/Research/inner/
Pagina "profesorului" Tismaneanu de la Maryland. Clase: O! - http://www.bsos.umd.edu/gvpt/tismaneanu/

Alte ganduri de-ale lui Tapalagba

Basescu e corupt
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Joi, 10 aprilie 2008
"Traian Basescu a declarat miercuri seara ca judecatorul care i-a dat dreptul omului de afaceri Costica Costanda sa construiasca in parcul Bordei este corupt. Ar fi doua probleme: seful statului n-are caderea sa dea verdicte, este exclusiv treaba justitiei sa o faca. Apoi, Traian Basescu n-a adus nici o proba in sprijinul acuzatiilor sale.
Nu ca ar fi fost treaba lui. Urmand exemplul sau, pasim pe calea arbitrariului: in cazul Bordei, Basescu e corupt. Cui ii pasa de dovezi? Asa arata statul arbitrar, un presedinte cu mintile ratacite prin campania electorala care se crede judecator suprem.(...)
Acesta pare a fi pacatul cel mai frecvent comis de presedinte: supra-evaluarea functiei de presedinte. Unii o numesc in mod exagerat dictatura, dar e mult mai putin: ceva intre infatuare, calcul rece si populism. "

Autosuspendarea justitiei
Dan Tapalaga
Revista 22 Decembrie 2008

"Altfel spus, prin desemnarea lui Predoiu la Justitie, guvernul Boc pica un important test de incredere si provoaca deruta in plan extern. Renuntand la nominalizarea Monicai Macovei, PD-L n-a sacrificat un simplu om, ci un set de pricipii. Si-a incalcat cuvantul dat alegatorilor si s-a dovedit lipsit de onestitate politica utilizand in negocierile cu PSD numele Monicai Macovei pe post de sperietoare. Dar guvernul Boc a abdicat impardonabil de la principiul independentei justitiei, iar Romania risca sanctiuni la Bruxelles, fonduri inghetate dupa modelul aplicat deja Bulgariei si, eventual, activarea clauzei de salvgardare."
Ce mai, fara Macovei, venea sfarsitul lumii... Dar n-a venit!
Dar fara Mungiu si Tismaneanu, o veni?




No comments: