Saturday, June 6, 2009

SOROS si GDS introduc metodele active de atac la EBa cu tinta asupra candidaturii lui Traian Basescu. HotNews scoate arma "revolutiei twitter"

Prin portalul SOROS - HotNews, Dan Tapalaga, mascota GDS si copilul de suflet al lui Tismaneanu si Macovei (desi aici vorbim si de un oarecare incest) incearca sa o "termine" pe Elena Basescu si, indirect pe Traian Basescu, la cererea imperativa a Alinei Mungiu, care a declansat public atacul frontal anti-Basescu, in "Romania libera" de acum trei zile. Mungiu pretinde nici mai mult nici mai putin decat eliminarea familiei Basescu din viata publica si politica.

Dincolo de frustrarea personala a analistei de Balti (de unde este originara - n.m.), miza atacului este clara: seful statului a lasat sa se inteleaga ca si in functie de puterea "brandului" Basescu va lua o decizie pentru candidatura sa la Presedintie. Reducandu-i-se sansele Elenei Basescu ii sunt micsorate, automat, si cele ale lui Basescu, in vederea anularii lor totale.

Atacul privind "fraudele" executate de PDL in favoarea Elenei Basescu este elaborat cu mare grija. Exista unele pasaje sau nuante in text care trimit la anumite teme cheie, care revin sau vor reveni. Daca cititi cu atentie, mai ales reactiile - prestabilite - se observa o anume dirijare a nemultumirii fata de partidele romanesti catre UDMR, pe motiv ca ungurii "sunt mai cinstiti".; aceasta a fost ani de-a randul una dintre temele centrale sustinute de gruparea GDS.
Apoi, se mai observa ca marea parte a comentariilor negative sunt alimentate de comentatori cu statutul de "utilizator" . Orice comentariu pozitiv este imediat acoperit de ceata "utilizatorilor".
Acesta este un statut pe care il acorda Hotnews unora dintre aceia care le-au fost fideli si care au contribuit la cresterea traficului. Forumistii de profesie au un rol foarte important deoarece ei anima discutiile si aduc trafic. Cativa dintre ei au notorietate, fiind abonati, unii dintre ei, la nu mai putin de sapte-opt alte forumuri de discutii. De exemplu, o anume codruta n, o ong-ista care a dezvoltat o obsesie pentru claca pe internet de mai bine de zece ani. "Activistii" din aceasta categorie sunt "trainuiti" la FDSC, AMP, CJI si alte astfel de organizatii din arealul Retelei SOROS-GDS.

O atentie suplimentara merita acordata opiniei ca de fapt materialul il are ca tinta reala pe Traian Basescu, urmand directivele lui Alina Mungiu, sustinuta zilele trecute intens la Realitatea Tv de comilitonii ei Traian Ungureanu si Cristi Preda, candidati "civili" pusi pe lista PDL in urma unei "lovituri subterane" tipice Retelei SOROS-GDS.

Doua teme suplimentare se deduc din analiza comentariilor:
1. Materialul ar urma sa fie remis la scara larga organizatiilor si presei europene;
2. Se induce ideea necesitatii unei viitoare anchete asupra sursei banilor de campaniei a Elenei (se ridica chiar si tema unei viitoare actiuni in justitie impotriva Elenei Basescu si a PDL, pentru "frauda"), cu efect direct asupra lui Traian Basescu

Tema banilor a fost bine agitata de un alt vector al Retelei SOROS-GDS (si se mai pot adauga niste initiale), Mircea Dinescu, la emisiunea sa cu Stelian Tanase de la Realitatea Tv.
Temele principale sunt (re)introduse de forumistii "acreditati" ai Hotnews, care dau "semnale" si mesaje din partea autorilor articolului.
Articolul a fost lansat vineri - ramanand trei zile cruciale, de dinainte de vot, pentru "tocarea" subiectului -, fiind deja vizualizat de zeci de mii de persoane. Se observa ca se indica in clar cititorilor reluarea materialului si retrimiterea sa prin mass-uri pe messenger si pe forumurile de discutii.
Astazi, in cursul diminetii, reluarea materialului "Exclusiv Hotnews" s-a facut pe nu mai putin de 46 de alte site-uri agregatoare de stiri, inclusiv din provincie, iar numarul este in crestere, inclusiv prin intermediul e-grupurilor si retelelor sociale tip Twitter si Facebook.
De asemenea materialul a fost reluat si de publicatii cum ar fi Evenimentul Zilei, care, prin Trustul Ringier, isi continua operatiunile de pozitionare pre-electorala in cadrul campania anti-Romania. In plus aproximativ 50 de blog-uri mai preiau si raspandesc materialul si inca peste 400 de comentarii cu link-uri sunt dispuse pe forumurile publicatiilor si televiziunilor, etc. Se mai adauga, in urma preluarilor si pe televiziunie de stiri a unui numar greu de estimat al audientilor posturilor respective.
Indicele numeric al factorului de difuzie (calculat aproximativ, prin numaratoarea surselor care raspandesc materialul) al continutului anchetei Hotnews ar putea fi, pana la data votului, apropiat de o cifra cu sase zerouri.

Lovitura data de Hotnews Elenei Basescu si, implicit, lui Traian Basescu, este cu atat mai puternica cu cat provine dintr-o directie "de autoritate", un vector media cu "parfum portocaliu" dupa cum observa un comentator. De altfel, este elogiata "distantarea" lui Tapalaga si "obiectivitatea" brusca a acestuia in raport cu "marinarul", dupa modelul lui Cartarescu sau a celorlalti membri ai GDS care au declarat ofuscati ca nu sunt "intelectualii presedintelui". Asa au spus si in 2000, cand i-au facut campanie lui Ion Iliescu, dar nu au mai spus-o dupa, pana in 2004, mai ales ca Guvernul Nastase le-a conferit statutul de "asociatie de interes public" si le-a prelungit si sederea ilegala in somptuosul sediu din Calea Victoriei. Obisnuiti sa li se satisfaca toate cerintele, santajistii si profitorii tuturor regimurilor din GDS au ramas masca la refuzul lui Basescu de o pune pe lista PDL si pe Tatiana Alina Mungiu, ca sa se refaca la Bruxelles gasca celor trei "gratii", Macovei-Weber-Mungiu.
Oricum, prin declansarea atacului pe ultima suta de metri - ca si la Chisinau - le sunt satisfacute ambele tinte: si-au asigurat trei-patru-cinci locuri caldute in Parlamentul European si il "termina" si pe Basescu, care a devenit "necontrolabil", in ciuda numeroaselor cadre Soros infirltrate pe langa el.
"Lucrarea" de "fezandare" a lui Basescu parea pregatita de mai demult. In martie, de exemplu, Associated Press a publicat un articol semnat de Alison Mutler, în care se spune ca „fiica ostentativa a presedintelui României cauta loc în UE”. „Deci, este ea aceea de care are nevoie Parlamentul European? Candideaza pentru un loc, desi un critic a considerat-o ca o papusa Barbie”, mai scrie corespondentul Associated Press. In acelasi articol al jurnalistei Alison Mutler, prietena sa, Tatiana Mungiu Pippidi, este descrisa drept "a sober intellectual".
Dar iata, pentru ca n-a tinut, razbunarea GDS pare sa fie totala, folosindu-se in razboiul cu familia Basescu tocmai de arma cea mai eficace a "revolutiilor twitter": internetul. Aceeasi arma care l-a ajutat pe Traian Basescu la Referendum, in urma cu cativa ani, mediul online, se intoarce acum impotriva fiicei sale
In acest an, Romania a atins o cifra de aproximativ zece milioane de utilizatori ai mediului electronic de informatie. Media online poate dovedi acum, fata de anii precedenti, capacitati devastatoare iar comentatorii, pe buna dreptate, constata ca sub aspectul prezentarii online, site-ul Elena Basescu se prezinta sub asteptari. Pe langa culorile sterse, cu toate ca este in plina campanie, ultima updatare de pe site-ul EBa dateza din... 31 mai.
Cu toate acestea, victoria Elenei Basescu la alegerile de astazi va dovedi cu prisosinta puterea ei si a "brandului" Basescu si, in acelasi timp, ii va pune cu botul pe labe pe catelusii SOROS-GDS. Sa speram ca de data asta definitiv.

Marea "Exclusivitate HotNews.ro":

Cum va fi aleasa EBA: Cinci filiale PDL raporteaza in detaliu operatiunea Voturi pentru Elena Basescu
de Attila Biro, Dan Tapalaga HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2009, 16:25 - Actualitate Politic
Voturi pentru EBA
Din opt filiale PDL contactate de HotNews.ro, cinci au confirmat ca au pregatit listele cu cei zece votanti pentru EBA iar unele au furnizat numele si numerele de telefon ale militantilor care-si vor sacrifica duminica votul pentru mezina presedintelui in conditiile in care ultimul sondaj INSOMAR anunta elgalitate in procente intre PSD si PD-L. Investigatia HotNews.ro a avut ca punct de plecare informatia potrivit careia PDL si-a instruit filialele sa asigure cate 10 voturi pe sectie de votare pentru a-i asigura candidatului independent Elena Basescu intrarea in Parlamentul European.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5791413-cum-aleasa-eba-cinci-filiale-pdl-raporteaza-detaliu-operatiunea-voturi-pentru-elena-basescu.htm

Selectii din comentariile "de substanta":

Stii ce idei si valori sustine Elena Basescu? Eu unul nu stiu. Am intrat pe pagina ei personala iar la sectiunea platforma electorala e un link care ma aduce inapoi la pagina principala...si asta cu 2 zile inainte de alegeri.
Explica-mi si mie ratiunea din spatele votului tau pentru Elena Basescu.

raspunde
somnul ratiunii naste monstri (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 0:34)

Laczika [anonim] i-a raspuns lui Tiberiu
Platforma conteaza (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 1:56)

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui Laczika

Intotdeauna am votat dupa platforma. Daca nu votezi cu cap mai bine nu mai votezi. Fara o platforma electorala bine pusa la punct si un caine ar putea candida pentru o functie. Vreau sa stiu si eu ce votez. Vreau sa stiu si eu ce planuri, ce viziuni are persoana respectiva pentru Uniunea Europeana.
Singura idee a Elenei Basescu care a ajuns si pe la urechile mele a fost declaratia ei referitoare la legalizarea drogurilor usoare pe care apoi a reformulat-o spunand ca legalizarea ar trebui implementata in Romania doar daca va fi implementata in toata Uniunea Europeana pentru ca Romania nu ar fi capabila sa gestioneze de una singura un asemenea fenomen social. In rest nimic...site-ul ei personal este plin de multumiri pentru cei care au ajutat-o sa stranga cele 200.000 de semnaturi ca sa-si lanseze "brandul" electoral adica sa-si depuna candidatura.
Cu alte cuvinte, Elena Basescu nu mi-a prezentat suficiente motive pentru care isi doreste functia de parlamentar european. Si din aceasta cauza nu va avea parte de votul meu.
Acesta nu este un atac. Este doar o observatie obiectiva generata de ratiunea mea care te asigur ca nu doarme. Nu dau in nimeni cu picioarele daca spun ca Elena Basescu nu are o platforma electorala bine pusa la punct. Asta e realitatea...

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui at

Daca va fi o prezenta mare la vot, d-soara Basescu nu va mai avea la dispozitie suficiente voturi "aranjate" pentru a atinge coeficientul electoral national.
De exemplu, in cazul unei prezente la vot de 50% (aprox. 9 milioane de persoane) coeficientul electoral national va fi de 9 milioane/33 adica aprox 272000 de persoane. D-soara Basescu are la dispozitie doar 170000 voturi "aranjate" deci nu va avea sanse sa intre in PE.
In concluzie, acest articol ar trebui sa va "intarate" sa va duceti la vot pentru ca o prezenta mai mare la vot va pune bete in roate d-soarei Basescu si tuturor candidatilor si partidelor care practica asemenea "artificii electorale". Eu va recomand calduros sa va duceti la vot chiar daca nu sunteti siguri cu cine vreti sa votati. Alegeti raul cel mai mic doar ALEGETI PE CINEVA si tineti cont si de continutul acestui articol cand va alegeti candidatul preferat.

MirceaA [utilizator] i-a raspuns lui GEORGY

iubiti-o pana nu mai poate sa stea jos. Daca isi mai face o operatie, va fi exact ca Michael Jackson. O sa-i cada buzele pe la Bruxelles soptind tampenii.
Platforma (Vineri, 5 iunie 2009, 22:07)

Tiberiu [anonim] i-a raspuns lui GEORGY

i-ai citit platforma electorala? Eu unul n-am gasit-o nicaieri...Sau dai votul pe ochi frumosi?
mda (Vineri, 5 iunie 2009, 22:11)

Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui cristina

Ma abtin cu greu sa-ti raspund dupa cum meriti prin prisma celor spuse mai sus. Poate pentru ca nu pari sa ai ochelari de cal. E foarte posibil sa ma si insel. Desi...
Votezi pentru cei care sunt pe liste? No shit. Pai sa vedem:
Traian Ungureanu? Omul de o verticalitate deosebita care a zis ca se arunca de a etaj daca PDL-ul se aliaza cu PSD-ul. A uitat sa o faca. Probabil era preocupat de pastrarea culorii maronii de la gura. Si nu e vb de maro-ul din campaniile PNL-ului. Ma refer la cel dintr-o anumita zona anatomica a lui Base (NB: in 2004 l-am votat).
Monica Macovei? Cea pictata cu o imagine de profesionista ca si Stolo? Fost procuror comunist care nu a facut nimic in afara de a raspunde la comanda politica. Ah, ma insel. A facut ceva pe justitia pe care o conducea. A influentat actul justitiei pe care o conducea pentru ca parintii ei sa castige un proces. Reforme? My ass. Din gura cat cuprinde (ca da bine la cei ca tine). Pe hartie NIMIC. Si nu-mi spune ca n-a avut posibilitatea. Diferenta dintre ea si altii care s-au perindat pe la minister e ca ea raspunde la comanda lui Base in timp ce se da independenta.
Stolo? :)))))))))) Liberalul lu' peste prajit. La fel de liberal ca si L-ul di PDL. Afacerea Megapower iti spune ceva? Confiscarea valutei? Sustinerea la scena deschisa a tov. Iliescu in '96? Etc, etc, etc...
Mai zic? Astia sunt oamenii in care crezi? Mda. Faci parte din romanii care pun botul in conditiile in care au Google la dispozitie.
De Boc/Pogea sau restul nu mai zic. Imi vine sa vomit.
Poti sa-mi spui si mie de ce simpatizezi PDL? Sau si mai bine... spune-ti tie. Si compara cu ceea ce face in mod REAL acest partid.
Pastele ma-sii... Am ajuns sa-i apreciez intr-un fel pe votantii PSD-ului. Macar aia sunt de stanga, vor un mic si-o bere si tot asa...
Ai zis ca votezi din nou PDL. Credeam ca macar faci parte din "desteptii" care s-au desteptat intr-un final. Se pare ca m-am inselat. Mda.
MESSENGERU' (Vineri, 5 iunie 2009, 17:56)

ferconex [utilizator] i-a raspuns lui Goe

si asa sta tot timpul deschis degeaba. Ia punetzi mana si retransmiteti urmatorul mesaj
(primit):

"Ca e proasta... Ca nu stie capitala Aradului.... Ca nu te reprezinta... Ca e fata lu' tata Base... Ca si asa nu voteaza nimeni o pitzi de Dorobanti... Ma rog, 1001motive sa nu o votezi pe EBA sau in definitiv, sa nu mergi la vot. De fapt, ce conteaza? Si poate nici cand STII ca fata lu' tata o sa fie aleasa si o sa ne reprezinte in PE. Serios. Pe bune. Asa o sa fie. Nu ma crezi? http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5791413-cum-aleasa-eba-cinci-filiale-pdl-raporteaza-detaliu-operatiunea-voturi-pentru-elena-basescu.htm
Baga nasu si vezi ce se intampla daca nu mergi la vot duminica... ASA CA VOTEAZA!!!!!
Si nici macar nu o sa legalizeze marijuana... puff puff si da mai departe"

PS: Excelent articol. Serios Attila si Dan, buna treaba.

sa-i dea in judecata! >:) (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:08)

Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Alex

Vrei sa ne faci sa credem ca Attila Biro si Dan Tapalaga sunt ATAT de prosti incat sa riste un proces pe tema asta? HA!

Pun pariu nu doar ca au inregistrat toate convorbirile - dar ca, in caz de proces, vor cere si de la operatorii de telefonie, ca probe, datele pe care acestia le pastreaza!
Nu are PD-LSC atata sange-n co*ie incat sa-i dea in judecata - si asta pentru ca stiu si ei ca povestea e 100% reala! Si ca in TOATE filialele din Romania aceste dispozitii au fost date!

Obtinerea de voturi prin constangere - act penal ? (Vineri, 5 iunie 2009, 16:42)
Mitica [anonim]

Obtinerea de voturi prin constangere nu este insa un act care se pedepseste penal ?
Nu constituie oare infractiune ?
Evident atunci cand este dovedit ....
In rest - ideea de a obtine mandate in plus cu un candidat "special" care atrage atentia prin filiatie, prin monumentala prostie si prin tot felul de afirmatii fara cap - mi se pare foarte buna.
In fond - `a la guerre, comme `a la guerre!
Oare l-au avut drept consilier electoral pe dl. Cozmanca ?

ridicol (Vineri, 5 iunie 2009, 17:13)

euronews [anonim]

Ieri, in cadrul jurnalelor Euronews a fost o sectiune dedicata candidatilor "exotici" pentru europarlamentare. Primul candidat mentionat era EBA, prezentata ca fata presedintelui si "animatoare" a petrcerilor lumii mondene. Sau, cu alte cuvinte, ne-am mai facut odata de rahat...;

Ma bucur (Vineri, 5 iunie 2009, 17:13)
Alex [anonim]

Ma bucur nespus ca exista inca jurnalisti de investigatie in Romania, jurnalisti inteligenti. Nu asteapta mura-n gura detalii, ci prind firul si deapana tot ghemul! Bravo!

mda... (Vineri, 5 iunie 2009, 17:14)
liviu_ [utilizator]

eu ma intreb un lucru...
chiar nu-i pasa lu tasu ca din cauza asta e posibil sa nu mai iasa presedinte?
chiar nu-i pasa partidului ca e posibil sa piarda foarte multe voturi din manaria asta?
chiar si eba are de pierdut... daca nu iese cinstit e posibil sa fie acu europarlamentar si apoi sa zboare din politica....
ori ne cred de-a dreptul oligofreni... ori isi bat joc chiar de ei ca sa iasa EBA? asta cel putin chiar nu o inteleg...

Excelenta investigatie. (Vineri, 5 iunie 2009, 16:43)

A.A.N. [anonim]

Execelenta investigatie jurnalistica. E absolut gretos ce se intimpla cu aranjarea voturilor pentru "printesa de dorobanti". Sper sa mergeti pina la capat si sa transmiteti toate datele mai departe catre procuratura pentru ca lucrurile mi se par penale.

www.guvernarea.ro (Vineri, 5 iunie 2009, 17:18)
alex.dumitrascu [anonim]

Elena Basescu, though seemingly a brunette, has been compared with the peroxide Miss Hilton, and potential voters can judge her online sprawling across car seats and astride reclining horses. She is the daughter of Traian Basescu, Romania’s president, and is running as an independent for parliament, to loud cries of nepotism. ”
sursa:
http://www.telegraph.co.uk/comment/personal-view/5420043/European-elections-2009-Best-chance-for-the-maverick-fringe.html
Cum s-ar zice avem si noi un candidat serios, sustinut de mass media internationala.

super (Vineri, 5 iunie 2009, 17:42)
vh [utilizator]

articolele marca hotnews miros de obicei a parfum portocaliu - tot aveam tendinta sa-i sabotez ne mai citind da adevaru ii ca informatiile sunt multe, bine organizate si actualizate destul de repede
dar in sfarsit vad un articol obiectiv, ingenios, care da in vileag o magarie pentru care nu am cuvinte sa o caracterizez
sa nu votezi nu-i deloc o solutie - cine nu voteaza n-are dreptu sa se planga.
Cred ca o sa-mi fac un obicei din a vota UDMR

incredibil (Vineri, 5 iunie 2009, 18:14)
eduard [anonim]

cata mizerie ordinara de cea mai joasa speta!!!
bravo, apreciez initiativa voastra si am apreciat toate articolele aparute legata de candidatura acestei parasute care nu stie sa vorbeasca, si-a facut nush cate operatii estetice, umbla cu lentile de contact ca sa para ca are ochii verzi si este linsa peste tot de pdl....... INCREDIBIL!
oare cei din PDL nu sunt scarbiti, raspundeti va rog membrii pdl, tinerii din pdl... va rog un raspuns?
cum puteti suporta? sa va fie rusine.
eduard
26 ani, scarbit!!!

Propunere (Vineri, 5 iunie 2009, 19:02)
anna82 [utilizator]

Eu propun ca daca cei de la Hotnews.ro au probe concrete care sa demonstreze ce au scris in materialul de mai sus, adica inregistrari telefonice sau alte lucruri de genul asta, sa le predea autoritatilor competente, eventual sa ajunga cu ele pana la Comisia Europeana. E o datorie morala pe care realizatorii acestui material o au!!! Aici e vorba de o mare frauda si nu e corect fata de poporul roman, fata de toti tinerii din tara asta care au muncit pe branci prin facultati sa vina "fata lu' tata" sa isi bata joc de tara asta doar dintr-o simpla fitza. Deci de asta s-a tunat ea atat? Ca sa arate bine in Parlamentul European si poate poate i se vor ierta "succesurile"....Rusine sa le fie ca isi bat joc de o tara intreaga...Pe langa hoti, violatori, curve si tigani ne mai trebuie si o eticheta de idioti??????


de acord (Vineri, 5 iunie 2009, 22:11)
SonyaX [anonim] i-a raspuns lui anna82

Ma alatur si eu celor spuse de anna82. Va rugam, HotNews, sa mergeti mai departe cu demersul asta. Nu va opriti aici. E vorba de dreptul fiecaruia la un vot liber exprimat, e vorba de democratie. Deja multi intelectuali sunt socati. Lumea, in general, e in panica. Daca ne scapati de Eba, il scapati pana si pe taica-su de o povara. Scapati si PD-L-ul sa mai fie obligat sa fie slugarnic, si scapati toata Romania de o maaare, imensa rusine. Nu vrem sa ne intoarcem la practicile comuniste. Nici macar Ceausescu nu si-a impus progeniturile de la inceput atat de sus si nu a obligat partidul la un asa efort de sustinere. Va rugam!

... mai pune mana si citeste o carte (Vineri, 5 iunie 2009, 19:57)
Tedu [anonim] i-a raspuns lui Andra

Daca tu vrei sa votezi EBA din convingere, ok, voteaz-o, n-are nimeni nimic cu tine si cu cei ca tine.
Dar anumiti lingai din PDL s-au gandit ca e bine sa ajunga EBA europarlamentar, ca sa aiba treaba pe'afara si sa nu mai calce in strachini pe aici si sa-i strice imaginea tatucai si a partidului. Asa ca ii forteaza pe presedintii organizatiilor locale sa asigure votanti pentru EBA. Cine nu se supune pierde "ciolanul", ca doar PDL-ul e la putere.
Daca vor in continuare "ciolan" sefii locali trebuie sa fraudeze alegerile, sa cumpere voturi pentru EBA. Asta e frauda, dar tu esti mult prea inteligenta ca sa o vezi. Ori printre genele false si prin lentile de contact nu se vede?

Voteaza staful PDL? (Vineri, 5 iunie 2009, 19:48)
calator [anonim]

10 voturi pe sectie? Pai la ce prezenta se anunta la vot, m-as mira ca intreg PDL-ul sa ia atatea voturi :). Probabil sunt cam 18000 de sectii de votare in toata tara. Deci, teoretic ar fi vreo 180000 de voturi. Nu stiu daca sunt suficiente sa intre in Parlament (avand in vedere absenteismul sa zicem ca totusi intra). Pe de alta parte cati membrii are PDL? Ma indoiesc ca au 180000. Iar daca toti acestia o voteaza pe EBA, lista PDL cine o mai voteaza? Incep sa am dubii despre "ancheta" asta.

eba te iubesc (Vineri, 5 iunie 2009, 20:08)
secera si ciocanu [anonim] i-a raspuns lui calator

Interesant ce spui. Si mai interesant ca tot la 180k de voturi o coteaza si sondajele de opinie pe distinsa intelectuala :). Sa fie o coincidenta?

Nu e coincidenta (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 9:06)
rintintin [utilizator] i-a raspuns lui secera si ciocanu

E clar ca vor ca EBA sa ia minimul necesar de voturi, altfel s-ar irosi din cele ale pedeleului.

votati udmr !? (Vineri, 5 iunie 2009, 20:55)
Zsolt [anonim]
Vad ca multi comentatori - din disperare de cauza - ar vota udmr. Va intreb: de ce va mirati ca maghiarii din Romania, de 20 de ani, voteaza udmr? Ei stiu de mult de cea ce voi abia acum incepeti sa va prindeti.. oricum, niciodata nu este prea tirziu :) Vot usor ...

Voteaza (Vineri, 5 iunie 2009, 22:34)
rintintin [utilizator] i-a raspuns lui Zsolt

ca merg bine afacerile cu busteni.

la drept vorbind... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:49)
Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui rintintin
in privinta "afacerilor cu busteni" am o lista luuuunga cu nume pesediste si pedeliste - de la PD-LSD il am special in vizor pe Flutur >

Am senzatia ca Hotnews a devenit un fief.... (Vineri, 5 iunie 2009, 21:46)
judex1 [anonim]

al manipilatorilor PNL si PSD, pentru ca ura fata de numele Basescu si PDL a devenit deja scarboasa.
In decembrie 1989 si in ianuarie si iunie 1990, adica la lovitura de stat bolsevico-kgb-ista si cu prilejul mineriadelor, s-a luptat si s-a murit si pentru alegeri libere in aceasta tara.
Daca nu va place EBA nu va obliga nimeni s-ao votati. Dar, nu incercati sa manipulati si sa convingeti ca Severin, Norica Nicolae sau Adina Valean sunt mai buni/e. Toti sunt o apa si un pamant si, mai mult ca sigur, mult mai mincinosi si mai putin dispusi sa faca bine romanilor.

yupiiiiiiiiiiiii (Vineri, 5 iunie 2009, 23:00)
Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui judex1

Ai aparut? Ma ingrijorasem. Probabil ca ai fost bolnav ca altfel nu se explica sa absentezi de la celula PDL tocmai in campanie.
Subtila dar slaba incercarea de manipulare prin postul de mai sus.
Nu mai confunda voit cauza cu efectul. Pentru intelesul tau:
1. fapta comisa de PDL
2. fapta RELATATA de Hotnews.
De ce injuri Hotnews-ul? Ah, da... Ordin de partid. :D

Lasa-l, sau las-o... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 0:59)
Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

...in plata Domnului. Un slujbas marunt, probabil vreun profesor pensionar dupa stil, mai face si ea/el un firfirel gavarind propagandistic pe liste...
In schimb, materialul HN imi pare devastator -- pentru Basescu, nu pentru EBA.
Minciuni pe toata linia, de la independenta Ebei, la clamata neimplicare a presedintelui (ca si cum PDL ar face si cea mai mica miscare fara aprobarea adevaratului sef). Astea erau oricum stiute ca minciuni -- dar acum sunt si dovedite. Avea dreptate Alina Mungiu, EBA a putea fi buturuga mica pentru carul prezidential...
Iar ironia suprema e ca eu nici macar nu cred ca era nevoie de toata golaneala asta. EBA s-ar fi ales oricum. Pariez ca o sa obtina minimum minimorum 250,000 de voturi (inclusiv astea manarite, ce-i drept) -- in principal de la tineri, care doi bani nu dau nici pe politica, nici pe UE, nici pe altceva, dar o vad ca "antisistem", altfel decat politicienii plicticosi si gaunosi, haioasa, cool etc.
Pentru ca, o spun cu regret, o buna parte din generatia ei este exact ca ea...
Iar dupa ce-am citit ca l-a facut pe Blaga cu dulaul fidel al PDL-ului si ca a petrecut in familie cu Udrea concedii si alte aberatii, parc-as vota-o si eu... Macar o sa se mai distreze si amaratii aia prin PE.

Mai, superiorule... (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:35)
judex1 [anonim] i-a raspuns lui Catalin Dimofte

esti cumva de rasa ariana, faci parte din poporul ales, esti bulibasa? Romanii iti put? Esti un jalnic lacheu al lui Patriciu sau Vanghelie. Esti atat de inabil incat numai un dobitoc poate fi pacalit. Dar, probabil ca asta este si nivelul tau de nu iti poti imagina ca mai exista si romani cu demnitate, corecti si care isi iubesc tara si care refuza sa se mai lase pacaliti de scursurile din PSD si PNL.

Iar tu? (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 12:25)
ritzi [anonim] i-a raspuns lui judex1

Esti lacheul unui marinar betivan, nu? Ca sa pastram logica ta.
Ca doar nu nvrei sa spui ca ceilalti sunt lachei pentru ca au un punct de vedere in schimb al a tau punct e si corect si obiectiv si divin.
Apropo, de unde a avut EBA bani de afise?
Ea stie cat costa un afis? Are vreun act, ceva, chitante.....

Ehe..asta-i numai o parte (Vineri, 5 iunie 2009, 21:55)
danielX [anonim]

Ce s-a descoperit este numai o parte din problema.
Numai eu am vazut cateva liste cu semnaturi falsificate pentru ca d-nsoara Eba sa adune cele o suta de mii de care avea nevoie..si cine stie cate au fost.
Ordinele de partid , ordine similare cu cele date inainte de '89 , functioneaza impecabil la un popor lipsit de orice fel de initiativa,obisnuit sa fie hranit cu lingurita si sa i se spuna sa faca .
Intrebati pe unii studenti de prin C-ta si de prin tara cum au facut niste banuti in perioada adunarii semnaturilor cu liste de adrese si nume false,semnaturi identice la zeci de oameni si alte alea.
Asa este si noua generatie.
Asa va fi mereu.
Asa a fost mereu aici la noi.
Nimic nu se va schimba (decat daca cumva ne-o cuceri Germania sau devenim dominion american, in care administratia sa fie straina).

Liste falsificate (Vineri, 5 iunie 2009, 22:32)
marius [anonim] i-a raspuns lui danielX

Si eu am vazut un coleg, medic rezident, care facea liste pentru EBA , avand acces la datele pacientilor, fara acordul acestora.
Si sunt convins ca asa s-au facut peste tot.
Si inca ceva, as vrea sa aflu de unde a strans EBA sute de mii de euro pentru afise , pentru ca in 2-3 orase mari din Transilvania prin care am trecut in perioada asta , in afara de EBA si Portocaliu nu am vazut.

Solutie pentru PDL-istii nemultumiti (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:57)
vio [anonim]

Daca partidul va obliga s-o votati, zice-ti ca-ti votat-o si bagati buletinul gol (sau cu stampila la PDL) in urna.
Daca partidul va pune sa pozati buletinul in cabina de vot, stampilati EBa, pozati, apoi stampilati ce mai vreti voi astfel incat sa se anuleze.

Sigur, asta daca chiar va deranjeaza ca o tuta sa mearga 4 ani in PE, sa nu faca nimic acolo, sa faca de ras tara si partidul vostru si sa mai castige si 7000E pe luna! Voi cat castigati pe luna? Si cat munciti pentru asta?
Sau poate nu va pasa sau poate chiar asta vreti!

Re: liste falsificate (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 1:51)
F. [anonim] i-a raspuns lui marius

Probe pentru afirmatiile astea ai ? Ca daca ai, poate e bine sa le prezinti procurorilor. Macar sa vezi ce iese din asta. Daca n-ai probe presupun ca scopul postarii tale e doar unul singur si probabil vine si asta pe linie de partid. Doar ca nu e PDL. Interesant e ca povestea cu listele si pacientii a fost dovedita in cazul lui Oprescu. Presupun ca de acolo ti-a venit si inspiratia.

Liste falsificate (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 9:31)
marius [anonim] i-a raspuns lui F.

Proba in justitie insemna mai mult decat am eu. In schimb o discutie foarte aprinsa pe tema aceasta la care au participat vreo 5-6 colegi exista si acestia oricand ar putea sa sustina ce zic eu.
Cat despre sarcina de partid iti spun ca singurul partid pe care il sustin e constiinta mea spre deosebire de tine care repede te-ai gandit la lupta cu Oprescu.
Ce parere ai de sustinerea financiara a campaniei EBA? Tot de la acei minunati sustinatori care au "semnat" listele vin fondurile? Pe cand o ancheta serioasa in Romania despre finantarea campaniilor electorale?

Partizani (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 11:05)
marius [anonim] i-a raspuns lui Codruta

Nu ar fi nici o problema ca ea sa aiba partizani. Intotdeauna o sa gasim un 4-5 clase care sa ne reprezinte . Si aici ma gandesc la EBA , Vanghelie etc.
Problema e ca voturile nu vin pentru ea ci pentru ca ii pune partidul sa o voteze. De ce a mai iesit din PDL in cazul acesta? Pentru ca Macovei, TRU si altii nu au fost de acord sa fie pusi alaturi de EBA?
Si cum singura nu avea nici o sansa tonomatele lui Base s-au pus la treaba nu cumva sa sufere tati sau mica printesa.
La fel si cu banii de campanie. Nu cred ca este posibil ca nr. 2 ca afisaj aparitii tv in Romania sa fie EBA. Ganditi-va ca PSD , PNL chiar si UDMR au super structuri care aduc bani la partid si cu toate astea au avut mai putine afise si bannere comparativ cu EBA in toata tara ( si aici vb. de UDMR in zone cu multi maghiari ).
DE UNDE ATATIA BANI?

Exact asa am scris si eu de la inceput (Vineri, 5 iunie 2009, 22:10)
eu [anonim]

ca v-a proceda PD-L-ul.
Si asa, unii mai sus-pusi in partid, isi vor asigura si ei functii publice. Serviciu contra serviciu.
Poate ziaristii romani vor informa si ziarele din UE despre aceasta situatie penibila.

Fata lui tata' (Vineri, 5 iunie 2009, 16:52)

Tom Araya [anonim]

Desteapta si de succesuri ca tasu'
Iar despre tine Dan a lui Tapalaga ce te-a apucat? Sau ca si A.Paunescu simti ca se apropie Revolutia si ai schimbat tabara?
Sau poate chiar esti un tip onest si ti-ai dat seama ca ai fost prostit ca multi altii de bachus de la cotroceni? Sunt curios sa vad un articol viitor de al tau in care iti justifici schimbarea asta la 180 de grade

PDL = Partidul Dezamagirilor Liberale (Sâmbătă, 6 iunie 2009, 3:39)
sadwank [anonim]

Dupa ce au facut unirea cu dusmanul de clasa, iata ca PDL-ul face ceva pe votul meu. Ma, pai daca nu va trebuie voturi si vi le consumati pe ale voastre pe fundul lu' EBA, de ce vi l-as da eu pe al meu? Nu e, ma, pacat de Stolojan si de Macovei?
Ati merita sa votez cu PSD-ul numai ca sa va intoarceti in vagaunile din care ati iesit pupind-o in dos pe Elena dar mi-e scirba de Nastase, Iliescu, Geoana si Vanghelie, asa ca o sa votez cu UDMR-ul, tot vor ei autonomie, macar o parte din noi sa scape din mocirla asta de tara.
Felicitari d-lui Tapalaga si rusine celor care l-au balacarit cum ca ar fi omul lu' Basescu.

1 comment:

Dan Badea said...

http://badeadan.blogspot.com/2009/06/frustrari-colegiale-cu-tonomate-si.html