Pages

Thursday, April 23, 2009

BASESCU i-a apostrofat pe sustinatorii activi ai homosexualilor mascati in societatea in civil: "Ati venit la Presedintie sa faceti o poza?" VIDEO


REALITATEA.NET - Băsescu i-a apostrofat pe reprezentanţii coaliţiei " Opriţi Codurile" : Aţi venit să faceţi o poză cu preşedintele?

Nota mea: Chiar daca exista motive intemeiate pentru a fi impotriva anumitor modificari ale codurilor, trebuie sa fim constienti ca "societatea civila" de mai jos se situeaza exact la polul opus noua, urmarind imbunatatirea codurilor care privesc homosexualii si extremismele altor minoritatilor. Sa fim atenti!

Stirea Realitatea TV si ZIUA Online: Traian Basescu i-a intrebat pe reprezentantii Coalitiei "Opriti Codurile", in debutul discutiilor de miercuri de la Palatul Cotroceni, daca au venit la intalnire doar pentru a face o "poza cu presedintele", contrariat de refuzul lui Mircea Toma de a-i prezenta amendamnetele ONG-urilor la coduri, relateaza NewsIn.Presedintele Traian Basescu le-a spus celor 25 de reprezentanti ai Coalitiei "Opriti Codurile", cu care s-a intalnit, miercuri, la Palatul Controceni, ca le sta la dispozitie pentru 55 de minute pentru a discuta despre cele patru coduri aflate, in acest moment, in dezbatere publica in Parlament."Coalitia "Opriti codurile" s-a nascut din ingrijorare si din credinta ca aceste legi care ne vor influenta vietile mie, colegilor mei si dumneavoastra merita respectat si acest respect nu poate fi asigurat decat printr-o dezbatere publica reala", a deschis discutia presedintele CRP, Indira Crasnea. "Noi suntem ingrijorati ca legi atat de importante au facut drumul de la initiator pana la Parlament ca niste pasageri clandestini in cala unui vapor, cand de fapt li se cuvenea un bilet pe puntea superioara", a mai spus Crasnea.
Seful statului a cerut, inainte ca un alt reprezentant al Coalitiei "Opriti Codurile" sa ia cuvantul, lista cu amendamentele propuse de asociatiile reunite in aceasta alianta. Basescu le-a spus ca va face tot posibilul ca Parlamentul sa tina cont de ele. "Vreau sa va prezint, dincolo de amendamentele pe care le-ati ridicat...", a intrevenit in discutie Radu Nicolae, reprezentant al Centrului de Resurse Juridice. " Eu nu am ridicat niciun amendament", a intervenit presedintele. Apoi, Basescu a continuat "Am o mare rugaminte! Eu primesc foarte multi oameni care vin pentru poza, vin sa faca o poza la presedinte dupa care sa iasa si sa vorbeasca foarte urat. Uitandu-ma la dumneavoastra, constat ca sunteti o grupare sau mai multe grupari reprezentate de foarte multi oameni tineri. Si atunci intrebarea mea cinstita la demersul dumneavoastra, care sunt convins ca este cinstit, este, sau rugamintea mea este: Dati-mi o lista cu amendamentele la cele patru coduri si va promit ca voi invita partidele la o discutie si le voi cere sa tina cont de amendamentele dumneavoastra. Este posibil? Dati-mi un raspuns acum si daca il avem continuam intr-o maniera discutia, daca nu avem observatii, sigur, discutam in general. Vreau sa stiu ce fel de discutie urmeaza sa facem", a replicat presedintele Traian Basescu.Victor Alistar, presedintele Transparency Internationat s-a plans ca, desi exista o serie intreaga de sugestii si analize care au fost puse pe site-urile organizatiilor romanesti , acestea nu sunt luate in considerare de autoritatile statului. Replica lui Alistar l-a facut pe seful statului sa intrebe, retoric, daca lui i s-a adresat vreo organizatie non-guvernamentala, insistand, din nou, sa primeasca o lista cu amendamentele propuse pentru cele patru coduri."Avem lista de amendamente pe care nu vrem sa le dam. Nu vrem sa le dam, asta incerc sa comunic, pentru ca sunt doua puncte de vedere: unu, faptul ca ceea ce se intampla acum in Parlament, din punctul nostru de vedere, este inafara legii. Au fost incalcate cel putin doua legi. Nu pot sa intrevin cu amendamente pe un proiect care se dezbate inafara legii", a spus Mircea Toma, presedinte al Agentiei de Monitorizare a Presei. "Am o rugaminte. Daca aveti pretentia sa fiti respectati, nu cred ca puteti veni la presedinte sa spuneti: Avem amendamente, dar nu vrem sa le dam! Dar pentru ce ati venit acum, pentru poza?", a raspuns, contrariat, presedintele Basescu.Presedintele Traian Basescu a dat curs solicitarii Coalitiei "Opriti Codurile", organizand, miercuri, la Palatul Cotroceni, o intalnire la care au venit 25 de reprezentanti ai ONG-urilor romanesti interesate de pachetul legislativ aflat, in acest moment, in dezbaterea Parlamentului. Cei 25 de reprezentanti ai ONG-urilor au venit la Cotroceni imbracati in tricouri negre, inscriptionate cu mesajul "Codul de la cap se-mpute".

No comments: