Pages

Friday, April 24, 2009

FUNDATIA lui Bill Gates aduce Internetul in fiecare sat din Romania. Pe cand si WC-uri?

1.500 de biblioteci publice vor primi gratuit calculatoare pana in 2014. Milioane de romani vor avea acces gratuit la calculatoare si Internet in bibliotecile publice din comunitatile lor si vor fi ajutati de personal specializat. Oricare sat sau comuna a tarii va putea primi gratuit calculatoare prin acest proiect, daca primariile pun la dispozitie un spatiu adecvat si platesc un abonament la Internet. Acest lucru este posibil datorita proiectului "Biblionet", lansat ieri si care se va derula cu sprijinul fundatiei "Bill&Melinda Gates", care asigura o finantare de 26,9 milioane dolari. Primele centre-pilot, care functioneaza experimental de un an si jumatate, s-au dovedit un adevarat succes. "Peste 60% din utilizatori au declarat ca prin accesul la Internet si-au rezolvat o problema personala", a afirmat Paul Baran, directorul "Biblionet". (Romania Libera)

Tariceanu, pe fibra

Anul trecut, premierul Tariceanu a cerut ministerelor implicate sa urgenteze strategia de extindere a sistemului Internet in mediul rural, in principal la nivelul satelor din zone greu accesibile, solicitand ca intregul plan sa fie definitivat pana la sfarsitul acestui an, si nu in 2009.
La sfarsitul anului trecut, Tariceanu arata ca discrepantele intre mediul rural si urbanin utilizarea retelelor de comunicatii in banda larga raman semnificative, in pofida numarului in crestere de conexiuni.
El a mai anuntat ca Guvernul intentioneaza sa extinda reteaua de telefonie in toate localitatile din tara pentru a asigura atat servicii de telefonie fixa, inclusiv in zonele care sunt acoperite de reteaua mobila, cat si conectarea la Internet a tuturor scolilor. (Mediafax)

No comments: