Pages

Friday, April 24, 2009

SPECULATII CONTRA-SPECULATII. O intoarcere radicala neobservata de intreaga presa. Virgil Magureanu: Nu am declarat niciodata ca se va inchide cercul

Pe 25 martie revista "Q Magazine" a Florianei Jucan, care se banuieste ca apare pe spezele afaceristului-spion Fahti Taher, a publicat un articol cu Virgil Magureanu care a facut valuri. In acesta se specula ca, dupa incatusarea omului de afaceri cu familia bine ancorata in randurile fostele servicii secrete comuniste, Puiu Popoviciu, vor mai urma si alte arestari spectaculoase, pana cand "se va inchide cercul, o formula pe care o vor intelege doar anumite persoane", spunea primul sef al SRI. A urmat ce a urmat. Dar iata ca peste 10 (zece) zile, Virgil Magureanu vine si da o nota, nesemnata, intr-un colt de pagina din EvZ, intr-o zi de duminica, in care dezminte in totalitate cele declarate in "Q Magazine". ”N-am acordat nici un interviu acestei reviste!”, afirma el, desi recunoaste ca a vorbit "cu cineva" de la Q la telefon. Care este adevarul? Sa-l fi luat gura pe dinainte pe "dom' profesor'? Sa-l fi admonestat apoi "cineva"? In tot cazul, am socotit interesat de pus fata in fata cele doua materiale, dintre care doar unul a facut voga. Lectura atenta!

Q Magazine:
Virgil Magureanu: “In zilele urmatoare se vor opera arestari spectaculoase”
Bogdan Tiberiu Iacob
25 Martie 2009
Scandalul provocat de arestarea - in premiera de la Iulian Vlad, acum 20 de ani, incoace - a unui cap din serviciile secrete este numai varful aisbergului, iar zilele urmatoare vor aduce evenimente "greu de imaginat", potrivit fostului director al SRI, Virgil Magureanu.
Magureanu a declarat, azi, pentru Q Magazine, pe marginea scandalului arestarilor sefului de la Doi si un sfert, a sefului diviziei de operatiuni din DGA, a miliardarului Puiu Popoviciu si a rectorului de la Universitatea Agronomica, Ioan Alecu, ca, din informatiile pe care le detine: "in zilele urmatoare se vor opera si alte arestari spectaculoase, care vor contura evenimente si situatii greu de imaginat in acest moment, fara a putea spune ca acest lucru nu are si conotatii electorale". Magureanu afirma ca, intre aceste persoane, se vor numara, mai mult ca sigur, si politicieni din mai multe partide, "dar si personalitati din alte domenii". El ne-a mai declarat ca "aceste actiuni sunt, din cate stiu eu, parte a unui plan elaborat inca de acum cateva luni si caruia acum i s-a dat startul oficial". Ex-directorul SRI spune ca "indirect, putem vorbi de un substrat electoral al acestor actiuni, exista si o influenta din partea crizei economice, dar, una peste alta, era firesc sa se ajunga aici. Nu pot sa ofer mai multe amanunte, pot sa spun doar ca se pregateste o inchidere a cercului, o formula pe care o vor intelege doar anumite persoane. Ceea ce sper este ca, de aceasta data, lucrurile sa mearga pana la capat si sa nu degenereze totul, cum s-a mai intamplat, intr-un spectacol ieftin de sunet si imagine, pe placul unei anumite persoane importante in statul roman, in acest moment". Magureanu a mai afirmat ca arestarea, in premiera, a unui sef de servicii secrete este "un lucru foarte grav si care ar putea avea un impact profund asupra oamenilor din serviciile de informatii, dar acesta este un aspect al problemei despre care consider ca nu este momentul sa discutam acum".
Reamintim ca seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Cornel Serban, precum si seful Directia Generala Anticoruptie (DGA), Petre Pitcovici, au fost retinuti azi-noapte de catre procurorii DNA pentru infractiuni conexe unor fapte de coruptie petrecute in 2008, dar si pentru "folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase". Acest al doilea cap de acuzare ar putea declansa un scandal de proportii, surse din MAI citate de Hotnews afirmand ca Serban ar fi primit nominalizarea la sefia DGIPI in schimbul unor informatii furnizate unui politician, cu functie importanta in stat, despre un alt politician, ceea ce echivaleaza cu un scandal de politie politica. Pe de alta parte, primul cap de acuzare la adresa lui Serban, legat de tentativa de blocare a unui dosar de coruptie care privea afacerea "Baneasa City", a miliardarului Puiu Popoviciu, poate deschide drum spre personaje politice importante, intre care Calin Popescu Tariceanu sau Adriean Videanu. Anul trecut, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, i-a acuzat public pe fostul premier, pe actualul sef al statului si pe fostul primar general ca au pus bazele celei mai mari escrocherii imobiliare de dupa Revolutie, facilitandu-I lui Popoviciu obtinerea la un pret de nimic a 230 de hectare in Baneasa. Pe acelasi teren, Tariceanu a construit ulterior sediul fimei Citroen, al carui reprezentant in Romania a fost. In acelasi context, Vanghelie l-a acuzat pe Popoviciu ca este unul dintre principalii sustinatori ai lui Sorin Oprescu, alaturi de alti afaceristi importanti precum Bobic, Petrache, Costanda sau Bittner.

Evenimentul Zilei:
Profetul Virgil Măgureanu
Duminică, 05 Aprilie 2009
Fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu, a prezis, pe 25 martie, într-un interviu acordat revistei Q-magazin, că mai multe personalităţi politice şi din alte domenii vor ajunge pe mâna justiţiei, ca parte a unui plan bine pus la punct de către o persoană deosebit de influentă a statului român.Măgureanu a refuzat să menţioneze numele persoanei la care a făcut referire, însă era convins că "în zilele următoare se vor opera şi alte arestări spectaculoase, care vor contura evenimente şi situaţii greu de imaginat în acest moment, fără a putea spune că acest lucru nu are şi conotaţii electorale." Declaraţia fostului şef al SRI a fost făcută imediat după ce procurorii DNA i-au reţinut, sub acuzarea de corupţie, pe Cornel Şerban, şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi Petre Pitcovici, şeful Direcţiei Generale Anticorupţie.A prevăzut reţinerea lui Becali?La doar o săptămână de la interviul din Q-magazin s-a produs şi arestarea lui Gigi Becali, iar, potrivit RTV, Virgil Măgureanu părea să ştie încă de pe atunci motivul pentru care toate aceste persoane cu greutate au ajuns pe mâna justiţiei."Aceste acţiuni sunt, din câte ştiu eu, parte a unui plan elaborat încă de acum câteva luni şi căruia acum i s-a dat startul oficial".
Măgureanu pătrează discreţia
În ciuda declaraţiilor incendiare, fostul şef al SRI nu a dorit să elucideze originea informaţiilor pe care le deţine."Nu pot să ofer mai multe amănunte, pot să spun doar că se pregateşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor întelege doar anumite persoane. Ceea ce sper este că, de această data, lucrurile să meargă până la capăt şi să nu degenereze totul, cum s-a mai întâmplat, într-un spectacol ieftin de sunet şi imagine, pe placul unei anumite persoane importante în statul român, în acest moment".
Contactat de EVZ, Virgil Măgureanu se detaşează indignat de articolul din Q Magazine: ”N-am acordat niciun interviu acestei reviste!”. El a adăugat: ”E adevărat, am vorbit cu cineva de la ei la telefon. Însă, a fost o discuţie privată şi nici prin cap nu mi-a trecut că va apărea aşa ceva în presă. Nici nu eram în ţară când m-au sunat. Nu e un subiect serios. Cei de la această revistă nu vor mai avea acces la mine. Am declarat deja unei agenţii de ştiri că aşa-zisele mele declaraţii nu există”, a conchis Virgil Măgureanu.

No comments: