Pages

Friday, April 24, 2009

GEORGE MAIOR vrea refacerea DSS prin unirea SRI cu SIE si raspunde indirect dar incomplet Scrisorii Deschise prinvind terorismul maghiar din Romania

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, considera ca ar fi benefica unificarea SRI cu Serviciul de Informatii Externe (SIE), transmite Agerpres dupa o emisiune de la Antena 3.
Şeful SRI a precizat că în următorii ani va creşte semnificativ şi riscul desfăşurării de activităţi teroriste în ţara noastră şi că "ne vom confrunta cu siguranţă cu aceste fenomene".
"Riscul terorismului va creşte pe termen mediu (adică în 3 - 5 ani). Există semnale în acest sens. Ne vom confrunta cu siguranţă cu aceste fenomene. România nu este afectată în mod direct de terorism, dar, pe termen mediu poate fi afectată şi încercăm să prevenim acest lucru", a precizat Maior.
Directorul SRI apreciază, pentru anul 2009, că cel mai important risc este criza economică însă "după luna aprilie o să fie mai bine în această privinţă".
În cadrul emisiunii, s-a discutat şi cazul spionului Achim Floricel. George Maior a declarat în acest sens că "respectivul caz de spionaj ar trebui văzut ca un punct pozitiv, este un punct culminant în activitatea SRI. Este un caz probat de spionaj în care au acţionat servicii străine pe teritoriul naţional şi care s-a finalizat cu începerea urmăririi penale".
Maria Coman l-a întrebat pe şeful SRI şi despre informaţiile conform cărora în presa din România ar exista agenţi infiltraţi din cadrul SRI. George Maior a răspuns precizând că "există ce există şi în alte state europene şi nimic ieşit din comun în privinţa agenţilor sub acoperire din presă. (...) Poate e nevoie de mai multă informaţie pentru a sluji interesele acestei ţări".

Antena 3
Vedeţi înregistrările emisiunii Antena 3 Special - 24 Aprilie


Vezi CAZUL MAGHIAR
SCRISOARE DESCHISA catre directorul Serviciului Roman de Informatii George Maior si conducerea SRI:Scoateti extremismul maghiar de sub presul Romaniei
UPDATE: Inca o Scrisoare Deschisa pe adresa SRI. Redactia Napoca News: Scrisoare deschisă către SRI

No comments: