Pages

Thursday, April 23, 2009

Un deputat membru al Rotary Club in lobby pentru Pasapoarte Biometrice alaturi de Patriarhia Romana

Deputatul Valerian Vreme, in lobby pentru Pasapoartele biometrice, la preotii din Onesti
Deputatul Vreme a avut o intilnire cu preotii din zona Onesti, pe tema mult discutatelor pasapoarte biometrice, blamate de o parte a clerului, publica Ziarul de Bacau. “Am vrut sa avem opinia lor si sa le explicam ca acestea au un mare nivel de securitate”, a precizat deputatul onestean, membru al PDL, si fondator al Clubului Rotary Onesti, dupa cum informeaza si http://manipularea.blogspot.com/.

Comentariu: Pacat ca se asociaza imaginea acestui deputat cu imaginea PS Sebastian Ilfoveanul, care si-a exprimat opinia cu privire la pasapoartele biometrice: "Nu acceptati pasapoartele biometrice!"
Nota mea: Probabil ca asta si isi doreste domnul deputat. Evident, tintele sale sunt cei care s-au exprimat impotriva!

Alte articole din Ziarul de Bacau

Despre pasapoartele biometrice
Razvan Bibire, Vineri, 27 Februarie 2009

Tot scandalul asta cu pasapoartele biometrice a fost directionat catre o simpla problema religioasa, de care a ajuns sa se faca si misto. Ieri, Sfintul Sinod al Bisericii Ortodoxe a decis sa inceapa o campanie de PR printre enoriasi pentru a le explica faptul ca pasapoartele biometrice nu sint unealta diavolului.
Se pierde, insa, esenta mesajului initial al celor care au atras atentia asupra pericolelor pe care le reprezinta noile acte si anume ca se aduce atingere drepturilor cetatenesti.
Discutia asupra cresterii gradului de supraveghere din partea statului fata de cetateni aproape ca nici nu a fost luata in discutie; toata lumea a sarit pe nu-stiu-ce 666 care apare prin computere.
Desigur, a fost foarte usor ca discutia sa fie aruncata in derizoriu, iar contestatarii pasapoartelor biometrice sa fie asimilati unor ultrareligiosi cu ochelari de cal, incapabili sa accepte noutatile tehnice.
Ei bine, eu de noutatile tehnice ma tem si nu pentru ca as fi ultrareligios, ci pentru ca nu vreau ca statul sa stie prea multe despre mine. Pentru ca statul nu este o notiune abstracta, ci este format din zeci de organisme compuse din oameni. Iar oamenii sint in permanenta supusi greselii si tentatiilor.

Semnaturi din Bacau impotriva pasapoartelor biometrice
Laura Huiban, Luni, 2 Februarie 2009

Este amenintata libertatea individului in România? Este religia ultima salvare? O maicuta de origine iudaica, fosta actrita a Teatrului National din Bucuresti, Monica Fermo, botezata crestin ortodox in 1986, dupa virsta de 30 de ani, a vorbit vineri seara la Universitatea Bacau despre necesitatea credintei in Dumnezeu si a luptei impotriva ingradirii libertatii individului prin microcipare. Maica Ecaterina, considerata o replica feminina a lui Steinhardt, a reusit sa mentina atentia a citeva sute de bacauani timp de sase ore (18.00 - 24.00). Studenti, pensionari, preoti, actori au ascultat marturia unei femei care a ales calea lui Dumnezeu in numele caruia lupta cu luiciditate si pragmatism impotriva “modernizarii”, “tehnologizarii” lumii, cu pretul pierderii dreptului la libertate si intimitate. Maica Ecaterina a reusit sa-i convinga pe cei prezenti sa ofere semnaturi impotriva pasapoartelor biometrice, “premergatoare actelor pecetluirii”, si sa determine citeva sute de persoane sa participe la doua mitinguri organizate la Bucuresti, dumninica, 1 februarie, si miercuri, 4 februarie, impotriva ascultarii telefoanelor, a controlului prin microcipare. “Trebuie sa protestam, pina va intelege tot Globul ca sintem intr-o primejdie”, a subliniat maica Ecaterina. Intilnirea a fost organizata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi din România - Filiala “Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvoritorul de Mir” si Liga Studentilor din Universitatea Bacau.
http://www.ziaruldebacau.ro/

1 comment:

eugenionuț said...

Pacat ca se asociaza imaginea acestui deputat cu imaginea PS Sebastian Ilfoveanul, care si-a exprimat opinia cu privire la pasapoartele biometrice: "Nu acceptati pasapoartele biometrice!"