Pages

Tuesday, January 26, 2010

SCLAVII LUI VINTU AGRESEAZA PRESA: Ziariştii de la defuncta „Ziua“, daţi pe mâna Poliţiei

Scris de Victor Roncea
De ziua Unirii Mici, acţionariatul falimentarului ziar „Ziua“ a luat decizia de a anunţa suspendarea definitivă a publicaţiei, inclusiv în format electronic. Câteva zeci de ziarişti au acţionat deja în judecată proprietarii ziarului, sindicaliştii lui Liviu Luca, băgaţi în toate afacerile media ale mogului de Deltă, Sorin Ovidiu Vîntu. Cunoscuţi drept agitatori pentru „respect“ în faţa Guvernului, tovarăşii aflaţi la conducerea brigăzilor roşii de „oameni ai muncii“ nu s-au sfiit să se debaraseze de ziariştii de la „Ziua“ ca de nişte gunoaie, după ce i-au folosit drept sclavi pe plantaţie sau, după caz, prostituate intelectuale, în campania anti-Băsescu. Mai mult: acum îi ameninţă cu Poliţia.

„Drama unei tastaturi pierdute“

În timp ce ziariştii de la „Ziua“, neplătiţi de patru luni şi apoi lăsaţi pe drumuri ca nişte câini de pripas, sunt în pragul disperării, cu portăreii băncilor pe la uşa caselor şi cu parizer şi iaurt ca hrană de bază, foştii angajaţi sunt ameninţaţi cu ancheta Poliţiei pentru dispariţia unui... mouse şi a unei tastaturi.
Situaţia incredibilă a generat o adevărată vânătoare de vrăjitoare la fosta redacţie „Ziua“, mai ales printre cei care nu au ezitat să-şi apere drepturile încălcate. Isteria căutării mouse-ului pierdut a mers până la telefoane târzii în noapte, de intimidare, şi postări de mesaje pe Internet, prin care administratorul Mihai Pîlşu, altfel rămas cu Jeep-ul de serviciu, sugera intervenţia urgentă a Poliţiei, poate chiar la domiciliul „reclamagiilor“. Cu site-ul ziarului blocat, piticul de grădină al lui Stalinică de Deltă, Mihai Pîlşu, a ales să-şi reverse defulările pe un blog, în care îi atacă pe liderii ziariştilor independenţi de la „Ziua“, Cătalin Vărzaru şi Răzvan Savaliuc, şi acţiunea lor în Justiţie, pentru a crea confuzie în privinţa proceselor în derulare, în paralel cu acuzele false de furt la adresa protestatarei din partea tehnoredactorilor, Iuliana Căpraru. Dacă nu ar face parte din viaţa reală a unor oameni aduşi la exasperare, motivul replicilor de mai jos ar putea părea că ţine de domeniul teatrului absurd. Iuliana Căpraru răspunde acuzaţiilor, într-un mesaj adresat inginerului de sistem al lui Pîlşu, Felix Chirciu: „AŞTEPT SCUZE pentru acuzaţia că am furat o tastatură de la «Ziua». Nu uitaţi că «Ziua» ne-a adus într-o situaţie-limită, disperată pentru mulţi (fără loc de muncă şi cu datorii în cuantumul a patru salarii neprimite). Faptul că nu ne smulgem părul din cap prin redacţie şi că avem puterea să mai glumim nu e un semn că ne e bine. Ba din contra! Aşa că peste problemele pe care le am, nu mă mai stresaţi şi cu c...ăcatul ăsta de tastatură şi cu ameninţări de dosar penal. Există şi procese penale pentru calomnie. Atâta circ pentru o tastatură, când am fost ţepuiţi de câteva sute de milioane, mi se pare exagerat. Deci: 1. Felix, nu am luat nicio tastatură! Dar ca să nu ai probleme de gestiune, punem mână de la mână şi cumpărăm o tastatură. 2. Cum pot avea acces la computerul pe care am lucrat pentru a-mi lua documentele personale? Puteaţi să ne anunţaţi că le luaţi! Că până una-alta, nu noi avem antecedente de înşelătorie şi furt.“. Desigur, dacă este nevoie, mă ofer şi eu să donez un mouse pentru a ieşi bine la socoteală gestiunea frauduloşilor lui Vîntu. Un alt jurnalist observă sictirit, adresându-se aceluiaşi angajat al lui Pîlşu, probabil ultimul: „E de mirare că drama unei tastaturi pierdute atârnă mai mult decât dramele personale ale câtorva zeci de oameni. Posibil ca unii care-şi iau banii în continuare sau au diverse avantaje să-şi dea şi viaţa pentru patrimoniul «Ziua», dar pentru alţii, care sunt în pericol să-şi piardă casa, familia şi altele asemenea... Sper că glumeşti când spui că cineva ar lua o tastatură ca să-şi mai diminueze ţeapa luată de la «Ziua». Îţi sugerez s-o cauţi şi pe la gunoi, că poate a aruncat-o cineva în bătaie de joc. Pe lângă 200 de oameni aruncaţi la gunoi, merge şi o tastatură... E indecent ceea ce faci.“.

Pîlşu, „sluga lui Vîntu“, scuipat în public

Mai revoltat, alt coleg remarca acid: „Pîlşule, nu te mai ascunde în spatele lui Felix pe această mizerie de pseudo-blog... mă doare în cur de metodele tale securiste cu bloguri şi alte mizerii din astea şi căcaturi de manipulări pe care crezi că le faci pe aci. Mă doare fix în pix că poţi să vezi ip-ul de unde scriu. Eşti un mizerabil şi nu aş scuipa locul de unde am mâncat... te-aş scuipa pe tine pentru că eşti un mizerabil care a furat cât a putut de la «Ziua», ai dus în faliment un ziar de prestigiu, ai păpat 3,5 milioane de euro de pe sediul din Câmpineanu şi ne-ai ameninţat că eşti tu mare şi tare. Tot ce rămâne este că eşti o slugă a lui Vîntu care a păpat câţiva bănuţi să îţi faci o vilă şi o să îţi târâie curu’ la câte procese vei avea, inclusiv al meu ... marş la lada de gunoi şi nu mai ridica capul din pământ, nesimţitule!“. În privinţa proceselor, un comentator avizat îi sfătuieşte pe foştii ziarişi ai „Ziua“ să acţioneze cu celeritate.
Continuarea in Curentul - Servitorii lui Vîntu, Roşca şi Pîlşu, dănţuiesc pe cadavrul „Ziua“

No comments: