Pages

Friday, January 29, 2010

HOTNEWS, reclama mascata la programele Mihaelei Geoana - "Perla Intelepciunii". Philip Davies, director al Asociatiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, din bratele Mihaelei Geoana in studioul HotNews

Teoretic: Romania a fost premiata la Bruxelles pe 26 ianuarie pentru doua programe de prevenire a cancerului de col uterin: un program pilot de screening cervical si un program de diagnostic mobil pentru cancerul de san si cel de col uterin. Dr.Philip Davies, directorul general al Asociatiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, se va afla vineri in Romania pentru a vorbi despre importanta accesului populatiei la programe de sanatate publica de preventie si a informarii corecte in legatura cu cancerul de col uterin. Dr Davies a discutat online cu cititorii HOTNEWS, transmite portalul in-dependent de Sorin Ovidiu Vintu. 
Practic: Este vorba de o reclama mascata la controversatele programe ale Fundatiei Renasterea a Mihaelei Geoana, cea care tocmai a fost premiata chiar de catre interlocutorul HOTNEWS, Philip Davies. De altfel, toata discutia HOTNEWS se invarte in jurul vaccinarii anti-HPV, program dezvoltat de Mihaela Geoana atat cu Eugen Nicolaescu cat si cu Ion Bazac. Smecheria HOTNEWS si a celor care au aranjat interviul: sa nu se pomeneasca numele Gardasil, ceea ce este conform noii strategii de vaccinare a fetitelor cu SILGARD/GARDASIL elaborata de Minister si Organizatia Mondiala a Sanatatii impreuna cu concernele farmaceutice interesate. De altfel, tot HOTNEWS a facut propaganda publicitara (fara P) vaccinarii prezentand pe larg minciunile nefastului secretar de stat Streinu Cercel.
Dovada: 26 ianuarie 2010, Bruxelles. Preşedintelui Fundaţiei Renaşterea, doamna Mihaela Geoană, i s-a decernat, marti seara, in cadrul Summitului European dedicat Saptamanii Europene de Preventie a Cancerului de Col Uterin, premiul „Pearl of Wisdom” - "Perla Intelepciunii". Programul „Unitatea Mobilă de Diagnostic – Renasterea” a primit cu aceasta ocazie una dintre cele 12 distinctii care au fost oferite, in semn de recunoastere a eforturilor exceptionale ale unor persoane/organizatii nonguvernamentale pentru prevenirea cancerului in tara lor. Membrii juriului sunt reprezentati ai ECCA (Asociatia Europeana a Cancerului de Col Uterin) si ai PCCP (politicieni din grupul de Prevenire a Cancerului de Col din cadrul Parlamentului European).
Premiul a fost oferit Presedintelui Fundatiei Renasterea, Mihaela Geoana, de catre Directorul General al ECCA – Philip Davies si Dna Marian Harkin, Parlamentar European din partea Irlandei, in cadrul unei ceremonii gazduite de Parlamentul European, la care au participat inalti oficiali ai statelor membre UE, medici si reprezentanti ai societatii civile.
„Acest premiu este deosebit de onorant pentru noi, fiind oferit de un for european de asemenea anvergura. Faptul ca un ONG din Romania, Fundatia Renasterea, a primit acest premiu, confirma faptul ca cei 9 ani de activitate sustinuta a Programului nostru de Preventie si Depistare Precoce a Cancerului au atins obiectivele stabilite la inceput. Investigatiile medicale efectuate cu regularitate sunt deosebit de importante, pentru a ne pastra sanatatea. Prin acest proiect am dorit să eliminam barierele de ordin financiar sau geografic, care impiedica femeile din Romania sa beneficieze servicii medicale precum mamografia si Testul Babes Papanicolau.”, a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele Fundaţiei Renaşterea. (Info PE)

No comments: