Pages

Thursday, January 28, 2010

LUMINI SI UMBRE. Istoricul Alex Mihai Stoenescu despre adevarurile secrete la lansarea revistei rezervistilor SRI, VITRALII. VIDEO

 
„Luminile şi umbrele“ serviciilor secrete, în „Curentul“
Scris de Victor Roncea
La 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, apar din ce în ce mai multe date acurate, provenite mai ales din zona comunităţii romåneşti de informaţii, care pot contribui la reformularea capetelor de acuzare din aşa-numitul „Dosar al Revoluţiei“. Concluzia sintetizată a cercetărilor şi dezvăluirilor făcute de-a lungul anilor de experţi romåni şi străini este că, pe fondul revoltei populare ingenue din decembrie 1989, a avut loc o lovitură de stat pregătită şi dusă pånă la capăt de serviciile speciale ruseşti, GRU şi KGB, cu acordul şi chiar intervenţia celor occidentale şi cu sprijinul unor elemente din Armată.
Anul 2009 a adus, probabil, cele mai multe probe publice de până acum în favoarea acestei concluzii. În exclusivitate pentru „Dosarele confidenţiale“ ale ziarului „Curentul“, profesionişti ai informaţiilor româneşti au adus şi continuă să ofere dovezi de netăgăduit privind conspiraţiile anului 1989, contrazise însă cu vehemenţă de complotiştii lui Ion Iliescu, încă nejudecaţi pentru implicarea lor în masacrele soldate cu peste 1100 de morţi.
Este vorba de lucrări de specialitate şi memorialistice, dintre care se remarcă, în ordinea apariţiei, volumele I şi II ale cărţii generalului Gheorghe Dragomir „Recviem pentru Spioni“, publicată de Editura România în lume, lucrarea profesorilor- generali Aurel Rogojan şi Traian Valentin Poncea „Istorie, geopolitică şi spionaj în Balcanii de Vest“, apărută la Editura Proema, ediţia a II-a a cărţii colonelului Filip Teodorescu „Un risc asumat“, „Raport (nesecretizat) privind aspecte ale viitorului“, de Stelian Octavian Andronic, excepţionala culegere de analize, date şi mărturii „1989 - Dintr-o iarnă în alta. România în resorturile secrete ale istoriei“, de general Aurel Rogojan, dezvăluiri ale veteranilor serviciilor care au fost completate, pentru prima oară, şi de secretele ţinute ascunse, până acum, de către cadrele armatei, prezentate public de generalul Victor Stănculescu în dialogurile sale cu istoricul Alex Mihai Stoenescu din „În sfârşit, adevărul...“. O contribuţie importantă şi-a adus şi revista „Periscop“ a rezerviştilor Serviciului de Informaţii Externe. Desigur, informaţiile prezentate de actorii, observatorii şi participanţii la evenimentele din decembrie au nevoie şi de ochiul critic al istoricilor. De aceea, apariţia de debut a cadrelor militare în rezervă şi retragere din Serviciul Român de Informaţii, „Vitralii - lumini şi umbre“, în al cărei Consiliu Editorial se găsesc şi profesori doctori în istorie, ca Gheorghe Buzatu, Ioan Chiper, Cristian Troncotă şi Alex Mihai Stoenescu, promite să devină o veritabilă sursă deschisă de informaţii pentru edificarea unei culturi naţionale de securitate. Tocmai de aceea, fidel publicului avid de informaţii inedite, ziarul „Curentul“ lansează o nouă rubrică: „Servicii Secrete“.
Semnalăm în premieră în presa centrală şi cu mare interes primul număr al revistei, în care semnează, printre alţii, pe lângă istoricii numiţi mai sus, directorul SRI, George Maior, preşedintele rezerviştilor SRI, Filip Teodorescu, generalul Vasile Mălureanu - cunoscut ca fostul ofiţer de Securitate la care s-a „spovedit“ Andrei Pleşu pentru a fi iertat de Nicolae Ceauşescu în scandalul reţelei „Meditaţiei Transcendentale“ -, Hagop Hairabetian, Vasile Vasâlcă, generalul Aurel Rogojan, Paul Carpen, Gheorghe Trifu şi Aurel David. Titlurile sunt incitante: de la „Criza de reglementare a domeniului securităţii naţionale şi a activităţilor serviciilor de informaţii“, un studiu al profesorului Aurel Rogojan, la mărturia colonelului Filip Teodorescu „În decembrie 1989 a fost o lovitură de stat organizată de serviciile de informaţii străine“.
În vederea mediatizării noilor capete de acuzare cu care s-ar putea pricopsi grupul  conspiratorilor lui Iliescu, în urma analizării de către Parchet a noilor mărturii publice, preluăm în numărul de azi câteva extrase din materialul istoricului Alex Mihai Stoenescu, intitulat „La Balaton, în 1989...“, în care este reprodus un dialog cu Victor Stănculescu, acum după gratii, în aşteptarea mai multor tovarăşi de arme...

În decembrie 1989 au acţionat „GRU şi KGB combinaţi“
Continuarea in CURENTUL

No comments: