Pages

Thursday, January 28, 2010

DESPRE CAZUL ROSCA - CNSAS la Radu Moraru, Nasul B1TV, de la 20.30, care considera ca avem un "CurentulGate"


Dupa articolul Curentul -A FOST SAU NU A FOST? CNSAS îl spală pe agentul „H15“ Roşca Stănescu. Nici „sursa“ DIE-GDS Gabriela Adameşteanu nu ar fi colaborat cu Securitatea, conform spalatorilor - urmeaza reactiile: NEWSIN: Sorin Roşca Stănescu a primit de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea
Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a primit săptămâna trecută de la CNSAS adeverinţă de necolaborare cu Securitatea, au declarat pentru NewIn surse din instituţie.
Sursele citate au precizat că decizia a fost luată pe baza documentelor care au fost găsite în arhivă despre Stănescu, care nu au oferit indicii temeinice că acesta ar fi colaborat cu fosta Securitate. "Văd că deja o parte din presă (e vorba de ziarul "Curentul", care a publicat această informaţie, n.r.) s-a grăbit să ne condamne că l-am scăpat. Noi nu putem lua decizii decât pe baza a ceea ce găsim în arhivă. Degeaba a spus Sorin Roşca Stănescu într-un interviu că a dat note la Securitate, noi nu luăm decizii pe baza interviurilor. De altfel, potrivit noii legi noi nu putem nici să mai facem audieri", a declarat un reprezentant al CNSAS.
Sorin Roşca Stănescu a recunoscut în 1992 că a colaborat cu Securitatea, folosind numele conspirative "H15" şi "Deleanu", dar a explicat că a oferit informaţii doar Brigăzii Antiteroriste a Securităţii.
"M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La sfârşitul facultăţii m-am împrietenit cu un tânar care era unul din liderii organizaţiei palestiniene din România. De la acesta am aflat că urma să pună la cale într-o altă ţară un atentat terorist. (...) M-am întâlnit cu ofiţerul de la Brigada Antiteroristă şi aşa mi s-a propus să colaborez şi pe viitor", a declarat Sorin Roşca Stănescu la Realitatea TV, în 2006.
Roşca Stănescu a mai obţinut o adeverinţă din partea CNSAS că nu a colaborat, în urmă cu câţiva ani.

Parerea noastra: e ODC si e activ.

No comments: