Pages

Thursday, January 28, 2010

BEPPE GRILLO - bloggerul liber care a socat Italia, face turul Europei. Miscarea civica informationala a bloggerului Nr 9 din lume


Beppe Grillo, cunoscutul blogger italian și unul dintre cei mai influenți bloggeri din lume, poziționat al 9-lea în un top mondial făcut de Observer, creatorul unei mișcări sociale populare cu un pronunțat spirit civico-critic vis-a-vis de casta politică italiană, și-a început turul european la Londra în ocazia lansării programului Incredible Italy.
Turul conferințelor grilliste va continua apoi la  Bruxelles, Paris, Viena, München, Zurich.
Luni, la Universitatea Oxford a ținut o conferință despre“Media și democrație în Italia”, iar în ziua următoare, marți, în fața studenților de la London School of Economics, discursul său s-a axat pe tema statului italian de astăzi.
Mai jos vă redau un scurt fragment din discursul lui B. Grillo:
Dacă  aș da un Nobel pentru pace internetului? În modul absolut da.Web-ul răstoarnă piramidele pentru că nu există intermedieri, nu există puteri. Pe net unu valoarează unu. Masa se informează și din proastă devine inteligentă. Iar când masa devine inteligentă nu are nevoie de un leader care să o comande.”
Iată în câteva propoziții  un concept de luptă civică neconvențională față de mânărelile care se fac în numele nostru de o castă omniprezentă în toate statele europene, castă care-și exercită puterea și influența fără a ține cont de dezideratele cetățenești, fără a da socoteală de tunurile și sumele arse ineficient de mașina colosală a interesului de castă botezat pompos "progres social". Casta suprastatala care, printr-o susținuta campanie de intoxicarea masivă  mijlocită de media tradițională vizează omogenizarea gândirii și faptei, reducerea societății umane la cip-uri, coduri, numere ușor controlabile într-o o Europă fără de ideologie, care va schimba definitiv și iremediabil sensul de apartenență istorică si culturală nationala.
Din punct de vedere personal nu pot să cred în această Europă, care se îndepărtează de credința cea dintâi, de valorile care au consacrat acest continent, chiar dacă sunt un adept al  liberei migrări a persoanelor și mărfurilor. "Casta" europeană are însă și un alt obiectiv strategic niciodată recunoscut oficial, care se rezumă la asigurarea mecanismelor care permit furnizarea și controlarea cifrelor care se rulează în anumite zone sau regiuni geografice, a tranșelor, perioadelor și strategiilor economice, politice, care  în mod curios concordă  cu interesele marilor corporații financiare și industriale, cu vectorii globalizării.
Deducem că soarta viitorului cetățean european în ecuația globalizării se va reduce la instrumentul mecanizat social din timp preparat, lipsit de voință, umărul care de bună voie se va alinia la dezideratele și interesele castei. Din diverse surse și evenimente uneori pilotate cu cinism, se poate trage concluzia că web-ul încurcă socoteala Ocultei. Presupun că bloggerii vor fi primele victime ale unei interdicții de a publica pe web în fața unor legi draconice în care se va invoca o diplomă, calificare sau calitate care va fi conferită în parte numai slujbașilor castei în condiții precise și controlabile evitându-se cu premeditare stoparea unei inevitabile revoluții sociale ce ar putea naște prin uzul cu folos al ciberspațiului.
În acest sens legislația unor state merge timid dar direct spre treptata limitare a posibilități oferite de web. Diverși politicieni din diverse țări deja se opun deja fățiș libertății de informare pe net, vorbim de regulă de căpușele politruce, sforarii din saloanele mondene, clasicele tastaturi cu limbă de lemn si "ONG"-urile lor, care se văd depășiți fizic și intelectul de noua evoluție a web-ului. Numărul acestor falși progresiști care se bâlbâie la tastatură sau nu sunt în stare de a lega două cuvinte digitalizate este incredibil de mare. Ii găsim în sfera macro dar și în ambientele sociale comune, cu aceleași pretenții de leaderi, cu același tupeu specific puturoșilor cronici  incapabili de a ține pasul cu un mod de viață modern la care au contribuit milioane de utilizatori dezinteresați. Închei acest punct de vedere personal citând un ultim fragment de Beppe Grillo.
Politicienilor noștri internetul le provoacă teama pentru că acesta înseamnă  transparența și democrația. Deci ajunge ca numai unul  dintre consilierii noștri să fie ales si vom intra în camerele lor cu un webcam. În acel punct sunt terminați.“ :)
Costel Adjudeanu - Diaspora Romanesca.it

1 comment:

Anonymous said...

Au inceput sa apara zvonuri pe bloguri ca se pregateste ceva, gen 11 septembrie, in Canada la Vancouver, in timpul olimpiadei de iarna. Ceea ce se stie pana acum e ca in Canada a fost suspendat Parlamentul pana in 1 martie, fara sa existe o explicatie pt acest lucru, ca foarte multi soldati inarmati foarte puternic incep sa impanzeasca aeroporturile si orasele. Zilele acestea ziarista americanca Amy Goodman a fost retinuta la frontiera cu Canada si interogata despre ce doreste sa scrie cu privire la olimpiada.
http://www.youtube.com/watch?v=U_xrv7q-2f4

http://www.democracynow.org/2009/11/30/amy_goodman_detained_at_canadian_border