Pages

Saturday, November 8, 2008

Basescu antisemit? Sa fim seriosi!

de Tesu SOLOMOVICI

Ce bucurie rautacioasa si contagioasa respira denuntul unui oarecare Celu Rosenberg cu privire la anisemitismul lui Traian Basescu, presedintele Romaniei. Am vazut in viata mea destule porcarii, asta e cea mai semnificativa pentru teribilismul care domneste in lumea tinerilor gazetari si politicieni. Articolul teribilist al lui Rosenberg, publicat pe on-line de prestigiosul cotidian ebraic "Haaretz" din Tel Aviv, il fixeaza nu numai pe Traian Basescu de stalpul infamiei, ci incearca sa puna in culpa si poporul roman. Ceea ce e inacceptabil, o spune, uite, un evreu.
Autorul articolului din "Haaretz" o citeaza cu satisfactie vadita pe Hanna Arendt, un controversat istoric, care era convins ca Romania este "tara cea mai antisemita din lume". Mi-a displacut articolul lui Rosenberg, e un discurs al urii si dispretului. E o rastalmacire crasa. Gafa presedintelui Basescu, care reintors din vizita facuta la Damasc, a citat Palestina, si nu Israelul printre tarile vecine Siriei, a fost exploatata de agilul Rosenberg in fel si chip. O judecata fioroasa pentru un lapsus oarecare, pe care insusi presedintele roman a declarat ca-l regreta. Ca sa-l invinuiesti pe Traian Basescu de antisemitism si sa pui Romania la zid pentru o gafa minora iti trebuie mai mult decat tupeu. Autorul articolului din "Haaretz" face o pirueta penibila si leaga lapsusul presedintelui de evenimentele tragice ale Holocaustului din Romania si de pogromul anti-evreiesc din Iasi-1941. Tara antisemita, din mosi stramosi, ce alta pretentie sa aiba evreii de la un presedinte roman care uita cu cine se invecineaza Statul Israel?
Rosenberg nu se multumeste cu atat, permitandu-si sa-l ironizeze pe presedintele Romaniei care ar fi un om nu prea destept, ce vreti, un fost marinar. Nu stiu cine este acest Celu Rosenberg, as fi vrut sa aflu, dar n-am reusit. Nici dupa ce am dat telefon de cateva ori la redactia ziarului "Haaretz", unde diferiti responsabili m-au informat ca n-au auzit de el. Cert e ca nu lucreaza in redactia ziarului.
Continuarea la
ZIUA: Basescu antisemit? Sa fim seriosi! de Tesu SOLOMOVICI

1 comment:

Anonymous said...

Eu garantez ca Basescu nu este antisemit.
In primul rand este prea putin instruit ca sa stie ca Palestina nu este inca stat sau ca Israul se invecineaza cu Siria.
In al doilea rand, cel putin dupa tata, Chiorul este evreu si in afara de evreul Mihail Sebastian care a scris Tache, Ianche si Cadar,si care in mod aiuritor a fost calificat ca antisemut, nu a mai existat un caz similar in Romania.
Acel Marcel (Cellu) Rozenberg este un mincinos; familia sa nu a suferit in pogromul de la Iasi, si chiar daca ar fi asa,in acel timp formatiunile militare romanesti din Iasi 1941, erau sub comandamentul hitlerist.

Prof. Gh.C.Dinulescu-Campina