Pages

Tuesday, November 4, 2008

Cum vrea SOROS sa transforme romanii in romi/tigani la nivel european

Euro-tiganul vine de la Bucuresti
Un proiect de strategie europeana privind etnia roma este ilustrat cu Intercontinentalul
Parlamentarii europeni asociaza imaginea romilor cu cea a Romaniei, afisul unei audieri publice cu privire la perspectivele unei strategii europene in acest domeniu infatisand fotografia unui rom pe fundalul Hotelului Intercontinental din Bucuresti. Europarlamentarii romani solicita renuntarea la afisul de prezentare a strategiei, motivand ca problematica romilor in Europa priveste mai multe state.Doi membri ai grupului popular (PPE) din PE, Livia Jaroka (Ungaria) si Augustin Diaz de Mera (Spania), initiatorii audierii in cauza, s-au folosit pentru promovarea evenimentului de un afis ce infatiseaza un copil de etnie roma in fata unuia dintre simbolurile Bucurestiului, Hotelul Intercontinental.

"Nu isi avea locul hotelul pentru ca nu ne referim la o strategie pentru Romania. Ar trebui evitate astfel de particularizari si clisee", ne-a declarat Ramona Manescu, membra a PE din partea liberalilor. Ea i-a trimis o scrisoare de protest presedintelui Parlamentului European (PE) Hans-Gert Pottering, seful grupului din care fac parte initiatorii documentului. Manescu a mai afirmat ca audierea publica este binevenita pentru ca este nevoie de o asemenea strategie la nivelul intregii Europe.
Totusi, afisul in cauza ar prezenta problema ca fiind particulara Romaniei. "Contrastul dintre subiectul audierii si imaginea aleasa pentru poster ma face sa ma intreb in ce masura problema romilor este inteleasa ca fiind mai mult decat doar o problema romaneasca", ii transmite Ramona Manescu presedintelui PE.Aceasta considera ca mi­noritatile reprezinta inca un subiect foarte sensibil in intreaga Uniune Europeana, subiect ce ar trebui tratat intr-o maniera mult mai delicata. Euro­par­lamentarul liberal si-a mai exprimat speranta ca astfel de situatii vor fi tratate cu mai multa atentie.
Euro-pedelistii impotriva
Colegul celor doi populari, pedelistul Marian-Jean Marinescu se arata impotriva afisului. "Nu mi se pare potrivit sa se asocieze imaginea romilor cu imaginea unei tari. Putea sa se gaseasca o alta formula care sa nu personalizeze un anumit stat. Romii sunt o etnie europeana si nu doar din Romania. Chiar eu particip la aceasta audiere publica cu cativa romi si, daca posterul este insultator, o sa cer schimbarea lui. Trebuie aleasa o alta formula pentru promovarea evenimentului",a declarat Marinescu.
Unul dintre initiatorii audierii, Livia Jaroka, este chiar de etnie roma, fiind al doilea parlamentar rom din istoria PE. Ea a studiat antropologia in Marea Britanie (si la Universitatea Central Europeana de la Budapesta a magnatului SOROS - nota mea), bazandu-se pe problemele minoritatii rome din Ungaria. Principalul vorbitor al eve­ni­mentului va fi insa tot un roman, Valeriu Nicolae, secretarul general al ERGO Network, organizatie care are ca scop elaborarea de politici europene pentru incluziunea sociala a romilor.
Cristian ANDREI, Dan CARP /ZIUA
PS: O alta slujbasa a lui George Soros - incluzionatorul cu forta al romilor -, ajunsa in Parlamentul European pe listele PNL, este Renate Weber

Vezi si
La 15 ani are Lexus de 100.000 €
Larisa, singura fată din cei cinci copii ai vrăjitoarei Ioana Sidonia, s-a născut sub o zodie norocoasă. Este tratată ca o prinţesă de toată familia . Cel mai mult o răsfaţă mama sa care nu poate să îi refuze nici o plăcere. Unul dintre numeroasele cadouri pentru fiica sa este o limuzină Lexus de aproximativ 100.000 euro. Ca să se bucure de ea, Sidonia i-a angajat şi un şofer personal pentru că Larisa are doar 15 ani.
Continuarea la Click.ro:

Vezi si
Cum au devenit romanii romi: ZIUA

No comments: