Pages

Tuesday, November 4, 2008

Ambasadorul Ungariei chemat pentru explicatii la MAE in cazul atacului maghiar asupra redactorului sef al ziarului Curentul

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oskár Füzes (foto), a fost convocat la Ministerul roman al Afacerilor Externe pentru a da explicatii in legatura cu atacurile verbale si amenintarile pe care atasatul de presa, Janos Tibor Barabas, le-a adresat redactorului sef al cotidianului Curentul, Iulia Nueleanu.
Potrivit unui protest al Federatiei Romane a Jurnalistilor MediaSind, membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si al Federatiei Europene a Jurnalistilor, saptamana trecuta, jurnalista "a fost amenintata verbal cu "eliminarea din presa" si insultata grosolan, ca urmare a unui articol de informatie privind recrudescenta revizi­onismului maghiar in Romania", respectiv despre cazul criminalului de razboi Albert Wass. "Ne solidarizam cu apelul facut de redactia Curentul, Asociatia Civic Media si alte organizatii din mass-media, si solicitam indepartarea de la post a acestui functionar care dezonoreaza statul ungar si comunitatea diplomatica din Romania. Consideram ca un astfel de gest, ramas nesanctionat, poate duce la atacuri similare la adresa ziaristilor romani din partea unor alti diplomati cu sechele totalitariste si lipsa de bun simt. Cerem totodata MAE de la Bucuresti sa faca tot posibilul pentru ca MAE de la Budapesta sa prezinte scuzele oficiale ale Ungariei la adresa colegei noastre si a breslei jurnalistilor romani", se precizeaza in comunicatul MediaSind.Continuarea la ZIUA:

Marile organizaţii de presă iau poziţie faţă de cazul "diplomatului" Barabas Jeno, maghiarul obraznic care a ameninţat-o şi insultat-o pe colega noastră, Iulia Nueleanu, redactor-şef al publicaţiei "Curentul". Ieri, Federaţia MediaSind ne-a remis un Protest, adresat MAE al României, respectiv Ministrului Lazăr Comănescu.
MAE a răspuns prompt colegilor noştri de la MediaSind, arătând că ambasadorul Ungariei a fost convocat şi atenţionat la sediul MAE, iar diplomatul maghiar a promis că va lua măsuri. Până una-alta, Ambasada Ungară nici până acum nu şi-a cerut scuze, oficial, ceea ce întăreşte impresia că gestul incalificabil al diplomatului Barabas a fost unul premeditat şi aprobat de şeful său.
Continuarea la

No comments: