Pages

Tuesday, November 4, 2008

Caderea candelabrului de la Patriarhie: «A fost un semn de la Dumnezeu». Piei, Satană!

Credincioşii care vin frecvent să se roage în Catedrala din Dealul Mitropoliei spun că nu le este frică să intre în biserică, după ce, duminică, după Liturghie, un candelabru era să-i trimită la Dumnezeu, mai înainte de vreme, pe un bărbat şi o femeie care au asistat pioşi la slujbă. Mai mult, femeile care se roagă aici cred că acesta a fost un semn de Sus, pentru că "poporul român este plin de păcate".

Duminică du­pă-amiază, în catedrala patriarhală, liniştea firească de după Litur­ghie a fost tulburată brusc de câ­teva ţipete şi un zgomot ciudat, ca la cu­tre­mur. Acesta fusese pro­­vocat de un can­delabru des­prins din lanţuri, care a lovit doi credincioşi. Din fericire, cei doi au ajuns la spital doar cu câteva răni superficiale. Oa­me­nii care vin să se roage aici pun acest incident pe sea­ma păcatelor ro­mâ­nilor.

«Suntem un popor de păcătoşi»

"Suntem un popor de pă­că­toşi. A fost un semn de la Dum­ne­zeu, ca să ne mai liniştim. Nu aţi vă­zut ce debandadă a fost la sărbătoarea Sfân­tului Du­­mi­tru?!", ne-a spus Lu­cre­ţia Chi­riţescu, o credincioasă care vine frec­vent la biserica din Dealul Mi­tro­po­liei.
Reprezentanţii Pa­triar­­hiei susţin că lan­ţul care a cedat e foar­te vechi, iar firma care s-a o­cupat de refa­cerea ca­tedralei nu ar avea vreo vină pentru acest incident.

Abia au renovat biserica

La nici două săptămâni de la redeschidere, ca­tedrala patriarhală are iar probleme! Ruperea lanţului care susţinea can­delabrul pune la în­do­ială calitatea re­pa­ra­ţiilor făcute de firma care s-a ocupat aproape şase luni de renovarea bise­ricii. De sărbătoarea Sfântului Dumitru, care a avut loc în urmă cu 10 zile, Patriarhia şi-a redeschis biserica.
Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13.00, imediat după slujba de duminică (la cateva minute dupa ce PF Daniel parasise biserica - nota mea)
Sursa: Libertatea 4 Noiembrie 2008 Elena Matei

No comments: