Pages

Tuesday, November 4, 2008

"Antisemiti" la 12 ani! In atentia deformatorilor de opinie Dinescu si Pirvulescu si a "istoricului" Rozenberg: Cimitirul Evreiesc vandalizat de copii

Noua minori cu varste de 12-13 ani sunt suspectati de distrugerile din Cimitirul Evreiesc de pe soseaua Giurgiului din Capitala, dosarul fiind deschis pentru fapte de antisemitism si profanare de morminte, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.
Potrivit acelorasi surse, cei noua minori au fost identificati. "Daca autoritatile investeau o suma relativ mica in repararea gardului si in asigurarea pazei cimitirului, astazi nu eram nevoiti sa facem aceasta ancheta, nu se mai sesizau forurile inter­nationale, iar politicienii nu mai aveau motive de indignare", au declarat surse judiciare apropiate anchetei.
Acestea au afirmat ca cimitirul are un singur paznic, iar gardul este rupt in mai multe locuri. Dosarul se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectoru-lui 4. (A.N.P./ZIUA)

PS: Traian Basescu: "Personal, o sa-l mai cred pe domnul Cristian Pirvulescu cand..."

Tampeniile si ura anti-romaneasca a celor doi psihopitigoi (vorba lui Patriciu) Dinescovici si Pirvulescovici la
Un pianist ucis a doua oară - Cotidianul
Fictiunea istorica: razboiul sfant - Romania libera: Editia online
Din aceeasi categorie, anti-Basescu, anti-romanism, anti-crestinism:
Fictiunea ideologica: nationalismul ortodoxist http://www.romanialibera.ro/a130658/fictiunea-ideologica-nationalismul-ortodoxist.html

Detalii despre "istoricul" invizibil al Ha'aretz Cellu Rozenberg la
http://ilariont.blogspot.com/

Iata si cateva declaratii aparute - interesant! - chiar in Cotidianul:

Evreii din ţară: România nu e o ţară antisemită

O exagerare. Aşa califică deputatul Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, articolul din cotidianul israelian “Haaretz” în care România este acuzată de antisemitism. Semnat de istoricul Cellu Rozenberg, materialul face referire la cazul profanării Cimitirului Evreiesc şi la declaraţia preşedintelui Băsescu privind vecinătatea Siriei cu Palestina. “Eu nu pot susţine că România este o ţară antisemită sau că, din punctul de vedere al antisemitismului, România are un loc fruntaş. Nici vorbă”, a spus Vainer pentru Cotidianul. El consideră că declaraţia preşedintelui reprezintă o scăpare, însă subliniază că a greşi e omeneşte: “Mă miră că a putut să apară această afirmaţie, având în vedere cunoştinţele de geopolitică ale preşedintelui. Cândva, spunea domnia sa, a condus petroliere care au mers către Israel”.
(...)
Reacţia autorităţilor române i-a mulţumit însă pe reprezentanţii comunităţilor evreieşti. “Am primit de îndată mesaje de solidaritate şi promisiunea iniţierii unor cercetări pentru a stabili ce s-a întâmplat. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele, am avut mesaje de acest gen şi din partea ministrului de Interne şi Reforme Administrative, şi a ministrului Justiţiei, cu care ne-am întâlnit ieri (luni - n.red.). Am cerut măsuri severe şi, până la ora actuală, am credinţa că se va face dreptate şi că cei vinovaţi, şi de la suprafaţă, şi din subteran, vor fi identificaţi şi supuşi judecăţii”, a explicat Vainer. “Am primit mesaje de simpatie din partea Patriarhului, a preşedintelui şi a primului-ministru. Mai mult, mulţi români au sunat la redacţia revistei pentru a ne susţine”, a spus Dorian.
(...)
Articolul din «Haaretz» (nu am întâlnit până acum numele istoricului care îl semnează) mi s-a părut scris cu excesivă iritare, dar reaminteşte câteva fapte dureroase din trecut pe care prea mulţi ţin neapărat să le uite. Regretabilă însă este uşurinţa cu care vorbeşte despre români şi antisemitismul «lor». Iată că şi istoricii pot cădea în stereotip”, subliniază istoricul israelian Leon Volovici.
(...)
“Nu regăsesc la nivel instituţional sau la nivelul discursului autorităţilor elemente care să justifice concluziile articolului apărut în «Haaretz», şi cu atât mai puţin manifestări antiisraeliene sau antisioniste. Dimpotrivă, după datele mele, România, atât la nivel popular, cât şi la nivel instituţional, este una dintre cele mai proisraeliene ţări din Europa”, mai adaugă cercetătorul Andrei Oisteanu.

Pirvulescu si Dinescu nu se dezmint - nota mea

Pîrvulescu: Curentul antisemit ar putea profita de criză
În schimb, politologul Cristian Pîrvulescu pare să-i dea dreptate editorialistului de la “Haaretz” şi atrage atenţia asupra faptului că acest curent antisemit ar putea profita din plin de criza economică. “În România a avut loc un act criminal care este acoperit de autorităţile româneşti. Faptul că 132 de monumente funerare evreieşti au fost distruse, iar poliţia a considerat acest fapt un simplu act de vandalism este mai mult decât îngrijorător. Din multe puncte de vedere, politic şi economic, situaţia aduce aminte de ceea ce s-a întâmplat în perioada interbelică”, spune analistul.
Dinescu: Antisemitism moştenit
Editorialistul Cotidianului, Mircea Dinescu, vorbeşte şi el de un antisemitism înrădăcinat, moştenit din trecut. De altfel, Dinescu a scris vinerea trecută un editorial în care critica în termeni categorici cele petrecute în Cimitirul Evreiesc. “Nu cred că asistăm la o renaştere a antisemitismului, ci avem parte de unul rezidual, unul moştenit de la strămoşii noştri, care refuzau să vadă că Iisus era evreu, că Fecioara Maria era evreică, că toţi apostolii erau evrei şi au reţinut doar că cei care l-au răstignit pe Iisus erau evrei. Străbunica mea, de exemplu, a fost învăţată la biserică că Iisus era român şi că l-au răstignit evreii. Creştinismul are o hibă aici şi noi, din păcate, nu am avut niciodată profesori care să limpezească această problemă ca lumea. România a avut o mare şansă: să aibă o populaţie mare de evrei şi una mare de etnici germani. Din păcate, a irosit-o”, a declarat Dinescu, care crede că de această stare ar putea profita partidele extremiste. (...)

Si tot asa, dai si dai...
Chiar felicit Cotidianul pentru prezentarea echilibrata.

2 comments:

Anonymous said...

logentParvulescu si DInescu,Lolek si Bolek,Stan si Bran,doi limbrici care stau la o masa si vorbesc eliptic,ca de asa e de bon ton.Parvulescu e un mare bou!Curent antisemit{o fi trifazic,monofazic,alternativ,continuu??}curent se face in capul lui cand deschide gura,ca are teasta goala si creste tirajul{aductie de aer}Dinescu un mucea flaimucea care ne da lectii de gatit,un bucatar prost.Asta din urma se crede si el licuriciul neamului romanesc,boala de parvenit,fiu de tractorist care acum are conac si vie,mori de ras!!!

Anonymous said...

Iata ce zice par Savatie intr-un coment din 4 nov:
"Eu mă întreb cine o fi reuşit să profaneze 200 de morminte într-un cimitir evreesc? Dacă a fost pe timp de zi, cum de nu i-a văzut nimeni? Iar dacă a fost pe timp de noapte, de cîţi oameni a fost nevoie ca să lucreze atît de mult, prin întuneric, fără să aibă lumini? Sau poate ştiau cum sînt dispuse mormintele, aveau schema cimitirului? Iar dacă au avut lumini, de ce nu au fost văzuţi? Şi, ca să dărîmi 200 blocuri de beton şi de piatră, cum ştim că sînt mormintele evreilor, e nevoie de timp, de ciocane mari de fier, care fac mare zgomot, şi de mulţi oameni, foarte mulţi. Cum au traversat aceşti oameni oraşul, cînd poliţia română are ordin să oprească orice grup de băieţi mai mare de trei persoane care merg noaptea prin oraş?

Eu am fost, din curiozitate, în cimitirul evreesc din Bălţi, care este un cimitir destul de mare, şi am văzut cît de durabile sînt mormintele. Să dărîmi 200 de astfel de morminte, e ca şi cum ai dărîma un pod de piatră. Cine a înscenat această profanare ca să o arunce asupra românilor? Cum de nu au fost prinşi aceşti “profanatori”? Ca după asta să vină şi treaba cu Băsescu! Cred că este o provocare la adresa poporului român."
Ce mai spun oare evreii nostri? sa mai zicem ca s-ar putea ca cimitirul sa fi fost vandalizat chiar sub "binecuvantarea" lor pt a avea motiv de acuza contra poporului roman? metoda nu e noua, doar si Holocaustul a fost provocat tot de evrei- finantatorii lui Hitler au fost mari familii de bogati evrei, Hitler insusi a fost evreu. Si-au decimat propriul popor in lagarele naziste pt a avea motive de acuzatii la adresa lumii.
Dar despre REGIMUL COMUNIST adus de evrei de ce nu sunt condamnati marii criminali- Marx, Engels, Lenin, Stalin, Ana Pauker, Teohari Georgescu, Bodnaras, Nicolski (Grunberg), Iliescu sau Brucan, cu totii evrei?
Bietii copii de 12 ani - cu ce or fi gresit ei??
Fabian.