Pages

Sunday, November 2, 2008

Semn: Dupa ce a retarnosit Catedrala, Patriarhului Daniel era sa-i cada un candelabru in cap langa mormantul Patriarhului Teoctist


Doua persoane au fost ranite ieri, in Catedrala Patriarhala, dupa prima slujba sustinuta de Patriarhul Daniel in biserica retarnosita la 350 de ani de la prima sfintire a lacasului. Unul din lanturile de prindere ale unui policandru a cedat si, in cadere, i-a atins pe doi credinciosi aflati in pronaos, in apropierea mormantului Patriarhului Teoctist. Actualul Patriarh, Daniel, iesise din biserica doar de putin timp. Astfel a reusit sa evite o noua internare precum a fost precedenta, cand, dupa ce a calcat cu stangul de Ziua Sfintei Cruci si a cazut pe treptele Palatului Patriarhal, a stat vreo trei saptamani internat in spital si alte trei la pat. Potrivit preotului Costel Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, este vorba de un policandru cu cinci lanturi, dintre care a cedat unul. "Una din verigile din lantul central de sustinere al policandrului a cedat si, in cadere, a atins doua persoane. A fost chemata imediat Ambulanta, una din persoane, un barbat, fiind dusa la spitalul de urgenta Floreasca cu un traumatism cranian usor", a declarat Stoica pentru Mediafax. "Nu e o problema la sistemul de prindere, ci pur si simplu a cedat o za din lant", a mai spus Stoica.
In 26 octombrie, de Sfantul Dimitrie, Catedrala Patriarhala a fost redeschisa, in prezenta a numeroase oficialitati politice, dupa ce, timp de mai multe luni, s-a aflat in renovare. Lucrarile la Catedrala au inceput chiar in preajma parastasului de un an al regretatului Patriarh Teoctist, cand, in ciuda cererilor familiei de a se permite sustinerea unei slujbe pe masura, la 26 iulie, pomenirea Patriarhului a avut loc sub schele, ca in catacombele crestine. La 3/11/ a.c. se implineste scurgerea unui an si a trei luni de la inmormantarea Prea Fericitului Patriarh Teoctist. Vezi FOTO si VIDEO: Batjocura la Parastasul de un an al Patriarhului Teoctist.
Urmariti in exclusivitate mai jos doua mici filmari cu Parintele Patriarh Teoctist la sarbatorirea Hramului Catedralei, ziua Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, in urma cu doi ani.

3 comments:

Anonymous said...

Dumnezeu sa ma ierte, dar toata aceasta graba cu care s-a renovat Catedrala Patriarhala, pare mai mult un fel de stergere a oricarei urme a vesnicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Anonymous said...

Domnule Roncea va stimez si va apreciez lucrarile pe care le faceti in general, dar sincer va spun ca m-ati dezamagit cu acest articol. Daca noi credinciosii il vorbim de rau in presa pe patriarh, ce asteptari sa mai avem de la cei necredinciosi? Sa vorbeasca de bine biserica? Daca patriarhul a avut greseli asta nu inseamna ca nu a facut si foarte multe lucruri bune. Daca il vedem pe patriarh gresind de ce aruncam cu pietre in el in loc sa-i dam o mana de ajutor rugandu-ne pentru el? In loc sa-l vorbim de rau la orice ocazie de ce nu ne rugam sa-l indrepte si sa-l lumineze Domnul ca sa faca treaba buna? Suntem noi mai buni, suntem noi mai drepti?

Anonymous said...

Va trimit doua linkuri unde gasiti fotografii cu Patriarhul Teoctist, caci stiu ca aveti o evlavie deosebita fata de dansul:
http://theologhia.wordpress.com/2008/11/04/moastele-patriarhului-teoctist/
http://cidadededeus.wordpress.com/2008/10/30/mana-patriarhului

Marturie:

“Iubitul nostru parinte Patriarh Teoctist a trecut la Domnul luni, 30 iulie 2007. Am facut aceasta fotografie dupa 5 zile, chiar inainte de inmormantare, vineri, 3 august. Cu toate ca nu a fost imbalsamat si era atat de cald, nu numai ca in mica Catedrala Patriarhala nu era niciun miros, dar iata cum s-au facut mainile lui…” (Silviu-Andrei Vladareanu)

… moaste