Pages

Wednesday, November 5, 2008

"Antisemitismul" copiilor de 15 ani, generat de postul lui Ronald Lauder, ProTV. Copiii vroiau sa faca un clip hip-hop "pro": "Poveste din cartier"

Iata o tema de gandire pentru antiromanii Mircea Dinescu si Cristian Pirvulescu, care pun pe seama "genelor romanesti antisemite" daramarea pietrelor de mormant din cimitirul evreiesc. In realitatea este vorba de efectul televiziunii cel mai agresive la adresa mentalului copiilor nostri: postul evreiesc - ii apartine lui Ronald Lauder - ProTV.

Distrugerile din Cimitirul Evreiesc de pe soseaua Giurgiului au fost provocate de patru copii, care au daramat pietrele de mormant pentru a crea decorul unui videoclip hip-hop filmat cu telefonul mobil si intitulat "Poveste din cartier", au declarat, miercuri, oficiali din cadrul Politiei Capitalei, relateaza NewsIn.
Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, trei dintre minori, fiecare avand varsta de15 ani, urmeaza a fi supusi unei expertize medico-legale. In cazul in care se va stabili ca au avut discernamant in momentul comiterii faptei, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani. Al patrulea autor nu va primi nicio pedeapsa, deoarece nu a implinit 14 ani, a mai spus Ciocan, in cadrul unei conferinte de presa.
Ancheta politiei arata ca cei patru copii au distrus 131 de morminte si 53 de pietre funerare in plina zi, intre orele 10-12, pe data de 22 octombrie. Minorii au declarat politistilor ca au dorit doar sa creeze decorul pentru un videoclip propriu, care urma sa se intituleze "Poveste din cartier". Dupa ce si-au dat seama de ce au facut, ei au sters filmuletul.Pe langa cei patru, la filmari au mai asistat alti 18 elevi ai scolii Generale 134 din Bucuresti, care, insa, nu au participat si la distrugeri.
"S-a folosit forta fizica la distrugerea monumentelor. A fost un act de teribilism, deoarece, in grup, mai erau si cateva fete pe care minorii doreau sa le impresioneze", a spus seful Serviciului Investigatii Criminale din Politia Capitalei, Mihai Tutilescu.
De asemenea, politistii nu au gasit niciun fel de insemne antisemite pe monumentele din cimitirul evreiesc.
Monumentele din cimitirul evreiesc nu aveau soclul cimentat in pamant, ci erau prinse cu doua sarme, astfel incat au putut fi impinse cu usurinta de copiii care filmau un videoclip hip hop, au mai declarat, miercuri, oficiali din Politia Capitalei.
Potrivit oamenilor legii, in momentul in care o piatra funerara era impinsa, aceasta cadea peste altele, rostogolindu-se ca piesele unui domino.
Politistii au mai anuntat ca audierile in acest caz vor continua, toti minorii implicati in acest caz urmand sa fie chestionati in prezenta parintilor.
La aceasta ancheta au mai participat si ofiteri din Serviciul Roman de Informatii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna. (ZIUA Online)

1 comment:

Anonymous said...

Cimitirul acela n-ar fi trebuit pazit?