Pages

Monday, November 3, 2008

MediaSind cere indepartarea diplomatului-derbedeu Janos Tibor Barabas si scuzele oficiale ale Ungariei la adresa breslei jurnalistilor romani

Federatia Romana a Jurnalistilor
MEDIASIND

Nr. înreg. 0110/03.11.2008

Către: Ministerul Afacerilor Externe al României
În atenția domnului Ministru Lazăr Comănescu

Domnule Ministru,

Federația Română a Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie reprezentativă la nivel de ramură mass-media, ce cuprinde peste 8000 de membri din radio, televiziune, agenţii de presă, presă scrisă, edituri şi tipografii, membru cu drepturi depline al Federației Internaționale a Jurnaliştilor, al Federației Europene a Jurnaliştilor, a luat act cu profundă îngrijorare de recenta agresiune la adresa redactorului şef al cotidianului "Curentul", Iulia Nueleanu, venită din partea ataşatului de presă al Republicii Ungaria, Janos Tibor Barabas.
Concret, saptămâna trecută, colega noastră a fost amenințată verbal cu "eliminarea din presă" şi insultată grosolan, ca urmare a unui articol de informație privind recrudescența revizionismului maghiar în România.
Ne solidarizăm cu apelul făcut de redacția "Curentul", Asociația Civic Media şi alte organizații din mass-media şi solicităm îndepărtarea de la post a acestui funcționar care dezonorează statul ungar şi comunitatea diplomatică din România.
Considerăm că un astfel de gest, rămas nesancționat, poate duce la atacuri similare la adresa ziariştilor români din partea unor alți diplomați cu sechele totalitariste şi lipsă de bun simț.
Cerem totodată Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti să facă tot posibilul pentru ca MAE de la Budapesta să prezinte scuzele oficiale ale Ungariei la adresa colegei noastre şi a breslei jurnaliştilor români.
Aşteptăm cu încredere ca acest diplomat să fie sancționat, iar scuzele oficiale să parvină în scurt timp, pentru a nu fi nevoiți să recurgem la alte măsuri de protest specifice cadrului democratic al României europene, alături de alte organizații de apărare a drepturilor jurnaliştilor şi libertății presei.
Preşedinte FRJ MediaSind,
Cristi Godinac
Membru supleant în Comitetul de Conducere al Federației Europene a Jurnaliştilor

Organizaţie reprezentativă la nivelul ramurii mass-media
Membru cu drepturi depline al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor
Casa Presei, Piaţa Presei Libere nr.1, corp B2, etaj 3, sector 1, Bucureşti
Tel/fax: 0311 00 00 16; E-mail: mediasind@yahoo.com, http://www.mediasind.ro/

No comments: