Pages

Thursday, May 14, 2009

SECTA PRO-HOMOSEXUALA de la Coalitia Opriti Codul Familiei ii ameninta pe Iulian Urban si pe Traian Basescu cu inchisoarea. PONTA PRO-HOMO

Miercuri 13 mai 2009, ONG-urile din zona mass-media care fac parte din Coalitia Opriti Codurile, au participat la runda finala de dezbateri cu ocazia discutarii aspectelor cuprinse in Codul Civil referitoare la libertatea presei.ONG-urile au solicitat eliminarea a nu mai mult de 5 texte de lege din zona prelucrarii datelor cu caracter personal care le afectau activitatea jurnalistica, iar Comisia a acceptat acest lucru. Au cerut de asemenea eliminarea altor circa 5 texte de lege care vizau dreptul la replica in materie de presa scrisa ca sa nu se ingradeasca libertatea presei, iar Comisia a acceptat acest lucru si le-a eliminat. Au fost reformulate alte texte de lege, asa cum este art. 80, care a fost corelat cu dispozitiile CEDO. Au recunoscut faptul ca, este prima oara cand ONG-urile din zona mass-media sunt invitate sa participe la dezbaterea unui proiect de lege [ Codul Civil ] , cand pot sa intervina in procesul legislativ, sa aiba un cuvant de spus, si au recunoscut ca initiativa senatorului PDL Urban Iulian de a-i invita este o premiera, mai ales ca nu au beneficiat de acelasi tratament din partea Comisiei de Cod Penal.
Mai mult de atat, au declarat ca au avut interesul sa formuleze amendamente doar pentru zona libertatii presei, ca interes de breasla, si ca asupra altor texte de lege nu au formulat in scris nici o obiectiune, desi era vorba de ONG-uri precum Apador CH care apara...drepturile omului.
Consecinta ? Conform site-ului Antena 3 de joi 14 mai 2009 , Coaliţia "Opriţi Codurile!" susţine că Traian Băsescu şi senatorul democrat-liberal Iulian Urban ar putea fi condamnaţi, în virtutea proiectului de Cod penal, la pedepse de maximum cinci ani, pentru instigare şi, respectiv, comunicare de informaţii false.
Nu se precizeaza in ce constau aceste informatii false, insa se demonstreaza ca, facerea de bine, intentia buna pe care am avut-o de la inceput si faptul ca am militat pentru libertatea presei, este o adevarata ...sansa sa constati ca, exista ceva mai rau decat politicianul veros si anume : politicianul fraier.
Adica, daca adoptam pozitia lui Ponta, care pur si simplu nu i-a bagat in seama, care pur si simplu i-a ignorat, care i-a tratat superior, probabil ca nu ajungeam sa mi se transmita ca voi merge de mana cu Presedintele Basescu la puscarie. Ce mai conteaza ca am reusit impreuna cu colegii mei din Comisia de Cod Civil, avand suportul profesorilor care au redactat acest Cod, sa indreptam extrem de multe lucruri care erau nefavorabile cetatenilor, ca am modificat, asa cum se recunoaste in mass-media, major aceste dispozitii ? Asta este, puscaria este destinatia finala.
De fapt, mesajul dat de acest anunt facut in presa astazi de Coalitia Opriti Codurile este unul unic si posibil doar in Romania : daca politicienii romani incearca sa depaseasca conditia persiflantului care ignora presa, daca incercam sa ne comportam normal [atentie ca am fost singurul parlamentar care a recunoscut nevoalat ca, inainte de transmiterea Codurilor la Parlament ele nu au fost supuse unei dezbateri publice ] , daca incercam sa schimbam ceva si sa dovedim flexibilitate, ce primesti ? Ura si inveninare.
Si atunci, retoric intreb : are sens sa ne zbatem sa incercam sa ne schimbam , sa fim altfel, sa fim alaturi de oameni si sa fim receptivi la problemele semnalate?
Haideti d-lor din Coalitia Opriti Codurile si din mass-media, cine imi raspunde la aceasta intrebare dilematica ? Daca a vrut sa fac politica altfel si sunt lovit in moalele capului, ce semnal vreti sa dati tinerilor din politica, care isi doresc sau isi iau drept model alte persoane decat Vanghelie ? Cred ca nu mai avem nici o sansa ca natiune, nu credeti ?
http://www.antena3.ro/stiri/justitie/coalitia-opriti-codurile-traian-basescu-ar-putea-fi-condamnat-la-cinci-ani-de-inchisoare_71493.html
Proiectele codurilor vor fi depuse, luni, la Senat, ca iniţiative legislative ale parlamentarilor din subcomisiile pentru Codul civil şi Codul penal. Urmează ca liderii Coaliţiei să ajungă la un consens asupra modalităţii de adoptare a codurilor juridice Codul penal şi codul civil au fost adoptate cu unanimitate de voturi în subcomisiile parlamentare de specialitate în care au fost dezbătute. Proiectele trimise de Guvern au suferit modificări majore.
În cele două birouri permanente ale Camerei Deputatilor şi Senatului s-a decis ca proiectele celor două coduri să urmeze procedura parlamentară şi să intre în dezbaterea plenului. Subcomisiile de specialitate vor începe acum analiza celorlalte două coduri, de procedură civilă şi penală.
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Adevarul plange pe umarul homosexualilor

Noul Cod Civil defineşte căsătoria ca fiind uniunea între un bărbat şi o femeie. Acest lucru a stârnit furia gay-ilor. Prevederile din noul Cod Civil interzic căsătoria şi adopţia unui copil pentru persoanele de acelaşi sex. Homosexualii din România se consideră discriminaţi. Iar ziarul Adevarul le plange pe umar, condamnand parlamentarii din Comisia de Cod Civil ca au luat decizia de a apara valorile familiei traditionale romanesti.
http://www.adevarul.ro/articole/homosexuali-adio-vis-de-casatorie.html
Pe langa minciunile evidente si transparente din articol, e clar ca i-am enervat. Ceea ce nu e rau. Va povesteam aici cum s-a votat acest text din noul Cod Civil http://www.urbaniulian.ro/2009/05/07/pdl-a-convins-psd-sa-sprijine-valorile-traditionale-ale-familiei-romanesti/
Metoda caracteristica: dupa ce racnesc ca noile coduri eu eludat dezbaterea publica, ce se incearca acum ? sa se incearca sa treaca pe usa din dos un amendament, in ultimul moment, sa nu se prinda romanii ? Nu au reusit pentru ca astazi dezbaterile asupra Codului Civil s-au incheiat si asta este, nu s-a acceptat ca Romania sa devina Olanda. Unde sa mai pun si faptul ca sunt o sumedenie de state membre ale UE care nu le recunosc dreptul la casatorie, astfel incat, sa fim seriosi, nu Romania este locul unde sunt asupriti! Gata, am terminat cu criticarea Codului Civil si nu mai gasim alt argument contra acestuia decat acela ca discrimineaza homosexualii ? Nu-i discriminam, le dam libertatea sa se manifeste, sa intretina raporturi sexuale , sa isi traiasca viata, insa nu dorim sa le recunoastem dreptul sa se casatoreasca, pentru ca nu suntem pregatiti ca societate pentru asa ceva si gata !
Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Grupul Parlamentar al PDL din Senat
Vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei

Primit de la un cititor al site-ului http://www.urbaniulian.ro/:

Noul cod penal legalizează cuplurile homosexuale

Nu va mirati ca ati fost atacat in presa de Coalitia Opriti Codurile asa cum ati scris aici http://www.urbaniulian.ro/2009/05/14/2009/05/14/ong-urile-din-mass-media-au-cerut-si-obtinut-eliminarea-dreptului-la-replica-din-codul-civil-drept-multumire-anunta-ca-basescu-si-urban-trebuie-sa-infunde-puscaria/. Practic, este o razbunare intrucat in vreme ce Comisia de analiza a Codului Civil a impiedicat homosexualii sa se poata casatori, acestia au fost salvati de Victor Ponta. Pe ultima suta de metri s-a realizat o modificare care legitimeaza casatoria intre homosexuali. Acum intelegeti de ce au spus in presa ca dvs., Daniel Buda si Basescu trebuie sa infundati puscaria ?Practic, in vreme ce PDL fidel grupului european al PPE s-a pronuntat impotriva casatoriei dintre homosexuali in Comisia de analiza a Codului Civil , la Comisia de Cod Penal unde PSD-ul a facut legea prin Ponta, s-a sustinut cauza homosexualilor, fara sa se consulte natiunea si Biserica asupra acestui aspect.
Domnule Senator,
Sunt cu totul de acord cu dv. si va felicit pentru ce ati realizat impreuna cu colegii la codul civil in privinta casatoriei. Din pacate s-a lucrat pe doua fronturi, iar comisia vestita a d-lui Ponta a adoptat in ultima zi un text care legitimeaza casatoria homosexualilor, inclusiv adoptia de copii de catre acestia, sub aspect penal, asimilandu-i cu cuplurile heterosexuale.
Textul articolului 176 din proiectul codului penal este unul parsiv, facut anume pentru a scapa neobservat de cine nu e vigilent.
Insa dv. ati avut un amendament de eliminare a literei c) din art. 176. Comisia lui Ponta l-a respins fara prea multe scrupule, lasand nemodificat textul din proiectul lui Predoiu.

Potrivit proiectului noului cod penal, aprobat de guvern la data de 25 februarie 2009, cuplurile homosexuale vor dobândi prima recunoaştere legală. Proiectul noului cod penal a fost iniţiat de fostul ministru al justiţiei Monica Macovei, cunoscută ca susţinătoare a Asociaţiei „Accept” din România şi finalizat sub mandatul actualului ministru Cătălin Predoiu.
Conform art. 176 al codului, prin „membru de familie” se înţelege: a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude; b) soţul; c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dinte soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc.
Dispoziţia nouă prevăzută la lit. c) are semnificaţia că din punct de vedere juridico-penal cuplurile heterosexuale (concubinii) precum şi cuplurile de homosexuali care convieţuiesc, stabilind relaţii asemănătoare celor dintre soţi, vor fi tratate la fel ca şi persoanele căsătorite. De asemenea, dacă acele cupluri vor avea copii (naturali sau adoptaţi) ei vor fi trataţi în mod similar celor dintr-o familie întemeiată pe căsătorie.E un semn de deschidere în legislaţia românească în direcţia recunoaşterii căsătoriilor homosexuale.
Sursa: http://www.just.ro/

Vezi si Tabelul centralizator al tuturor amendamentelor admise la Proiectul Codului Civil

2 comments:

Goran said...

Ponta cam are aliura de homosexual.De ce n-ar fi de acord?

Anonymous said...

Victor Ponta nu numai ca are alura de gay, dar chiar e cunoscut ca homosexual. Asa ca sa nu ne miram de activismul lui pro-gay.