Pages

Monday, May 11, 2009

2009-2011. Pana la Cartea de Identitate biometrica mai apare o noua forma, care ne elimina identitatea: fara prenumele parintilor. Urmeaza Euro-Cardul

Noile carti de identitate nu mai cuprind prenumele parintilor

Modelul este deja aplicat de Germania pentru cardurile electronice cu cip biometric si se afla in pregatire pentru Cardul de identitate al Cetateanului European- (nota mea plus foto)

Bucuresti, 11 mai /Agerpres/ - Cartile de identitate vor mentiona cetatenia, tipul documentului, codul tarii emitente, numele si prenumele titularului, seria si numele documentului, cetatenia, data nasterii, sexul, valabilitatea si codul numeric personal fara cifrele ce semnifica data nasterii, potrivit unei hotarari de Guvern, publicata luni in Monitorul Oficial.
Potrivit noilor reglementari, cartile de identitate nu vor mai cuprinde prenumele parintilor.
Elementele de particularizare a cartii de identitate sunt, asa cum se mentioneaza in actul normativ, drapelul, stema tarii, sigla, reprezentata sub forma unui desen geometric oval, continand abrevierea sintagmei ''evidenta persoanelor'' - ''evp'', iar fondul va cuprinde curbilinii de siguranta, asemanatoare celor aplicate pe bancnote, care, prin desenul complex, combinatia de culori si procedeul de imprimare, asigura protectia impotriva falsificarii.
Formatul cartii de identitate este tip cartela, tiparita pe o singura fata, cu dimensiunile 105 mm lungime, 74 mm latime si 0,7 mm grosime, asa cum a fost si cel anterior.
Textul cartii de identitate este tiparit la imprimanta laser color, utilizandu-se codificarea standardizata a setului de caractere romanesti si tastatura standard romaneasca, se precizeaza in hotarare.
Cartile de identitate eliberate pana la data intrarii in vigoare a hotararii raman valabile pana la expirarea termenului de valabilitate. AGERPRES/(Georgiana Tanasescu)
HOTĂRÂREA modificata: nr. 839 din 28 iunie 2006

No comments: