Pages

Thursday, May 14, 2009

FMI crediteaza Romania si Ungaria cu bani imprumutati din Rusia

Moscova, 14 mai /Agerpres/ - De la inceputul acestui an, Rusia a furnizat Fondului Monetar International (FMI) circa 500 milioane de dolari pentru deschiderea a doua linii de credit in beneficiul Ungariei si Romaniei, a specificat joi, intr-o conferinta de presa la Moscova, Andrei Bokarev, director adjunct al Departamentului pentru relatii financiare internationale, datoria de stat si active financiare din cadrul Ministerului rus al Finantelor, citat de Interfax.
Responsabilul rus a specificat, intre altele, ca Rusia a livrat FMI 200 milioane de SDR ( Special Drawing Rights, Drepturi Speciale de Tragere - DST) pentru deschiderea unei linii de credit pentru Romania, si 110 milioane DST pentru un credit in beneficiul Ungariei.
Rusia a pus la dispozitia FMI aceste sume in cadrul planului de operatiuni financiare ale Fondului, cu o dobanda extrem de avantajoasa pentru partea rusa, a indicat reprezentantul Ministerului de Finante de la Moscova, fara sa precizeze volumul dobanzii. Rusia are obligatia sa participe la acest tip de operatiuni din 2005, anul cand a incetat definitiv sa se mai imprumute de la FMI.
Autoritatile ruse au disponibilizat mijloacele financiare amintite din Rezerva de Stat, precizeaza agentia de presa citata.
Andrei Bokarev nu a exclus participarea Rusiei la acordarea celei de-a doua transe a creditului FMI pentru Ucraina, mentionand ca Fondul Monetar decide in mod independent de la care tara sa ia bani pentru un credit anume.
AGERPRES/(Lilia Traci)

No comments: