Pages

Sunday, May 10, 2009

FLACARI peste Moscova dupa parada triumfalista. "Sa traiti, tovarase comandant! Ura!" - adresarea trupelor catre Ministrul Apararii Rusiei si Medvedev

Orice agresiune fata de Rusia va duce la o riposta demna de acest nume

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat, sambata, ca orice agresiune fata de Rusia va duce la o "riposta demna de acest nume", declaratie facuta la parada militara pentru celebrarea a 64 de ani de la victoria Armatei Rosii asupra Germaniei naziste, relateaza AFP, citata de NewsIn. "Suntem siguri ca orice agresiune impotriva cetatenilor nostri va duce la o riposta demna de acest nume", a declarat Medvedev."Victoria asupra fascismului este un exemplu si o lectie pentru toata lumea, de actualitate intr-un moment in care unii sunt pregatiti sa se implice intr-un conflict", a adaugat el.
Aceste declaratii intervin pe fondul tensiunilor persistente intre Rusia si fosta republica sovietica Georgia. Intre cele doua tari a fost un scurt razboi in august.
Ceremonia dn Piata Rosie a avut loc in prezenta a circa 9.000 de militari din 103 unitati, care au trecut prin fata tribunei oficiale in care se aflau Medvedev si Vladimir Putin.Ministrul apararii, Anatoli Serdiukov, a trecut in revista trupele in limuzina sa. "Felicitari, tovarasi! Va felicit pentru aniversarea a 64 de ani de la victoria din marele razboi patriotic", a spus el. "Sa traiti, tovarase comandant! Ura!", au raspuns soldatii Federatiei.
O armata de tancuri, rachete si alte echipamente grele a defilat pe muzica militara.In aceasta rara demonstratie publica au figurat rachetele S-300 si S-400, precum si rachete balistice Iskander, pe care Rusia a spus ca le va desfasura in Kaliningrad, daca SUA mentin proiectul scutului. Apoi, Piata Rosie a fost survolata de zeci de elicoptere si avioane militare. Aniversarea victorie este marcata de parazi militare in multe orase ruse in fiecare an la 9 mai. Potrivit autoritatilor ruso-sovietice, 8,6 milioane de militari sovietici si 27-28 milioane de civili au fost ucisi in acest conflict.(Z.O., V.)

No comments: