Pages

Wednesday, May 13, 2009

Fostele slugi ale lui Voronin si Iliescu, VLADIMIR SOCOR si VLADIMIR TISMANEANU, se inchipuie "apostolii" "noii revolutii" SOROS-GDS. Aviz pentru Base

Dupa ce l-a slujit opt ani pe Vladimir Voronin, Vladimir Socor (*), "politologul" si "analistul" "independent" al Europei Libere, provenit dintr-o familie trotkista de bolsevici "ilegalisti", care acum se pretinde "emisar american", a redescoperit apa jegoasa: "Pe pragul epocii post-Voronin: Uzura puterii manifestă prin pierderea busolei în politica internă şi externă. Un sef de stat demn de acest titlu, si care a servit statul in masura capacitatilor sale vreme de opt ani, trebuie sa-si dea seama cind a sosit momentul retragerii sale din viata politica activa", scrie Socor. Coincidenta sau nu, un alt "politolog" si "analist" "independent", provenit tot dintr-o familie trotkista de bolsevici care au invadat Romania si care se pretinde tot "emisar american", si pe care il cheama tot Vladimir, dar Tismaneanu, prieten cu Vladimir Socor, prietenul lui Vladimir Voronin, scrie si el azi, chiar daca a tacut o luna, in EvZ, tribuna FDUS (Frontul Democratiei si Unitatii Socialiste - pentru cei mai tineri): "Neo-totalitarismul de la Chişinău: Pe de altă parte, Manifestul Frontului Anticomunist creat de tinerii de la Chişinău leagă momentul revoluţionar de la Chişinău din primăvara lui 2009 de elanul formidabil al anului 1989: „Suntem puri şi transparenţi, nu suntem sclavii vreunei ideologii”. Nimic mistic, nimic primordialist, nimic tribalist în aceste cuvinte, ba chiar dimpotrivă. La Chişinău a renăscut spiritul revoluţiilor din 1989: non-ideologice, non-eschatologice, non-teleologice, pe scurt non-utopice" Sa-ti faci cruce, nu alta.
Ancorat in trecut, tovaraselul Tismaneanu nici macar nu stie ca FAM se transcrie Forul Anticomunist din Moldova, si nu "Frontul" lui si al lui Iliescu-KGB.
Va mai dau un citat, in acelasi limbaj de lemn "revolutionar": "Aceasta a fost particularitatea Revolutiei romane: ea a fost declansata de o explozie populara, si este meritul poporului roman, al maselor orasenesti, al spiritului de sacrificiu si abnegatie al tineretului, atat la Timisoara cat si la Bucuresti, dar mai ales al muncitorimii de pe platformele industriale - factorul determinant al proclamarii orasului liber Timisoara la 20 decembrie si al alungarii lui Ceausescu, la 22 decembrie in Bucuresti".
Tismaneanu? Socor? Nu. Iliescu!

Noul Komintern

Vladimir Socor, care a urmat la Bucuresti cursurile Scolii Ruse, dupa ce regimul post-stalinist a inceput epurarea agentilor sovietici din institutiile statului roman, exact ca si prietenul sau Vladimir Tismaneanu, a emigrat "revolutionar" inspre Statele Unite, fiind gazduit pentru propaganda la Europa Libera, post din care, daca-l scuturi mai bine, cad pe capete, pe langa agentii Securitatii, numai trotkisti "anticomunisti".
Socor beneficiaza de legaturi cu fratii Robert si Jonathan Soros, dar si cu batranul Soros, adevaratul sponsor al "noii revolutii" de la Chisinau. Ca si la Bucuresti, miza lui Soros este ocuparea totala a structurilor de conducere ale statului, prin intermediul clientilor, beneficiarilor si agentilor Retelei Soros, personaje introduse la cel mai inalt nivel in ambele state romanesti.
Va vine sa credeti sau nu, dar Soros nu este strain nici de "revolutia" din Romania si "capcanarea" ulterioara a Romaniei, pana la "democratia" de dupa 20 de ani prevazuta de Brucan, care trebuie citita, pentru "stupid people", "pana la ocuparea finala" a statului roman. Fondatorul GDS impreuna cu Silviu Brucan, Mihnea Berindei, este casatorit cu Catherine Soros, fiica din a doua casatorie a scriitorului Tivador Soros (tatal lui George Soros, care e fiul lui din prima casatorie).
Pentru a intelege mai bine, intr-un "flash", cate ceva despre istoricul si tipul de relatie al acestor indivizi va redau o secventa din 1989, relatata in "Scanteia" Jurnalului National de tartorul celor doi, Mihai "Michael" Peter Shafir:
M.S.: "Brucan s-a întâlnit mai mult la Viena cu Vlad Socor, fiul lui Matei Socor şi prietenul meu, pe care-l cunoştea. Şi lui Socor i-a spus că are sprijinul ame­rican, dar că ce a încercat cu so­vieticii...
JN: Sprijin american pentru ce?
M.S.: Pentru disidenţă. Să-l apere. Că dacă i se întâmplă ceva să-i sară în apărare.
JN: Spunea cumva Silviu Brucan şi ce vrea să facă?
M.S.: El spunea «aşteptaţi». Zicea însă după revenirea de la Moscova că «nu se pot baza pe nimic». Din păcate nu l-am întrebat şi mă miră că nu l-a întrebat Vlad Socor «să se bazeze în ce»"...
Astazi, dupa 20 de ani, oamenii centrelor ideologice, logistice si politice ale Retelei Soros sunt introdusi in toate sferele puterii si aparatului de securitate si decizie, indiferent de spectrul politic formal. Acelasi lucru se pregateste si pentru Moldova, dupa ce Voronin a devenit "expirat" si "depasit", in ciuda faptului ca ambii sai consilieri de frunte, Mark Tkaciuc si Vladimir Socor, sunt oamenii lui Soros. Din acest punct de vedere, soarta lui Voronin ar putea avea acelasi sfarsit ca si cea a lui Basescu. Sau invers.
Pentru aceasta dau urmatorul "hint" presedintelui:
Un pasaj din interviul lui Emil Constantinescu publicat in Nr 736 din 19 aprilie 2004 al revistei Noului Komintern - GDS - "22", accesibil si prin internet.
” 22: Sunt doua lucruri pe care vreau neaparat sa le lamuresc cu dvs., in masura in care se poate. Stiati cumva de o intalnire a d-lui Valeriu Stoica, fost presedinte al PNL, in casa lui Mihnea Berindei, la Paris, o intalnire cu Adrian Nastase, in care sa se fi pus la cale o strategie comuna pentru a sparge Conventia Democrata si a va determina sa nu mai candidati?
E.C.: Da.
22: A existat o astfel de intalnire?
E.C.: Am fost informat ca a existat.”

(будут следить)

(*) Vladimir Socor este fiul lui Matei Socor, un personaj comunist de o asemenea importanta inca insasi Elena Ceausescu il mentiona in autobiografia sa: "Din 1939 până în 1941 am lucrat în comitetul local pe linie de UTC ca secretară a Sectorului III Albastru. Mă cunoaşte Demeter, Nechifor Ctin, (ilizibil) Pop, Matei Socor."
Despre istoricul comunist al familiei Socor, Liviu Rotman, profesor la SNSPA si Universitatea din Tel Aviv, spune: "La comunism au aderat si evrei din extremitatea sociala opusa. Printre activistii comunisti au fost si urmasii unor familii evreiesti asimilate, cu studii inalte. Cazul lui Marcel Pauker, al lui Emil Calmanovici, Matei Socor sau Alexandru Graur. Calmanovici a fost unul dintre marii antreprenori constructori ai Romaniei. Familiile Pauker, Socor, Graur erau proprietari ai concernului de presa Adevarul - Dimineata".
Socor, alaturi de Rautu, Roller & Comp, face parte dintre sovietizatorii Romaniei prin distrugerea culturii romane, prezentat pana si de Wikipedia in acest fel (desi mai moderat, tinand cont ca acest portal serveste mai mult pentru deformarea istoriei reale mondiale): La conducerea Uniunii este înscăunată o echipă prezidată de Matei Socor, care va avea succesiv şi alte funcţii importante: Director al Radiodifuziunii, Director permanent al Orchestrei Simfonice Radio. Matei Socor este şi autorul muzicii pentru Imnurile de stat (versiunea din 1948 pe versuri de Aurel Baranga, cea din 1953 pe versuri de Eugen Frunză şi Dan Deşliu). Compozitorii sunt chemaţi să scrie lucrări angajate, partinice şi revoluţionare. În raportul şedinţei de constituire, Matei Socor subliniază că "sarcinile Uniunii Compozitorilor sunt clare în privinţa reeducării unor creatori obşnuiţi cu criteriile estetizante burgheze" şi cere "impunerea spiritului de partid în muzică". „... Compozitor al timpului de azi şi al celor ce vor veni; comunistul prin excelenţă activ în cele mai grele vremuri ale ilegalităţii, neobosit şi curajos: omul de o cultură uimitor de vastă şi de multilaterală; omul drept, duşman al compromisurilor, duşman al ipocriziei şi vicleşugurilor.”
spunea despre el Mihai Beniuc

1 comment:

Anonymous said...

WTF,
ca de obicei, Socor ii sustine pe comunisti.

Este o curva cumparata si “ANALizele” lui politice se limiteaza la o singurica Moldova, loc pe harta despre care poate spune ce vrea.

El, in acelasi moment fiind cetatean a 3 state, si care se ascunde in spatele Germaniei, are o mare usurinta sa vorbeasca despre “consens”, “stabilitate” si “pact”, dar care nu a fost macar o data la tara sa vada cum sunt lipiti pamantului oamenii simpli, care sunt privati aproape de tot, in afara de TVM si TRM;

F***ck SOCOR!!!