Pages

Monday, May 11, 2009

UNGARIA a aprobat "familiile homosexuale". AGERPRES nu mai stie limba romana. De ce nu-si spune AGAYPRESS?

Cuplurile gay vor putea fi inregistrate ca familii in Ungaria de la 1 iulie
Budapesta, 9 mai /Agerpres/ - Cuplurile homosexualilor vor putea se se inregistreze ca parteneri casnici cu incepere de la 1 iulie, singura conditie fiind ca ambii membri sa aiba varsta de cel putin 18 ani, informeaza buletinul oficial al guvernului ungar, citat de AP.
Legea interzice cuplurilor de acelasi sex sa adopte copii impreuna, dar accepta ca acestea sa creasca impreuna un copil provenit din relatia anterioara a unuia dintre ei daca copilul este recunoscut ca ruda de partener.
Proiectul de lege a fost aprobat de parlament in aprilie si semnat de presedintele Laszlo Solyom in cursul acestei saptamani. In decembrie 2008, Curtea Constitutionala a Ungariei anulase o lege similara de parteneriat casnic din cauza ca ea se aplica cuplurilor heterosexuale, estimandu-se ca afecta institutia casatoriei.
AGERPRES/

Nota mea: Nu inteleg de ce agentia oficiala de stiri a Romaniei foloseste termeni ciudati, intr-o limba straina, tip "new speak" - Orwell. Ce inseamna "cupluri gay"? Trebuie sa schimbam dictionarele si sa inventam o limba speciala pentru homosexuali?

No comments: