Pages

Tuesday, May 12, 2009

ASCOR BASARABIA sesizeaza CNA-ul din Moldova pentru propaganda homosexuala anti-crestina promovata de ProTV-Chisinau

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Republica Moldova (ASCOR) constata cu ingrijorare ca asociatia obsteasca Gender Doc-M desfasoara prin intermediul presei scrise si audiovizuale o propaganda agresiva a practicilor homosexuale.
La 8 mai 2009, ProTV Chisinau a transmis pe post o stire de la un festival al homosexualilor, stire in care respectivul post de televiziune precizeaza ca „mirii homo care si-au spus ”da” la editiile precedente ale festivalului spun ca sunt fericiti”, atendand astfel la morala publica, la demnitatea umana si sentimentele crestine ale majoritatii populatiei, sfidand norma constitutionala cu privire la temeiurile familiei si cauzandu-le un grav prejudiciu moral copiilor care au privit aceasta stire la o ora de maxima audienta.
ASCOR condamna promovarea publica a homosexualitatii de catre postul de televiziune ProTV Chisinau, post care reflecta cu regularitate si cu lux de amanunte activitatea homosexualilor din Republica Moldova.
ASCOR reaminteteste ca viata intima a fiecarei persoane este o chestiune exclusiv privata. Mai mult decat atat, viata privata este protejata de articolul 28 din Legea fundamentala a Republicii Moldova.
Promovarea ostentativa si cu tenta publicitara a unui comportament sexual deviant de catre o institutie mass-media constituie o sfidare a eticii si moralei publice, reprezentand o jignire adusa sentimentelor si traditiei crestine a poporului nostru, majoritar ortodox.
ASCOR precizeaza ca articolul 48 din Constitutia Republicii Moldova defineste familia ca institutie de baza a societatii: „Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului. Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, pe egalitatea lor in drepturi si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiiilor”, deci casatoriile homosexuale nu sunt admise. De asemenea, Codul Familiei stipuleaza clar in articolul 15 punctul „h” ca unul dintre impedimentele la casatorie il constituie casatoria intre „persoane de acelasi sex”.
ASCOR sesizeaza oficial asupra acestui caz de incalcare a legii Consiliul Coordonator al Audiovizualului, ca autoritate publica in domeniu, cerandu-i sa studieze cazul si sa sanctioneze postul de televiziune Pro TV Chisinau pentru mediatizarea accestor fapte anticonstitutionale.
Iulian Rusanovschi, Presedinte ASCOR
Chisinau, 12 mai 2009

http://www.ascor.md/

No comments: