Pages

Tuesday, May 12, 2009

SCRISOAREA DESCHISA a jurnalistului Ovidiu Ohanesian catre Redactia ziarului Moldova Suverana

In atentia : Domnului Director Ion Berlinski

Domnule Director,

Constatand cu regret similitudinea dintre evenimentele violente din ultima perioada de la Chisinau si diversiunea petrecuta in Romania, in Decembrie 1989, nu puteam ramane cu mainile in san. Sper ca sesizarea penala facuta in nume personal, impotriva unor demnitari din fosta conducere a Republicii Moldova - inclusiv a lui Vladimir Voronin -, sa ajute la aflarea adevarului in aceasta diversiune in curs. Regret deasemenea, ca autoritatile moldovene nu au putut (sau nu au vrut) sa impiedice varsarea de sange, precum si incalcarea drepturilor omului si al dreptului la libera exprimare. Dimpotriva, se pare ca au fost partase la violente, alaturi de diversionisti.
Actiunile ilegale de intimidare, rapire, sechestrare desfasurate de o parte a autoritatilor de la Chisinau impotriva colegilor nostri jurnalisti (nu conteaza ca se considera moldoveni, romani, rusi sau alte nationalitati) reprezinta un atac direct asupra libertatii presei, a diversitatii de opinie ce caracterizeaza o societate democratica. Va spun aceste lucruri, din punctul de vedere al jurnalistului cenzurat, monitorizat, filat, haituit prin toate mijloacele de serviciile secrete in Romania, tara europeana in anul 2009!
Mentionez ca initiativele mele nu implica in nici un fel ziarul Moldova Suverana sau vreun jurnalist din aceasta redactie. In acest sens, cred ca prezenta numelui meu in caseta redactionala a ziarului a carui linie editoriala o respect, nu este oportuna.
Atrag atentia ca alaturarea numelui meu la activitatile serviciilor secrete, oricare ar fi acestea este pura speculatie. Am atras atentia de-a lungul timpului chiar in paginile ziarului dumneavoastra asupra activitatilor “neortodoxe” desfasurate de unele servicii secrete pe teritoriul Republicii Moldova.
Sper ca dosarul Diversiunii de la Chisinau sa nu fie musamalizat dupa tipicul Revolutiei Securiste din ’89, iar adevaratii vinovati sa dea socoteala.
Cu respect si consideratie,
Eduard Ovidiu Ohanesian
jurnalist
aprilie 2009

1 comment:

Mircea Puscasu said...

La invitaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu va primi, miercuri, 13 mai 2009, titlul de Doctor Honoris Causa al prestigioasei instituţii învăţământ medical ieşene. Solemnitatea va începe la ora 10.00 şi va avea loc în Aula „Emil Palade” (Auditorium Maximum) din cadrul Facultăţii de Farmacie, iar titlul va fi acordat, în numele Senatului, de către prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii.
În încheiere, Mitropolitul Bartolomeu va rosti prelegerea cu titlul „Puterea cuvântului”, o sinteză teologică despre multiplele ipostaze ale cuvântului, în teologie, în artă şi literatură.(Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului)