Pages

Monday, April 13, 2009

"REVOLUTIA ORFANILOR" a fost furata, violata si ucisa

Ce bine ca a tacut Basescu. L-a lasat astfel pe Voronin sa-si dea foc la valiza, singur, a doua oara. Sa demonstreze ca e satrapul unui regim totalitarist, criminal, vataf peste o Transnistrie mare, si ca uraste romanii, indiferent de cetatenia lor. Personaj care trebuie sanctionat cum se cuvine de intreaga comunitate internationala, asemenea dictatorului Lukasenko. Daca aceasta isi va arata solidaritatea si va condamna alaturi de Romania totalitarismul post-sovietic, la cererea presedintelui Traian Basescu.
Ce trebuia demonstrat, s-a demonstrat: chiar daca nu s-a tras direct in tinerii protestatari, iata ca moartea tanarului Valeriu Boboc, decedat in custodia politiei, "din cauza fumului" de la Parlament si Presedintie, spune totul. Conform politiei, el a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Dar familia a fost anuntata dupa patru zile! Ramane sa stabileasca o echipa de investigatii internationala - cum e absolut necesar sa se intample - cand i-a fost gaurita fruntea si i-au fost rupte coastele, inainte sau dupa ce a murit?!
Ce va face Romania?, este marea intrebare care framanta opinia publica romaneasca de pe ambele maluri ale Prutului. Va reusi sa arate ca exista si Bangkok, Moldova? In primul rand, pentru aceasta, ar trebui sa solicite o ancheta internationala asupra cazurilor de tortura semnalate ca si eliberarea neintarziata a tuturor tinerilor. In al doilea rand, tinand cont ca Republica Moldova este, inca, membra cu drepturi depline a Consiliului Europei si a Organizatiei Natiunilor Unite, Romania are toate mecanismele internationale sa intreprinda actiuni directe in favoarea acestor tineri etnici romani, dupa modelul - sa spunem - Ungariei. Legea recunoasterii cetateniei naturale a romanilor nostri vitregiti isi asteapta votarea de urgenta in Parlament, conform promisiunilor electorale ale PDL si PSD (cu tot cu tartorul mineriadelor, Ion Iliescu).
A sosit momentul ca Romania, ca stat, macar dupa 20 de ani, si Traian Basescu, ca presedinte al tuturor romanilor, sa-si ia in seama rolul si responsabilitatile date de Dumnezeu si Constitutie pentru toti congenerii, mai ales cei aflati sub una dintre ultimele dictaturi ale Europei. Si sa nu-i uitam si pe cei din Ucraina."Revolutia orfanilor" a sintetizat un tanar al Basarabiei, Dumitru Manzarari, pe blogul sau. Iar alt tanar analist, Vitalie Spranceana, observa cum frumosii nebuni ai strazii au fost abandonati, rapid, in ghearele fortelor speciale, de capii "Opozitiei", care au intrat la negocieri cu "Mosu'". De ce nu si-au depus mandatele de proaspat alesi, pentru a declansa alegeri anticipate? se intreaba alti tineri ai Basarabiei, care observa existenta profesionistilor sistemului sovietic si post-sovietic, care sug si de la tata romaneasca si de la cea ruseasca si de la cea "moldoveneasca".
Ca intotdeauna, putine se stiu despre ce se intampla cu adevarat peste Prut. In afara tanarului politician Dorin Chirtoaca, restul asa-zisei opozitii si-ar avea locul spre studiu in manualele specializate ale serviciilor NATO. Vladimir Filat a fost urmarit de SRI in Romania si dat pe mana organelor de ancheta dupa ce a fost prins in afaceri de trafic de tigari cu adjunctul Vamii Iasi. Experienta de afacerist i-a prins bine, pentru ca, imediat dupa aceasta, pe vremea lui Piotr Lucinski, a fost numit director al Privatizarii Proprietatii de Stat, de unde a plecat cu vreo doua-trei urmariri penale, salvate doar de imunitatea parlamentara. Serafim Urechean a fost membru al PCUS din deceniul sapte. Absolvent al Scolii Superioare de Partid din Leningrad a urcat pana in CC al PCM. In 1994 este numit, prin decret prezidential, primar al Chisinaului, functie in care sta 11 ani. Voronin e un drac, care mai are si cetatenie rusa; dar cine joaca tontoroiul in jurul lui? Aflam de la "Vocea Basarabiei", singurul post de radio romanesc independent: "unul dintre cei mai importanti consilieri ai lui Vladimir Voronin este 'analistul american' Vladimir Socor, trotkist de marca deghizat in 'luptator anticomunist'". Acelasi care a convins PPCD sa se alieze cu PCRM.
In al treilea rand, la fel de important este sa stam cu ochii pe Rusia, care, ieri, prin vocea ministrului Serghei Lavrov, cerea Statelor Unite "transparenta in privinta intereselor sale in spatiul CSI", pentru ca in aceasta regiune "sa nu se faca anumite jocuri geopolitice" si statele ex si post-sovietice sa tre­buiasca sa aleaga: "sunteti cu noi sau impotriva noastra".
Articolul orginal in

No comments: