Pages

Monday, April 13, 2009

VOCEA BASARABIEI ii pune la punct pe Vladimir Voronin si Vladimir Socor, "trotkist de marca deghizat in 'luptator anticomunist de la Europa Libera'"

Vocea Basarabiei incearca sa demonteze acuzatiile presedintelui Vladimir Voronin la adresa Romaniei
Chisinau, 13 apr /Agerpres/ - Ziaristii basarabeni de la postul de radio independent Vocea Basarabiei demonteaza acuzatiile formulate de presedintele comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin (al carui mandat a expirat in data de 7 aprilie), la adresa Romaniei.

1. In ceea ce priveste acuzatia referitoare la consultanta partidelor politice din Republica Moldova, recurgerea la serviciile unor consultanti straini este o practica internationala. Este, de altfel, un lucru arhicunoscut ca Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin a primit consultanta masiva nu doar din partea unor experti din Rusia, ci a beneficiat si de sfaturile oficialilor de cel mai inalt rang de la Moscova, intre care presedintele rus Dmitri Medvedev si ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Intre altele, unul dintre cei mai importanti consilieri ai lui Vladimir Voronin este 'analistul american' Vladimir Socor, trotkist de marca deghizat in 'luptator anticomunist de la Europa Libera', scrie in comentariul sau Vocea Basarabiei.

2. Niciun partid politic din Romania nu a facut declaratii vizavi de alegerile din Republica Moldova. Niciun partid politic din Romania sau din Republica Moldova nu a antrenat studenti si elevi pentru actiuni violente. Manifestatiile din 6 si 7 aprilie au fost spontane si au exprimat opinia libera a tinerilor fata de fraudarea masiva a alegerilor de catre comunisti, potrivit sursei citate.

3. 'Specialistii romani in spionaj' reprezinta o aberatie patologica a lui Vladimir Voronin, considera ziaristii moldoveni. Pana la ora actuala, niciun 'specialist roman in spionaj' nu a fost arestat si nu s-a demonstrat in niciun fel ca 'specialistii' romani ar fi organizat vandalizarea sediilor Presedintiei si Parlamentului. Singurul 'cetatean roman' a carui retinere a fost data publicitatii de Procuratura de la Chisinau este JOHNATTAN JERUSALAYEM NETANYAHU, al carui nume sugereaza mai degraba implicarea Mossad in revolta de la Chisinau decat cea a Bucurestilor.
Dimpotriva, toate informatiile de care dispune opozitia din Republica Moldova releva ca vandalizarea institutiilor statului a fost organizata de Vladimir Voronin, ministrul de interne Gheorghe Papuc si directorul SIS Artur Resetnikov, asistati de ofiteri ai serviciilor speciale ruse, potrivit postului mentionat de radio.

4. In Republica Moldova nu se vinde niciun ziar romanesc, iar 'sustinerea informationala a ostilitatilor prin presa din Romania' constituie un non-sens fiindca presa de mare tiraj din Romania, cu parere de rau, pana la 7 aprilie nu s-a preocupat de alegerile din 5 aprilie si de ceea ce se intampla in Basarabia, ci, cum se stie, a fost interesata intr-un grad mai mare de cazul Gigi Becali, comenteaza Vocea Basarabiei.

Potrivit ziaristilor de la acest post de radio, niciun partid politic din Republica Moldova nu a cerut in programele electorale unirea cu Romania. Alta este insa opinia libera a cetatenilor, mai ales a majoritatii tinerilor, care s-au saturat pana peste cap de statul politienesc al lui Vladimir Voronin si de crizele interne pe care autoritatile de la Chisinau le transfera in responsabilitatea unui 'inamic extern'.De altfel, tocmai Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin a incalcat grav Constitutia Republicii Moldova in anul 2001 cand si-a facut campanie electorala cu sloganul 'Unirea Republicii Moldova cu Uniunea Rusia-Belarus', scrie, in comentariul sau, Vocea Basarabiei.
AGERPRES/(Lilia Traci)
Vezi si

No comments: